Samoživitelka. Jak se k vám chová rodina a okolí?

5. říj 2020

Dobré ráno. Mám dvě děti, starší dcera má 7 let, otec je neznámý. Mladší dcera má 5 let, otec o ní nemá žádný zájem. Bohužel ani neplatí alimenty, je dlouhodobě na dávkách. S mým teď už expřítelem jsme se o dítě snažili. Na začátku těhotenství měl přítel velkou radost. Ale pak se se mnou ale z ničeho nic rozešel. Dítě ještě není na světě, ex o něj ale zřejmě nemá zájem. Když mi nabídl adopci. Všichni v mém okolí se na mě divně koukají. Když, jsem dnes byla nakoupit tak jsem slyšela rozhovor ženských. Jak si povídají o mě. Podívej to je ta co od ní chlapi utíkají. Dokonce i moje vlastní matka mi řekla že jí dělám ostudu. Je tady samoživitelka? Jak se k vám chová rodina a okolí?

klea81
5. říj 2020

Neřeš okolí. Řeš sebe. Proč máš 3 děti s nespolehlivymi muži? To už nebude náhoda.

autor
5. říj 2020

@klea81 kdo je otec první dcery nevím. Otec druhé dcery se nejdřív zdál zodpovědně, měl i práci. Pak se to ale pokazilo. Třetí otec sám přišel s tim že chce vlastní dítě. Já si myslela, že je to ten pravý ale bohužel není.

tulikiss
5. říj 2020

Tady ale prece nejde o to, ze jsi samozivitelka, tech je bohuzel hromada. Tam uz se nazor spolecnosti zmenil a pro vetsinu to neni tragedie. Uprimne sekas si deti jak Bata cvicky, kazde s jinym a s zadnym nejsi, tak se nediv ze to lidi kritizuji. Jasne je to tvuj zivot, tak neres ostatni a zij si ho dal podle sebe.

verunkanatalka
5. říj 2020

Už je to tak jak je to...Vyser se na kecy lidí a snaží se být svým dětem ta nejlepší máma...👍Žij si svůj život a nic si nedělej z mravokárných keců...Sama jsi se do téhle situace dostala (výběrem tatínků) a sama si to musíš vyřešit a proto ti nemá nikdo co tlouct o hubu...Přeji ti ať se vše vyřeší k tvé spokojenosti a hlavně si příště pořádně rozmysli výběr partnera...🌷

klokanka31
5. říj 2020

Já teda nemám žádný problém se samoživitelkami. Jen mě zarazí, když má ženská každé dítě s jiným chlapem, a je sama. Takové znám tři, a nedivím se že jsou samy... Což nemusí být tvůj případ, ale co to je, že u první dcery otec neznámý? Copak nevíš s kým jsi spala?

editah222
5. říj 2020

Sedla jsem si radši na prsty a nic k tvému dotazu repspektive stížnosti psát nebudu, nechci být hnusná. Doufám, že jsi troll.

dandaa
5. říj 2020

Nesoudím když člověka neznám osobně. Mám kamarádku co má tři děti, každé s jiným a ona má fakt smůlu na idioty. Naštěstí je velmi schopná a podnikavá, má domek, dobrou práci a žije si dobře. Jen ji prostě vždy někdo zblbne hlavu, teď má rok celkem normálního, snad jim to vydrží.

mourovatakocka
5. říj 2020

Jsou lidi, co odsoudí holku samoživitelku, protože oni jsou ti spravedliví, co se vždycky rozhodnou správně. Případně sami trpí v manželství na hovno, ale přece udrží rodinu pohromadě. Ale osobně si myslím, že vyrovnaný člověk nemá s rodičem samoživitelem problém, protože nikdo nevíme, čím si člověk proti nám prošel.
Ty jsi trochu výjimečný případ, z mého pohledu je trochu zvláštní mít tři děti, dvě první relativně blízko sebe, a každé s někým jiným. To jako číslo dva přišlo na svět dva roky po prvorozené? Takhle rychle jsi věděla, že je chlap zodpovědný a budete rodina? Jednou se stane, málokdo je svatý, ale napodruhé by si měl každý už dost rozmýšlet. A napotřetí, no potěš koště. Na lidi kolem kašli a sobě i všem, a hlavně svým dětem, dokaž, že se srovnáš a uděláš si pořádek nejdřív sama se sebou.

