Jak se vyrovnat s nevěrou v těhotenství a jejími následky?

enellia
8. srp 2019

Ahoj, doufám, že mi vypsání se a přečtení si vašich zkušeností pomůže se trochu vyrovnat s touto šílenou situací. S mužem jsem téměř dvacet let, dvě malé děti a jsem téměř v 8. měsíci těhotenství. Před dvěma měsíci jsem zjistila, že je mi manžel nevěrný, přiznal se, ale ohledně dalších podrobností mi lhal. Nevěra trvá určitě 4-5 měsíců, ale může i déle, netuším a on mi pravdu neřekne. Když to prasklo, dala jsem mu šanci, pod podmínkou utnutí kontaktů, nedodržel a dostal ultimátum, vybral si ji. Pak přišel s pláčem a prosíkem, dostal šanci, ovšem zařídil si jiný telefon a stýkali se dál. Na to konto jsem připravila veškeré papíry ohledně rozvodu, opět mě uprosil, chová se hezky, je jak čerstvě zamilovaný, ale vypadá to, že je s ní nadále v kontaktu, i přes moji striktní podmínku nulového kontaktu.
Mám pocit, že už jsem asi vyčerpala veškeré šance, které jsem mu byla schopná dát a teď zbývá už jen rozvod. Nebo máte pocit, že šancí dostal málo? chci mít sama před sebou a dětmi čisté svědomí, ale donekonečna se snažit nebudu..
Nicméně mám strašný strach zůstat sama se třemi dětmi, navíc s vědomím, že je budu muset půjčovat té flundře, z toho je mi špatně. Pořád ho mám ráda, nedokážu říct proč, nikdy nebyl úplně vzorný manžel a otec, ale společné roky smazat nejdou..

asojakova
8. srp 2019

Tech prilezitosti podle me dostal az az. Premyslim, jestli ja bych nejakou sanci vubec dala. Pro me to znamena konec. A v tomto pripade uz bych to ukoncila na 1000%, sanci dostal, podrazy dela dal, za me neni co resit...

kajalka
8. srp 2019

Já bych to neřešila tak striktně, rozhodně bych vyhledala dobrého psychologa a pracovala na tom s jeho pomocí. Ono se to i tak může vyvrbit v rozchod, ale může to proběhnout bezkonfliktně především s ohledem na děti.

barulina
8. srp 2019

Hele strjne udelas co budes citit. Ja jsem schopna dlouhonprehlizet a pakmse jednou probudim a je se vsim konec a uz to zpet nejde. Tak se do niceho nenut a dej tomu cas. Treba se jednohonrana vzbidis a bude se ti lrasne dychat ...bez nej

beatty
8. srp 2019

@enellia sanci dostal velkoryse mnoho. A asi nema az takovy zajem, aby vse odcinil, nevim
Kazdopadne i kdyby teda zpretrhal vsechny kontakty, budes mu to verit? Nebudes se potom uz cely zivot trapit, jestli ti je verny, pripadne co dela, kdyz je nekde pryc...
Nikde neni psano, ze musis zustat sama. Ja bych se byt tebou v klidu dostala ze tohoto vztahu, nabrala bych sily a vlastni uvedomeni a on uz ti zivot nekoho do cesty privede.

Neverny chlap by u me nejspis nedostal ani jednu sanci. Znamena to pro me, ze si me nevazi a nestojim mu za to.
A deti to vsechno vnimaji. Pak je lepsi mit dva rodice, kteri jsou v klidu, nez maminku, ktera je porad ve strehu vuci tatinkovi.

mates133
8. srp 2019

Ahoj,ja te uplne chápu,vim ze pro tebe to je ted hrozne,ale on si taky pekne na..do bot.Nekdy proste je boj sam se sebou v tomhle docela tezky.Pokud chces mit ciste svedomi pred sebou,ze si tomu kuli sobe,kuli detem dala dost sanci,doporucuju najit dobreho psychologa a spolecne s manzelem tam zajit,pokud se snazi,mel by na to pristoupit.Je treba si veci doopravdy vyrikat a pak se muzes odpovedne rozhodnout,pokud si nejsi jista.Drzim palce!

babanci
8. srp 2019

Já sice vím, že máte tři děti a tak by se šance asi měla dávat, ale já se znám. U mě by to nešlo. Nevěra je něco, co já odpustit nedokážu, já bych to stejně pořád vytahovala, intimní život by šel do kopru, nikdy bych nevěřila. Já bych ho už nechtěla.

