Holky, v tehotenstvi se mi zmenila psychika. Je ze me semetrika. Petr me na to upozornoval pul roku. Ve ctvrtek me opustil s tim, at se ozvu, az budu "zpatky" stejna jako driv. Ze si myslel, ze spolu budeme do konce zivota, ale ze jsem ho podvedla, tak to jiz neplati. Ze mam dve tvare a tu zlou jsem pred nim tajila, ze jsem lharka. Nemuzu se mu ozvat, nemam silu se snazit. Stalo se nektere z vas, ze jste v tehotenstvi byly tak moc jine? Preslo to po porodu?
@tereza1977 jo, byla jsem jak permanentne pri PMS. Manzel mi delal, co mi na oci ch videl, protoze to chapal a neni debil....je tedy fakt, ze jsem nelhala a nebyla zla, byla jsem nasiraci a hormonalne rozhozena.
To jsi se opravdu tak moc zmenila, nebo hleda vumluvy a srabsky to haze na tebe?
Terko, tak trosku nastin, co si pod tim predstavit. Semetrika, ktera zakazuje a prikazuje? Zla jsi na nej jak? Ja jsem strasne precitlivela. Zmenila jsem se spis k lepsimu i muj manzel a ted se bojim, aby se to po porodu nezmenilo. Pokud jsi podrazdena, unavena, tohle je normalni stav. Asi bych musela nekoho zabit, aby me opustil v 7.mesici chlap.
Byla jsem jina a jsem jina i ted na materske. Taky to od manzela slychavam, ale ze by me (nas) kvuli tomu opustil, to teda ne. Vzdy se prezene bourkovy mrak a pak zase chvili sviti slunicko. Ja myslim, ze s detmi uz to jine nebude. Materstvi zenu proste zmeni, je vice zodpovedna, dusledna, stava se z ni jakasi "vychovatelka", at chce nebo ne, mame to v sobe proste zakodovane. A totez ocekava i od manzela tatinka. Ale chlapi to maji a vzdycky budou mit nastaveno jinak. Nejsou ovlivneni hormony, nejsou pripoutani k diteti tak jako matka. Nekteri chlapi to proste nezvladnou a chteli by mit doma zase tu starou partnerku, ktera byla v pohode a nic neresila.
Partner by si mel uvedomit a mozna i nekde precist nebo by mu meli rozsvitit obzory jeho pribuzni, ze je tohle uplne normalni a na tuhle situaci by meli byt proste dva. Do tohoto stavu ses dostala taky diky nemu a ted bere nohy na ramena. Asi bych se mu ozvala a promluvila si s nim. Ty by ses mela snazit se ovladat a on by se mel nad sebou zamyslet a rozhodnout se, co v zivote vlastne chce. Pokud se rozhodne k tobe (k vam) vratit, urcite bych mu vysvetlila, ze uz to nikdy nebude jako driv. Ted uz se nemuze chovat jako fracek, ktery se proste zdejchne, kdy se mu namane. A pokud jo, tak to neni vhodny tatinek pro dite.
Jsme spolu skoro sest let. Moc ho miluju. Pred tim, nez jsem ho poznala jsem netusila, ze muze mezi dvema lidmi fungovat takove souzneni a hlavne duvera. Za pravdivost kazdeho jeho slova bych polozila zivot. Povidali jsme si o vsem. Loni v lednu byl vazne nemocny, v breznu nastaly zavazne pracovni zalezitosti, v kvetnu se pridaly velmi intimni rodinne problemy (z jeho strany). Vsechno zminene stale trva. Byla jsem s nim. Vseho "sveho" jsem se vzdala davno pred tim, rada a pro lasku k nemu, nevnimala jsem to jako obet, bylo to z me strany ciste z hlouby meho srdce. Dychala jsem pro nej. I pres unavu z tehotenstvi a naruseni duvery mezi nami jsem se snazila... Nedala jsem to, nedavam to.... Potrebuju mit 100% jistotu, ze jsem neudela ve vztahu chybu,vabych si ho zaslouzila. Selhala jsem. On to pojmenoval. Citi se zrazeny, protoze mu nedavam, co jsem mu driv davala. Neda se to napravit, on si to ponese dal v sobe.
