Ahojky, mám takový dotaz, spíše prosbu o rady. Včera jsem se rozešla s chlapem, ale dnes zjistila pozitivní tt. Snažili jsme se půl roku, prodělala jsem léčbu. Jenže prostě chování myho ex je hrozný, už jednou jsme se rozešli a za žádnou cenu jej už nechci zpět. Ale mám strach, že si miminkem uzavřu cestu k novému muži. Práci mám, byt taky, babičku na hlídání taky, nebojím se toho, že bych to úplně nezvládla. Ale mám i strach to ex říct, za boha už ho nechci zpět, jedno dítě spolu máme. Byl někdo v podobné situaci?
@verulevrtule byla jsem sama se synem šest let... princ se najde... akorat nevim v cem vidis rozdil ohledne hledani chlapa... jestli mas jedno nebo dve je uplne sumak...
Ježíš neřeš chlapy 🤦 snad by jsi nešla na potrat protože by ti v budoucnu mohlo překážet v hledání chlapa , taky ten pravý nemusí přijít ani tak ...
@agneska7 nee, ochlapa nejde, dítě jsem chtěla, a vzhledem k mému zdr. Stavu nebyl moc čas. Samo, že bez chlapa se obejdu.problem je v tom, že teď po mě chce ex papír, že jsem si to nechala vzít
@verulevrtule nějak se ztrácím, v příspěvku nahoře píšeš, že nevíš, jestli mu o tom vůbec říct, a o půl hodiny chce najednou papíry, že si šla na potrat?
upřímně tvému příspěvku taky moc nerozumím, každopádně může po tobě chtít co chce rozhodnutí je na tobě.
@piggy123 už jsem mu to řekla, tajit se mi to nechce, myslím, že má právo to vědět, ale byla to asi blbost
@verulevrtule proč blbost máte jedno tak budete mít aji druhý, pokud už sním být nechceš tak bude mít vyživovací povinnost na obě děti. Jako půl roku jste se snažili a když se zadaří tak tě žene na potrat ? Vůbec bych se sním o tom nebavila buď uzná otcovství dobrovolně nebo soudně a jestli se bude chtít podílet na výchově dítěte (dětí) tak to zaleží už na něm.
@verulevrtule Tak mu řekni ať ti políbí prdel že na žádný potrat nejdeš a hotovo 👌 😁
Tyjo tak toto je mi tiez zahadou, kazdy mesiac si tu chcela byt tehotna, davala si sem tehu testy a potom zrazu ako z nicoho nic koniec? Tak preco si s nim chcela mat dieta? To asi zo dna na den podla toho co pises neprisiel zlom zeby niekoho zabil, alebo za uplne znedajdajky udrel, alebo zeby neviem, sa javil x rokov ako dokonaly chlap a zrazu si dosla na to, ze ma 3 milenky.. toto mi hlava neberie, ked si tak dieta chcela strasne s nim mat a zrazu ked ho mas tak koniec 🤷🏻♀️
tak já to nechápu,chování tvého ex je hrozné už jednou ste se rozešli a půl roku ses s ním snažila otěhotnět?tohle mi nepříjde jako zdravé uvažování.A ted máš strach že ti další dítě uzavře cestu k dalším chlapům?pak máš strach mu to říct a najednou píšeš že to ví a chce papír o potratu🙏
Tvé příspěvky jsou nad mé chápání a vůbec mi nedávají dohromady smysl...
@verulevrtule Jestli tomu dobře rozumím, protože nějakou dobu trvá najít nového partnera, tak jsi raději zkoušela dítě se svým ex. Pak jsi došla k názoru, že takovýho chlapa nechceš a raději budeš sama, poslala jsi ho do háje, mezitím tě jsi zjistila, že jsi těhotná a on tě nutí jít na potrat? A ty se bojíš, že sama s 2 dětmi už nepotkáš toho pravého.
Asi tak, tvůj ex je uraženej, tak proto chce po tobě potrat a nechce platit alimenty, navíc do dvou let věku dítěte je nárok i na výživné na matku. Plus nese náklady na výbavičku. Nicméně nejsem právník, detaily neznám. Na potrat bych nešla. Předpokládám, že on souložil dobrovolně.
