Strach z potratu. Prosím o podporu.

lenicka98
10. bře 2021

Ahoj holky, doufám, ze v tom nejsem sama a nechci s tím furt prudit doma, tak doufám, ze se tu nejak podpoříme. Mám za sebou dva roky snažení, dvě IVF z čeho jedno bylo mimodelozni a léčili ho metrotexhatem a teď jsem najednou otěhotněla prirozene, i když jsme prý nemeli žádnou šanci. Muj problém je v tom, ze teď jsem v 7tt, na kontrole jsem byla v 6tt a pan doktor viděl dvojčata a obema bylo srdicko.. dva dny po kontrole dobry, jenže chce mě videt až za 14 dni a na mě je to strašně dlouhý, umorny a mám hrozny strach, ze se jim něco stane, ze potratim..ten strach je úplně uzkostnej, pořad se mi z toho chce brecet a proste je to nesnesitelny, mám strach co když to nezvládnou, nebo co když jo a pak se něco posere, nebo ze pak už bych fakt otěhotnět nikdy nemusela, mám endo čtvrtého stupně..

verulevrtule
10. bře 2021

@lenicka98 to budou hormony. Úplně Tě chápu, je to přirozený a normální. Já jsem taky potratila, a teď se nám to nedaří, tak ten strach taky určitě bude větší jak u prvního tehu. Drž se, budu držet palečky

lenicka98
autor
10. bře 2021

@verulevrtule to mě moc mrzi. Je to des, nejradsi bych v ty ordinaci bydlela, aby mi mohl pořad dokola říkat, ze je vše v poradku. A to je další věc zejo, kde se člověk docte i o hezkých koncích? Vsude samy špatný příběhy.. dekuju, taky budu moc držet palečky ať se brzo zadari a vše je v poradku❤️

nazka
10. bře 2021

@lenicka98 já nikdy nepotratila, otěhotněla jsem vzdycky poměrně rychle a ten strach jsem měla taky. Nedovedu si ještě představit strach po potratu. Jediné co mě pomáhalo, byla myšlenka, že kdybych potratila, tak "ten plod" nebyl kvalitní a pak by byl třeba nemocný, atd.. Věřila jsem, že příroda to zařídí. Ale bála jsem se celou dobu těhotenství. Vždycky mě stval manžel, který všechny kontroly bral s ledovým klidem, že co by se jako mohlo stát.
Radu tedy nemám, jen chci rict, že strach je asi úplně normální kor po tvé zkušenosti. Můj dr dělal utz jen 6,8.tt,pak 3 screeningy a hotovo. Bylo to strašně dlouhy mezi tím.. Strašně..

lenicka98
autor
10. bře 2021

@nazka moc dekuju🌸 mas pravdu, to všechno si taky říkám, když nad tím premyslim racionalne, ale nesmí mě přepadnout ten strach úplně.. to je doba, to doufám, ze ho teda donutím mě tam brat častěji.. Kezby člověk mohl otěhotnět a tak do měsíce porodit zejo😊

keksik002
10. bře 2021

@lenicka98 strach je normální a po potratu o to horsi.. Drzim pesti a verim ze to dopadne dobře a za par mesicu se budete radovat z krasnych zdravych dvojčátek 🍀

loylii
10. bře 2021

@lenicka98 stejne. Jeden SP a pak těhotná s dvojcaty. Nevím kolik ti je let, ale nenech se odbit a od začátku do konce trvej na kontrolách po 14ti dnech. Měla jsem je celých 9 měsíců a kdykoliv problém, jela jsem se nechat vyšetřit na pohotovost. Vůbec se na mě nezlobily, naopak. V mem okolí mám kamarádky, které chodili s dvojcaty 1x měsíčně na kontrolu. To bych se zbláznila. Neznam lepsi pocit, než když jsem odchazela z kontrol a vše bylo v pořádku. Vždy papír - mnozstvi plodové vody, váha deti, průtoky, čípek jak drží... takže vždy i vnitřní vyšetření. Ale byla jsem díky tomu fakt v klidu. A od 24.tt jsem si vydupala kontroly v porodnici. Tam jsou nonstop, tak nebyl problém přijet i v noci, když se mi něco nezdálo.

guliii
10. bře 2021

Ahoj chápu tě. Ale těch dobrých příběhů je taky veliký množství jen se o nich asi tolik nepíše. Jestli potřebuješ brečet tak se v klidu vybreč, třeba se ti i uleví. Ale pak se snaž kvůli miminkum být v klidu. S dvojcaty bys měla mít kontroly po 14 dnech a jestli tě to uklidní tak mě gynekolog nabízel i nějaký balíček a tam byl ultrazvuk při každé návštěvě.