@tereza1977 To je fakt "frajer"!!!Prepáčte,ale čo je to za blbosť,že vás partner opustí,kvôli tomu,že sa vám počas tehotenstva zmenila nálada??? Tak to je chudák,keď dokáže opustiť tehotnú partnerku..buď sa tým snaží niečo zakryť a hádže vinu na vás,alebo je to proste chudák,čo nezvláda realitu...Lenže život nieje len o radosti,keď prídu deti,prídu aj starosti a tým pádom,to už nikdy nebude také "pohodové" ako pred tým,ale každý normálny človek s tým počíta,keď sa rozhodne urobiť si dieťa.Vám sa na chvíľu splašia hormóny a on bere nohy na plecia?? Miesto toho,aby to s vami prekonal??? tak to pardón,to by som si dvakrát rozmyslela,či by som mu ešte zavolala...to by sa musel priplaziť s prosíkom...
Pochopila jsem to spravne, ze svet se prestal tocit jenom kolem nej? A zatim co ty jsi jen davala on jen bral? A v momente, kdys potrebovala podrzet ty, tak on se zacal litovat, vycitat a odesel? Co na to rict...sobec vysity jak z ucebnice.
Rikal mi skoro tyden, ze se na nej mracim. Ja jsem si to neuvedomovala, pripadalo mi, ze ze jsem stale stejna, uniklo mi to. Pred dvema tydny prijel muj bracha na navstevu a ja se na brachu smala. Kdyz odjel Petr mi rekl, ze videl, ze se umim smat. Ze me moc miluje a ze at se proto nedivim, pokud zacne meho brachu nenavidet. Na brachu jsem se opravdu smala, ale ten den jsem se smala i na Petra, mela jsem nejakou lepsi chvilku. Z pohledu Petra to vypadalo hrozne, bylo mu to asi lito.
@tereza1977 Jako tezko soudit z par vet, ale spis to na me pusobi ze tvuj manzel je pekny sobec. Jestli dobre rozumim, tak jsi pro nej delala uplne vse, to bral, ted jsi tehotna a on te po pul roce co jsi "protivna" a najednou opusti. Jako vymluvu pouzije to ze te na to "upozornoval"? :-O Uprimne, pro ZADNEHO chlapa, ktery opusti tehotnou zenu neni omluvy. Najednou byla zmena, mozna prestal byt tvym vesmirem a hned odejde? No co to je? Snad se vzpamatuje, ale meli byste pak dat rec a byt mu vysvetleno co to znamena byt nastavajicim otcem a pak otcem....
@tereza1977 PaneBože a prečo sa stále obviňuješ???To sa nedivím,že si ON dôležitý myslí,ako je ON dôležitý na koni,keď si to aj Ty o sebe myslíš,že si na vine??Veď už prestaň,postav sa k tomu normálne a rozmýšľaj tak,že Ty si tehotná,Ty budeš matkou,TY budeš rodiť a preto máš nárok s trošku chovať ináč. Ja som bola posledné dni tiež trošku mrzutá a protivná,lebo bolo mizerné počasie,ako na potvoru všetky deti ochoreli,to ale neznamená,že si môj manžel teraz zbalí kufre a pôjde preč a bude si myslieť,že mu zavolám,až budem mať lepšiu náladu???
Na kolenách by ma musel prosiť,aby som mu ešte dvere otvorila!!!
ty blaho podle tvyho chlapa bys mela mit vykouzleny usmev na tvari i kdyz snad brecis ne.. to je magor.. jestli tohle je zaminka aby od tebe odesel kdyz cekas jeho miminko.. tak promin co by delal kdyby nastali slozitejsi veci.. si to pujde hodit? normalni srab... neobvinuj se... hlavu vzhuru
Mne pan manzel prijde tak trochu jako sobecek, kolem ktereho se tocil cely zakladatelcin svet a ted se velmi tezce smiruje s tim, ze tu bude dite a minimalne par mesicu nebude stredem jejiho vesmiru on.
Nenavidet brachu jen kvuli tomu, ze ses na nej smala? Promin, ale nejen kvuli tomu... Myslim si, ze je to totalni sobec a vul!!!
Ma pravdu v tom, ze mam posledni dobou nektere nazory jine, nez ma on. A rikam je nahlas. Driv jsme byli jedno telo a jedna duse. Jsem zvykla s nim mluvit o vsem. Mela bych byt ticho, jenze pak uz bych nebyla pravdiva. Rikam pravdu a ocekam pravdu. On vzdy dokazal byt pravdivy tak dusledne, az to mnohdy bolelo. Naucil me to. Tak to mam v sobe nastavene. On to vnima tak, ze dela vsechno spatne a ja ho kritizuju. Nekricim na nej, ani ho nepeskuju. To se nikdy nestalo, nedovolila bych si to k nemu. Vycita mi, ze ho manipuluju a tlacim nekam, kam nechce. Nevim, proc to tak vnima. Ja se o to nesnazim. Potrebuju chlapa, ktery je silny a sam sebou, potrebuju ke svemu muzi vzhlizet. Nemanipuluju ho, nebyl by to pak on. Nevim, kde nastala chyba, nevim, proc vnima spatne, co vyjadruju.
@tereza1977 tak to že máš iný názor,tiež nieje dôvod na to,aby ŤA opustil... ešte v niečom sa chceš pred ním zhadzovať???
@tereza1977 on je manipulator non plus ultra a ty jeho obet. Ma te zpracovanou tak, ze kdyby ted prisel s milenkou, tak ti vysvetli, jak je to tvoje chyba a jeste bude pozadovat, at po nich usteles....s usmevem. Bacha na to, tohle smrdi a to tak, ze hodne.
@tereza1977 hmmm....jak docitam, tak je ta jeho manipulace vice a vice zretelna. Vzbuzovani pocitu viny, prenaseni viny, ted nabira na obratkach, protoze vykazujes znamky nezavisleho mysleni a to se mu nehodi. Tohle opravdu ne ni normalni chovani. Bud opatrna. Chyba nastala v tom, ze se nechovas, jako dobre ochocena ovce.
Nezlobte se na mě, ale tohle neni partner o kterého byste se mohla opřít..on si zaleze do klídku a počká až mimčo bude na světě a vy budete zase v pohodě??
Já byla taky příšerná, mě bylo tedy mizerně a celých 7 měsíců jsem s ním skoro nekomunikovala, neříkám, že to pro něj bylo snadný, to ne, ale že by mě kvůli tomu opustil?? To myslim, že nee...je to moula
@tereza1977
Z toho co pises musim suhlasit s ostatnymi, ze vacsi problem bude na strane Tvojho partnera. Pokial Ta na nieco "upozornoval", tak to je v laskyplnom vztahu pramalo. Su to len obycane vyhrazky a citove vydieranie..to do vztahu nepatri. Skor by ma zaujimalo, ze konkretne spravil preto, aby Ta rozosmial a potesil..Vzal Ta na veceru? Priniesol Ti kvetiny a bonbonieru? Prekvapil Ta niecim, co zboznujes preto aby si sa usmiala?..
A tato veta ma fakt dostala..
"..Petr mi rekl, ze videl, ze se umim smat. Ze me moc miluje a ze at se proto nedivim, pokud zacne meho brachu nenavidet...."
Co toto ma znamenat?? Mne z toho vychadza, ze Petr je zakomplexovany a neschopny partner, pretoze Ta pozna menej ako Tvoj brat, ktory Ta dokaze rozosmiat za par sekund.
Urcite by som sa za takymto partnerom nehnala - je to cesta do pekla ;) On by si mal uvedomit co robi, ze Ti ublizuje atd. Do tej doby, ak mas podporu rodiny, skus to cele zvladnut s nimi..
Teda Teri, s prominutím...mám z něj spíš dojem, že je jako malé dítě...byl zvyklý, že se všechno točí jenom kolem něho a když najednou máte "problém" Vy...ale to se ani nedá ani nazvat problémem, je to normální přechodná změna psychiky v těhotenství, tak se na Vás najednou vykašle. Mám z toho pocit, že Vy jste mu dávala všechno, snášela s ním i zlé, zatímco on při první změně k horšímu hned utekl. Je to podle mě slaboch. Asi se Vás snaží tímto vyburcovat k tomu, abyste se nad sebou jakoby zamyslela (píšete, že Vám to už půl roku říkal, ale nic se nezměnilo) a změnila své chování. Nevím, jak jste se k němu chovala, samozřejmě, asi by bylo dobré, kdybyste se zkusila trochu víc ovládat, ale těhotenství je hodně velký záhul pro organismus a psychiku a z vlastní zkušenosti vím, že to moc nejde🙂 Ale pokud je chlap normální a ne slaboch, tak to pochopí a snaží se být ženě oporou, vždyť čekáte i JEHO dítě, proboha, tak nechápu, jak může jen tak utéct.
Chtela bych ho pochopit. Kdyz je neco spatne mezi dvema lidmi, maji vinu oba dva a ja hledam vinu u sebe, abych mohla jit dal. Nezmenil svuj postoj ke mne jen tak z marnivosti. Ja jeho lasku citila. Hodne toho pro me udelal. Zachranil mi zivot a to doslova. Kdyby pred sesti lety neprisel, muj byvaly by me znicil a verim tomu, ze i zabil. Petr mi dal oporu, lasku, domov. Udelal toho pro me hodne moc. Stale jeste mu dluzim... Nechci mu krivdit. Chci ho pochopit. Chtela bych mu slibit, ze budu zase jako driv, jenze to nemuzu, protoze si tim nejsem jista. Kdyby se to stalo, on by mi me nynejsi chovani odpustil, ale nezapomnel, jak rika. S tim se da tezko zit. Laska v podmince. Kdyz ctu, co pisu, znim asi jako blazen a clovek, ktery nevi, co chce. Dekuji Vam za Vase nazory, za Vas nezaujaty pohled na mou situaci, vazim si toho, ze mi venujete Vas cas, ze jste se nade mnou zamyslely. Neresim, co chci, na to je brzy. Nejdri potrebuju pochopit, co se deje.
