Úzkost a myšlenky strachu v těhotenství

strasidelko
7. dub 2019

Ahoj všem už jsem sem parkrat psala ale jak to znáte člověk se potřebuje ujistovat.
Jedna se o to ze rok a něco mám strach ze strachu a úzkosti které neorestavajici a jsou poměrně trvale skoro jen když spím mám klid.

Psychoterapie nepimahaji a ze jich bylo a těch peněz za to. Nikdo nebi jak mi pomoci.

Nejde přestat myslet na myšlenky a na tu úzkost.
Jsem v 10tt a psychiatr doporučuje A.D Asentru. Nemáte někdo zkušenost ?
Myslíte ze zabere i když už to mám takovou dobu?
Je to peklo na zemi nic mne nebaví a ani netěší

Děkuji všem.

lolam10
7. dub 2019

Urcite to pomuze.taky jsem brala v tehotenstvo AD a rozhodne spokojenost.za me je to tisickrat lepsi nez se nicit...hodne stesti

kristyna998
26. kvě 2019

Cítíte se na dítě připravená?

Můj názor je, že pokud se necítíte, stále tu jsou možnosti.
Rozladěné hormony, zařizování všeho, překvapení po porodu, že ti vlastně není tak jednoduché atd. V druhém případě požádat rodinu o pomoct, ale ta odpověď je důležitá 🙂
Jinak alternativní medicína je kineziologie, me to pomohlo, když jsem byla úplně bloknutá kvůli druhému dítěti..
Navíc 5 k a 20 k a 20 let je značný rozdíl. A každé dítě potřebuje upřímnou lásku

gabrolo
26. kvě 2019

Já jsem před těhotenstvím brala AD a naštěstí se mi je podařilo před otěhotněním vysadit a doteď zvládám, ale pokud doporučil lékař tak bych tomu dala šanci. Moje psychiatrička mi dokonce řekla že pak jsou klidnější i miminka které se narodí 😉

veronikao87
27. kvě 2019

@strasidelko ahoj,začala si AD brát nebo dále bojuješ bez?😊

strasidelko
autor
27. kvě 2019

@veronikao87 ahojky. Nene začala. Zatím to není jeďte ono ale je to 15 dnů na citalecu. Tak snad bude lépe

veronikao87
27. kvě 2019

@strasidelko a mohu vedet jak to zvladas těch par dnů,dá se to...já jdu ve čtvrtek k doktorce a budeme to prave resit,mám z toho trochu strach.

bachovy_esence_poradna
27. kvě 2019

V těhotenství se pocity strachu nebo úzkosti objevují často. Je to zátěžové období kdy dochází k poměrně velkým výkyvům hormonů, navíc jde o znatelnou zátěž pro všechny orgány a také o životní změnu, jednu z největších v životě. Potíže se tak někdy objeví nově i u žen, které tyto pocity před těhotenstvím nemívaly a jde i o panické ataky nebo deprese.
Někdy se setkávám s tím, že potíže vymizí v pozdější fázi těhotenství po tom co se stabilizují hladiny hormonů. Většinou je ale potřeba terapie, případně je možné využít esencí na míru. Výhoda u obou je, že působí příznivě i na děťátko.
Dobré je určitě také podívat se na to jak vypadala situace už před otěhotněním, jaká tam byla zátěž.

veronikao87
27. kvě 2019

@bachovy_esence_poradna noo bohužel už před tehotenstvim jsem měla nějaké problémy,ale nikdy to nebylo až takové jako ted v tehotenstvi. Já jsem měla 2 roky zdravotní problémy a ty se pak odrazily prave i na me psychice,prvotně sem začala mít problem se spankem a pak začlo buseni srdicka,ale vzdy to trvalo jen nějakou chvili a pak to preslo. Teď se mi stalo už 2x během tehotenstvi,ze to trva 2-3dny. Tak si úplně nevim rady co dal a ve čtvrtek jdu k psychiatricce.

bachovy_esence_poradna
28. kvě 2019

@veronikao87 rozumím... psychické potíže často začínají postupně... a postupně se zase odbourávají
Pokud jsou delší dobu zdravotní potíže, tak se to vždy odrazí i na naší psychice.
Držím palce ať je brzo lépe!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru