Sama s dítětem, samota. Jak dál?

20. dub 2024

Ahoj ,
Jsem sama s dítětem - je mu 5 let .
S jeho tatínkem jsme šli od sebe když mu byl 1 rok .
Bohužel je mi čím dal hůře . Asi mnohem hůř , než když jsem s nim zůstala sama na RD, tenkrát zrovna propukl ten covid - par dni po jsme se rozešli . Takže zavřena doma , bez peněz , na brigádu jsem nemohla , kamaradky nechtěli ani chodit na návštěvu ze začátku , jak se všichni báli . A i tak je mi psychicky mnohem hůř teď .

Nemáme se finančně úplně špatně . I když taky mě trápí žít z měsíce na měsíc a bát se co bude . Měsíčně platim 22 tisíc najem za 2+kk . Není to úplně sranda 😢
To by ještě nebylo tak strašné . Nejvíce me ale trápí samota a Strach z budoucnosti . Ale opravdu hrozne …….
Převážně více jak polovinu týdne se vzbudim a hned mám špatnou náladu . uz to jsou asi deprese . Nebaví me vubec nic . Nejradši bych cely den lezela u mobilu , telefonovala s kamarádkou , které můžu říct cokoliv . Pořád brečím , jsem pak i zla na malého zbytečně .
Uz to tady proste sama nezvladam . Nejhorší jsou víkendy .
Dále mám strach z toho , ze do budoucna zůstanu sama a úplně bez peněz . Že se takhle budu trápit celý život .

Je toho více ; ale to už by bylo strašně zdlouhavé 🙂

konidana
20. dub 2024

Opravdu to vypada jako deprese.
Vyhledej psychiatra, nebo psychologa. Psychiatr ti muze napsat leky a dle mych zkusenosti ti da driv termin. Pak poresit i nejakou psychoterapii....

Muzes si udelat tento test:
https://www.psychotesty.psychoweb.cz/rozcestnik...

levandule_k
20. dub 2024

Přesně jak píše @konidana vyhledat odbornou pomoc.

Ono to nemusí být takhle navždy, prostě máš blbé období, možná už máš rozjetou depresi (nechci nikoho diagnostikovat ani bagatelizovat problémy). Když si na terapii zpracuješ svoje emoce, možná si je i stabilizuješ pomocí antidepresiv, abys je měla sílu řešit. Budeš spokojenější, jenom protože jsi, tak si myslím, že si pak můžeš přitáhnout fajn partnera pro život. Jsou tady uživatelky, co jim krachl vztah nebo odešly z nefunkčního vztahu i s dítětem a mají nového partnera a jsou spokojené.

autor
21. dub 2024

@konidana takové testy jsem si už dělala několikrát . Vždy mi vyjde počáteční deprese … asi opravdu budu muset vyhledat pomoc …

levandule_k
21. dub 2024

Deprese, úzkosti dneska řeší spoustu lidí. Je to nemoc jako každá jiná. Jdi ze své komfortní zóny a najdi si psychologa, někteří pracují i on-line a s ním zpracuješ ty emoce. A možná to bude chtít i psychiatra, který může předepsat léky a i on může dělat psychoterapii.

Myslím si, že až ji vyhledáš, začneš to řešit, tak si řekneš, že jsi byla blbá, že jsi to nezačala řešit dřív.