Zdravim, jsem samozivitelka a mam 5-ti letou dcerku. Bydlim s ni sama uz pres dva roky a az posledni rok vyuzuvam obcasne hlidani. Cca jednou za mesic. Je ti moc nebo malo? Uprimne nekdy mam potrebu si oddechnout a odpocinout od male. Ale uz mi bylo receno, ze kdyz davam malou tak casto na hlidani, jako by mi byla na obtiz. Jak mam vysvetlit rodine ze bych chtela byt aspon jeden vikend sama a vypnout? Dik za radu
@tatujka rozhodne mi to neprijde moc....jsem taky se synem sama...rodina mi teda s hludanim nepomaha,ale tak jednou dvakrat do mesice si byvaly manzel bere syna na vikend a i kdyz sveho syna miluju a neumela bych si bez neho zivot predstavit,tak se na tyhle vikendy docela tesim🙂 zajit si nekam...proste udelat si vikend podle sebe...
Nevysvětlovat, on totiž kdo nechce chápat, nepochopí 🙂 Žít po svém, pokud to vám nepřijde moc, není to moc. Sama přeci musíte cítit, zda to vašemu vztahu s dcerou prospívá, nebo škodí... Kdyby to škodilo, asi to neděláte 🙂 Hlavně klid a nepřemýšlet tolik, co si myslí druzí.
Me to přijde v pohodě. Skoro bych řekla, ze i málo.
Dekuju moc, dceru miluju a ona me. Vim ze vzdy oni bude spravne postarane. Kdyz ji dam na hlidani a odjedu tak hned na ni myslim, ale vzdy ji davam k nekomu kdo ma taky deti tak se zahraje a nenudi se. Samozrejme jsem na telefonu kdyby se cokoliv stalo. Ale tohle dela kazda mamca. Tak budu v klidu, fakt moc dekuju
Castej vyuzivat hlidani nemuzu, nebo malokdo by treba dvakrat do mesice mohl mit cas. Na rodinu se vubec spolehat nemuzu. To spis vic kamaradky a zname
@tatujka Taky mi to přijde zcela ok, možná až málo. Spousta lidí si neuvědomuje, že někdo má možnost děti "rozstrkat" třeba po hodinách rodině apod. a odpočívat si průběžně. Dělat v klidu svoje věci atd. A někdo jede v neustálém zápřahu. Od rodiny bych si do takových věcí kecat nenechala. Je to pro tebe určitě důležitá psychická očista, odpočinek, který zabrání případnému vyhoření. Je to v pohodě!
Jednou za měsíc? Naprostá pohoda. Můj syn chodí školký od 10 měsíců. Taky vychovávám sama a můžu Ti říct, že jednou za měsíc je opravdu OK. Pocity viny neměj. Malá ti neřekne: " jojo mami, hoď si nohy nahoru, zasloužíš si voraz" najít si čas na sebe je rozhodně důležité. Zatím hlídání nevyužívám, ale až malej bude větší, tak do něj rozhodně půjdu. 😉
Vyrostla jsem prakticky napůl u babičky a jsem za to moc ráda a ona taky. Od malička mě hlídala a už když jsem byla malinká 2-3 roky trávila jsem u ní každý víkend. Když mě k ní mamka nechtěla dát, plakala jsem tak moc, že jí musela stejně volat, ať si pro mě přijede. Pokud to všem vyhovuje je to v pořádku. Taky počítám s tím, že naše dítě stráví hodně času na výletech s prarodiči a nepřijde mi to vůbec divné.
Podle mého to moc určitě není. Věřím, že to musí být na palici. Člověk potřebuje žít i svým dospěláckým životem. Zvlášť pokud jsi sama s dítětem imrvére.. Já mám ještě malé mimčo, ale i tak potřebuju někdy na chvíli vypadnout od plínek a mlíka. Myslím, že je to normální. Rodina ti do toho nemá co kecat.
Je to málo, já mivam hlídání jednou týdně, když potřebují tak i více...ale nejmladšího si kolikrát beru sebou
Osobně bych řekla, že to moc není. Zvlášť pokud jsi na ní sama. To že chceš mít čas i pro sebe Ti nemůže nikdo zazlívat.