Podruhé rozpad rodiny...

22. zář 2024

S první dcerou se mi rozpadlo manželství - byla jsem mladá, byla to velká vzájemná láska, ale manžel nezodpovědný, trochu narcis, trochu bohém - pro rodinný život to nebylo slučitelné. Zůstaly mi po něm dluhy a sebevědomí na nule. Dlouhá léta jsem vztah nechtěla - ne kvůli zklamání, ale kvůli tomu, že nám s dcerou bylo spolu dobře a přišlo, že se k nám už nikdo jiný "nevejde" a navíc jsem na slepované rodiny nevěřila. Měla jsem samozřejmě vztahy, jsem poměrně dost atraktivní pro muže, tak jsem o ně nouzi nikdy neměla, ale chtěla jsem to vždy nechat tak nějak v přátelské rovině. Po cca deseti letech jsem se ale s partnerem, který byl extrémně laskavý a strašně nás miloval obě rozhodla, že je to moje poslední šance na hezký a "normální" život a šla do toho ještě jednou. Byl strašně pozorný a milující přesně do chvíle, než jsem se k němu nastěhovala a otěhotněla. Pořád byl sice hodný, ale začala se čím dál víc projevovat i jeho druhá stránka, která dřív vidět nebyla - neustálé urážení kvůli sebemenší maličkosti, klidně 3 týdny nemluvil, pedantství, výčitky jak živí mě a cizí dítě, doma neustálé dusno, měla jsem časem stažený žaludek, jen jsem věděla, že má přijít domu. Odešla jsem, když byly malé necelé 2 roky a teď se mi historie opakuje. On se chová hnusně - chce mi to dát "sežrat", ať se mám co nejhůř, sebral mi auto, co jsem dostala před x lety k narozeninám, alimenty chtěl co nejnižší (3 tis.), i když vydělává kolem 150 tis., s výhrůžkami, že bude chtít malou do péče, nestydí se si z alimentů odečíst i kartáček na zuby, který jí přibalí - prostě mě strašně zklamal jako partner a jako expartner ještě víc, myslím čistě lidsky.
Cítím se strašně špatně. Je to pro mě extrémně náročné. Jsem s malou úplně sama, nemám možnost žádné pomoci, rodiče nejsou ve stejném městě a navíc jsou už ve věku, kdy budou pomoc spíš potřebovat než rozdávat. Peníze nejsou žádné, žijeme doslova z ruky do huby a přivydělat si zatím nemám možnost bez hlídání. Malá je hodně náročná, plačtivá. závisláček na mě a já jsem totálně vyčerpaná. Nejhorší na tom pro mě je, že to prožívám už podruhé - jen v jiném věku, takže to zvládám ještě mnohem hůř, protože ten věk (po čtyřicítce) a únava je opravdu strašně znát.... Jsem strašně zklamaná, malou mám samozřejmě hrozně ráda, ale kdybych věděla, že budu zase v takovém shitu, tak do toho nikdy nejdu (dítě chtěl hlavně partner, já už chtěla svůj klid). Na vše sama, vyčerpaná, bez peněz a stará k tomu :(

drep
22. zář 2024

Je mi moc líto co zažíváš. O alimenty bych se soudila, výpočet je sice lehce nepředvídatelně na soudci, nicméně rozhodně zohledňuje příjmy a rozhodně to nevychází na 3000 ze 150000.

prejeta_zaba
22. zář 2024

Tak ať si dceru do péče vezme. Chtěl ji, no tak ať ji má se vším všudy. 🤷‍♀️ Určitě půjde z těch 150 na rodičák a bude celé dny utírat soplíky a stavět kostičky. Že jim na to všechny hned skáčete. Prosímtě, ještě ten den bys ji měla zpátky. 😀 Nebo jak si to vlastně chlapec představuje? Vidím to akorát na výhružné řeči a realita bude někde jinde.

pavca1982
22. zář 2024

Chápu že se teď cítíš na houby, ale stará rozhodně nejsi a všechno vyřeší čas. Výživné bude stanovené soudem a péče taky. Předpokládám, že to tě teprve čeká. Potom budeš mít jasněji a určitě se ti uleví psychicky.

berenika39
22. zář 2024

Ahoj, mrzí mě to. Upřímně. Věř si. Malé budou tři roky a budeš moct pracovat, to ti výrazně pomůže s financemi. Starší je už velká? Může ti pomoci? Nejsi stará, jen ted zklamaná a v tíživém období, situaci. To se ale změní. Časem, určitě. držím palce. A výhružky od ex nejsou relevantní, soud rozhodne ve tvůj prospěch, sežeň důkazy o manželově příjmu, pokud to jde, ať máš alimenty, které ti náleží. Držím palce.

blondynka400
22. zář 2024

@prejeta_zaba já bych to až tak jednoduše neviděla. Najme chůvu a má vystaráno. Někteří chlapi jsou strašně pomstychtiví a vědí, že přes dítě se dá ženě ublížit hodně.

autor
22. zář 2024

@berenika39 Prave, ze uz ze zkusenosti vím, ze se to moc nezmeni. Sice budu pracovat, ale přinesu domu tak sotva na bydlení a základní jídlo a budu lítat sama skolka - práce - skolka do úmoru.

autor
22. zář 2024

@pavca1982 Jasno uz mam - vyživné nakonec 5 tis. a malou si sem stanovil na kontakt jeden víkend za 14 dní. Jasno mi ale bohužel v tom zklamání a vyčerpání nepomůže. Navíc už vím, jak sakra těžké období mě čeká a že zázraky se opravdu nekonají...🙂

prejeta_zaba
22. zář 2024

@blondynka400 No vím pár případů z médií, kdy to takhle bylo, ale v reálu si myslím, že to takhle úplně nefunguje. Za par dní chlap pochopí, že i s chůvou to je absolutní konec s dosavadním životem a přestane se mu do toho chtít. Ale žena musí překousnout vše, na to už se nehledí. Popravdě já bych o tom v takovém případě i uvažovala. Jako proč se někde třást v garsonce a lítat z práce do školky, nedopřát dítěti ani zmrzlinu, protože už to leze do rozpočtu a vědět, že chlap má strašnou pohodičku, dítě dvakrat za měsíc na okrasu a ještě bude vyhrožovat. Ať taky zakusí, co to obnáší. Bohužel to už pak je na úkor dětí, to nikdo soudný nechce. 😔

sorboni30
22. zář 2024

Kolik má malá teď? Klidně bych ti poslala nějaké oblečení, ale píšeš že jsi odešla v její necelých dvou let tak to už má asi víc.. ráda bych to pomohla. Pokud chceš, napiš zprávu. Drz se. 💝🙏

kamino
22. zář 2024

Tuto kalkulačku využívají i soudy. https://vyzivne.justice.cz/kalkulacka-vyzivneho/ Pokud má tyto příjmy přiznané, tak se z toho nevykroutí.

blondynka400
22. zář 2024

@prejeta_zaba já bohužel tyto případy znám, ať plnou péči a nebo střídavku. Takže bych to neviděla jako nereálné. Jde fakt o to, kolik ten chlap má peněz, pak si může dovolit skoro cokoliv... Ale souhlasím s tebou v tom, že chlap to vydělává třeba 50 tis měsíčně dělá jenom ramena a pak vyměkne, protože to prostě nedá jak píšeš.

berenika39
22. zář 2024

@sorboni30 k tomu se přidávám. Velmi ráda bych pomohla materiálně, pokud by to autorka stála - stačí napsat IP. Je to fakt situace naprd.

martinka_33
23. zář 2024

@kamino jen jestli ty příjmy ma oficiálni... Muj ex má oficiální príjem menší než já.

kamino
23. zář 2024

@martinka_33 To jsem psala, pokud je má přiznané. Pokud ne a žije nákladným životem, možná by to FU mohlo zajímat...ale to jsem asi utopista 😉

odula
23. zář 2024

Necetla jsem vsechno takze možná uz to tu zaznělo. Rozchod s narcistni osobou a spolurodicovstvi ma svoje specifika. https://www.ak-vych.cz/rozvod-a-spolurodicovstv... muzes zkusit kontaktovat i nejaky fb skupinky treba. Mas nekoho kdo by ti do začátku pomohl s financema? Určitě si to sedne, najdes cestu. 🙂 Preju at je brzo lip a hlavne at uz nemusis snaset ten narcistni sh*t. Je mi to fakt líto, ale bude lip. Určitě 🙂

PS urcite nenavrhuj dceru do péče. Chudak holka, k takovymu... eh. Pardon.

odula
23. zář 2024

@prejeta_zaba nepochopi. Ne pokud je to narcis se 150 000 měsíčně.

mourovatakocka
23. zář 2024

Rozumím správně, že máš teda dvě dětí? Odkud jsi? Třeba by se našla nějaká alespoň materiální pomoc.

drakenn
23. zář 2024

@prejeta_zaba jen aby se zakladatelkou nevydupal. Dítě si nechá svěřit do péče a najme si chůvu. A svých 150 bude vesele vydělávat dál. A máma bude bez dítěte

drakenn
23. zář 2024

@drakenn a vzhledem k tomu, že jsem takové dvě děti kdysi hlídala, tak vím, že se to chlapa dotklo naprosto minimálně. O děcka má postaráno, veme je sebou na své koníčky, ať vykazuje činnost, ale starají se druzí! Oni si to umí zařídit. A ještě budou vysírat

levandule_k
23. zář 2024

Máš příspěvek na bydlení ?

Zkus se podívat na webovky Úsměv mámy, je to neziskova, která se zaměřuje na ženy, které zažívají těžkosti během mateřství, působí tam i psychologové.

Mě na tvém příběhu zaujalo, že píšeš po 10 letech s partnerem, který byl pozorný, miloval tě, že nikde nepíšeš, že jsi ho milovala ty.