Ahoj. Mám takové smíšené pocity, končí.mi RD, dítě mi vezmou teď do skolky na zkoušku, nemá jeste 3. Partner ma svoji flexibilní práci kde bere když je dobre 30.000cisteho a jeste mu zbyva dost času na jeho koníček,cyklistiku. Během RD mi moc nepřispíval,max nakup jidla,sunar,pleny ale vše zpětně,dokladala jsem uctenkami. Sam nic. Ani oblečení, hračky, boty. Vše jsem sháněla a.kupovala ja. Plus z rodicaku jsem řešila i sve vydaje. Takže po zaplaceni pulky nájmu a energii,telefonu mi z rodicaku zbylo cca 3000. Partner porad omilal jen jak se .muisime uskromnit a dva tři roky žít z ruky do pusy. Ze pak nastoupim do práce a bude zas vše ok. Zatímco on ze svych uspor utratil minimum a stale platil svojí půlku nájmu jako předtím,ja bralsvých abych mohla synovi a sobě zaky neco navíc koupit. Ted semela karta obrátit, bohužel jsem zjistila že jsem zcela neplánovaně s pritelem otěhotněla. A řeším dilema,chci být nezávislá.diorat Synovi.navrat do prace by mi to umožnil,pritel druhé nechce.zasahlo by to do jeho zousobu života, tvrdí ze na druhé nemáme.oenize ale na jeho účtu je dostacena rezerva, kterou ale nechce pustit,kdyby došlo na jinou horší udalost, šetří na byt. Tak ted nevim. Zda druhe dítě s pritelem na kterym uz nechci být závislá,zase mam uz svuj vek a druhe dítě treba za rok by mohlo uz byt ohroženo. A biologicky bych to dala ale finančně? Bydlime v pronajatem 1+1a uz ve 3 se tisnime. S dalším ditetem bCh byla zase min. 3 roky doma, neměla zadny prijem, už žádné uspory,chlap by mi opět nedaval nic extra
Ja bych si nechala dite a nenechala takoveho nekvalitniho partnera
Z takovým sobcem bych nebyla. Takže jako teď co? Chceš z jednoho, rodičovského příspěvku živit dvě děti? A on si bude žít jako kdyby děti neměl a ty mu ještě poníženě budeš nosit účtenky aby milostivě něco zaplatil?
Řekla bych mu, že ted mu zařídím alimenty a výživné na neprovdanou matku a to se teprve bude divit, když to nechal cele na tobě.
Proboha, co to máš doma za blba? Tak si dítě nech, chlapa kopci do zadku. Bude ti platit alimenty + do dvou let mladšího dítěte ještě výživné na tebe, takže na tom nakonec budeš líp než teď. 🙂 Výživné z jeho platu by mělo být 3500-4500,- na jedno dítě + ještě něco na tebe.
No tuhle situaci Ti nezávidím....ale takového chlapa bych kopla do zadku.Podle mne by si na tom byla líp kdyby Ti platil alimenty.....
Nech si dítě a chlapa pošli dál
Bohužel to neni tak růžové. Dítě něco stojí. Plus je to závazek k partnerovi. Mit dvě děti s blbym partnerem je horší nez mit jedno. On je navíc z jine země a tam funguje výchova,finance úplně jinak. Jede podle sveho modelu z domova. A ano uvazovala jsem od nej odejit, až mi konečně skonci RD a budu mit z čeho dítě uživit. Soud se dneska tahnou, totálně zničí rodine vztahy.vazby otec-syn. Nez se zase nekde doprosovat a domahat sveho.mezitim ztratím vic za soudní poplatky.
Však už se doprošuješ u chlapa. To už je lepší doprošovat se u soudu, než se takhle nechat ponižovat doma...
No popravdě nechápu jak sis s takovým blbem mohla udělat už první dítě a jako nehoda ? Druhé?nechala bych si dítě a toho pitomce poslala do prdele .nebo tobě jako nikdy nevadilo tohle dělení?moje tvoje?nikdy ste to neřešili?to už si musela vědět před prvním dítětem ne?
Soudy se netáhnou, zvlášť, když jde o výživné na dítě, to bývá za 2 měsíce rozhodnuté. Nebát se a jednat
@bara88 dokid nebylo dítě nikdy nebyl problém. Dohady začaly až s příchodem rodicaku
takže na pul ste vše začali dělit až s dítětem jo a ty si na tohle v pohodě přistoupila
Budu mít naprosto nepopulární názor, ale já bych šla na potrat a přítele kopla víš kam.
Přesně tyhle diskuze mi dělají dobře, když sem nas*aná na svyho chlapa. Dítě je dar, no tvůj přítel je pěknej dáreček..
@bara88 dokid nebylo dítě všechny společně vydaje za byt,najem jsme delili společně.nakup jsme taky obstarávali společně. Bohužel on bere rodicak jako plat. Takze podle něj beru plat akorát o hodně nižší nez předtím
takže už předtím ste vše platili na pul a ty sis myslela že rodičákem se to změní a bude platit víc
prostě už byl takový od začátku a to se nezmění ,poslala bych ho do prdele a dítě si bud nechala anebo né,to už záleží na tobě jak to cítíš.ale jako že píšeš že že třeba mít druhé za rok?to jako by si plánovala ze současným chlapem?