daisy95
10. bře 2021

Ja jsem po potratilu absolutne paranoidni a dokazu se totalne vystresovat z malickosti ale myslim si ze je to normalni .. bohuzel 😏

klokanka31
10. bře 2021

@lenicka98 Já po 12 letech zkoušení měla mimoděložní a pak samovolný potrat. Takže vím jaké to je mít strach 😞 ale neboj, mysli pozitivně, a bude všechno v pořádku 🍀

bezinka22
10. bře 2021

@lenicka98 mam za sebou 2 zamlkla tehotenstvi a strach te neprejde az do porodu. Ted cekam prirozene v 43 letech druhe mimi (prvni po IVF a dlouhym cekani). A uprimne takhle v zacatku je to proste bud a nebo. Bud jsou embrya dobra a udrzi se nebo ne. Nemuzes udelat vubec nic a doktor taky ne a caste ultrazvuky nic nevyresi. Stejne hned druhy den se budes znovu bat. Zkus se uklidnit a verit miminkum, ze to zvladnou. Vim, ze je to desne tezke a ze se to lehce rika, ale je to tak.

nita1984
10. bře 2021

@lenicka98 bohužel, i kdyby si v ordinaci bydlela, neuděláš s tím nic. Jestli se má něco stát, stane se. Mluvím z vlastní zkušenosti. Mam za sebou 8 transferů, zamlkle, biochemické, potrat dvojčete.... Čím víc jsem byla ve stresu tím je to horší. Zkus se trochu zaměstnat, ať máš myšlenky i na něco jiného. Čím víc se budeš soustředit na špatné věci, tím to bude horší. Ještě je dobré si uvědomit, že UTZ není pro miminka nic dobrého, takže bych si zbytečně kontroly navíc nevydupavala. Držím palce ať je vše ok

mamio
10. bře 2021

@lenicka98 ahoj já teda tohle nikdy nezažila,a otěhotněla přirozeně dvakrát,ale strach a psycho mám do teď a to jsem 34tt🙄 můžu ti říct,že se bojím pořád a všeho, celý těhotenství jen ve strachu, odpočítávání týdnů a už se nemůžu dočkat až porodim a to nemám nic zásadního...jestli jsi z většího města,tak si můžeš zaplatit ultrazvuk jako samoplatce... během doby než te vezme tvůj....

surikata131
10. bře 2021

Ten strach je úplně normální, i když za sebou potrat nemám, kontrola po 2t se ještě dá vydržet, teď mám až po měsíci a je to nekonečné. Ten strach tu bude až do konce těhotenství a i kdybys chodila k Dr každý den, tak teď by toho stejně moc nenadělal, je to buď a nebo. Zkus se zklidnit, věřit, že bude vše v pořádku 🙂

lenicka98
autor
10. bře 2021

Holky vsem vám moc dekuju.. jste skvely, takovou podporu jsem ani necekala. Je to šílený, co jste si některé zazili.. je mi fakt hned mnohem lepe, když vím, ze nejsem blazen..😊 vsem hrozne drzim palečky, muzeme si držet navzájem..

loylii
10. bře 2021

@lenicka98 ty 14ti denní kontroly si vydupej. Kort u nás co máme dvojcata se kontroluje hlavně stav čípku, průtoky, tvrdnuti břicha.. Předčasný porod je častý a kontrolami si to ošefíš👏.. kdyby te něco zajimalo, piš mi do SZ a skvělá je skupina na FB Dvojčata/dvojičky. Je nás tam 2100 co byli nebo jsou těhotné dvojmo😃 tam ti poradi....

agneska7
10. bře 2021

Chápu tě , my se o syna snažily 3 roky a potom jsem se bála každého píchnutí , ted už má 2,5 r ... A teď jsem otěhotněla ani nevím jak 😁 a jsem sice už 32tt ale bojím se stále protože i v takovém stádiu se může něco pokazit a modlím se ať to rychle uteče a je tu mrňous s náma pak si to teprve začnu užívat , protože těhotenství je pro mě 9 měsíců strachu , ale musíš věřit že bude vše v pořádku držím palečky ať je vše ok a rychle ti to uteče 😉

hermiona1
10. bře 2021

Ahoj, já jsem po ZT v červenci, byla to dvojčata, ale bohužel nevydrželo ani jedno.. Teď jsem těhotná znovu, jsem v 17. týdnu, ale ten strach naprosto chápu.. naposledy jsem byla ve 13. týdnu na screeningu a na další kontrolu jdu až příští týden a už jsem jak na trní.. ale určitě nám to všem dopadne dobře 🙂🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru