Jak si vydělat peníze? 😞

14. črc 2021

Ahoj maminky,

Jdu na vás s takovým dotazem, dostala jste se nějaká z vás do tíživé životní situace? Já teď.. mám syna a jsem s ním sama, přítel zemřel při autonehodě když jsem byla v 8. mesici, synovi je už 9 měsíců, ale je to mamánek, tudíž na žádnou brigádu nemohu, z rodiny mám pouze mamku, která je nemocná a bratra, kterému je 15. Vše jsem tak nějak zvládala, ale teď proste fakt počítám každou korunu a proste nevím už jak si vydělat.. prodala jsem pocitac, drahé hodinky, věci po synovi, snažím se dělat i s Avonem, ale nikdo nic teď nechce ani objednat. Rodicak mám 9500,- a to je vše.. nevím zda zkusit nějakou pujcku jestli mi vůbec půjčí nebo fakt nevím… jednou jsem si pujcila od kamaráda a ten se teď ozval kdy mu to začnu jako už vracet, no.. jsem z toho nešťastná.. prosím poraďte mi😔
Otázka kdybyste se ptaly proč jsem si tedy porizovala dítě, chteli jsme ho, ale kdo mohl tušit, ze se stane toto…
Achjo 😔

Děkuji, Ilona (anonym, protože se opravdu stydím)

bara88
14. črc 2021

tak chceš si vydělat nebo půjčit?s půjčkou to snad nemůžeš myslet vážně ne?pokud už ted máte málo jak chceš půjčku splácet?protože tohle se u půjčky většinou musí i splácet

autor
14. črc 2021

@bara88 samozřejmě vydělat, v nejhorším případě půjčit.. některé půjčky mají nejnižší možné splátky, mamka si jednou pujcila nějakých 15 tisíc a splacela to po 600,- sice preplatila ale šlo to 😞

bara88
14. črc 2021

tak vydělat si můžeš třeba roznosem letáku,to můžeš dělat i s dítětem

properjoey
14. črc 2021

Mohla bys třeba někomu hlídat děti, to je taky něco, co muzes i s citem, pak ty letáky, to se taky dá, dál bys mohla třeba skládat příbalové letáky do krabiček, nebo něco kompletovat doma, věci je určitě spousta, co se dá, není to žádná bomba práce, ale cesta to je

evelyn777
14. črc 2021

Aha takze nemáš narok na sirotčí důchod?

alex933
14. črc 2021

A co sirotčí důchod?

konidana
14. črc 2021

Co prispevek na bydleni, nedosahnes?

konidana
14. črc 2021

Roznaset postu, pry to nektere delaji i s ditetem, uklid, hlidani deti ci vodeni na krouzky, vyzvedavani ze skoly....

konidana
14. črc 2021

Pokud bydlite spolecne tak i bratr by o prazdninach mohl mit nejakou brigadu.... prodej zmrzliny ve stanku apod.

missbufy
14. črc 2021

U nas postacka dorucovala postu s kocarkem, urcite se to da i brigadne. Pak roznos letaku, urcite skus si zadat na internet nabidku uklidu napr. do rodinnych domu. To taky u nas delali i s detmi.

missbufy
14. črc 2021

pujcku urcite nedoporucuji, hlavne kdyz si jeste nesplatila tu prvni pujcku kamaradovi...

meronym
14. črc 2021

Jeste je celkem poptavka po zehleni. To muzete delat i doma. Pokud jste z Brna nebo okoli, napiste mi zpravu.

lachtanice86
14. črc 2021

Z čeho by si tu půjčku platila? To snad ani nemůžeš myslet vážně.. a výdělek, roznos letáku třeba

mimco
14. črc 2021

100% sirotčí důchod!?
Moc mě ta situace mrzí, je to smutné🥺

mimco
14. črc 2021

A za co se stydíte? Copak jste něco provedla?
Vyběhejte všechny možné příspěvky...
Bude líp, nebojte!

mimco
14. črc 2021

Jo a proboha, jen ne žádnou půjčku, to je cesta do pekel, buďte chytřejší😉

nick1234
14. črc 2021

V první řadě se opravdu není za co stydět, moc mě mrzí tvůj těžký osud 😢 ale zašla bych okamžitě na sociálku, máš nárok minimálně na sirotčí důchod, bohužel tím že jste nebyli manželé na vdovský ne😔 ale určitě nějaký příspěvek na bydlení apod ...jinak práce určitě nějaké hlídání dětí (pokud syn neni opravdu nějak náročnější). Přeji hodně sil a hlavně ruce pryč od jakékoliv půjčky, to je cesta do pekel 😣

autor
14. črc 2021

@nick1234 strašně moc děkuji. Moc si toho vážím, každé milé rady a moc děkuji ještě jednou.. zkusím to oběhat a nějak to vyřešit..

