Žádné pocity štěstí, jen pocit vše vzdát. Jak jste se naladily vy?

petunyje
17. črc 2024

Ahoj jsem po IVF, 6+2tt....bude mi 40-beru to jako poslední šanci mít dítě. Po 3 tydnech nega.testy,hcg pomalý nárůst,před 2 dny první návštěva u doktora-prý těhotná jsem, ale je to malý a pokud zo do příštího čtvrtku nevyroste tak to musí ven..... Úplně jsem to vzdala.... Od začátku, žádné příznaky (zvracení, prsa... Atd) a už vůbec nějaké mateřské chvění - je to moje prví těhu, vubec nevím jak se mam cítit. Všichni okolo to to dost prožívají, ale mě jejich reakce spíš otravují. Dost mě i zasahlo to, že mě doktor nechce pustit do práce (po x letech konečně práce co mě opravdu baví, dobrý kolektiv a slušné peníze, jsem tam teprve rok) nejsem typ co musí sedět doma a nic nedělat. Je mi jasné že jsem si vybrala mít dítě, ale ty pocity jak mě pomalu všichni straší, že bude všechno ještě horší až mi začne být blbě, až mi vyroste břicho až se to narodí až večer nebudu spát až až až až..... Chlap má už 2 děti a furt jen slyším já už si to dvakrát zažil, já vím co je to starostí a jak má strach, aby nás u živil...... Prostě se vubec nemůžu naladit na tu spravnou vlnu a teď po tom oznámení od doktora mi to přijde úplně všechno zbytečný.... Prostě nic necítím, nedaří se mi prestst kouřit, ikdyž vím že je to opravdu špatné pro vývoj.... Ale

petunyje
autor
17. črc 2024

@petunyje Dál mě to nepustilo psát, tak tu poslední větu přihodím zde..... Jak jste se naladili vy?

reeeza
17. črc 2024

Já jsem se během prvního těhu které zkončilo zamlklým potratem dokázala naladit na mimi až když jsem ho viděla na utz v 9tt. Teď toho trochu lituju. Zkusím to příště jinak. Mě spíš ovládal strach a obavy namísto abych si to užívala.
Ono to asi příjde až časem. Tlačením na sebe to určitě nepříjde. Miminko chceš tak na to se zaměř. Ne na okolní vlivy jako jsou řeči manžela nebo že nemůžeš kvůli mimi do práce. Zkus se třeba koukat na videa s miminkama atp. Zkus si ho vizualizovat i těhotenské bříško...zkus mu vysílat hezké myšlenky..

lv
17. črc 2024

Ono není nutný se cítit těhotně, ňuňat a je se těšit. Někdo je víc praktický, pragmatický a neznamená to, že tím těhotenství nebo už dítěti škodí. Obavy a pochyby jsou normální, časté, nejistoty taky. Jediné - chlap se bojí aby uživí, to se asi měl bát před IVF, ne?

petunyje
autor
17. črc 2024

@lv manžel si všechno strašně bere..... Já se toho nebojím, vydělává slušně a něco je nasetrenyho a pokud by byl problém, mam velkou oporu v rodině..... Ale znáte chlapy a tu jejich hrdost......

platera
17. črc 2024

Ohledně příznaků si nedělej hlavu, já třeba neměla žádné, ted jsem v sestym mesici a moc tehotne se necitim doposud.
6+2 je brzy, jeste neni vse jasne, muze hodne poskocit. Ja byla na uplne prvni kontrole az v 9. tydnu (chapu ale, ze po ivf jsou asi kontroly nejak dane), bylo videt tlukouci srdicko, zaklad hlavicky a patere. Jeste je cas na to to vzdat.
Uplne na dite jsem se nenaladila do ted a tehotenstvi si vubec neuzivam, jen ho prezivam a to si to dite moc prejeme, ale mam cely tehotenstvi jenom strach, ze se neco pokazi, ze ja neco pokazim. Vadi mi, ze si do toho bricha nevidim, nemuzu si ji uplne predstavit, nemuzu ji nijak zkontrolovat, je to vse pro me hodne abstraktni a to spatne snasim. Strasne se mi vlece cas, kdy cekam na dalsi kontrolu u doktora, kdy ji aspon vidim na ultrazvuku.
Spis jenom odpocitavam tydny a mesice do konce, stesti necitim zadne.

korin
17. črc 2024

Držím palce, ať těhotenství vyjde a zbytkem si nelam hlavu. Děti mám tři a nebýt rostoucího břicha, tak jsem na sobě nikdy žádné příznaky nepozorovala, nebo se holt obecně málo sleduju a prožívám 🙂 Na první dítě jsem se naladila několik měsíců po porodu, s dalšími to pak bylo rychlejší. Reakce okolí bych brala tak, že ti těhotenství přejí a prostě se jen bojí, aby všechno dobře dopadlo, stejně tak tvůj lékař. Asi máš za sebou dost trápení s otěhotnením, tak nechce nic podcenit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru