Dobrý den, přemýšlím,že už asi odejdu od svého přítele ...už to psychycky nezvládám .Ale,děsí mě ,že to nezvládnu s placením nájmu Apod .Mám dvě děti 8a2 no a já beru jen příspěvky a rodicak....a chtěla bych byt do pronájmu aspoň 1+1,2+1 no ale,jak to zvládnu platit ? Malýmu jsou teprve dva roky takže školka asi ne to musím počkat ještě rok asi? Samozřejmě bych si pak našla práci.Ale napište mi jak to zvládáte vy ? Co jste sami s dětmi .Co vše mám udělat proto abych to zvládla .Hlavně s penezma
@zara11 to už nevydržim a šetřit a by pak můj chlap měl záchvaty že si šetřím na být vis jak není hloupej a poznal by ,že mám na úctě peníze jako dalo by se něco ušetřit,ale tak dlouho čekat nechci a na azil už bych v životě nešla .:( Napadlo mě se sebrat a jít na azil s dětmi ale prostě to je na hlavu tam být už jsem tak žila rok a vím co to je člověk tam pak nemá ani co jíst .A mě nemá kdo pomocí máma na mě kašle táta bydli tady kousek od nás a taky na nás kašle kdybych měla ty prachy okamžitě ještě dneska vypadnu
Bez se pprqdot na socku. Ja jsem sama s dvema, ale trda akt. Hledam praci, hlidani a pod. 5ve dite uz ma 2 roky, do skolky v klidu muze
@barulina tam mi nepomůžou však víš kolik mi vzali peněz ?? Jen kvůli 1500 že mi posílá bývalí na malýho ..vzali mi asi 4000 Kč a nechali mi 1050 Kč pnz no nevim asi nemá cenu tam lézt mi dají Akurat kontakty na azil nic vic už vím jak to chodí
@srdicko123456789 tak to di teda nemyslim. Sicr me ted taky nasrali, ale za to nemuzou oni ale vlqda, co se meho problemu tyce. Jinak mas narok na pridavky q nejspu nejmensi za to ze clovrk sedi ba prdeli
No, tak zázrak ti nikdo neporadí. S šetřením bych minimálně začala... Můžeš někde schovávat cash. Sociálku bych taly zkusila, popř. zjistila možnosti brigád. Když nechceš do azylu, tak ti asi nic jiného nezbude.
Tak 2lete deti nektere skolky berou. Pak je tu jeste slaba sance, ze sezenes misto v jeslich, idealne mestskych, zalezi, xo by sis nasla za praci, jestli by to melo financni smysl, treba na pul dne. Aspon na pul dne. Ale tam se to protahne. V kazdem pripade potrebujes neco do zacatku-na zaplaceni prvnich najmu a tech jesli. Jinak ti uz asi nikdo nevložil c jineho.nez azylaj neporadi...
@mari2 do azilu nikdy v životě už.nejdu byla jsem rok a byla to katastrofa tam mi brali do koruny peníze a nechalii 700 Kč na měsíc Naky prošlé potraviny nám dali a čau fakt tohle už zažívat s dětmi nechci to si radši najdu podnájem někde
Odpověď jediná, najdi si školku, práci, požádej o alimenty otce dětí. Jak jinak bys to chtěla finančně řešit. Děti a jejich výživa je starost rodičů, pokud nejsi spokojená u přítele a nechceš ani azylák, musíš se hodně otáčet. Podnájem samoživitelce bez příjmů taky moc lidí nebude chtít nabídnout.
@srdicko123456789 neříkám, abys tam chodila. Jen, že bez práce, momentálního šetření a bez pomoci ze sociaálky fakt nikdo nic dalšího nevymyslí.
Plánuj, zařizuj, např. - má město nějaké socialni, startovaci byty? Hledej podnajem třeba mensim meste, nebude tak drahý jako ve velkém, hledej práci, školku. Zazadej o svereni dětí do péče, alimenty. Penízesi ber nenápadně, po pár stovkách třeba.
@srdicko123456789 ja jsem byla sama s malou od pul roku... mas nejake rezervy? Ja mela vyhodu,ze bydlim ve svem a platim jen inkaso 4000... pokud pujdes do podnajmu je treba mit tam myslim tp a potom muzes zadat o prispevky,ale uprimne,je treba mit nasetreno,ja nastesti mela... setrila jsem pred materskou na vysneny domecek a vzhledem k tomu,ze jen inkaso a pojistky mi vzaly cely rodicak (zrusit sice lze,ale to jsem nechtela) bych jen z alimentu nevyzila... obcas mi vypomahali nasi, ze neco koupili a nevzali si penize,obcas jsem sla na brigadu,hlidal mi bracha,ktery pracoval patky z domu... bez rezervy bych se nestehovala,radeji vydrzet pul roku a setrit,co to jde...