mimco
14. črc 2021

Jo a ten sirotčí vám vyplatí zpětně👍😉

terda182
14. črc 2021

Určitě bych si zjistila zdali nedosáhneš na příspěvek na bydlení, a co sirotčí důchod? Jinak je i spoustu zaměstnání která se dají vykonávat z domu na nějaký kratší úvazek či brigádně. 🙂

malanoha
14. črc 2021

Hlavne si nic nepujcuj.
Zastav se na urade prace ve tvem meste a zeptej se, jestli bys nemela narok na nejake socialni davky. Sirotčí duchod, pridavek na dite, prispevek na bydleni. Mozna i na jine. Urcite jako matka samozivitelka nemusis zivorit na devíti tisících. Urednice ti hlavu neutrhnou.
A jinak zalezi, co umis.. Co jsi delala před materskou? Jake mas vzdelani? Jsi manualne zrucna? Umíš neco extra? Na prodeji kosmetiky a podobných MLM nesmyslech jeste nikdo nikdy zazracne nezbohatnul. Ja jsem si chvili privydelavala na rodicaku sitim na stroji. To byla dobre placena brigada.. Predpoklad je teda mit stroj a trochu trpělivosti.. A taky chodim uklizet chodbu v panelaku. Nic extra, ale par stovek na prilepsenou se hodi. Jestli maminka zvladne pohlídat aspon dve hodiny, poohledla bych se po nejakem uklidu v okoli nebo si klidne dala sama inzerat.

drep
14. črc 2021

@malanoha a já doporučuju si dávat tyhle inzeráty na úklid, žehlení atd do nemocnice, doktorky jsou relativně dobře placené a hodně zaneprázdněné a za tohle ti utrhají ruce. Já jsem u nás snad jediná, která si žehlí a uklízí sama

radkan91
14. črc 2021

Asi už tady všechno padlo. Jen mě ještě napadla charita. Kolikrát dávají pro děti oblečení atd...určitě by také poradili.

2hanah
14. črc 2021

Ježíši, holka, přece sirotčí důchod!!!!!!! Po zemřelém otci jsi hned měla řešit testy otcovství a sirotčí důchod! Moje děti mají, ale otce poznaly ještě živého a známé zemřel partner "teď" v listopadu po nehodě na motorce a hned vyřídila sirotčí důchod, vyplatí Ti ho i zpětně, zjisti si to, jestli po něm nezůstaly nějaké věci na testy nebo jestli to jde i třeba vyšetřit od prarodičů zemřelého otce, fakt nevím, ale určitě to musí jít, hned si to zjisti na okresní zprávě sociálního zabezpečení a určitě budeš potřebovat úmrtní list, taky příspěvěk na bydlení nebo přídavky. Držím pěsti.

zelenaesmolda
15. črc 2021

Na pujcku zapomen to je cesta do pekel.Vybehej si nejake davky,treba prispevek na bydleni nebo hmotnou nouzi.Jenom z rodicaku se fakt vyzit neda.

marcicek84
15. črc 2021

Skoda,ze si te nevzal,mela bys narok nejen na sirotci,ale i vdovsky a to uz by bylo veselejsi,to je ta odvracena strana zivota na psi knizku...Jinak zazadat o prispevek na bydleni pokud zijes sama a detske pridavky mas urcite narok,mozna i hmotnou nouzi,jestli bys nedostala a dokonce si myslim,ze by po zemrelem synovi mohli mit vyzivovaci povinnost na vnouce i rodice zemreleho syna,zajimaji se o nej,jake tam mas vztahy?

zelenaesmolda
15. črc 2021

@marcicek84
Ale jestli zemrel jeste pred porodem tak neni nikde uvedeny jako otec ne?

somalicats
15. črc 2021

@zelenaesmolda Pokud stihli pred tou nehodou dojit na matriku, tak je uveden jako otec. Pokud ne - no...

marcicek84
15. črc 2021

@zelenaesmolda tak ja nevim,ale na matrice se to resi kolem toho 7 mesice,takze tezko rict...🤷🏻‍♀️

keksik002
15. črc 2021

Nepujcovat.. Ale zkus se poptat v okoli na roznos novin/letaku - to se da delat i s ditetem, pak treba uklidy nekde v blizkosti v dobe kdy ti dite bude spat v kocarku 🙂