Nebála bych se toho, že už nepotkám toho pravého, pokud mě nebude brát s 2 dětmi, tak to není ten pravý. Ono tam důležitou roli hraje vnitřní nastavení, jak to máš v hlavě srovnané. Někdo si opakovaně vybírá partnery idioty. Hodně dobře je ten vzorec vidět, pokud dcera vyrůstá v rodině, kde ji otec bije, opakovaně si "vybírá" násilnické partnery. Nicméně pokus si to dcera zpracuje vnitřně, najde si fajn chlapa.
@levandule_k ako ja mam zatial len jedno dieta (o druhom na ceste zatial nikto nevie) a bola som az v soku, jak je chlapom jedno, ci mam alebo nemam dieta. Ked najdes toho praveho, bude ta brat aj s tym vsetkym, co k tebe patri - 2 deti su stokrat lepsie ako jedna zla povaha.
Zas jedna povedená "rodinka"... 🤦
@zuzkasim nebyla by první ani poslední, která nabrala dojmu, že další dítě vztah zachrání. Ano je to největší blbost, nic méně takových dětí na světě běhá mraky. Takové dítě je i můj bratr a kolem nás v okolí znám ještě 3 další takové a tady se to řeší taky každou chvíli. Člověk si může poklepat na čelo, ale kdo v té situaci nebyl neví, co se člověku honí v hlavě. Nemusí mít ten dotyčný/á nutně IQ tykve a být nesvéprávný.
@verulevrtule jestli chlap stojí za to, přijme tě i s dětmi. Já mám teda jenom jedno, ale můj stávající partner jí vzal jako svojí vlastní, všechno bere jako společné, včetně financí a vůbec neřeší, že není jeho. A má i pár kamarádů, co si domů přivedli ženu s dětmi, dokonce ani 3 nebyly překážka 😉 jako jo, ze začátku to byl občas mazec než si zvykl, že ze svobodného života skočil do stavu trvalého nevyspání a neustálého bordelu, ale když chlap chce, ustojí to. Hlavně to nesmíš pak těm dětem vyčítat a říkat si, že nebýt dětí mohla jsi mít fajn chlapa, takhle utekl... Ber to jako síto, kdo neobstojí, stál by za prd i v budoucnu.
@cherie24 napsala jsem to špatně, o chlapa samozřejmě nejde, a vím, že to zvládnu sama s pomocí mamky, třeba tím, že mi bude hlídat, mi hrozně pomůže. A IQ tykve snad nejsem, že člověk udělá hloupost, myslím tím opakovanou duvoru v nesprávného chlapa,, neznamená, že je vadnej. Zajištěna jsem, a zajistila jsem se sama, v práci jsem se taky dostala někam výš, dokonce počítali s tím, že chci miminko, takže to taky překážka nebude. Ale nenapadlo mě, že když se mnou dítě chtěl, najednou takhle obrátí, to by mě nenapadlo ani v nejhorším snu. Omlouvám se, chtěla jsem se jen vyrikat, ne aby si někdo myslel, že jsem debil
@kevi1 Tak to s Tebou naprosto souhlasím, děkuji 🤗
Ahoj, já Tvému příspěvku rozumím. Nesouhlasím s postupem, ale chápu Tě. Pokud víš, že dítě chceš a zároveň Ti zdraví nedovoluje čekat na jiného muže, zaopatřená jsi Ty i děti, nemáš co řešit. Ano, mimčo Ti může zavřít dveře k jinému muži, můžeš i být do konce života sama "jen" s dětmi. To se ale může stát kdykoliv komukoliv. Muži přicházejí, někteří i odcházejí. Holt loterie života 😉 Rozhodni se dle svého svědomí a možností. Pokud víš, že budeš časem potřebovat pomoc maminky s hlídáním, seznámila bych i jí se situací a požádala ji o názor. Papír o podstoupení potratu nikomu dávat nemusíš. Měla bys ale být srovnaná s tím, že s otcem dítěte budete stále v kontaktu, řešit péči o dítě, časem třeba i střídavku. Minimálně 18 let tady bude důvod, proč spolu budete muset komunikovat. Hrdinský postup "nezapíšu otce do rl, vše zvládnu sama" neschvaluju. Málokdy to tak opravdu funguje. Držím pěsti
@verulevrtule Vy ste teda rodinka, pardon.
