S první dcerou se mi rozpadlo manželství - byla jsem mladá, byla to velká vzájemná láska, ale manžel nezodpovědný, trochu narcis, trochu bohém - pro rodinný život to nebylo slučitelné. Zůstaly mi po něm dluhy a sebevědomí na nule. Dlouhá léta jsem vztah nechtěla - ne kvůli zklamání, ale kvůli tomu, že nám s dcerou bylo spolu dobře a přišlo, že se k nám už nikdo jiný "nevejde" a navíc jsem na slepované rodiny nevěřila. Měla jsem samozřejmě vztahy, jsem poměrně dost atraktivní pro muže, tak jsem o ně nouzi nikdy neměla, ale chtěla jsem to vždy nechat tak nějak v přátelské rovině. Po cca deseti letech jsem se ale s partnerem, který byl extrémně laskavý a strašně nás miloval obě rozhodla, že je to moje poslední šance na hezký a "normální" život a šla do toho ještě jednou. Byl strašně pozorný a milující přesně do chvíle, než jsem se k němu nastěhovala a otěhotněla. Pořád byl sice hodný, ale začala se čím dál víc projevovat i jeho druhá stránka, která dřív vidět nebyla - neustálé urážení kvůli sebemenší maličkosti, klidně 3 týdny nemluvil, pedantství, výčitky jak živí mě a cizí dítě, doma neustálé dusno, měla jsem časem stažený žaludek, jen jsem věděla, že má přijít domu. Odešla jsem, když byly malé necelé 2 roky a teď se mi historie opakuje. On se chová hnusně - chce mi to dát "sežrat", ať se mám co nejhůř, sebral mi auto, co jsem dostala před x lety k narozeninám, alimenty chtěl co nejnižší (3 tis.), i když vydělává kolem 150 tis., s výhrůžkami, že bude chtít malou do péče, nestydí se si z alimentů odečíst i kartáček na zuby, který jí přibalí - prostě mě strašně zklamal jako partner a jako expartner ještě víc, myslím čistě lidsky.
Cítím se strašně špatně. Je to pro mě extrémně náročné. Jsem s malou úplně sama, nemám možnost žádné pomoci, rodiče nejsou ve stejném městě a navíc jsou už ve věku, kdy budou pomoc spíš potřebovat než rozdávat. Peníze nejsou žádné, žijeme doslova z ruky do huby a přivydělat si zatím nemám možnost bez hlídání. Malá je hodně náročná, plačtivá. závisláček na mě a já jsem totálně vyčerpaná. Nejhorší na tom pro mě je, že to prožívám už podruhé - jen v jiném věku, takže to zvládám ještě mnohem hůř, protože ten věk (po čtyřicítce) a únava je opravdu strašně znát.... Jsem strašně zklamaná, malou mám samozřejmě hrozně ráda, ale kdybych věděla, že budu zase v takovém shitu, tak do toho nikdy nejdu (dítě chtěl hlavně partner, já už chtěla svůj klid). Na vše sama, vyčerpaná, bez peněz a stará k tomu :(
Tak ať si dceru do péče vezme. Chtěl ji, no tak ať ji má se vším všudy. 🤷♀️ Určitě půjde z těch 150 na rodičák a bude celé dny utírat soplíky a stavět kostičky. Že jim na to všechny hned skáčete. Prosímtě, ještě ten den bys ji měla zpátky. 😀 Nebo jak si to vlastně chlapec představuje? Vidím to akorát na výhružné řeči a realita bude někde jinde.
Chápu že se teď cítíš na houby, ale stará rozhodně nejsi a všechno vyřeší čas. Výživné bude stanovené soudem a péče taky. Předpokládám, že to tě teprve čeká. Potom budeš mít jasněji a určitě se ti uleví psychicky.
Ahoj, mrzí mě to. Upřímně. Věř si. Malé budou tři roky a budeš moct pracovat, to ti výrazně pomůže s financemi. Starší je už velká? Může ti pomoci? Nejsi stará, jen ted zklamaná a v tíživém období, situaci. To se ale změní. Časem, určitě. držím palce. A výhružky od ex nejsou relevantní, soud rozhodne ve tvůj prospěch, sežeň důkazy o manželově příjmu, pokud to jde, ať máš alimenty, které ti náleží. Držím palce.
@prejeta_zaba já bych to až tak jednoduše neviděla. Najme chůvu a má vystaráno. Někteří chlapi jsou strašně pomstychtiví a vědí, že přes dítě se dá ženě ublížit hodně.