krutak1fle
8. srp 2019

Hm dalsi chudacek, co uz na nej zena nema tolik casu, jelikoz se venuje detem a misto toho, aby pomohl, podporil a mel pochopeni pro tehotnou, tak mysli na sebe a svy potreby.
Pocitam, ze kocka je svobodna, bezdetna, stale pozitivni, upravena, nabita energii a s neutuchajici chuti na sex.
Od tvyho chlapa je to hnusny a sobecky!
Vi ta zenska, ze ceka treti dite?
Vim, ze je to pod uroven, ale co ji to pripomenout, pokud to beres jen jako ulet a citove je vazany na vas...? Co by asi rekla na to, ze bude posilat alimenty na tri deti a ze ji budou kazdej druhej tejden skakat po hlave (pro me uplne hrozna predstava😀)?. Ale to bych brala asi jako posledni pokus. A jen v pripade, ze veris, ze se to u vas opravdu srovna a bude fungovat.
A nebo to s nim probrat opravdu otevrene.
Ze vis, ze to pokracuje a jak si to predstavuje dal a kam si mysli, ze to povede. At otevrene rekne, co se mu honi v hlave. Asi bych ho podusila at taky misto jinyho organu pouzije mozek. At rekne, jak to bude az odejde. A mluv o realny situaci jak to bude. S penezma, se stridavou peci, v pripade nemoci, ze mu deti soupnes at se staraji, ze jim bude platit krouzky, bude je tam vozit, bude resit doktory a vubec se podilet na vsem. A at s tim pocita i ta jeho nadhera. A ze ona at chce nebo ne, bude muset tolerovat to, ze deti budou mit prednost. A budou tri! A ze to bude porad neco. Mohlo by ho to zase postavit nohama na zem a mohlo by se mu rozsvitit. Podle me vubec nepremejsli a jen si uziva.
A nebo mu proste sbal s tim, ze sanci uz dostal dost.

urtica
8. srp 2019

Tak já jsem jedna z těch, kdo se k nevěře nestaví až tak striktně a mosty bych (zřejmě) ihned nepálila, ale tady došlo k porušení důvěry hned několikrát za sebou bez upřímné snahy to z jeho strany nějak zásadně změnit a napravit. Možná bych ještě zkusila navrhnout partnerskou poradnu - spíš kvůli sobě a dětem, abych si mohla říct, že jsem udělala vše..

enellia
autor
8. srp 2019

@asojakova pro mě je to taky poslední šance, jenže ta představa, co nás čeká, mě trošku děsí :(

@kajalka zatím to probíhá v klidu,jediná hádka proběhla, když jsem uklidila děti pryč, jinak s ním diskutuji dá se říci "na úrovni"

@barulina já se bojím, že mi ten další čas akorát ještě ublíží, už se v tom plácám dva měsíce a výsledek v podstatě žádný :(

@beatty věřit mu už nebudu nikdy, to už prostě nepůjde :(

@mates133 vůbec nevím, jestli by někam šel..a vyříkali jsme si toho po nocích spoustu, kupodivu to byly zajímavé debaty, pohledy na vztah apod.

@babanci hele tohle jsem si přesně taky myslela, než se mi to stalo. Prostě jsem nakonec chtěla dát šanci, dostal ji, štve mě, že je propásl ale víc mě štve, že se chová jako zamilovaný a tím mi to strašně ztěžuje. Kdyby odešel a zamával..

agneska7
8. srp 2019

Ty jo jsi dobrá že jsi mu dala tolik šanci . U mě by si neskrt jednou vrázi ptáka do jiné a končí . Nenech ze sebe dělat blbku jsi silná ty to zvladnes

barulina
8. srp 2019

@enellia tak kazda jsme jina. Ja proste vim ze dokud se to ve mw nezlomi, neudelam s tim nic. Drz se

sudylichozrout
8. srp 2019

@enellia dokazala bych prejit jednorazovy ulet. Ale nikoliv dlouhodoby milenecky vztah. Osobne bych podala zadost o rozvod, moznosti, jak te odprosit, mel azaz.

malenka3
8. srp 2019

Chápu, že zahodit 20 let společného života je těžké, proto chápu, že jsi mu dala tolik šancí. On je ale zjevně nechtěl, protože by jinak reagoval hned na tu první. Takže za mě jsi už vyčerpala, cos mohla, teď už bych mu žádnou šanci nedala a začala připravovat rozvod. Nemá to smysl,když on nechce.

