Matka samoživitelka - hledám bydlení

12. kvě 2024

Ahoj jsem máma třech dětí a jsem samoživitelka, hledám pomoct s bydlením už 4 roky se potuluji po azylech a nemůžu se usadit. Přítel nás že dne na den opustil bez vysvětlení, touto cestou bych chtěla poprosit někoho zda-li má na pronájem byt kdekoliv budu moc vděčná.

moudivlacek
12. kvě 2024

byt urcite nekdo mit bude, zalezi na lokalite, tu nepisete, ale pokud nemuzete 4 roky najit bydleni, kdo to bude platit? mate vyrizene pridavky, na ktere mate narok? dostavate alimenty?

barulina
13. kvě 2024

V Ostravě , vlastně snad v celém severomoravském kraji jsou byty od Heimstadnu.

tasimia
13. kvě 2024

@barulina ale taky není jistota, ze autorce byt schválí. Záleží na jejím příjmu.

moudivlacek
13. kvě 2024

@barulina
@tasimia ve stejny den zalozen ten samy dotaz/prosba na zdi, po par prispevcich byla smazana. Vyslo najevo, ze pro dluh na popelnicich byl zamitnut socialni byt. Cele to pusobilo zvlastne a ve chvili, kdy nekdo napsal, ze to musi byt troll, tak to zmizelo. Kdo, ani proc to smazal netusim, jen ze rad tam padlo spousty.

moudivlacek
13. kvě 2024

@tasimia prijem na MD/RD bez alimentu

tasimia
13. kvě 2024

@moudivlacek, za mě ji to nedaji.
Pokud má placnu 14tis, musela by si najit byt max do 5tis a kde jsou služby, že. Protože ji musí zbytek životní minimum pro 4 lidi.. pokud ma jen RD.. tak..

barulina
14. kvě 2024

@tasimia mají podporu pro samozivitelky

tasimia
14. kvě 2024

@barulina, jakou? Z 20 žadatelek, samoživitelek dostane byt 1. A to ještě když se zadari.

antoinet
14. kvě 2024

Už zase? Co bylo na minulých radách špatně?
Za mě troll.

barulina
14. kvě 2024

@tasimia děláte pro Heimstaden, že víte počty? Já ne, tedy nemohu soudit, píšu pouze to co nabízí. Jak si to kdo zařídí mi už je jedno. Nadávat a kritizovat umí každý

veronicka89
14. kvě 2024

Troll a nebo pani co nechce videt pravdu( kterou jsem ji napsala treba i ja) , mysli si ze je chudinka a ze ji nekdo pomuze, to se mozna stane ale za chvili pak mame 4. Dite a jeste horsiho chlapa a jeste vetsi dluhy...

Mila pani v 1. Řade si zaridte antikoncepci , mista na hlidani pro 2 starsi deti, a chodte s miminem treba nekomu / firmu/ kancelar/byty uklizet ...splatte dluhy ...

Nebo co radi v azylaku ?

Tam nejsou nejake programy jak z toho ven ???

tasimia
14. kvě 2024

@barulina, samozřejmě, ze vím počty. Posíláme totiž naše maminky žádat si o sociální byty atp. Do různých organizací atp.
Takže jsem schopná s přesností a 100% říct, kolik maminek minulý rok získalo sociální byt.
Byly to přesně 2 - pracující.
Taky jsme v kontaktu s oddělením na Heimstadenu, které schvaluje žádosti.

To neni žádná kritika, proto jsem se ptala na příjem. Pokud má pouze RD + přídavky, dají přednost někomu u koho je větší šance, ze zvládne platit nájem..

barulina
14. kvě 2024

@tasimia sociální být zprostředkovává armáda spásy, ne Heimstaden

tasimia
14. kvě 2024

@barulina ne jen armada spásy.. ale i Sociopont, Portavita a další. A ty byty jsou v drtivě případů od Heimstadenu.
Na dva roky jsi pod organizací, a pak přechází byt na tebe, pokud si spolehlivá nájemnice.
Sociopont má celkem dost městských bytů. Ale velký pořadník.
Prosím tě nepoucuj mě o tom, v čem dělám každý den.

tasimia
14. kvě 2024

@barulina a ještě něco, Armáda spasy má svoje tzv.startovaci, tréninkové byty, které ma pro osoby, které většinou dávají lidem, kteří si prošli bezdomovectvím.
Na pět let ;).
Housing first.
Hodně se snaží dávat byty svým klientům, z venčí se n
málo kdo dostane..

barulina
15. kvě 2024

@tasimia no tak to Heim nějakou smlouvu a někým v tom případě. A každý kdo něco chce, musí respektovat podmínky.roho od koho to chce. I kdyby dostaly jen 2, tak o co jde ? Lepší než nic a upřímně i matka samozivitelka se musí snažit, ne jen čekat co kde dostane. Mám to za sebou, bez rodiny, bez chlapa, s 8letym dítětem a novorozencem. Litala jsem i s dětma po brigádách, skoro nejedlá at mají, v roce a půl syna se vracela zpět do své práce. Děláš v tom, ale názor máš zvlastni

tasimia
15. kvě 2024

@barulina, ano i když se dostanou dvě, je to super.A jsem za to ráda. ❤️
Akorát jsem ti na rovinu napsala, ze pokud ma malý příjem, tak s byty je to horší. Tak v čem je konkrétně můj názor zvláštní, ze si tak otočila?

Třeba v Ostravě Mariánských zasedá komise a počítá ti příjem teď a tady. Nezajímá je, ze máš možnost si požádat dávky HN a SSP a tvůj příjem se zvětší.

barulina
15. kvě 2024

@tasimia no, tak snad každý normální člověk, si peníze vyřeší a pak záda, vše jde. Jen jde o to, jak si to člověk nastaví. Ale to je jedno, ta možnost tu prostě je.

tasimia
15. kvě 2024

@barulina no však ano, nikde jsem nenapsala, ze neni. Ale bez příjmu to jde prostě těžko, neasi.

veronicka89
15. kvě 2024

@barulina pani je ale 4 roky v azilacich a ma pulrocni mimino...( a dalsi 2 deti)s tim zas az tak prima pracovat nejde

barulina
16. kvě 2024

@veronicka89 no, já byla těsně po porodu, stěhovala se sama zpět do Ostravy, a sebou 8letou dceru a to miminko a brigády jsem měla 4. Rodinu nemám. Vše jde

josefhanza
3. čer 2024

Mohu nabídnout spolubydlení v bytě 3+1 na vesnici Plzeň sever Velečín zahrada lesy louky příroda zvířata kuřák hledám ženu na život ♥️.735207887