1772
5. říj 2020

@dandaa Když mám smůlu na idoty, tak si dám pozor a nedělám hned děti. Ovšem myslím, že problém není v tom, že by zakladatelka byla samoživitelka, jako spíš v tom, že si pořízuje děti a pravděpodobně spoléhá na příspěvky státu. Aspoň to předpokládám, když si vybírá otce, kteří o ni ani o děti nestojí. A to ti, co chodí nebo chodili do práce, neradi vidí. Celkem pochopitelně.

orisek56
5. říj 2020

No ať mě někdo ne požene, ale mě zaujala ta věta.... Nevím kdo je otec.... Si u toho měla zhasnuto, nebo to byl grupen stick? Promiň, nemyslím to zle, ale tak jako běžná ženská snad ví s kým si nabrnkla dítě. Jinak to chápeš špatně. To že jsi samoživitelka dneska není žádná extra divnost, byť samozřejmě to není úplně nejideálnější stav žití. Ale to že máš každé dítě s někým jiným, to přeci jen asi lidí holt řeší, pořád je to ještě takové ne úplně echt. A tou větou, že nevíš kdo je otec jso to zabila.

mamio
5. říj 2020

Ahoj, no třetí mimino bych si už neporizovala...pokud je teda ještě čas na ukončení, nebo jej nabídla k adopci... Máš dvě už větší holky, můžeš si dát život dokupy a jít jinou cestou a udělat hlavně jim lepší život.

zuzineckah
5. říj 2020

Nech si to třetí dítě vzít jestli to ještě jde. Už tak máš na krku dva hladové krky, tak se koukej o ně řádně postarat.

lv
5. říj 2020

Na samozivitelku se dvema detmi se dnes v dobe poloviny manželství koncicich rozvodem, nesezdanych paru kouka pres prsty málokdo. Pokud neni roky a leta zavisla na pomoci statu, pokud se ohani, aby svou rodinu uzivila. Coz pri detech takto po sobe asi neni, s výhledem na treti zase na par let.

andelka
5. říj 2020

Jak můžeš nevědět kdo je otec? Jedině mít zároveň chlapů víc a nevědět který z nich to zrovna byl. Už po první takové životní komplikaci bych si dávala hodně bacha. Otec druhého dítěte příjem má,i když dávky. Alimenty lze strhávat jako přednostní položku. Ex přítel no comment. To ti stačí že chlap projeví zájem mít dítě a ty mu to hned odkyves?
Nemyslím,že se dneska na samoživitelky kouká au tak zle, když půlka manželství končí rozvodem. Též mi krachlo, se dvěma dětmi,ale otec funguje, byli jsme spolu dlouho, děti měli v manželství a záleží nám na nich. Po pár letech jsem se vdala znovu a popravdě o možnosti společného dítěte jsme se dost rozmýšleli. Nakonec ho máme. Lidé komentují spíš ženu se třemi dětmi bez otců. To už podezřelé je no.

lesana28
5. říj 2020

Je síce zvláštne, ako sa dá nevedieť kto je otec, ale sme rôzni a naša vec to nie je. Každopádne ani jedna z odpovedí zatiaľ nereagovala na otázku autorky.

jiss
5. říj 2020

Otec obvykle bývá neznámý, když je žena znásilněna. Trochu zamyslet se do hloubky by tu některým neuškodilo 🙄

orisek56
5. říj 2020

@jiss tak by to asi mela napsat i když je ji to nepříjemné a bolestivé a nebo to nepsat vůbec. Vyhnula by se pak samozřejmě lehkému rypani a rozebírání ze je lehká a nezodpovědná ženská, nemyslíš? Mimochodem dvě děti dva roky od sebe, tak úplně asi moc na znásilnění neukazují. Mám v příbuzenstvu znasilnenou a ta holka se dává už 5 let do kupy, natož aby hned šla do dítěte po kratkem čase od toho traumatizujiciho zážitku. Takže se spíš krot ty se svými dohady, neuškodilo by to. Zatím nevíš jak to bylo.

andelka
5. říj 2020

Odpověď na otázku:
Když jsem byla samoživitelka, žila sama s dětmi,tak se ke mně chovali všichni normálně, stejně jako když jsme byli úplná rodina. Rozvádí se půlka manželství. Stát se to může každému.
Pokud se k tobě chovají špatně,tak ne proto,že jsi samoživitelka,ale kvůli tvé životní situaci komplexní. Ta normální a běžná není holt. Ta ke klepům přímo vybízí. Kdyby jsi byla moje dcera,taky bych byla zklamaná.

zuzineckah
5. říj 2020

@andelka tys to napsala přesně a výstižně👍 Fascinuje mě jak zakladatelku trápí, kdo co o ní říká a ne její životní přešlapy, z kterých vzešly děti... Ta to má nějaké pomíchané.

andelka
5. říj 2020

@zuzineckah asi tak no. Samotné samoživitelstvi v tom nehraje roli. Prostor k drbání rozevírá to, jaký život doteď vede, jak rychle vždy kývne na dítě, jak blbě vybírá chlapy..Drbat můžou lidé i úplnou rodinu, kde ovšem jsou zas třeba jiné divné věci.

