Jak jste to zvládaly samotné s dětmi?

modrouckeocko
19. říj 2023

Ahojky holky je tu někdo kdo se odstěhoval s dětmi od manžela kvůli tchyni a manžel chtěl zůstat se svou mamou. Jak jste zvladaly děti a vse sami? Ja se přestěhovala do bytu čili pronájmu vse sem zařídila sama školku skolu doktory a ted to vse na me padá. Všichni říkají ze sem udělala dobre. Protože manžel si zvykl na to ze maminka se stara o vše a hlavne o nej ze furt vaří. Byly jsme v baráku ale nic sem nesměla a porad se stupnovalo. Děti jsou ted spokojeny v byte vrátit by se nechtely. Ale me tu ten manžel prostě chybí. Asi sila zvyku nevím.

barulina
19. říj 2023

@modrouckeocko já byla sama už v těhotenství do skoro 2let syna. Doma ještě starší dcerou. Měsíc po porodu jsem se odstěhovala z domu, kde jsem měla sice svůj byt, ale v domě žila ještě má matka s manželem zpět do "mého města" neměla jsem nikoho kromě kamarádek, sice to bylo hard, litala jsem v po brigádách, v roce a půl syna se vrátila zpět do své práce,ale vše já zvládla a na nikdy jsem se neměla líp. Jo a na syna jsem byla úplně sama a bez peněz z druhé strany. Prostě ženská když musí tak zvládne víc než si myslí. Takže zvládnout to jde, možná to máš i trošku jednodušší než např.ja, timy ale situaci nezlehcuji. Nicméně s tím, že ti chybí s tím já neporadím,e v té době nechyběl konkretni člověk, mě chyběla rodinná pohoda s někým, kdo nás fakt bude mit rad. Ale vím, že já bych s největší pravděpodobností ten vztah ukončila, pro mě to vztah totiž není, ale k rozhodnutí, vždy musí dojít člověk sám no

teenyel
19. říj 2023

Nejsem ve stejne situaci, ale po rozvodu jsem zustala s dcerou na baraku (muj rodny barak, co se zrekonstruoval a ja byvaleho manzela vyplatila), kdyz ji bylo 3,5 roku (ted je ji 8). Soucasny manzel, se kterym mame 5tydenniho chlapecka je pres tyden kvuli praci pryc a je jen o vikendech, pricemz ob vikend ma syny a ti maji zapasy, takze tak jako tak ob vikend je pokazde treba kazdy den pul dne i vic pryc. Vetsinu casu jsem na obe deti tudiz sama. Mimco, starsi a skola, spousta krouzku, barak, domacnost, zvirata, doktori,...jde to, jen to je obcas zahul a chce to si planovat cas.

podaji
19. říj 2023

Uplne se me udelalo nevolno. Jako bych to psala ja. Tchyne sice byla fajn, ale to pouto syn-matka jejich rodina bylo tak silne ze jsem to nezvladala. Vse bylo podle nich. Dum se stavel podle nich, jo mohla jsem si naplanovat kuchyn ale kdy se bude delat?? Kdyby nas sousedi v byte nevytopili tak ani neudelame rekonstrukci. Koupelna je dodnes z 50let. Na vsechno dost casu. Pro me je bydleni zasadni. Musim se tam citit dobre, chci aby deti meli hezky funkcni pokoj. Z ex nebyl zadny respekt, vecne nejake neshody, dohadovani, doprosovani. Dum dodnes nestoji, matka mu pere a zehli stara se o vnoucata (fajn aspon maji deti babicku). Vydrzela jsem to 8let. Rozesli jsme se ca pred rokem a pul. Z moji strany. Vycitky mam kvuli detem. Bydlim v pronajmu, beru AD a doufam ze me bude brzy fajn.

modrouckeocko
autor
20. říj 2023

@podaji právě v tom dome jsme byly deset let s manželem jsme dvanáct let jako fungujeme i ted ale me to na dálku nejde a vidět se jednou týdne fakt nestačí. Ale je to sileny. Mama mu právě furt vařila něco kupovala platila za nej a on si na to pohodly zvykl ja nemohla pořádně nic uvařit připadala sem si tam jak vetřelec. Navíc pak začala byt chvilka husna i na vnoucata az mi to prostě vadilo. Ke konci když se vědělo ze se chci odstěhovat chlap se trošku zlepšil ale tchyne nemluvil dělala naschvály. No ted jsem v pronájmu čeká nas soud protože potřebují papír kvůli penězům aspoň. No je to takový divny ze chlap dává přednost matce nez vlastní rodině.

irmamala
20. říj 2023

A vy jste se teda rozešli, nebo spolu jen nebydlíte? Ještě bych dokázala pochopit, kdyby nechtěl matku opustit, protože by byla závislá na jeho pomoci. Ale když naopak se stará ona o něj, tak to je chlap fakt k ..... ničemu. Mamince ho s čistým svědomím přenechej. Můžu se zeptat, jestli všechny děti jsou jeho?

modrouckeocko
autor
21. říj 2023

@irmamala kromě prvního jsou jeho a od včera resim ze děti se chtějí vrátit. Mala ve skolce brečí nechce tam a kluci se chtějí vrátit zpet na školu sem. No takže ted nevím co delat protože chci aby byly děti šťastný.