Pomůžete, prosím?

kacii_kacii
2. pro 2024

Dobrý den,
Bohužel sem se dostala do situace,do které sem se nikdy nechtěla dostat. Porodila sem o 3 měsíce dříve, a do toho sem zjistila že můj chlap má jinou. A ze dne na den nás opustil, i přesto že holčička je stále v nemocnici.
A já sem bez peněz, mateřská se je furt ve schvalování. Sem už zoufalá, a nevím co dělat. Na úřadech mají na všechno čas..🤦🏼‍♀️ kdyby tu byl někdo ochotný pomoc, budu vám vděčná🙏🏻

lv
2. pro 2024

Co rodina, i jeho rodiče třeba? Když se zachoval jako prašivec jejich syn.

kacii_kacii
autor
2. pro 2024

@lv bohužel, ty dělají jako bych nebyla.

miryp
2. pro 2024

Podepsali jste na matrice souhlasné prohlášení o otcovství a je tak uveden v RL malé?

kacii_kacii
autor
2. pro 2024

@miryp ano

miryp
2. pro 2024

@kacii_kacii fajn, v tom případě nemusíš řešit spor o otcovství a máš rovnou nárok na výživné pro sebe do dvou let věku malé a pro ni po dobu, kdy je z pohledu zákona nezaopatřené dítě. Tudíž se obrať na ex, aby ti nějaké peníze dal. Následně spolu vyřešte, zda spolu sepíšete nějakou dohodu o výživném, nebo to necháte rovnou projít soudem.

kacii_kacii
autor
2. pro 2024

@miryp skoro semnou nekomunikuje, a musím si vyřídít i příspěvky na bydlení.. takže musím soudně. Pro papíry na soud sem si byla dnes, vyplním je a co nejdříve odnesu.

miryp
2. pro 2024

@kacii_kacii já bych mu na tvém místě ještě napsala, že narozením dcery mu vznikla vyživovací povinnost k dceři a že i ty coby neprovdaná matka máš nárok na to, aby ti výživné platil. A že teď nemáš ani na blbý rohlík a žádáš ho, aby ti dal nějaké peníze, že v opačném případě podáš u soudu návrh na vydání předběžného opatření, o kterém soud rozhoduje neprodleně, nejpozději do 7 dnů, kterým mu to výživné soud určí do doby, než proběhnou řádná soudní řízení.
Jinak co se materiální pomoci týká, podívej se na internetu, kde je nejbližší potravinová banka, diecézní charita a zkus na fcb skupiny pro samoživitele. A zavolej si i na úřad práce, jak by ses dostala k nějaké bezprostřední pomoci.

ines76
2. pro 2024

Paní si zrušila účet - asi čekala spíš hotovost než rady 😇

hanka_12345
2. pro 2024

Nechapu kdyz planuju dite proc si neudelam rezervu. Jit rodit s.nulou na uctu je docela vtipny. Potazmo pokud neplankvala,mela.se.snazit si neco nasetrit. Nechapu

petramana
2. pro 2024

@ines76 njn, je pred Vanocema, darky něco stojí...