No už to že je to přítel....to si tě nebyl schopný vzít?Peníze nedává,doprosujes se a on sám si žije jako bezdětný?Koníčky si platí ale dítěti nic nezaplatí? Nechápu jak takhle můžeš žít...ten by letěl.Neporadim zda si máš druhé dítě s takovým ******* nechat...ale jeho okamžitě poslat kam slunce nesvítí.
A můžu se zeptat,když je partner cizinec z ake země pochází?
Nechápu jak si s někým takovým člověk udělá dítě, natož dvě. Potrat a rozchod.
Kdyz druhe dite nechce, proc nesel na vasektomii?
To zas bude rad Nechci si dítě a chlapa kopni do zadku... Nepřestává mě fascinovat, jak hodně ženských tady žije v tom svetonazoru, že státní kasa je bezedna a že je prostě strašně skvělé a ušlechtilé rodit děti a spolehat na to, ze je stat a potažmo ostatní svými odvody budou živit. Já bych se s partnerem rozesla a šla na potrat. Neberu potrat jako vyndání třísky, ale zase embrio je prostě embrio. Co je úžasného na tom skoncit jako svobodná matka se dvěma detmi a počítat kazdou korunu? Co si myslíš, že dostaneš za astronomické alimenty, když bere 30k čistého? Chceš nekoho nutit být otcem, když je výslovně proti tomu? Akorát ho odcizis ještě od tvého současného dítěte. Pokud bys už dve deti mela nebo bylo na potrat pozdě, tak je to jiná situace. Ale ty jsi v týdnu kdy ještě můžeš situaci ovlivnit, takže za techto podmínek (otec dítě nechce, nebude schopen - i kdyby chtěl, o čemž pochybuji - se svým platem zajistit čtyř členou rodinu, ty taky nemáš zdroje na to být finančně nezávislá svobodná matka) je za mě interupce správné a zodpovědné řešení.
@20190418 Tak ono to 'ziveni z odvodu' neni pro statni kasu zase takova tragedie a ano, uslechtile to je, protoze stari nas vsech je zavisle na tom, ze budou mit lidi deti. A
uplne nechapu to 'nutit byt otcem', to se dela jako jak? On se nechranil a oplodnil ji, jakym zpusobem ho teda ona k necemu nuti? Ale to je mimo diskusi.
Potrat neni vyndani trisky, ale taky to neni uplne nic a mnoho zen ho psychicky tezko snasi. V podstate ale mam pocit, ze se tu vsichni shoduji, od pritele pryc at uz s ditetem nebo bez.
Ja bych mu uprimne dala mozna jeste sanci, promluvila si s nim, ze takto ne a bude to fungovat jinak. Bud se zmeni, nebo rozchod. Jakkoliv je mi z jeho argumentace blivno, ty jsi s tim souhlasila a celou dobu tak fungovala.
To si děláš srandu? jako ty jsi dokládala účtenky svému muži co jsi nakoupila? to jako vážně? a on dělal jako by prvorozené dítě neexistovalo, asi je dobré mít v určitém období doma rozházené hračky a řvoucí mimino, nu což špunty do uší na noc a bordel překročím...toť asi logika tvého muže...
Nějak nechápu tu pointu, když jsi byla na rodičáku, že jste platili i tak nájem na půl? já měla rodičák 6tisíc žádná sláva, ale s podporujícím manželem se to dalo přežít...
Ono to je dobrý se na vsem domluvit dřív, bez dětí jsme jeli s účty napůl, s rodicakem mi chlap řekl, že bude spol účet, abych měla svou kartu. Nicméně být tebou, tak bych s takovým chlapem ani nebyla..
To nenarozené dítě za otce debila nemůže, na potrat bych nešla. S chlapem se rozejít, vyřešit soudně alimenty a nazdar. Jen ať platí.
Cizinci to tak mají, v nekterých zemích proste je jiná kultura a jiný přístup. Kamarádka to taky nemela snadné, ted uz chodí do práce, ale mela rodicovskou 3700, a snadne to nemela, on vzdy rekl ze na kaficka a zmrzlinky chodit nemusi, autem jezdit nemusi, jidlo jim koupil zakladni potraviny a řekl ze vzdyt maji co jist, on pochazi z chude zeme, takze kdyz byla doma rýže, luštěniny, tak prostě měli co jíst 😲
Nemohla bych takhle žít 😥 a ač nejsem příznivcem interrupce, tak v tomto případě bych o ní uvažovala 😥
Jo a mimochodem takový cizinec Bůhvíodkud může taky hezky pěkně zvednout kotvy, odletet do tramtárie a alimenty neplatit... To vás nikoho nenapadlo? 🤔
Nebo taky odletět i s dětma.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Chápu to správně, že řešíš, zda si nechat dítě, ale neřešíš, jestli nechat partnera, že jako toho si nechat chceš?