Strach z potratu. Vsugerované myšlenky?

24. dub 2023

Zdravím, před rokem a 3/4 jsem potratila v 7měsíci. Po celou dobu nám pak nešlo počíst ale nakonec se zadařilo po novém roce. Jsme teďka ve 4 měsíci. Všechno tak nějak normálně ale to bylo i tehdy. Od doby co vím, že jsem těhotná mám šílený vnitřní strach ale snažím se na to nemyslet. No a teď k věci moje kamarádka potratila před 4dny 😶. Je dva dny po revizi. Je mi jí neskutečně líto. Co mě ale trápí je to, že se mi úplně dělá úzko. Mám strach, aby se to neopakovalo. Od doby co mi to řekla mě začalo bolet břicho, mám výtok... Je možné si to nějak vsugerovat??

levandule_k
24. dub 2023

Pokud máš výtok, zajdi si na gyndu, můžou to být banální kvasinky, může to být zánět, ale i ty kvasinky je dobré dostat pod kontrolu.
Břicho tě může bolet od stresu a úzkosti, nicméně je to napřed nutné řešit na gyndě, jestli je vše ok, pak je nutné řešit duši.
Vyhledej psychologa, to, co jsi prožila, je traumatické a ničí tě to a potřebuješ to zpracovat. V 7. měsíci je to porod, to jsi rodila mrtvé dítě z nějakého důvodu.

martulka88
24. dub 2023

Jakmile se ti něco nezdá, zajeď k doktorovi. A co se týče myšlenek - plně tě chápu. My jsme přišli o prvního syna v 37tt a jak jsem otěhotněla podruhé, celou dobu nervy. Pořídili jsme si doppler a hlídali jsme pohyby. V 38tt plánovaný císař a do doby císaře jsem měla nervy já, i partner. A teď tu máme 14,5měs. raráška ❤️

andelka
24. dub 2023

Břicho může být z nervů. Na výtok si zajdi k lékaři.
Jinak tě úplně chápu. Po nevydařeném těhotenství v 5 měsíci se povedlo otěhotnět hned po 3 cyklech,ale tohle těhotenství jsem vnímala jinak než předchozí tři. Nervy a červíček v hlavě až do konce. Oddechla jsem si až po návratu z porodnice.

mamikry
24. dub 2023

Sugesce je mocna vec a stres nikomu nepridava. Vytok v tehotenstvi je bezny pokud nezapacha, nebo nema divnou bravu, klasika. Ale pro klid duse si muzes vyzadat stery. My jsme prisli o syna ve 20tt. Dalsi tehotenstvi bylo psychicky narocne, ale clovek proste musi verit, ze to bude dobre. Vite pricinu? Jinak moc doporucuji na FB skupinu: Dite v srdci - duhova skupinka. Jsou tam maminky, kterym se po ztrate podarilo znovu otehotnet, ty vi a cloveka umi podporit. Pripadne jsou tam i interventi, kteri umi povzbudit. Verim, ze vse bude dobre. ❤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru