Sama s dvěma dětmi - kdo byl v podobné situaci?

veronikalh
21. pro 2018

Zdravím , je tady nějáká maminka co má dvouletého prcka a čeká další miminko . Nebo v podobné situaci byla ? Přítel od nás odešel za jinou a pár dní na to jsem zjistila , že jsem těhotná . Dá se to zvládnout , být na dvě malé děti sama . S přítelovou pomocí počítat nemůžu . Zatím se k tomu moc nevyjádřil , akorát chce abych šla na potrat , ale to já nedokážu . Poradíte mi co mám dělat prosím . Mám jít opravdu na potrat nebo se to dá zvládnout ? Děkuji za pomoc

j.a.n.i
21. pro 2018

No, jak to napsat decentne, ano, pokud mas tak milion na ucte nebo nemovitost kterou muzes pronajimat, tak se to da zvladnout relativne dobre. Jinak si to moc nedokazu predstavit, no mozna tak jeste s dobre placenou praci, ktera jde plne delat z domova.

calvac
21. pro 2018

@veronikalh A mas rodinu,o kterou se muzes po vsech strankach oprit?

sudylichozrout
21. pro 2018

@veronikalh Na potrat nechoď, vaše dítě nemůže za to, že jeho otec není schopen udržet ptáka v kalhotách. Budeš to mít náročný, ale zvládnout se to dá. Jednou budeš ráda, že máš dva krásné špunty. Po bývalém chtěj samozřejmě alimenty.

vendelinka08
21. pro 2018

@veronikalh asi bych hodne premyslela...neni to lehka situace..jde o to..jake mas zazemi..oporu v rodine..nasledne finance...at se rozhodnes jakkoliv...je to tve rozhodnuti a nikdo te nebude soudit...musis si za tim stat...je to tvuj zivot..ktery za tebe nikdo zit nebude.

leilinka1234
21. pro 2018

Pokud jsi v začátku a je možná ještě miniinterupce, tak bych hodně přemýšlela. Já osobně bych to bez chlapa nedala. Nebo takhle, asi dala, ale v prdeli vrtuli 24/7 mít opravdu nechci. Mám dvoutýdenní miminko a skoro tříletou a upřímně... Je to mazec a to jsme doma oba... Nehledě na finanční stránku. Nevím, kolik ti je, ale třeba za nějaký čas potkáš někoho, s kým budeš chtít dítě a on s tebou...

sudylichozrout
21. pro 2018

@vendelinka08 tak pro me by teda nebylo o cem premyslet, dite bych si nechala. Jeji pritel by se z toho pekne vyvliknul, jen at se trochu nauci zodpovednisti, kdyz uz si upletl druheho sviste. Dite neni koberec, ktery se vyhodi, kdyz se mi prestane libit.

sudylichozrout
21. pro 2018

@leilinka1234 druhou dcerku jsem rodila, kdyz byl te prvni rok a trictvrte. Je to zaprah, ale neni to absolutne nezitelne. Zvladam u toho i pracovat. Jakoze opravdu pracovat na svych zakazkach. Ano, mam oporu v rodine, ale i kdybych nemela, tak bych do interrupce nesla. Jednou bych si to strasne vycitala. Jako moje kamoska ted, ktera otehotnela v dobe, kdy se rozchazela s partnerem. Dodnes ji to zere, ze se nechala zviklat.

vendelinka08
21. pro 2018

@sudylichozrout ano..ale ty nejsi zakladatelka diskuze...kazda to mame jinak a jine moznosti. Nepsala jsem ani muj nazor...jen ze si to ma hodne rozmyslet podle moznosti..nic vic a nic min....pokud ji chlap opustil..nedelej si iluze ze se bude starat..nebude...ona na dve deti bude sama a bude muset vse resit...to ze to ty citis jinak...je proste pouze tvuj pohled na vec...ale nic to neresi..ty je zivit nebudes.

sudylichozrout
21. pro 2018

@vendelinka08 nebudu. Ale oni dva by meli. Ja nejsem zadnej nabozenskej fanatik, nejsem ani verici, ale nelibi se mi ten pristup, ze si udelame dite, chlap vezme roha a pak tlaci holku do potratu misto toho, aby na sebe vzal tu zodpovednost. To mi vlastne vadi a prijde minto sobecke. Zakladatelka se ve strachu o budoucnost necha ukecat a ponese si to cely zivot s sebou, zatimco on bude vysmatej nekde plodit dalsi deti. Takhle by to proste fungovat nemelo. Nezlobim se na zakladatelku, chapu jeji obavy. Ale na nej, on je sobeckej hajzl, co nechape hodnotu lidskeho zivota. A mel by se to hodne rychle naucit.
Potrat neni nic pekneho, boli to v dusi leta. Obzvlaste, pokud zena neni presvedcena o tom, ze dela dobre. Pokud je vlastne vynuceny tim, ze se na ni partner vykasle. Bude se tim trapit.

terka2018
21. pro 2018

@veronikalh dite bych si urcite nechala a zadmy milion na ucte rozhodne nepotrebujes. Budes mit urcite narok na ruzne prispevky apod. Kamaradka je se dvemi detmi taky sama a zvlada to s prehledem, da se rici ze i lepe nez nektere maminy co mají vedle sebe chlapa.

sudylichozrout
21. pro 2018

@veronikalh pokud si nejsi stoprocentne jista a nemas to v sobe opravdu vyresene, nedelej to. Donut ex, aby se zacal chovat jako dospely. A pokud nebude chtit, mas moznosti, jak ho donutit i soudne. Od statu dostanes pomoc ve forme davek a prispevku, zvladnes to. Pokud pomuze i tva rodina, tak uz jsi skoro bez problemu.

urtica
21. pro 2018

Je to složitá situace...dle mě hodně záleží na dalším zázemí - původní rodině...na tom, zda existuje nějaká síť vztahů, která zakladatelku v nouzi nejvyšší podrží. Jinak znám holčinu, která si prošla úplně tím samým - partner ji opustil na začátku dalšího těhotenství, dítko si nechala - tudíž má dvě - časem si našla bezva chlapa, který měl v péči syna a teď tvoří spokojenou pětičlennou rodinu. Na druhou stranu jsem měla kamarádku, která pracovala v dětském domově a ta tvrdila, že v posledních letech se v domovech objevují děti matek samoživitelek, které to prostě neutáhly a nezvládly - a o děti tak přišly vlastně nedobrovolně...

zuza733
21. pro 2018

@veronikalh Nejspíš to asi nechceš cist, ale taky bych do toho nešla. Utahneš domacnost a dvě děti sama? Co kdyz onemocní, nebo ty? Máš našetřeno dostatek peněz? Nespolehala bych se na to, ze bude alimenty platit. On to dite nechce. To dítě se nebude moct na svého tátu nikdy obrátit. Prijde mi sobecké ( tim nemyslim zrovna teď konkrétně tebe), ze zena si vydobije dítě a pak jen natahne ruku po otci a státu, kdyz uz dopredu vedela, ze to nezvladne. Nehledě na to, že na ne budeš sama a samota byva fakt zlá. Chceš, aby ti stale nekdo pomáhal, jak finančně nebo pomocí? Přeju at se rozhodneš tak, ze nebudeš nikdy litovat

merope
21. pro 2018

Podívej se na své stávající dítě - já bych si tak představila i to, co už mám v sobě. Samotnou mě neskutečně překvapilo, co vše bylo už na UTZ v 12tt. Asi bych na potrat jít nedokázala. To dítě za svého otce nemůže - a když ho "vyráběl", tak zjevně možná o odcházení přemýšlel, ale neřekl, že nene, budeme se chránit, nechceme další dítě - tak je přirozené, že když se holt v průběhu vztahu "přihodilo", tak holt bude druhé. Jako že zabila bys to první jen proto, že tatínek odešel a nestíháš to? Osobně v tom vnímám jenom problém legislativní - dítě v břiše se může a dítě venku ne. Neberu jde-li o dítě nemocné, znásilnění a podobně - tam si každá žena rozhoduje, jak to cítí, ale aby tě chlap tlačil do potratu (zdravého?) dítěte jen proto, že si užil a pak se rozhodl po pár dnech, že jde jinam??

sudylichozrout
21. pro 2018

@zuza733 nikde neni receno, ze si zakladatelka dite vydupala. Alimenty platit mudi, jinak pujde za katr. Prvni napravna je podobnych vykuku plna. Znam tri lidi, kteri sedeli, protoze neplatili alimenty. Da se to vyresit i exekuci na mzdu, proste aliky uvidi, bud ji je da dobrovolne, nebo soudne.

vendelinka08
21. pro 2018

Ta troska alimentu nepokryje spoustu veci....tady se musi zena hodne uskromnit nebo otacet...alimenty jsou spise almuzna...

prostenika85
21. pro 2018

@sudylichozrout Soudně přiklepnuté alimenty jsou fajn, ale mohou být taky ve výši 1000kč. K tomu příspěvěk na dítě 500kč... Fakt balík, už skoro dostatečný na plíny.
Těžké rozhodování, mysli i na sebe @veronikalh a ne na to, že by se přítel kvůli dítěti k vám vrátil... Držím pěsti!

zuza733
21. pro 2018

@sudylichozrout taky jsem tam psala do závorky, že nemyslím ji konkrétní. To musí vědět ona, jak moc to dítě bylo oboustranně chtěné. Alimenty se určitě dají nějak obcházet. To je prostě fakt. Stačí, když jí je bude posílat každý třetí měsíc a nemůže podat žalobu. Dluh se samozřejmě načítá, ale k čemu jí bude, že on si půjde sednout, když ona nebude mít peníze? Zakladatelka se ptala na názor, já jí svůj napsala. Dovolila jsem si napsat i další otázky, které jí asi nejspíš taky napadly. Nebudu se tady pouštět do ostřejších diskuzí. Hezký večer

biedronka10
21. pro 2018

Da se to zvladnout. Kamaradka je sama na dve deti rok od sebe. Jeji byvali, da li se ten ubozak nazvat je jeste horsi co ji vyvadi i po odchodu, ale to tu rozepisovat nebudu, jen zminim ze ji mimo jine vyluxoval ucet. A ona zivi sebe, dve deti, svou matku z 10 tisic a plati i najem a potraviny atd. V RL on neni, takze alimenty ona neuvidi. Ma to tezky, ale ted se to ustalilo a vis co.... Je stastnejsi hrozne pookrala kdyz se toho parazita zbavila.

leymea
21. pro 2018

@sudylichozrout ve vsem s Tebou souhlasim.

@veronikalh ja teda nemam zkusenost, ale moje kamaradka ma dvojcata. S manzelem se rozvedli kdyz detem byl rok a pul. Obdivuju ji, ze to vse zvlada. Ma rodicovsky prispevek, alimenty, pridavky na deti, prispevek na bydleni a myslim, ze jeste neco pobira. Rodicak si dala na 4 roky (nevim kolik dostava). Takze misto toho aby deti ve trech letech dala do skolky (dnes je jim 3 a pul roku) a sla do prace tak s detma zustava stale doma. Proto si myslim, ze se to zvladnout da. Ona to ma horsi v tom, ze ma dvojcata, tim padem nic po sobe nededi. Coz ty kdyz uz dite mas tak druhe vse zdedi (pokud jsi to vsechno po prvnim diteti neprodala). Nikdo se tady za Tebe nerozhodne, musis sama. Ja bych si miminko nechala, ale jelikoz jsme se snazili pres rok tak to vidim jinak nez driv. Driv jsem nad tim nijak nepremyslela, ale dneska vim, ze zplodit dite je opravdu zazrak a nikdy bych na potrat nesla (zdraveho ditete). Hodne stesti 🍀🍀🍀

alesiaps
21. pro 2018

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, já osobně bych potrat nezvládla. Mám manžela a dvě děti, 3,5 a 5 měsíců. Manžel je věčně v čudu. Ma práci a dvě brigády, a občas posilovna, hospoda. Doma musím zvládat skoro vše sama. Osobně si myslím, že co se týče péče o děti, zvládneš to, toho bych se nebála. S penězi to bude ale horší.
Přeji hodně štěstí 🍀

ariadna12
21. pro 2018

Nevidim osobne duvod jit na potrat, kor kdyz sama pises, ze to nedokazes. Expritel se jen chce zbavit "problemu". Znama dve deti sama zvladla, s odrenyma usima nejdriv, ale zvladla, a pak si az byly decka trochu vetsi, vzala rozvedeneho pana a je spokojena. Dalsi znama, spis teda kamaradka, nez znama, sla na potrat a doted trpi depresemi, psychicky to nedava ani dva roky po potratu. K potratu se rozhodla sama a i tak ji to psychicky dohnalo.

2hanah
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
22. pro 2018

@2hanah to je drsny, vzdyt mas na blgu fotky ze zari s partnerem... Vypadate tam krasne a spokojene...

floruska
22. pro 2018

@sudylichozrout
@sudylichozrout
@sudylichozrout ano plně souhlasím,v dnešní době je to těžké ale i tak se to dá zvládnout a pokud má alespon trochu oporu v rodině tak to zvládne,to miminko za nic nemuze
já sama čekiám 4-té mimi a stejně s těmi 3 co už mám jsem v podstatě sama(manžel pracuje a rodinu jakoby nemám co by pomohla a zvládnout se to dá-ty děti jsou hnací motor a neprosily
se o to aby je někdo na tento svět přivedl )
opravdu to jde pokud jen trochu chce

vineta
22. pro 2018

@zuza733 Je mi teda docela smutno z toho, že nejít na potrat z finančních důvodů může někdo považovat za sobecké...

vineta
22. pro 2018

@veronikalh Opravdu záleží dost na tom, jaké je zázemí v rodině. Držím palce, ať najdeš nějaké řešení...

zelenaesmolda
22. pro 2018

@veronikalh s pritelovou pomoci pocitat nemuzes?!
je to otec ditete tak na nej bude muset platit at se mu to libi nebo ne.klidne bych ho potahala po soudech kvuli vyzivnemu.nenechte si vsechno libit zensky!

kittyy17
22. pro 2018

Je to neskutečný zahul a já padám na hubu, a to nejsem sama. Vlastně jsem, chodí do práce a potom na sporty. Ale i tak hodně pomůže.
Je spousta ženských, který takhle zůstaly samy, a mají i třetí, čtvrté, dvojčata...
Moji kluci jsou čerti, v některých situacích bych je roztrhla, a pak jsou chvilky kdy si nádherné hrají a mají se rádi, a já si říkám, že to stojí za to....

j.a.n.i
22. pro 2018

@floruska Jasne, ty jsi sama na peci, ale pochybuju, ze u ni jeste vydelavas tolik, abys utahla cely rozpocet. A to je ten rozdil, ktery nechcete videt.