Tak problemy s partnerem mate ocividne dlouho, presto jste s nim touzila otehotnet.
Takze mate co jste chtela a neni dal co resit, ne? 🤷🏼♀️😀
Proc vubec premyslet nad tim, ze po vas chce ex potrat, kdyz ste se vedome snazili o dite? 😀 A resit tedka, jestli si dalsim ditetem neuzavrete cestu k novemu partnerovi, je uz taky docela pozde.
Proste jste chtela dite s clovekem, se kterym vam to ocividne delsi dobu neklape, tak ho ted mate.
Neni na tom nic k dalsimu rozebirani podle meho 🤷🏼♀️🙂
@verulevrtule Nikdo z nás nežije dokonalý život, někdy děláme chyby, některé životní lekce jsou drsné, důležité je odpustit si a neopakovat je. Tak držím palce ať to zvládnete, jak nejlépe to půjde.
@verulevrtule no přijde mi poslední dobou, že jsou tady ženské nějaké podrážděné a útočné. Jestli je to tou státní karanténou, ale co diskuze to samé příjemné komentáře ... Nj těžko říct, co se těm chlapům honí v palici. Proč otočil. Ale s potratem ho klidně pošli do pr***e. Je to tvoje rozhodnutí. Je pravda, že dítě i otec by měli mít právo na toho druhého. Já to tenkrát udělala a to jsme už taky byli od sebe, když jsem našla 2 čárky na testu. Popravdě bylo mnoho chvil, kdy jsem si říkala, jestli nejsem husa pitomá, že jsem mu to řekla. První 2 měsíce probrečený kvůli přesvědčování o potratu, kdy mi tvrdil, že mám hormony zalitý mozek a že mu za to rozhodnutí pak budu děkovat, protože já teď racionálně nepřemýšlím. A teď se to střídá s obdobími klidu, kdy si říkám, třeba bude za toho tátu ráda, že ho má/zná, vždyť on ji má rád a obdobími, kdy se dušuje, že si malou odveze a vezme do péče i přesto, že ji 2 měsíce neviděl. Ale znát by otce asi dítě mělo, ať si pak až bude mít rozum, samo udělá o tátovi obrázek a rozhodne se jak moc ho chce do svého života zařadit.
Snažím se, vážně se snažím pochopit, proč někdo, kdo žije v dlouhodobě nefunkčním vztahu se snaží o děti. Kdy už lidi pochopí, že dítě je kurva velkou zkouškou každýho vztahu? A že málokterý dítě slepí to, co dva dospělí rozbili? 🙈🤷🏻♀️ Na druhou stranu naprosto chápu tvýho ex. Chtěl s tebou dítě, ale chtěl ho vychovávat a tebou, ne počkat až odroste a půjčovat si jej na víkendy. Takže jeho myšlenka, že půjdeš na potrat mi přijde naprosto adekvátní situaci, asi si myslel, že to máš stejně. 🤷🏻♀️
@verulevrtule Já byla situaci kdy jsme se rozchazeli a zjistila jsem že jsem těhotná, ten ho nechtěl ale já byla rozhodnuta, že ač sama nechám si mímo. Pár let jsem byla sama a teď mám super chlapa, kluka má rád je nám oporou a teď čekáme další. Jednou to přijde a to špatné zůstane v zadu. Hodně štěstí ti přeji ☘️😉🌻
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsem asi blbá... tak jeho chování ti vadí dlouhodobě a proto se s ním půl roku snažíš o druhé dítě nebo se jedná o nějaký včerejší zkrat? Pokud to druhé, tak možná bude stačit vychladnout, sednout si, dobře to spolu probrat. Pokud to první, tak k tomu asi nemám moc co říct. Jedno dítě spolu už stejně máte, takže svázaní spolu jste. Proč jsi to druhé dítě chtěla? Protože po něm prostě toužíš? No tak teď ho máš... nevím, co bys ráda slyšela.