Strach v těhotensví. Mohla piva něco způsobit?

matia243
28. lis 2024

som druhykrat tehotna,zial zistila som to neskoro,co ma velmi trapi asi na zaciatku 2mesiaca som vypila 3male piva v jeden den,potom vobec nic az v 4 mesiaci zas 4 piva v jeden den,odvtedy vobec nic,beriem vitaminy zdravo sa stravujem teraz ked to uz viem,vsetky ultrazvuky boli teraz v poriadku,ale strasne ma to trapi,nemozem spat,stale placem,mohli tie dva razy sposobit nieco dietatu?Mohlo to sposobiť FAS?ďakujem velmi pekne za odpoved

vrabcak0007
28. lis 2024

@matia243 jako vazne? kdybys byla vyklepana prvnicka snazilka, co se ji dlouho nedari, tak dejme tomu...ale kdyz uz je to podruhy, tak tenhle dotaz nechapu...

lv
28. lis 2024

Ne, FAS tohle nezpůsobí

ina10
28. lis 2024

@matia243 no stresssss, ja v 1.těhot.(začerstva, jen proužek a na kontrolu jsem cekala) byla na metalovém fesťáku a těch piv během 4 dnů padlo až hanba...ale neopila jsem se.

matia243
autor
28. lis 2024

@lv děkuji, některé nechapou že to nebylo naschval a to v jaké jsem z toho depresi nikomu nepřeji, proto ti děkuji pomohlo mi to
@lv

matia243
autor
28. lis 2024

@ina10 děkuji

merope
28. lis 2024

@matia243 Četla jsem nějaké studie z USA na téma, jak alkohol v těhotenství škodí. A ano, byla tam velmi velmi výrazná korelace - jen pak zjistili, že v USA většinou pokud žena pije alkohol, tak šňupe i kokain. Takže pokud sis ty piva dala bez kokainu, tak bych byla v klidu (tuším tam vypočítávali, že 0,2 l vína denně statisticky neškodí - což je teda spíše srovnatelné s jedním velkým pivem, ale zase tak šílený rozdíl to není).

Pokud to chceš matematicky - jedno malé pivo vypité za 10 minut znamená zhruba 0,16 promile alkoholu v krvi, pokud piješ déle, tak jsi třeba na max 0,12 promile (pokud piješ hodinu).

Kdybys ty 3 piva "vyexovala" za 10 minut, dostaneš se na půl promile. Jako jo, to už myslím začíná být v ne úplně ideálním pásmu. Ale tipuji, že touto rychlostí jsi to nepila.

anetacoufalova
29. lis 2024

@matia243 buď v klidu 😂.. já jsem pivařka a než jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsem pár kousků piv měla 😃.. nebreč kvůli tomu.. myslím, že jsou daleko, dalekoo horší matky🙂))

mishka87
29. lis 2024

Kamarádka zjistila až ve 13tt, že je těhotná. Nebylo výjimkou, že to 2 měsíce nedostala. Pak už jí to ale přišlo divné a šla na gyndu. Nicméně mezitím jsme celé víkendy pařily a nepily jen pivo, ale i tvrdý alkohol a to opravdu hodně. Někdy jsme zašli na pár piv i v týdnu po práci. Žádné znaky těhotenství, kromě vynechané MS, neměla. Každipádně její starší dcera se narodila naprosto zdravá. Teď je jí 17 let, studuje na zdrávce a kromě klasických nemocí ji nikdy nic nebylo. Holka je opravdu inteligentní a chtěla by se stát dětskou lékařkou. Pomáhá mámě s postiženým bráchou a víc empatickou slečnu jsem ještě neviděla.

matia243
autor
30. lis 2024

@merope @lv A myslite ze to mohlo sposobit dmo?

merope
30. lis 2024

@matia243 Ty máš diagnostikované DMO? To se diagnostikuje až po narození, ne?

matia243
autor
30. lis 2024

@merope nemam,len sa zamyslam co to moze sposobit

merope
1. pro 2024

@matia243 Z vlastních zkušeností ti mohu doporučit to zkonzultovat s psychologem - pokud máš až takovéto obavy již ve 2. trimestru, může se stát, že kolem porodu se to ještě prohloubí. Já otěhotněla po mnoha pokusech IVF, v okolí jsem měla nehezké potraty, držela jsem se do cca 30tt a pak jak jsem začla mít různé komplikace a navíc míň práce, víc jsem musela odpočívat, tak se to celé začlo hroutit. Takže určitě musím doporučit to řešit.

Jinak - po jednom malém pivu máš v krvi asi tolik alkoholu, co mají někteří lidé jako běžnou fyziologickou hladinu. Sice teda těsně a lidí, co mají v krvi standardně takto vysokou hladinu alkoholu nebude zase tolik (gausovka), ale je to tak - opravdu minimum.

A zmiňuješ, že jsi je vypila za den - tzn. nepředpokládám, že jsi je "vyexovala" jedno za druhým. Pokud jsi mezi nimi měla aspoň dvě hodiny mezeru, pak to jsou spíše jednotlivé případy (ač těhotná může odbourávat alkohol pomaleji). A jedno pivo občas opravdu nezpůsobí takovou hladinu alkoholu, aby mohlo škodit.

Tady https://www.health.harvard.edu/blog/study-no-co... máš třeba vědeckou studii - neprokázalo se, že by malé pití alkoholu způsobovalo problémy - u tebe sice není ideální, že to byly 3 a pak 4 piva, ale zase to bylo tak jednorázově a ještě píšeš, že v průběhu dne, že to bude statisticky tak nějak odpovídat tomu "občas".

matia243
autor
1. pro 2024

@merope s tym psychologom mas asi pravdu,mna ten strach dostal do takych depresii,ze nemozem normalne fungovat,najhorsie ze ani spat a poriadne jest,dakujem zacnem to riesit

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru