Práce a 3leté dítě. Měl někdo podobně?

21. srp 2023

Ahoj holky, chci se zeptat kdo to měl třeba podobně.

Mám dceru, které budou 3 roky, s přítelem jsme se rozešli a i přes finanční pomoc od sociálky, to není nic moc, tudíž musím být v práci. Jedná se tedy o brigádu, kdy chodím od po-pá 16:30 max 19 hod uklízet a nějakou korunu mi to hodí 🙂 ale jsem z toho taková špatná, dceru do školky nevzali, měli plno a má teprve 2,5, tudíž nic. Je doma se mnou, zkoušeli jsme skupinku, ale nechtěla tam být, tak MUDr řekla, ať jí dám čas a nechám jí doma, takže hlídá děda, na kterého je zvyklá a má ho ráda, ale už taky není v nejlepších letech, člověk má strach. K jádru věci, prostě vůbec nic nestíhám, jet k vodě abych hned šla do práce, nechci.
Malé se snažím věnovat co jsem doma, ale je to krátké prostě… do toho se mi naskytla ještě jedna brigáda na ranní směnu a to jenom na 10 dní (výpomoc v kuchyni) a to bych od 9 do 13 byla zase po-pá pryč a hned v 16 jela uklízet.
Já nevim, peníze budou super, ale bojím se, aby na mě nezapomněla, aby nebyla smutná nebo něco, že nejsem doma. Že se ji plně věnuji o víkendu a přes týden toho prostě moc nezvládneme… jak jste na tom byly vy? Diky.

zelenaesmolda
21. srp 2023

Financni pomoc od socialky.Nezminujes pomoc od byvaleho.Plati alimenty?

fifinka2020
21. srp 2023

To je hrozně individuální... neměla bych strach, že na tebe zapomene, to vůbec. Děláš, co muzes, abyste se měly dobře... na druhou stranu ty roky rychle utečou a spíš jde o to, abys toho nelitoval ty. Ale zase nejsi asi moc v situaci, kdy si můžeš vybírat... jinak spoustu děti už je třeba od roka někde v DS, prostě každý to období vnima jinak a má jiné moznosti

journals
21. srp 2023

Nějak nerozumím tomu proč nic nestíháš? Máš hlídání, jedno dítě a nemáš čas jet s ní někam k vodě? Vždyť do čtyř hodin se toho dá dělat tolik.
Jestli máš vzít druhou práci ti tu přeci nikdo poradit nemůže. Ty musíš vědět jak moc peníze potřebuješ a jaké jsou priority. Pokud peníze potřebuješ a pracovat musíš, tak je to jasné...

autor
21. srp 2023

@zelenaesmolda no platí 500,- 😀 je bez práce

autor
21. srp 2023

@fifinka2020 Děkuji moc za podporu..

autor
21. srp 2023

@journals Protože malá spinká docela pozdě, spí třeba do 11 hod, usina na 22-23 hod nikdy neusne dřív 🙄 a než ji pripravim po snídani je treba 12 a jet k vodě a hned do práce, o to jde.

95newmommy2020
22. srp 2023

Když byli malýmu 2, šla jsem na full time, odchod po 8 a návrat domů okolo 18 hodiny. Zbyly nám víkendy, svátky, dovolené, a čas večer. Újmu to na něm nezanechalo, dost rychle pochopil, co je kdy za den. Já bych se toho nebála, ty děti to rychle chápou. Když budeš mít víc peněz, budeš celkově spokojenější.

pavlinar
22. srp 2023

Moje sla ve 2,5 do DS. Naprosto spokojena. Ten spolecny cas jsme si pak o to vic uzivali. A taky byly penize k uzivani.

20190418
22. srp 2023

Rozešla jsem se s ex když byl synovi rok a musela hned do práce na 0.5 úvazku. Dělala jsem ale 2,5dne v kuse a hlidali naši. Protože ale bydleli na opačné straně Prahy než já a moje práce zase ještě na druhé straně (takový bermudsky trojuhelnik), tak ve finale bylo pro vsechny nejlepší, když si syna u nás v pondělí ráno děda vyzvedl, on u nich byl celé pondělí i úterý a já si ho zase brala ve středu po obědě. Nebyl čas se užírat pochybnostmi, nechtěla jsem se synem živořit, tahat peníze z našich, alimenty tehdy sice ještě ex. posilal, ale stejně to nestačilo na vic než přežití a to jsem nechtěla. Kvantitu času jsem nahradila kvalitou, byli jsme spolu sice méně, ale když už jsme spolu byli, tak jsem nebyla v nervu z existencnich věci, ale mohla synka užít na plno. O nic jsem nepřišla, naopak kdybych musela počítat každou korunu, tak si ten společný čas třeba tolik neužijeme. Z toho co popisujeŝ taky moc nechápu v čem je problém? Že 2,5r dítě tri hodiny denně někdo hlídá? Vždyť to je nic. Proč bys nemohla od 12 do 15:30 na koupaliště? To je hafo času. Co vam trvá hodinu na vypravování? Vyčistím zuby, dám jogurt a za 20min můžete vypadnout, případně se dosnídá v kočarku nebo na dece na tom koupališti. Zbytečně podle mě hledáš problém, kde není.

journals
22. srp 2023

Tak to by asi chtělo upravit režim (mimochodem stejně bys to musela udělat kdyby šla do školky) a pak se dá všechno. První týden to bude peklo, ale srovná se to.

michaela666
22. srp 2023

Ranní vstávání v 11, snídaně ve 12? To je trošku zvláštní režim a asi s tím budeš muset zkusit něco udělat. Jak zvládala tu dětskou skupinu nebo sis představovala školku? Tam musí být max kolem 8 hodiny a pak už začíná program.
Já mám teda opačný problém - vstává brzo. Od 8 do 14:30 musím stihnout uvařit, uklidit a ještě jí vzít minimálně na 2,5 hodiny ven. Pak si ji přebírá manžel, který přijde z práce a já odcházím až do 21-22 hodiny. Je to hodně náročné, ale stihnout se to dá. I to koupaliště/ výlet do přírody stihneš, jen to dobře zorganizovat. Kolikrát nás cestou z výletu vyzvedává chlap na půl cesty od bytu a po cestě mě vyhodí v práci.
To zvládneš, jen musíš něco udělat s tím spaním, tím je prostě zabitá půlka dne.

areh
22. srp 2023

Po rozchodu šel malý do ds ve 2 letech a 2 měsících. Musela jsem do práce. Prostě uživit rodinu je pro mě základ. Zvykl si. Teď mu budou 3 a jde do školky. Jak tu píší výše. Do 11 bych ji spát nenechala. To pak fakt nic nestihneš a když bude chodit do školky, tak tam musí být ráno do 8h. Zkusila bych ještě tu ds, na pár hodin, postupně si zvykat. Pak bude i nástup do školky jednodušší.

l_
22. srp 2023

To mas soudne stanovene tech 500,-? Ze nema praci je jeho problem, ne tvuj..