Ahoj maminy,tak se jdu vypovídat.A třeba i pro radu.Jsem v 9tt.Konečně druhé vytoužené miminko.První dceři je šest let,po ní přišla dvě zamlklá těhu a nyní konečně srdíčko bušilo a vypadá to vše dobře.Dalo by se říct,že můžu být šťastná a také jsem.Ale už od čtvrtého týdne mě trápí šílené nechutenství a žaludek na vodě.U první dcery jsem zvracela.Co jsem čekal,že mi bude dobře???To jistě ne,ale tohle je fakt šílené,nejsem schopá normálně fungovat.A odnáší to pochopitelně můj partner.Jsem protivná,nepříjemná až zlá.No prostě na zabití.Divím se,že mi ještě jednu neflák,protože já bych se propleskala.Vím,že jsem zlá.Ale nějak se nedokážu ovládat,když příjde domů,všechno mě na něm rozčiluje.Ikdyž já ho opravdu miluju.Ale teď mě prostě vytáčí,cokoliv sním spojené.U první dcerky jsem to takhle neměla,zle mi bylo.Ale určitě jsem nebyla nazabití,jako teď.Nevím,jak to ovládnout.Měl jste někdo podobný problém.A jak to zvládali vaši partneři?
@smallinka:Uvědomuju,ale prostě to nedokážu zabrzdit.Ano on to chápe,vždycky se jen usměje a pohladí mě.A řekne já vím,že to tak nemyslíš.Ale vidím,že ho to mrzí.Vadí mi cokoliv,to že třískne s talířem o kuchyňskou linku.Že s malou blbne těsně před spaním.Nedokážu mu normáln říct,ať si s malou hraje vklidu,když jde za chvíli spát.Prostě okamžitě vyletím,jak čert z krabičky.A večer,když pak ležim v posteli,tak mě to začne všechno mrzet.Je to na palici.Připadám si jak cvok
@misellll jo no to mi připomíná mamku která má dvě děti, akorát to tvoje je teprve na cestě tak užívej klídku 😎 ono s jedním dítkem je to celkem ještě v pohodě, ale ty dvě, já se kolikrát nepoznávám, jak nervím.... 😒 protože se chceš věnovat oboum, ale prostě to nejde, mám dvojčátka....a když chovám jednu a užíváme si chvilku...tak druhá začne brečet a taky by se asi ráda chovala.....tak to pak na člověka přijde lítost, že se nemůže oboum věnovat ikdyž by tak moc chtěl....a nakonec mě to tak vynervuje, že pak vyletím kvůli blbosti..... Hele buď ráda, že jsi těhotná, děti jsou poklad, hlavně aby bylo zdravé 🙂 a mysli na manžela, on taky potřebuje svůj klid, je to živitel rodiny a nemá to jednoduché.
Jinak mě také bylo hodně zle, do té doby jsem zvracení neznala, pak mi dělala zle i voda a zvracela jsem každý den. A jsi na nemocenské? Mě to hodně pomohlo být doma.....
@smallinka ano jsem a nemocenské,nechali mě doma hned od začátku,tzn. od sedmého týdne,vzhledem k minulým zamlklým těhu.Snad máš pravdu a vše se spraví.Už aby mi bylo lépe,protože jinak okolo sebe zničím všechny a především našeho tátu:(Ani nevíš,jak jsem ráda,že si o tom můžu s někým promluvit,celou dobu to držím v sobě
cítila jsem se až agresivně, protivná, nervní - to ty hormony. To přejde.
@misellll ja mela taky desny strach. Jsem po sesti ivf, predtim dva potraty a mela jsem strasny nervy, co se ted stane. Pak byly i nejaky komplikace, riziko preeklampsie, spatny testy, musela jsem na vysetreni do Brna, pak u me propuklo astma..proste nrvy nervy nervy. K tomu jsem brala na udrzovani veliky davky hormonu..a bylo to fakt dilo. Byla jsem na neho strasne hnusna. Pak to vygradovalo natolik, ze jsem nechtela ani to dite. Mam o tom ve svym clanku https://www.modrykonik.cz/blog/78marcela/article/cekani-na-zazrak-2-cmyf3r/
Pomohl mi fakt az cas, prekonani kriticke hranice, od ktere uz se miminka zachranuji. Ted uzjsem v pohode, srovnana, na malou se strasne tesim. Ale bylo to nejhorsi obdobi v mem zivote.