@berenika39 Prave, ze uz ze zkusenosti vím, ze se to moc nezmeni. Sice budu pracovat, ale přinesu domu tak sotva na bydlení a základní jídlo a budu lítat sama skolka - práce - skolka do úmoru.
@pavca1982 Jasno uz mam - vyživné nakonec 5 tis. a malou si sem stanovil na kontakt jeden víkend za 14 dní. Jasno mi ale bohužel v tom zklamání a vyčerpání nepomůže. Navíc už vím, jak sakra těžké období mě čeká a že zázraky se opravdu nekonají...🙂
@blondynka400 No vím pár případů z médií, kdy to takhle bylo, ale v reálu si myslím, že to takhle úplně nefunguje. Za par dní chlap pochopí, že i s chůvou to je absolutní konec s dosavadním životem a přestane se mu do toho chtít. Ale žena musí překousnout vše, na to už se nehledí. Popravdě já bych o tom v takovém případě i uvažovala. Jako proč se někde třást v garsonce a lítat z práce do školky, nedopřát dítěti ani zmrzlinu, protože už to leze do rozpočtu a vědět, že chlap má strašnou pohodičku, dítě dvakrat za měsíc na okrasu a ještě bude vyhrožovat. Ať taky zakusí, co to obnáší. Bohužel to už pak je na úkor dětí, to nikdo soudný nechce. 😔
Kolik má malá teď? Klidně bych ti poslala nějaké oblečení, ale píšeš že jsi odešla v její necelých dvou let tak to už má asi víc.. ráda bych to pomohla. Pokud chceš, napiš zprávu. Drz se. 💝🙏
Tuto kalkulačku využívají i soudy. https://vyzivne.justice.cz/kalkulacka-vyzivneho/ Pokud má tyto příjmy přiznané, tak se z toho nevykroutí.
@prejeta_zaba já bohužel tyto případy znám, ať plnou péči a nebo střídavku. Takže bych to neviděla jako nereálné. Jde fakt o to, kolik ten chlap má peněz, pak si může dovolit skoro cokoliv... Ale souhlasím s tebou v tom, že chlap to vydělává třeba 50 tis měsíčně dělá jenom ramena a pak vyměkne, protože to prostě nedá jak píšeš.
@sorboni30 k tomu se přidávám. Velmi ráda bych pomohla materiálně, pokud by to autorka stála - stačí napsat IP. Je to fakt situace naprd.
@kamino jen jestli ty příjmy ma oficiálni... Muj ex má oficiální príjem menší než já.
@martinka_33 To jsem psala, pokud je má přiznané. Pokud ne a žije nákladným životem, možná by to FU mohlo zajímat...ale to jsem asi utopista 😉
Necetla jsem vsechno takze možná uz to tu zaznělo. Rozchod s narcistni osobou a spolurodicovstvi ma svoje specifika. https://www.ak-vych.cz/rozvod-a-spolurodicovstv... muzes zkusit kontaktovat i nejaky fb skupinky treba. Mas nekoho kdo by ti do začátku pomohl s financema? Určitě si to sedne, najdes cestu. 🙂 Preju at je brzo lip a hlavne at uz nemusis snaset ten narcistni sh*t. Je mi to fakt líto, ale bude lip. Určitě 🙂
PS urcite nenavrhuj dceru do péče. Chudak holka, k takovymu... eh. Pardon.
@prejeta_zaba nepochopi. Ne pokud je to narcis se 150 000 měsíčně.
Rozumím správně, že máš teda dvě dětí? Odkud jsi? Třeba by se našla nějaká alespoň materiální pomoc.
@prejeta_zaba jen aby se zakladatelkou nevydupal. Dítě si nechá svěřit do péče a najme si chůvu. A svých 150 bude vesele vydělávat dál. A máma bude bez dítěte
Máš příspěvek na bydlení ?
Zkus se podívat na webovky Úsměv mámy, je to neziskova, která se zaměřuje na ženy, které zažívají těžkosti během mateřství, působí tam i psychologové.
Mě na tvém příběhu zaujalo, že píšeš po 10 letech s partnerem, který byl pozorný, miloval tě, že nikde nepíšeš, že jsi ho milovala ty.
Je mi moc líto co zažíváš. O alimenty bych se soudila, výpočet je sice lehce nepředvídatelně na soudci, nicméně rozhodně zohledňuje příjmy a rozhodně to nevychází na 3000 ze 150000.