Ahoj maminky,tak tu opět jdu pro radu. Nakonec jsme se rozhodla že s dětmi odejdeme. Chci se zeptat,jestli tu je někdo kdo má zkušenosti s azylovymi domy. Co si můžeme vzít sebou. Já mám schůzku v úterý (informativní) ale chci se na to nějak psychicky připravit. Děkuji za odpovědi
@nikoulinka děkuju asi na ten rok. Ono já nemám vlastně moc věcí. Měla jsem vybavenou garsklonku,ale při stěhování k partnerovi a jeho rodině se většina věcí stejně vyhodila. Má. Postýlku a elektroniku mám jen vaflovac, kávovar maličký a kontaktní gril. Snad si tohle budu moct vzít. A ještě jsem se chtěla zeptat zda existují psychologové které proplácí pojišťovny nebo už jsou jen soukromní. Budu potřebovat si s někým promluvit, a oni nemají to vím. Ale ještě jednou moc děkuju. A interně tam také nebývá že? Cose týče emailu a vyřizování.
@misacek13 přesně jak píší holky. Oni bývají napojení na navazující služby, kde určitě bude i psycholog. Minimálně by tam měla být schopná sociální pracovnice, která ti nějakou tu psychickou podporu určitě taky dodá. Internet u nás je taky. Už jen vzhledem ke Covid době, kdy třeba i děti mají distanční vyuku. A neboj. Přidělí ti pracovníka, na kterého se budou obracet, když budeš mít nějaké aua. Pomůže ti, "vezme tě za ruku" a bude ti pomáhat s řešením různých situaci. Pokud je to AD, který funguje jak má, pomocí se ti dostane. Jen ty sama musis chtít a spolupracovat 🙂
@nikoulinka ano spíš jsme myslela že mě vyslechne a dobrý. Jako jen budu chtít ať mi pomůžou nebo spíše poradí co si mám vyřídit za různé příspěvky a tak, protože s tím nemám absolutní zkušenosti. Já sem zvyklá si věci zařizovat sama a bez pomoci. Snad to nebude problém. Nejsme nijak družný typ. Tedy od dob co jsem s partnerem. Nekouřím,neberu drogy, nechodím pařit ( to už mám dávno za sebou) jen jsem chudá. A nemám nikoho no
@misacek13 Dobre rozhodnuti, zvladnes to. Drzim palce.
@misacek13 klidně mi napiš, v jednom pracuji. Samozřejmě květiny si vzít můžeš. Co se týče elektroniky - musí projít revizí, že je bezpečná. Buď si jí zařídiš sama a nebo to u nás dělá revizní. Ale to trva i dva týdny cca. Pokud jsou spotřebiče v záruce, berou se, ze jsou v pořádku. Tak klidně napiš co tě zajímá.
Ahoj,tak už asi nastal náš čas. Chci se zeptat, jestli musím prvně se syny na ospod nebo rovnou sehnat azylový dům a až potom na ospod
@misacek13 ahoj. Ono asi záleží, jak kde. U nás třeba si můžeš vzít skoro vše, kromě nábytku a větší elektroniky. Pokud však máš i tyto věci, s nechceš je někde jen tak nechat, dokonce umožní umístit do jejich skladu a se vším pomůžou. Ono totiž ty "byty" jsou vybavené. Postel, skrine, koupelna... Někde i varná konvice a lednice na patro.
Bývá i herna a společenská místnost. Může být společne vaření, atd. Ale jak říkám, každý to má nejspíše nastavené jinak. Záleží od provozovatele a na tom, jaké má možnosti. Ale pokud plánuješ jen nějakou přechodnou dobu, určitě se to dá vydržet. Hodně štěstí!