ja zvracím dotěď ☹ a do práce chodím protože dělám v kanclu... sem nepoužitelná protivná a nesnaším vaření 😀 ale překonávám se a ten můj si zvykl že když mu hned jak přijde domů řeknu na jeho otázku jak mi je a že sem zas zvracela a hrůza tak si pustíme film a jen tak mlčíme a hladí mě 🙂 já mu teda horko těžko vařím a i se mu snažím věnovat v posteli ale je to těžky 🙂
@misellll ja se za ty svoje myslenky strasne stydela. Vycitala jsem si to..ale proste to neslo ovladnout. Nikdo to nechapal, vsude kolem vsechny slunickove tehule..Pomohlo mi az tady precist par diskuzi, a vedet, ze v tom nejsem sama. Dnes si myslim, ze to proste byl strasny strach, podvedomi pracovalo, bala jsem se, ze o to mimco zase prijdu, ze se proste zase neco stane. A nekde se to ventilovat musi a chlap je nejbliz. Ale nastesti to ustal a ted je uz klod a pohoda.
@misellll hormony jsou mrchy. a muzou za to. me je pri druhym taky blbe, jeste i ted, ale ze zacatku to bylo desny, sice jsem nezvracela, ale o to hur mi bylo. prakticky cely den. hormony u me nastesti zpusobovaly spis plactivou sebelitost. starsi spatne spi a me to hrozne vysilovalo, v noci vstavat, kojit, tehotnet, proste moc. ted uz je to lepsi, kojeni jsem hodne omezila, mladymu se spani trosku zlepsilo a me se malinko ulevilo. Nicmene uplne chapu, ze te hormony smeruji do nalad, kdy te vsichni po ruce stvou a nejradsi bys je vystrelila na mesic. Nevim, jestli vubec muzes s muzem mluvit, aniz bys ho zprazila, ja vetsinou, kdyz jsem byla nekdy nastvana na celej svet, nesmel me prijit do rany 😅 jestli to mas podobne, muzu doporucit, psat mu, kdyz ses v klidu. Kdyz se nevidite osobne, nebude te tocit, nebo ne tolik. a muzes mu v klidu napsat, ze si uvedomujes, ze ses na nej hnusna a ze jsou to fakt hormony, ale ze si nepomuzes... my si kdysi na zacatku vztahu takhle leccos vyrikali. ono je to jednodussi nez si pritom hledet do oci. aspon pro me, jsem mekkota a hned zacnu bulet nebo jiny citovy vylevy, ktery znemoznujou smysluplnou komunikaci 😉
Když jsem byla těhotná já, můj muž o mně prohlašoval, že "s**u atomový hřiby"... Měl pravdu :oD :oD Jedinej důvod proč dlouho váhal s třetím dítětem pro něj jsou moje těhotenské nálady a moresy...
Teďka otěhotněla moje nejlepší kamarádka a i když se drží, je podobně za přesústa jako já... Myslím že to je normální, nedá se s tim nic dělat, mno... Porodem to přejde :oD
Tak maminy moc vám všem děkuji,za povzbuzení a to,že jste se semnou podělili o to,jak to probíhalo/á u vás.Do toho všeho mi včera volala mamča,že veze taťku do nemocnice.Prý mu otekly kluby,má vyrážku na nohách a horečku.Na pohotovosti jim omdlel.Můj táta,kterýho jsem jaktěživ neviděla nemocnýho.Myslím,že se zvencu,tohle by mělo být přeci,šťastné období ach jo:(
Ahoj. Vubec si s tim nedelej hlavu. Jak pisou jine, napis manzelovi ze te tve nalady a vybuchy mrzi a ze mu to nejsi schopna rict. Ja to mam s partnerem podobne. Vidime se par hodin denne. Vzdycky se na nej strasne tesim. Pak prijde a ja mam najednou pocit ze mi vsude prekazi a ze me strasne rusi. Nastesti plactive obdobi mam snad za sebou i kdyz ted se zase vraci protoze se vynoruji stale nejake zdravotni problemy. Nejdriv mi extrene lital cukr. Nakonec se to vysvetlilo tim ze jsem hodne zvracela. Ted mam zase zvysene bile krvinky takze me ceka dalsi serie vysetreni. A tak jsem si vcera lezela v posteli a najednou to na me vsechno padlo. Zacala jsem pochybovat ze to vsechno zvladnu a zacala jsem brecet. Partner si ke mne lehl a snazil se me uteskt a hlavne zjistit co se deje. A ja na nej jen vystekla ze na me uplne vsechno pada. Odtahl se kousek stranou a odpovedel ze teda radeji pujde pryc aby na me taky nespadl. A v tu chvili me to rozesmalo. Proste nervy a hormony jsou mrchy nevypocitatelny.