enellia
autor
8. srp 2019

@krutak1fle no budeš se divit, ale počítáš špatně..je starší než on, žádná kočka to není, děti téměř dospělé, do práce nechodí, takže času má dost a nikdo jim u toho neječí.
A moc dobře to ví, protože nás oba dva zná, jeho od dětství,mě celou dobu co jsme spolu, zná i naše děti a ještě se ke mě hlásila, když já netušila, co se děje :( koukala na mě a ptá se kde mám muže, jestli je zase v práci, jako pořád..taková sfině to je :(💣
Probírali jsme to, neví, proč se to stalo, byl blbej a když mu to řeknu, bude zatloukat a zatloukat, dokud mu do obličeje nehodím důkaz a i potom mi bude tvrdit, že už to skončilo. Lhář je výborný :( Všechny tyto diskuse máme za sebou a obávám se, že i přesto se mu nerozsvítilo. Respektive věřím mu, že nás nechce opustit, ale zároveň nedokáže opustit i ji

sudylichozrout
8. srp 2019

@enellia podej zadost o rozvod. Bud se mu rozsviti, ukonci to a zacne sekat latinu a ty muzes zadost stahnout, nebo ne a rozvedete se. Dokud vidi, ze mu to prochazi a Ty mu avantyry tolerujes jen s obcasnym prskanim, nema duvod neco menit.

laka_lacenda
8. srp 2019

Já myslím, že si to řešila velmi dobře: ne mu hystericky prasknout dverma před nosem a vyhodit kufr na ulici. Přece jen jak píšeš: 20 let spolu, děti...Jednala bych stejně jako ty. Nicméně tohle by byla konečná i pro mě: když to úplně osekam, tak největší problém by pro mě nebyl sex s jinou ani to, že poměr trval dyl, ale to, co následovalo poté, co jsi to odhalila: něco ti slíbil, ale nedodržel, lhal...znovu a znovu to same...a to už bych neprekousla ani za cenu, že bych byla s dětma sama....Jak píšeš: po tomhle už se důvěra asi těžko obnoví....

krista25
8. srp 2019

@enellia no podle mého názoru si mu těch šanci dala dost. 😉U nás kdyby něco takového proběhlo byl mi nevěrný, dala bych mu jednu šanci abych neměla výčitky že ničím rodinu a malému zázemí co má a je na to zvyklí. Ale kdybych přišla na to že mě mazal med kolem huby🍭a kontakt s ní udržuje dál, tak bych mu zbalila ikeacky taštičky 😁a sel by 🤝si silná žena, já bych tolik šanci nedala, viděla bych to tak že si ze mě dělá hadr na podlahu. 😪😬

enellia
autor
8. srp 2019

@urtica taky už jsem nad tím přemýšlela, ale já už asi nestojím o jeho další lži a on tam bude lhát, stoprocentně.

@agneska7 dala no, kvůli dětem, mají ho rádi a představa jak vysvětluji, proč tatínek s námi nebydlí je šílená :(

@malenka3 bohužel asi nemá .(

@sudylichozrout když to je právě to.. já jsem si sehnala právníka, mám sepsanou péči o děti, žádost o rozvod, už to mám od něj i podepsané, to byla podmínka poslední šance.a přesto asi pokračuje :(

sudylichozrout
8. srp 2019

@enellia Tak v tom případě už nemá smysl cokoliv řešit. Bohužel, komu není rady, tomu není pomoci. Maximálně mu můžeš popřát hodně štěstí a jít dál. Trápit se v takovém vztahu je na nic. Vyčerpala jsi všechny možnosti, jak to zvrátit, bohužel, pokud on nechce, nedá se svítit.

agneska7
8. srp 2019

@enellia jsi opravdu silná žena já bych tohle nezvládla . Moje mamka taky zůstávala s taťkou ( který jí byl nevěrný mockrát) jen kvůli mě a Segre . Protože my jsme tatínka chtěly že ( malé děti) . Taťku mám ráda . Ale měla odejít a dát si šanci na šťastný život . Tak máme akorát špatné vzpomínky a mamka už má nějaké ty roky a je mi líto že nikdy nemohla být šťastná .

krutak1fle
8. srp 2019

@enellia no tak madam se zacala nudit a uziva si.
No tak by si mela uvedomit, ze ten jeji klidek a uzivani brzy skonci. Az bude kazdej tejden vyvarovat trem detem a uklizet jejich bordel. Rychle ji panacek prestane bavit. Tak si to asi nepredstavuje.
Budes ho tam mit s prosikem zas.
No preju co nejlepsi rozhodnuti.
Ale i kdyby doslo na rozvod, uplne sama na vsechno nebudes. Rovnou bych mu rekla, ze se bude proste podilet na vsem. A to zdaleka ne jen financne.

