Manžel ve vězení - co dělat? Kam se obrátit?

luciemas86
18. črc 2018

Maminky kdo má zkušenost?včera mi odvezli manžela...vůbec nevím co teď dělat,kam se obrátit o pomoc atd...

barulina
18. črc 2018

A o jakou pomoc?

luciemas86
autor
18. črc 2018

@barulina jestli třeba mám nárok na nějaké dávky nebo něco,máme 5 letýho kluka a jsem v 6 mesici a bez příjmu...ale možná spíš tu psychickou...přislo to uplně nečekaně. Navíc mi nechtějí nikde nic říct,nemůžu se s ním nijak spojit,aby mi řekl udáje k účtu,protože ho má založený chvíli a jeste v zahraniči,protože tam pracoval

lady5
18. črc 2018

A co dělal? A to už tam zůstane? Nebo je jen ve vazbě?

normalnimatka
18. črc 2018

no, má svýho právníka? nebo mu bude nějakej přidělenej? já bych se spojila s právníkem a vysvětlila tvou situaci (že jsi bez příjmu atd) a minimálně ať ti vysvětlí, co se děje a co můžeš čekat.

luciemas86
autor
18. črc 2018

@lady5 ted je na dva tydny ve vazebni veznici a pak ho budou dávat jinam...blbost no...alimenty...dřív pracoval v zahraničí a mel vyměřené vysoké alimenty,jenže jsme se nedávno dostali do spatne financni situace a nezvládalo se platit jak by mělo...teprve pred nedvánem si nasšel novou práci

barulina
18. črc 2018

@luciemas86 tak pokud je ve vazbe, twzko se s nim spojite. Je rozdil vazba a vezeni. Psychockou pomoc bych hledala u.rodiny, pripadne psycholg. A bohuzel pokud je fin.stranka.vase.mazela.duvodwmntr.rizeni,tezko se k penezum dostanete. Zajdete ba socialku a domluvte se tam

barulina
18. črc 2018

@luciemas86 jen kvuli alimentum.by hned ve vazbe.nebyl, jswm policistka🙂 takze tam.to.muso byz trosku i o.necem.jinem

luciemas86
autor
18. črc 2018

@normalnimatka nemá,protože on prvně dostal veřejné práce,kterée mu byli přiděleny pred 14 dny,teda to místo výkonu,pristi tyden měl začít...a ted najednou tohle a já vlastně vůbec nic nevím,jediné informace,které mám jsou od jeho probační

michaela_2
18. črc 2018

@luciemas86 a vy nepracujete? asi bych se informovala na Odboru sociálně právní ochrany dětí, jak se řeší tyto situace. Pokud je zatím jen ve vazbě, příjem žádný mít ani nemůže. Ve vězení jako takovém už si může sehnat práci a dle ní se vyměří alimenty..........

luciemas86
autor
18. črc 2018

@barulina je to jen kvůli alimentům,bohužel už měl podmínku a jak jsem psala dostal ty veřejné práce,kam mel pristi tyden nastupovat...a on je ve vazbě jen ted nez ho převezou jinam

barulina
18. črc 2018

Podivejte, je.minzo.lito, ale.s.nejvetsi pravdepodobnosti.nevite vse..jsem.u pcr 12 let a pokud bylo podabo prvni TO, kdy.dostal verejnw prospwsne prace, ktere ma nastouoit az za 14 dni, tak.holt.trest za to ma udeleny. Bohuzel asi.nevite vse. Jinak rwsit s pravnikem.ato socialkou

barulina
18. črc 2018

Takze mel podminku, znova neplatil v.pdmince dostal verejne prospesne prace a.taly.nic

luciemas86
autor
18. črc 2018

@michaela_2 nepracuji,protože jsem byla na rodičovské a než mi zkončila znovu jsem otěhotněla...takže jsem měla jen pul roku nějakou podporu a ted už nic dokud se malá nenarodí

barulina
18. črc 2018

No tak to potom byt.muze, a nedovim se. Vas je.minlito, zajdete se jak pisu.informovat na socialku a manzelovi at vymeri co nejkratsi odneti.svobody

normalnimatka
18. črc 2018

já bych zkusila asi nějaký krizový centrum, který poskytuje sociálně-právní poradenství zdarma.... nic konkrétně nedoporučim, protože se to v každým městě liší. zkuste gůglit v nějakým větším městě blízko vašeho bydliště.

