Kamarádka řeší dilema, má jedno dítko z manželství. Po rozvodu se seznámila, žili spolu otěhotněla a najednou se z přítele stal tyran co bije a šikanuje jejího syna....a teď řeší zda si miminko nechat nebo jít na interupci.....samo že by si chtěla miminko nechat, ale je na vše sama, rodina jí nepomůže. Práci má, bydlení také,ale hledá levnější. DÁ SE ZVLÁDNOUT ŽÍT SAMA SE DVĚMA DĚTMI??????
@mvkoty no ono se da zvladnout hodne veci, zalezi jaky ma kdo priority. Ja zrovna pro potraty nejsem, ale v tomhle pripade.... Sama jsem ted se dvema detmi a nejenom financne je to narocne. I kdyby ho do RL neuvedla, nejspis se to k nemu donese, ze je tehu, pokud to nevi a muze si delat naroky a jim ze zivota peklo. Rozhodnuti je na ni, bude to tezke tak jako tak ☹
@mvkoty Zvladnout se da vsechno 🙂 Spis zalezi na tom, jak se ona sama citi. V teto situaci bych rekla, ze fakt musi dat na to, jak se ona vnitrne citi a jak moc to dite chce 🙂 A do RL bych toho chlapa rozhodne neuvadela.
No já osobně jsem naštěstí v podobné situaci nebyla, ale za mě - pokud je ještě čas jít na interupci, tak já bych asi do druhého dítěte za takových podmínek nešla. Ono už s jedním dítětem sama to není lehké a proč si život takhle zbytečně komplikovat? Podle mě by bylo jednoduší počkat na nějakého lepšího tatínka, který bude mít rád ji i starší dítě a s ním to zkusit znovu. Je to těžké rozhodnutí, ale já osobně bych do toho nešla.
@morgan
@innes
@karlajasmine on o tom samozřejmě ví, ale dítě se mu prý teď nehodí raději by tak za dva roky. Celou dobu byl vztah v pořádku, plánovali svatbu miminko a ze dne na den se změnil a začal malého shazovat psychicky a nakonec to došlo tak daleko, že kluka seřezal a prohlásil, že poslední rok a půl ho jen deptal. Ona ho vyhodila okamžitě z bytu. A teď právě řeší zda jít na interupci nebo si mimi nechat.
Zvládnout se dá všechno - ale je to případ od případu...
Má kde bydlet? Bydlí ve svém, nebo nájmu?
Co po mateřské, bude se mít kde vrátit do práce, příp. dělá práci, kterou by zvládla na zkrácený úvazek třeba při mateřské?
Má jí kdo pomoct? Nejen finančně, ale třeba hlídání přes prázdniny je pro jednu osobu nemyslitelné - prostě 5 týdnů dovolené v kuse dostane málokdo...
Záleží jen na ní. Bez bližší znalosti se jí poradit víc nedá, nakonec o tom, jestli přivést dítě na svět si musí rozhodnout sama.
@mvkoty jen tak na okraj...ona ví, že její přítel šikanuje a bije jejího syna a stále s ním je a ještě se s ním miluje? mně sáhnout cizí chlap na dítě tak letí ze schodů..ten tyran se z něho nestal až po otěhotnění...ona je spoluviník, je matka a neměla by dovolit, aby ubližoval jejímu dítěti, to nikdy nepochopím a co bude dál, porodí další dítě, které on bude týrat???
No nevím ... kromě už napsaného bych hlavně myslela na prvního syna .. Kamarádka neumí zajistit stabilní prostředí pro jedno dítě a do toho chaosu si chce pořizovat další? 😒 Kolik jí je let? To bych pochopila pouze tehdy, pokud je jí 45, zoufale chce dítě a myslí si, že je toto poslední šance. Myslím, že u druhého dítěte by se už měla poučit, obzvlášť tehdy, když s otcem prvního dítěte nežije ...
A jestli se dá zvládnout být s dvěma dětmi sama ... Podle mě pracovat na plný úvazek a zvládat dvě děti bez pomoci je nereálné.
@sulemina Ona přítele vyhodila okamžitě jak zbil jejího syna, celou dobu co spolu žili bylo vše ok, ale když ona otěhotněla tak prostě jeden den přítelovi asi ruplo v bendě a malého seřezal a prohlásil, že ho celou dobu jen deptal....ona ho okamžitě ještě ten den vyhodila. Momentálně to vše řeší sama.
@lenka5731 viz výše....
@mvkoty to je ale úplně špatná otázka 🙂 no jestli se pro to dítě rozhodne, tak to zvládnout bude muset, ať chce nebo ne a ať bude mít jakékoliv krize, prostě bude mít dvě děti, které ostatně chtěla a rozhodla se pro ně sama, tak bude muset zvládat nemožné, i kdyby měla skončit v azyláku a na chleba vyžebrat 🙂 Nechodíme v jejích botách, takže nevíme, jak to má s bydlením, s prací, jestli je silná a odolná, jestli možnosti hlídání a pomoci opravdu nejsou vůbec žádné... atd. Když musíš, zvládneš i nemožné, ale je otázka, jestli je opravdu nutné se do takové situace dostat? 🙂
dá se to. Moje máma pracovala, byla na nás sama a zvládla to. To nenarozené dítko za to nemůže. Pokud nechce na potrat, nenutila bych jí tu myšlenku. A nikde není psáno, že si po čase nenajde normálního partnera, který jí pomůže a bude milovat ji i její děti 🙂
@mvkoty Pokud miminko chce i za tu cenu, že na něj bude sama a k tomu starší dítě, tak to prostě bude muset zvládnout, na to nemá opravdu smysl se ptát. Já bych třeba takovou situaci zvládla poměrně lehce díky tomu, že mám nějakou rezervu naspořenou a opět začínám pracovat, ač na RD. Jak je na tom ona, netuším, takže jestli to zvládne stejně jednoduše nebo to bude složitější, říct neumím a neumí to říct asi nikdo kromě ní.
@mvkoty spíš bych taky řešila, že když tohle dělá jejímu synovi, tak třeba klidně bude bít i jeho dítě a hlavně díky tomu děcku bude muset s tím tyranem být už navždy v kontaktu a řešit s ním miliardu věcí a zrejme dost těžce. S tím potratem je to těžký, ale v týhle situaci...:(