hermanecka
8. srp 2019

Byt na tvem miste promysli si bez emoci tu realitu co prijde po rozvodu..stridava pece, vikendy, alimenty , kdo bude vyzvedavat deti do/ze skolky z krouzku, proste jak kdyby muz v domacnosti.nebyl..Najdi si cas jen vy dva, rekni mu,ze branit v nicem.nebudes,ale toto mu rekni..at si nemysli,ze on si odejde a tobe zustanou 3 deti..a pokud je pani starsi,deti odrostle tak ji to dlouho bavit nebude starat se o vikendech o 3 cizi decka🙂)Ruku na srdce vas by to bavilo?🙂)jeste tak 1,ale hned 3+plus ty jeji??haha

pink_unicorn
8. srp 2019

Jak uz jsem dnes psala v jine diskuzi,muj cynicky a nepopularni nazor je, ze v dlouholetem svazku se s neverou v nejake podobe setka kazdy. To, ze si vybral ji, by me strasne urazilo. Na druhou stranu, tak se proste zamiloval a placa se v tom, asi nechce ztratit rodinu, ale hormony ho tahnou k ni.... Ja sama bych nesnesla stridani deti a presne to, co pises-aby se na vychove mych deti podilela kdejaka cuza, se kterou zrovna bude. Pokud i pres to, co dela, chces rodinu udrzet, tak zustan nad veci. Nepatrej, nech ho, at si dela co chce, bud shovivava a ja myslim, ze driv nebo pozdeji ten druhy vztah stejne odumre, az opadne zamilovanost. Ale neni to pro kazdeho, to zenska musi byt trochu chlap 😁

beatty
8. srp 2019

@pink_unicorn
@hermanecka

No, anebo z toho udelat volne manzelstvi. Povznest se nad jeho zalety, kdyz jinak funguje. A taky si najdi kamarada. Nekoho, pro koho budes zajimava zase ty. 🙂

jitulinecek29
8. srp 2019

Poloze si otázku,, chci být s chlápek, kterému neverim''? Jak jsi psala sama že by jsi mi nikdy nevěřila tak proč s ním chceš být jen proto že máte děti? Nikdy neudrzuj vztah na dětech.... Já si tím prošla a vím o čem mluvím.....myslí na ty děti oni vše vycítí můj syn tenkrát měl 5 let a vše poznal a jeho chování bylo šílene... TY děti nesmí trpět. Ano čekáš s ním další dítě.... Ale jak psala krutak1fle ona až pozná že se vše točí kolem děti a ne kolem ní tak hodí spatecku....prestane ji to bavit nehledě na to že bude muset sypat peníze a to se jí líbit nebude.....ja se rozvedla nevěru netrpim a to s ní byl 2 roky po rozvodu s ní byl cca 1 rok už to nebylo jako na začátku vše se točilo kolem syna a to se jí nelíbilo vztah s ní ukončil...... Ale to už bylo pozdě jako vzít chlapa zpět az se vyskaka a říct už mám dost jdu k své ženě.... Hnala bych ho holí.... Je to ubozak..... A začít si vztah když má doma dvě děti a ještě k tomu 3 na cestě..... Je opravdu ubohé..... Drz se ať to dopadne jak koliv

gretka79
8. srp 2019

@enellia Ahoj, co třeba změnit taktiku. S ledovým klidem mu řekni "tak fajn, čekáme spolu třetí dítě. Tři děti jsou velký závazek a já se rozvádět nehodlám. Přistupuji tedy na tvá pravidla. Ode dneška si každý z nás žije svůj život a budeme spolu fungovat jenom jako vzorní rodiče. Sex s tebou už mít nechci a nebudu, nechci chytit nejakou pohlavní chorobu od té lehké dámy. Příští týden ve středu odpoledne hlídáš děti, já jdu na kafe s jedním kamarádem. Večer mě nečekej, pravděpodobně se u něj zdržím."
Zkus to a uvidíš, jaká bude reakce. Hlavně žádné scény, žádná srdceryvná žárlivost, nic. Buď věčná, ledová a neochvějná. Držím ti palce😉

gretka79
8. srp 2019

@enellia oprava: věcná, ledová a neochvějná 😊

martiina_k
8. srp 2019

@pink_unicorn to je smutné že máš takový názor, nejspíš založený na výběru špatných partnerů... já si naopak myslím, že při výběru dobrého chlapa (nebo obráceně dobré ženy) může vztah být bez nevěry až do konce. Opravdu je mi líto, že máš takové zkušenosti.
@enellia chlapa bych už kopla do zadku. Jako šancí jsi mu dala dost. Asi bych to taky neudělala hned, ale po tolika šancích, které nedokázal využít? S každou další šancí, kterou mu dáváš se jen utvrzuje v tom, že tě stejně znovu a znovu ukecá a neodejdeš od něj. Chlap, který tohle udělá těhotné ženské je opravdu s***

pink_unicorn
8. srp 2019

@martiina_k no naopak, u nas jsem ja ta, kdo ma skraloup.... Spis beru zivotni pribehy lidi kolem sebe.

martiina_k
8. srp 2019

@pink_unicorn takže tím pádem měním své předchozí tvrzení na "podle sebe soudím tebe"... každý nepřemýšlí stejně. Pro některé je nevěra něco nepřijatelného.