Odchod. Máte někdo zkušenost s azylovým domem?

misacek13
22. led 2022

Ahoj maminky,tak tu opět jdu pro radu. Nakonec jsme se rozhodla že s dětmi odejdeme. Chci se zeptat,jestli tu je někdo kdo má zkušenosti s azylovymi domy. Co si můžeme vzít sebou. Já mám schůzku v úterý (informativní) ale chci se na to nějak psychicky připravit. Děkuji za odpovědi

nikoulinka
22. led 2022

@misacek13 ahoj. Ono asi záleží, jak kde. U nás třeba si můžeš vzít skoro vše, kromě nábytku a větší elektroniky. Pokud však máš i tyto věci, s nechceš je někde jen tak nechat, dokonce umožní umístit do jejich skladu a se vším pomůžou. Ono totiž ty "byty" jsou vybavené. Postel, skrine, koupelna... Někde i varná konvice a lednice na patro.
Bývá i herna a společenská místnost. Může být společne vaření, atd. Ale jak říkám, každý to má nejspíše nastavené jinak. Záleží od provozovatele a na tom, jaké má možnosti. Ale pokud plánuješ jen nějakou přechodnou dobu, určitě se to dá vydržet. Hodně štěstí!

misacek13
autor
22. led 2022

@nikoulinka děkuju asi na ten rok. Ono já nemám vlastně moc věcí. Měla jsem vybavenou garsklonku,ale při stěhování k partnerovi a jeho rodině se většina věcí stejně vyhodila. Má. Postýlku a elektroniku mám jen vaflovac, kávovar maličký a kontaktní gril. Snad si tohle budu moct vzít. A ještě jsem se chtěla zeptat zda existují psychologové které proplácí pojišťovny nebo už jsou jen soukromní. Budu potřebovat si s někým promluvit, a oni nemají to vím. Ale ještě jednou moc děkuju. A interně tam také nebývá že? Cose týče emailu a vyřizování.

jijulka
22. led 2022

@misacek13 psychologové co spolupracuji s pojišťovnami existuji. Azylové domy bývají napojené na různé organizace, poradenství, urcite je dobre se ptat konkretne v miste toho azylaku. Co se tyče internetu je to asi taky dům od domu, v našem meste je.

misacek13
autor
22. led 2022

@jijulka moc děkuji. Mám samozřejmě strach jak to zvládnu s dvěma dětmi ale snad bude lépe

jijulka
22. led 2022

@misacek13 zenska vydrzi vic nez člověk, zvladnes to

misacek13
autor
22. led 2022

@jijulka Ježíš snad jo. Děkuji.

nikoulinka
22. led 2022

@misacek13 přesně jak píší holky. Oni bývají napojení na navazující služby, kde určitě bude i psycholog. Minimálně by tam měla být schopná sociální pracovnice, která ti nějakou tu psychickou podporu určitě taky dodá. Internet u nás je taky. Už jen vzhledem ke Covid době, kdy třeba i děti mají distanční vyuku. A neboj. Přidělí ti pracovníka, na kterého se budou obracet, když budeš mít nějaké aua. Pomůže ti, "vezme tě za ruku" a bude ti pomáhat s řešením různých situaci. Pokud je to AD, který funguje jak má, pomocí se ti dostane. Jen ty sama musis chtít a spolupracovat 🙂

misacek13
autor
22. led 2022

@nikoulinka ano spíš jsme myslela že mě vyslechne a dobrý. Jako jen budu chtít ať mi pomůžou nebo spíše poradí co si mám vyřídit za různé příspěvky a tak, protože s tím nemám absolutní zkušenosti. Já sem zvyklá si věci zařizovat sama a bez pomoci. Snad to nebude problém. Nejsme nijak družný typ. Tedy od dob co jsem s partnerem. Nekouřím,neberu drogy, nechodím pařit ( to už mám dávno za sebou) jen jsem chudá. A nemám nikoho no

misacek13
autor
22. led 2022

@misacek13 jo a jetali si sebou mohu vzít kytky,mám tři květináče

sudylichozrout
22. led 2022

@misacek13 Dobre rozhodnuti, zvladnes to. Drzim palce.

tasimia
22. led 2022

@misacek13 klidně mi napiš, v jednom pracuji. Samozřejmě květiny si vzít můžeš. Co se týče elektroniky - musí projít revizí, že je bezpečná. Buď si jí zařídiš sama a nebo to u nás dělá revizní. Ale to trva i dva týdny cca. Pokud jsou spotřebiče v záruce, berou se, ze jsou v pořádku. Tak klidně napiš co tě zajímá.

tasimia
22. led 2022

@misacek13 jinak internet - u nás můžeš využít tablet + u pracovníků notebook. Ale to ti vše řekne sociální pracovnice, s kterou máš asi schůzku. Držím ti palce, ať tenhle krok zvládneš 🙂.

misacek13
autor
22. led 2022

@tasimia děkuji,no dostala jsem to k Vánocům ten malý kávovar,vaflovac a kontaktní grill,ale účtenku nemám

tasimia
22. led 2022

@misacek13 ono záleží každý Azylový dum to má jinak.

atraps
22. led 2022

@misacek13 vem si sebou vsetky potrebne dokumenty (tvoje, deti) papier totiz znesie vela. pevne nervy prajem

misacek13
autor
3. dub 2022

Ahoj,tak už asi nastal náš čas. Chci se zeptat, jestli musím prvně se syny na ospod nebo rovnou sehnat azylový dům a až potom na ospod

tasimia
3. dub 2022

@misacek13 můžeš si ho rovnou sehnat.

misacek13
autor
3. dub 2022

@tasimia děkuji. Já si nebyla jistá zda mám první na odpor kvůli péči o děti

tasimia
3. dub 2022

@misacek13 není třeba. Máme i maminy co nemají Ospod vůbec. Pokud by si však AD nenašla hned, informovala bych je, že si ve fázi hledání ať ví co se děje.

misacek13
autor
3. dub 2022

@tasimia dobře. Děkuji