95newmommy2020
5. říj 2020

Ahojky, nemám nic proti samozivitelkam. Naopak klobouk dolu, a obdiv! Každopádně bych se spis zamyslela nad tím, proč se to stalo. Nemáš problém sama se sebou? Myslím tím sebevědomí, sebeprojeti, nějaký nevyreseny trauma ?
Nejčastěji se stává to, ze například lidé trpící nedostatkem lásky si to kompenzují na novych a novych partnerech, které si idealizuji.Zamilovanost po čase odejde, a prava povaha vyleze najevo. A pak je to často kamen úrazu. Když pak přijdou děti, je to větší a větší problém. Je to takový kruh. Člověk se cítí více a více ohrožen opuštěním, a jako “důkaz lásky” nebo pojistku si udělá s každým mužem dítě.
Proto bych doporučila začít opravdu u sebe, vyřešit svoje vnitřní potíže. Už kvůli těm dětem, aby se nemotaly později ve stejném kruhu zvlastnich pocitu, nejistoty a nestability.

klokanka31
5. říj 2020

Zase tady zakladatelku posílat na potrat je přes čáru ne? Vždyť ten chudáček miminko nemůže za to jakou má mámu... Má taky právo na život...

zuzineckah
5. říj 2020

@klokanka31 víš, tohle je taková vzletná věta "má taky právo na život"... 🙄 Má především právo na důstojný život, což si nejsem nějak schopna představit, jak by asi zakladatelka mohla zajistit, když není schopna si ani vybrat partnera pro život. Ač to zní tvrdě a možná na zdejší poměry nesluníčkově, já bych v jejím případě potrat volila zcela určitě. Když už pro nic jiného, tak kvůli těm dvěma stávajícím dětem. Bylo by to zjevně po dlouhé době první racionální rozhodnutí v jejím životě...

lenickakl
5. říj 2020

No tak já jsem taky defacto samoživitelka, naštěstí jen s jedním dítětem, o které se i taťka řádně stará. Kdybych měla napsat, co si myslím o takových, jako seš ty, tak dostanu ban 🙂) Okolí se ke mně chová normálně, protože nemám v hlavě nasjáno a mozek ve vagíně.

zuzineckah
5. říj 2020

@lenickakl když se taťka stará, to zas tak úplně samoživitelka v pravém slova smyslu nejsi... V tomhle je ten výraz nešťastně definovaný. Protože jsou tu naprosto zásadní rozdíly. Ale pointu chápu, samozřejmě.

lenickakl
5. říj 2020

@zuzineckah Tak jasný. Právě o to víc mě zaráží, když jeden otec neznámý, druhý se nestarající a stále si s novými a novými nezodpovědnými pány sekat mimísky a dělat si s vagíny továrnu na děcka. Vždycky je mi celkem líto těch dětí, který si ty ženský nadělaj bez rozmyslu. By mě zajímalo, u jakýho čísla jednou zakladatelka skončí 🙄

loylii
5. říj 2020

@klokanka31 já ziram, co se to tu hemží za dotazy poslední dobou.. bud to děla sám MK aby se tu něco dělo, nebo to jsou lidi co fakt jen trolujou. To není možný. A jestli je to pravda a někdo má opravdu takový problém a je v takové situaci měl by se obrátit na nějakou organizaci, kde ji pomůžou a to hlavně psychicky. V prvních dvou větách, otec je neznámý, druhy se nestará. Třetí se na to taky vybodl. Mě je normálně stydno...... jak je jako otec neznámý? Nevím s kým spím? Nebo jich bylo vic a nevím na koho to hodit?

michaela666
5. říj 2020

Co si jednou ve škole vyslechnou dcery na maminčinu adresu? Víme jak umí být k sobě děcka zlé. Takže to, že tě drbou lidi ve městě někde u obchodu bude menší problém, než vysvětlovat holkám, že byly počaty z lásky a ne protože maminka podržela kde komu. Na jednu stranu je mi líto tvojí situace, najít partnera na celý život nejde hned na poprvé. Ale o to víc bych myslela na následky do budoucna...

la_amanita
5. říj 2020

@michaela666 za děcka jsou zodpovědní rodiče. A zodpovědnost se pozná i tak, že jim nevalí klíny do hlavy. Třeba jako vy, co tu píšete o podržení kdekomu apod., hlavně si to jen myslete a před děckama držte hubu, jinak jste za případnou šikanu zodpovědné.

klokanka31
5. říj 2020

@zuzineckah Kdyby se to takhle bralo, tak by ani můj manžel nebyl na světě...