michaela_2
18. črc 2018

@luciemas86 Jděte na ten Odbor sociálně právní ochrany dětí, přímo. Tam by měli vědět víc než na státní sociálně podpoře.

anetka9
18. črc 2018

@luciemas86 Hned jdi za právníkem, toho tam pustit musí, a on to zařídí..sice to bude něco stát, ale je to lepší než se v tom plácat sama. A jelikož to nevypadá na nutnou obhajobu ani nemajetnost, tak dost pochybuju, ze dostane právníka od státu

luciemas86
autor
18. črc 2018

@barulina nene na ty práce je to tperve 14 dnů co mu došlo vyrozuměni,kde na ně má nastoupit a to řešil s probační a s tím organizaci a měl začít teprve přístí tyden. no už má vyměřený...možná máte pravdu,že mi neřekl vše,protože,že měl nastoupit do výkonu trestu věděl,ted jsem se to dozvěděla od jeho blízkého cloveka,ale jsem na rizikovém,tak asi mi to nechtěl říct nevim,težko říct...

barulina
18. črc 2018

@michaela_2 tam jo v pridavkach nepomuzou

luciemas86
autor
18. črc 2018

@anetka9 šla bych,ale bohužel se ted nedostanu k financim

michaela_2
18. črc 2018

@barulina ale poradí co dělat, podle mě na podpoře jí poví, že se těmito případy nezabývají - ale nevím, třeba jo. Zkusila bych asi obejít vše...

anetka9
18. črc 2018

@luciemas86 Tak občas existují poradny (většinou při právnických fakultách) a ty jsou zadarmo a nebo nejakemu napsat maila, ze se k penezum nedostanes a ze by si to zaplatila potom, oni ne všichni to chtějí zálohově dopředu, popř. je to na domluvě🙂

barulina
18. črc 2018

@luciemas86 chapu, je me vas uprimne lito po vsech smerech. Mel to resit spufem hbed jak pridel o praci, lze to. To ze pro nej.kolegove i dojeli, znamena i.to zenenadtoupil dobrovolne,tudiz dalsi vec. Bezne pro osoby.ktere maj.nastpupit vt nejezdime azprave v pripade ze j. Danou dobu nenastouoi. No preju vam.hodne sil, bezte.na.tu socku,hlavne nebudte.sama,budte s maminkou.nebo.nekym.blizkym. ono vse.se vudy.srovna.urovna, vstreba. Verte.mi

luciemas86
autor
18. črc 2018

no já se ted hlavně z toho musím vzpamatovat,abych byla schopná přemýšlet a řešit,ted momentálně jsem uplně vyřízená unavená,dva dny beze spánku...

luciemas86
autor
18. črc 2018

@barulina moc děkuju....ono je to asi nehhorší ted na tom záčaátku to vůbec nějak vstřeba a uvěřit tomu...no právě i to mi paní na probačním říkala,ze nenastoupil kdy měl..ale to je další věc co mi nejde do hlavy...protože mu nic nedoslo...napsoledy ten dopis od soudu o těch pracích a kdyby mu něco došlo,myslím,že bych to věděla,prootže dopoledne ted vůbec nebýval doma a navíc žijeme u mého tatky,a kdyby byla výzva ve schránce věděla bych o tom...manžel totiž klíč od schránky ani neměl...

mataharyy
18. črc 2018

@luciemas86 na státní sociální podpoře si můžeš zažádat o přídavky na děti, bydlení, životní minimum atd. Abys nezůstala bez peněz.

barulina
18. črc 2018

@michaela_2 to urcite

barulina
18. črc 2018

@luciemas86 treba si zadal adresu do prace.drzte se. Vse se utrepe

luciemas86
autor
18. črc 2018

@mataharyy jenže jestli mám na něco vůbec nárok,když bydlíme u mého tatky...

luciemas86
autor
18. črc 2018

@barulina ja vím...děkuju