Dobrý den,
Bohužel sem se dostala do situace,do které sem se nikdy nechtěla dostat. Porodila sem o 3 měsíce dříve, a do toho sem zjistila že můj chlap má jinou. A ze dne na den nás opustil, i přesto že holčička je stále v nemocnici.
A já sem bez peněz, mateřská se je furt ve schvalování. Sem už zoufalá, a nevím co dělat. Na úřadech mají na všechno čas..🤦🏼♀️ kdyby tu byl někdo ochotný pomoc, budu vám vděčná🙏🏻
@lv bohužel, ty dělají jako bych nebyla.
Podepsali jste na matrice souhlasné prohlášení o otcovství a je tak uveden v RL malé?
@miryp ano
@kacii_kacii fajn, v tom případě nemusíš řešit spor o otcovství a máš rovnou nárok na výživné pro sebe do dvou let věku malé a pro ni po dobu, kdy je z pohledu zákona nezaopatřené dítě. Tudíž se obrať na ex, aby ti nějaké peníze dal. Následně spolu vyřešte, zda spolu sepíšete nějakou dohodu o výživném, nebo to necháte rovnou projít soudem.
@miryp skoro semnou nekomunikuje, a musím si vyřídít i příspěvky na bydlení.. takže musím soudně. Pro papíry na soud sem si byla dnes, vyplním je a co nejdříve odnesu.
@kacii_kacii já bych mu na tvém místě ještě napsala, že narozením dcery mu vznikla vyživovací povinnost k dceři a že i ty coby neprovdaná matka máš nárok na to, aby ti výživné platil. A že teď nemáš ani na blbý rohlík a žádáš ho, aby ti dal nějaké peníze, že v opačném případě podáš u soudu návrh na vydání předběžného opatření, o kterém soud rozhoduje neprodleně, nejpozději do 7 dnů, kterým mu to výživné soud určí do doby, než proběhnou řádná soudní řízení.
Jinak co se materiální pomoci týká, podívej se na internetu, kde je nejbližší potravinová banka, diecézní charita a zkus na fcb skupiny pro samoživitele. A zavolej si i na úřad práce, jak by ses dostala k nějaké bezprostřední pomoci.
Paní si zrušila účet - asi čekala spíš hotovost než rady 😇
Nechapu kdyz planuju dite proc si neudelam rezervu. Jit rodit s.nulou na uctu je docela vtipny. Potazmo pokud neplankvala,mela.se.snazit si neco nasetrit. Nechapu
Co rodina, i jeho rodiče třeba? Když se zachoval jako prašivec jejich syn.