krásný den,
prosím je tu někdo v situaci , že je sám a pracuje na směny? Vypadá to , že s malou zůstanu sama a vůbec nevim jak to zvládnout. Sem rozvedená a momentálně bydlím daleko od rodiny i do bývalého. Pracuji na směny . jak se to dá zvládnout?malé je 7 nemůžu ji ještě nechat samotnou doma, chodit do školy atd...
Jediné mě napadá najít někoho na hlídnání kdo by k nám brzo ráno přišel ,popř. ji odpoledne vyzvedl a počkal do 10 hodin:( máte někdo prosím zkušenost jak toto zvládnout?
Ja sice nejsem sama, ale budu resit podobnou situaci. Pracuji ve zdravotnictvi a manzel denne dojizdi mimo region. Uvazuji o hlidacky.cz, proste pokud bude potreba zaplatim. Idealni by byla starsi pani na hlidani, tak to resi kamaradka, ma duchodkyni, ale jen na par hodin v tydnu. Uvidim jak to pujde, pokud bude moznost, chtela bych co nejvice brat nocni a vikendy a venovat se detem...
Já jsem sama a pracuji na 12-ti hodinové směny denní a noční.Děti mi hlídají rodiče,na tvém místě bych oslovila kamarádky,pokud by za nějaký finanční úplatek hlídaly.Sousedka to tak dělá,platí kamarádce,která je na mateřské a ta dítko v mezičase hlídá.
@eliiis
Dle ustanovení § 241 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění (dále jen „zákoník práce“) mají těhotné zaměstnankyně a zaměstnanci a zaměstnankyně pečující o dítě mladší než 15 let či o určité specifikované kategorie osob právo na kratší pracovní dobu nebo na jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby na základě své žádosti, které je zaměstnavatel povinen vyhovět, nebrání-li tomu tzv. vážné provozní důvody.
Jde o to ,tak se k tomu zaměstnavatel postaví,ale za pokus nic nedáte 😉 .
To je prave ono.u nas to zmenit nejde.pracuji na cerp.stanici😉
Vím o miniškolkách, které fungují po osobní domluvě i v noci. Buď jsou to oficiální 24h školičky nebo si vychovatelky ze školiček přivydělávají dalším hlídáním, na noc si např. berou děti k sobě domů. Osobně vím, že takhle funguje školička, kam občas chodí v Brně dcerka a kdybych pracovala na směny, tak bych to tímto způsobem řešila. Případně kdyby noční a odpolední nebyly často, tak se domlouvat na vzájemnou výpomoc s maminkami spolužáků (taky rozhazuju sítě, když není jiná možnost).