@misellll chápu tě
Jsem 6+0 a je to náročný. Přijdu domu z práce a jsme na úplně vytočená ale z práce ne. Štve mě úplně vše, bordel v kuchyni, kytka na stole, která už nekvete a začíná mi smrdět, štve mě že nemůžu pomoct manželovi, když ted přivezli novou skřín. Prostě mě štve všechno. Někdy mám dny, že je mi úplně skvěle a nepřipadám si těhotná a jindy jsem fakt k nevydržení sama se sebou. Nevím co s tím a bojím se, že se to ještě zhorší...
Ahoj, já jsem už v 26 týdnu a mám to stále jak na houpačce. Jednu chvíli se směju, za chvíli brečím kvůli hlouposti a jsem neustále podrážděná a unavená, už se tak moc těším až malá bude na světě 🙂 😉 ...
@snow111 asi se to jeste zhorsi 🙂 protoze se to potahne den za dnem...
ja byla nesnesitelna v prvnim tehu, druhe jsem radsi byla prevazne u rodicu, treti s novym partnerem jsem zvladla, ale ted to ctvrte jsem sama, protoze partner nejak nezvladl pretizeni pracovni, rodinne a vylil si na me zlost dost nevhodnym zpusobem. zacinam paty mesic, ale desne. nespim, protoze po hodine spanku jdu curat a pak se valim v posteli. desne me svedi nohy, melu se po celem lozi, pak si ctu, pak se snazim ja nevim, co vsechno mozne, ale ubehnou i tri hodiny, no hruza. rano v sest kojim, takze je po spanku a dnes jsem asi chytla upal (mala chvilicku na houpacce) a musela jsem zavolat rodicum, ze je zle a zle...
tak si rikam, ze je dobre, ze partner neni vedle me... (nevim, jak my dva dopadnem, on o nic nebojuje).
takze holky, nejsme v tom samy... na zabiti, no... ja teda naposledy, protoze chci jen ctyri 🙂
Buď v klidu, byla jsem asi v 8tt kdy mě totálně vydeptalo, že v 5 odpoledne neměli v obchodě rohlíky. Samozřejmě to schytal přítel...svojí smršť nadávek jsem ukončila slovy "a můžeš za to ty", dnes se tomu směju, ale v tu chvíli jsem fakt byla zralá se někam zahrabat a brečet, brečet, brečet... 😎
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Já jsem taky zralá na pořádný průplesk. A myslím, že na Vánoce si budu místo těhu oblečení přát svěrací kazajku. Rozhodí mě každé bezpráví a neschopnost. Předevčírem jsem v koloně dala pěknou sodu řidiči vedle, který se neuměl řadit do zipu. Samu sebe jsem nepoznávala, jak to ze mě lítalo. Nestačil nic říct, jen čuměl 😎. Vzteknu se u kdejaké prkotiny, pak se zklidním, začnu nad tím uvažovat z "rozhozenohormonálního" pohledu a většinou mě to ve finále i rozbulí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Docela tě chápu. No asi je to tím, že první vytoužené dítko už máte a to druhé, ikdyž také vytoužené - už tak nějak víš co tě čeká 🙂 Hlavní je, že si to uvědomuješ..... jsi na dobré cestě s tím něco udělat 😉 Když to na tebe přijde, zkus zatnout zuby a počítat do 10. Jsou to přece jenom hormony, nejsi to ty..... oni ti chlapi v tom těhu bývají shovívavější myslím, ale zase my to nesmíme přehánět 😀
Co ti konkrétně na něm vadí? V čem si protivná?