@tereza1977 Ten posledni komentar je zasadni a vse vysvetlujici.Vy dva nemate rovnocenny partnersky vztah, ale vztah vazal-veritel.Pokud nekomu pomohu, delam to z dobre vule a rozhodne nechci, aby mi ten druhy byl vdecny a nevyzaduji, aby mi to oplacel.
Vseho "sveho" jsem se vzdala davno pred tim, rada a pro lasku k nemu----ou, tohle není dobré, láska není oběť
Dychala jsem pro nej.
žeby hormony zpúsobily to, že už není ve všem na prvním místě, že máš sama co dělat se sebou?
vabych si ho zaslouzila. Selhala jsem---tohle není rovnocenný vztah, promiň ani zdravý postoj
@tereza1977 trosku mam pocit, ze si vybiras stejne partnery, i kdyz to tak nevypada. Ex te nicii fyzicky, mozna jinak, nenapsalad...... tenhle psychicky. Ve finae je to stejne.
Tak já jsem teda teď taky dost náladová a někdy jsem pěkně hnusná,protivná a sama bych se vyfackala,naštěstí mám partnera víc než chápajícího,vždy to skousne.Tak nějak ví,že mi teď blbnou hormony,ale pravda je,že já se pak vždy snažím mu to vynahrazovat a jsme pak jako med 🙂 . Nevím jak moc by jsi musela být zlá a nesnesitelná aby se na těhotnou ženskou chlap jen tak vykvák a odešel.To mi hlava nebere.Buď ses změnila ve ztělesněné zlo - čemuž zase až tak nevěřím,nebo je tvůj chlap teda pořádná cíťa a rozhodí ho teda dost málo.Každopádně držím pěsti aby se to vše dobře a co nejdřív vyřešilo.Pokud by byl až takový vůl,že by se k tobě nevrátil,pak promiň ale není oč stát,chlap který opustí těhotnou ženu,to je u mě prostě .......
Teri, pochopte, že se chováte naprosto normálně, takto (a určitě mnohem mnohem hůře) se chovají všechny ženy v těhotenství. A co by nastalo, kdybyste byla nedejbože nemocná? Nechápu, proč Vám to vyčítá...ale chyba je, že mu na to moc přistupujete, na tu jeho hru, takže on nemá zatím vůbec důvod se změnit! Nejdřív musíte pochopit, že chyba není na Vaší straně, ale na jeho a teprve potom bude mít on důvod změnit svoje chování k Vám. Nesnažte se pořád pochopit jenom Vy jeho, on se taky nesnaží chápat Vás, kouká jenom na sebe!
Achjo, laska z vdacnosti. Tak to mas Terko pred sebou este hrbolatu cesticku a musis po nej prejst sama..
Uvedomit si, ze ste si rovnocenni, ze ty nie si o nic menej ako on, ze tvoje nazory a myslienky su na rovnakej urovni ako jeho a tak dalej...
Mozes mu byt v klude cely zivot vdacna, ze ti pomohol ale nesmie to byt na ukor toho, ze ta to bude nicit a nebudes stastna (a po porode to bude mat psychicky dopad aj na miminko - bude to pre neho to najlepsie, co mu mozes dat?).
Vies, mozno si za tu dobu s nim aj ty dospela a zacinas nachadzat samu seba. To moze byt pre neho novinka, ktoru necakal a obavam sa, ze sa s tymto faktom nevyrovna. Ale ako tu uz zaznelo, z tych par riadkov sa neda presne vycitat, co vsetko sa medzi vami stalo.
Tak ci tak budem drzat palce, aby ste to aj s miminkom cele dobre zvladli, a aj ked to teraz nechapes, casom zistis, preco sa to takto cele stalo. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze v zivote vazne plati "vsetko zle je na nieco dobre" 🙂 Len tomu daj cas..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tereza1977 Těžko soudit z pár Radek, ale myslím, že tvůj muž asi nebude partner pro život, člověk, na kterého se člověk může spolehnout. Jeho čin je projevem zbabělosti.
Nechci omlouvat naladovost, taky byvam protivna a to nejsem těhotná, ale aby mě kvůli tomu manžel opustil? To opravdu ne.