Čtu tady řádky od maminek, které by rády našly náhradní babičku. Jsem z Mostecka,pracující na směny,ale děti mi vyrostli a já nemám s kým dovádět.
oh skoda ze tak daleko
Taky bych brala všemi deseti
no holky já už dávám nabídku podruhé a stále nic...... 😒
@ivikko - možná by bylo lepší dát si tu nabídku někde u vás na nástěnku, případně do regionálního tisku...
Taky by možná pomohlo napsat aspoň něco o sobě - ono ozývat se osobě, o které kromě nicku a místa výskytu nevím nic, není příliš lákavé - prostě koníčky, záliby, případně vzdělání... 😉
myslím si ,že máš z jedné strany pravdu i když nad tím popřemýšlím tak u náhradní babičky není přeci důležité vzdělání....znám paní co dělá vychovatelku a svoje vnoučátka nesnáší... .ten kdo bude mít zájem tak je jasné že mu napíšu něco o sobě
já vím že jsi to nemyslela zle...jestli bude pro některé lidi důležité vzdělání tak ať si najdou placenou a vyškolenou paní...já chci jen mít někoho ráda a starat se o někoho...jinak mám ekonomickou školu pracovala jsem s tělesně postiženýma lidmi..opravdu mě ta práce bavila,ale přišli změny a chtěli abychom si udělali pedagogické minimum což tenkrát při dvou malých dětech nešlo..tak dnes pracuji jako dělnice
vlastní vnoučátka nemám a asi dlouho mít nebudu...mám dva kluky/ 22 a25 roků/ a nemají ještě ani přítelkyně i když jsou normální oba si prý chtějí ještě užít volnosti tak počítám že budu babičkou možná tak za deset let 😒
vlastní vnoučátka nemám a asi dlouho mít nebudu...mám dva kluky/ 22 a25 roků/ a nemají ještě ani přítelkyně i když jsou normální oba si prý chtějí ještě užít volnosti tak počítám že budu babičkou možná tak za deset let emoticon
babičku na hlídání hledají většinou maminky z Moravy 😒
@ivikko Bohužel jsem kilometry daleko, jinak bych Vás ráda poznala. Moc se mi líbí Vaše věta "já chci jen mít někoho ráda a starat se o někoho". To "jen" znamená tolik! Žijeme daleko od rodin, možná proto a o to víc vnímám jaký jsou tyhle vztahy vzácností. Držím Vám palce, doufám a věřím že někde svoje vnoučátka najdete a obohatíte se navzájem 😵
@achjonetusim děkuji za povzbuzující zprávičku
@ivikko To je škoda, taky bych potřebovala hlídání. Manžel celý týden 100km daleko, děti 2, práce nad hlavu a babičku už nemáme ☹ Určitě se nějaká maminka najde, která by uvítala pomoc 🙂
@berusinecka velká škoda,že jste zdaleka.tak ráda bych Ti pomohla a hýčkala dětičky
@ivikko Někdy je to náročné, sice nejsem v práci, ale děti 4 a 1,5, velký barák (po rodičích ještě vyklízím, uklízím,....) k tomu velká zahrada-pěstování, sečení, velká záhuménka-pěstování, sečení a to vše sama. Ve městě by to bylo jedndušší. Ale život je krásný a na vzduchu a v nádherné krajině je nám nádherně. 🙂 Určitě si dejte někam inzerát ve vašem okolí. Určitě je někdo ve stejné nebo podobné situaci. A potřeboval by milující náhradní babičku 🙂
@berusinecka chtěla jsem si dát inzerát přímo do agentury kde hledají babičky na hlídání,ale je tam problém já můžu dát požadavek zdarma,ale maminka která by potřebovala pomoc tak musí zaplatit 4900,oni mě s ní seznámí ,myslím si že za těch pět tisíc jen doporučení je dost bez ohledu na to že ty babičky jsou placené za hlídání.Nezlob se na mě,ale nechat si za to platit ,mi připadá stupidní,to už pak člověk nedělá z lásky a potěšení ale kvůli penězům.Možná proto se nikdo neozval,protože si myslí že chci za hlídání peníze 😒
@ivikko Tak to spíš rozhodit sítě tam kde bydlíte, protože pět tisíc jen za seznámení je hodně. Myslím si, že maminky které potřebují pomoci, tak rády dají nějakou tu korunu. Proč také ne. Já bych také dala, pokud by se takhle někdo našel. Samozřejmě ne bůh ví kolik, ale tak aby to člověka nezrujnovalo 🙂 Ale samozřejmě to nemusí být placené. Někdy stačí i starání z druhé strany, nakoupit pro tu náhradní babičku, někam ji vzít na výlet, něco pro ni zařídit.... Myslím, že dřív si hodně lidi pomáhali. Starali se i o cizí,....ale dnes je to trošku jinak.
Já si hlavně myslím, že pokud tu babičku znají lidi aspoň od vidění, tak je to takové jednodušší.
Asi má v dnešní době hodně lidí strach, čemuž se nedivím...
Mj. nám by se babička taky sešla - pohlídat aspoň občas, pověnovat se malýmu, my bychom zase mohli pomoct se zahradou, větším nákupem...
No, už to nějak zvládneme... 🙂
🙂 🙂 🙂
@ivikko škoda, že nebydlíte blíž... babička by se hodila, jednu máme na Floridě a druhou 2 h od nás, s dětmi se vidí tak 4x za rok... moc mě to mrzí 😒
je to i jeden z důvodů proč šly děti do alternativní školy kde dělají plno věcí, které by jinak dělali s prarodiči...
držím palce ať brzo někoho najdete... je to teď takové zvláštní, prarodiče se k dětem už tak nemají jako když jsem byla dítě, mi přijde (ne všichni, ale hodně)... je super, když se někdo takový najde... děti potřebují čas a pozornost a laskavost... prarodiče jsou moc důležití 🙂
je pravda že někteří prarodiče nemají k vnoučátkům žádný vztah.Znám taky jednu s prominutím bábu která má tříletého vnoučka a nikdy mu nic nekoupila,nedala nikdy ho nehlídala...jen kvůli tomu že si její dcera vzala muže kterého ona nesnáší ,ale za to přeci děti nemůžou..
Také bych babičku brala všemi deseti, i kdyby si malého vzala třeba jen jednou týdně na hodinku na zahradu, na písek nebo na procházku. My sice máme dvě babičky, ale obě pracující, jednu 350km a druhou 150km daleko ☹
Zkuste třeba dát nabídku do nějakého místního mateřského centra nebo tam, kde pořádají kroužku pro děti, případně do ordinace pediatra... 😉
tak jsem dala nabídky a budu čekat.blíží se prázdniny tak třeba budu někomu nápomocná a užiji si léto s nějakým capartem
škoda milé maminky,že jste zdaleka... 😒
děkuji za palce....třeba se s někým seznámím a budu k užitku