Smutek a pláč v těhotenství

xmisas
11. pro 2021

Ahoj, jsem v 36.tt, mám od doktora nakázáno ležet a nic nedělat, beru kupu hormonů a magneska.. prý abych neporodila moc brzo, mám zkrácený čípek..
Přítel je teďka pořád v práci, každý den od rána do večera.. výměnou za to, že od 20.12. už bude doma..
Mě už hrabě, pořád mi je do pláče, teďka taky ležím na gauči a brečím.. pořádně ani nevím proč.. cítím se sama, i když bych neměla tak se snažím aspoň něco dělat, ale už na to ani nemám náladu. Věci pro mimco připravené nemáme . Chybí vyprat, poskládat. Mě se do toho ani nechce.. koupili sme malou skříň a já mám pocit že to nemám kam dát všechno..

xmisas
autor
11. pro 2021

Sem jak velryba, venku je krasne nachunelino a já bych šla ven.. ale nemůžu.. když už jdu něco dělat, hned mě bolí břicho, pořád odcházím na záchod.. asi se zbláznim.. přijdu si hrozně sama, nemám žádnou kámošku, který bych mohla tohle říct.. máma chce přijet ale na tu taky nejsem zvědavá.. poslouchat jestli už mám nachystáno a podobně..
Nepředpokládám, že mi někdo poradite ale já už nevím co dělat.. a miminku to taky určitě vadí, že tu jen sedím a řvu..

klokanka31
11. pro 2021

@xmisas Nebuď smutná, já těhotná nejsem, běhá mi tady divoká princezna takže o zábavu mám postaráno, ale taky nemám náladu a jsem smutná... Nemáš nějaký zájmy co se dá dělat v klidu? Puzzle, čtení, nějaké zábavné testíky, kvízy...

marcicek84
11. pro 2021

@xmisas no ja ti nevim,ale od 37 tt se rodi normalne,tak jestli to neni hysterie od doktora.Jinak na tvem miste si vyperu,vyzehlim s zacnu skladat veci misto toho buleni,jestli mas mit klidovy rezim,tam to pujde pomalu a lepsi mit nachystano,nez pak stresovat s mimcem...takze se seber,to ze nemas naladu,muze byt predzvest bliziciho se porodu....

xmisas
autor
11. pro 2021

@marcicek84 no taky si říkám jestli už to doktor nepřehání. Přece jenom za chvíli koncim 36tyden, a tělo se taky potřebuje nacyhstat na porod.. a ne do sebe cpat umělý hormony a pak budu přenášet, nebo nebudu mít nachystaný porodní cesty.. to nechci a taky mě to štve.. v úterý tam po týdnu zase jdu, tak asi něco takového nadhodim a jsem zvědavá co mi na to řekne.. jinak přítel když přišel domů na rychlý oběd z práce, tak taky říkal ať se na nějaky depky vykašlu a jdu normálně ven a ať zatím ty věci rovnám do té malé skříňky a koukneme ještě po další velký.. až půjde z práce tak mě prozvoní a já mu půjdu pomalu naproti..
Jinak sem trochu poklidila a vrhla se na ty věci a je mi líp.. asi na toho doktora tak trochu peču už teď. lepší když se narodí o chvíli dřív než abych tu brečela a pak to bůhvíjak dopadlo..

xmisas
autor
11. pro 2021

@klokanka31 všechny nápady sem vyčerpala.. takže net a naštěstí pracují dál na dálku, takže aspoň něco.. ale nějak na nic nemám už náladu.. jak sem psala předchvili.. kaslu na leženi a začnu dělat aspoň něco.. pomalu.. už sem trošku poklidila to mě hodilo s náladou trochu líp a vrhla sem se na chystání věci pro malou.. a těším se až bude přítel s náma doma, tak budeme chodit každý den ven na procházky.. dneska mu půjdu pomalu na proti až půjde z práce.. ale sama jít se přiznám bojím, je tu hrozně uklouzano, tak abych sebou někde nesekla..

klokanka31
11. pro 2021

@xmisas No to jo, je hodně uklouzáno tak pozor. Jinak si myslím že ten doktor asi fakt přehání, prý na 36.týdnu je mimčo stejně už "hotové"...

xmisas
autor
11. pro 2021

@klokanka31 no já se ho už tuhle ptala.. a bylo mi recene že to není tak jistý, a nebo že už je sice hotový ale že prej jedničky nosit nebude.. tak úplně nevím.. 😔 ale nemyslím si že když přestanu brát ty hormony, tam druhý den porodim.. tak nějak si říkám že přeci moje tělo a miminko nejsou blbý žejo.. a že když už sme překonali tu pomyslnou hranici 36.tt tak by to mělo být ok..

fandysek_1
11. pro 2021

@xmisas jaké bereš hormony? Já bych dělala věci jak bych se na to cítila. Břicho mě bolelo několik týdnů a pak jsem stejně rodila, až plánovaným císařem.

sylvka
11. pro 2021

@xmisas rodila jsem před dvěma týdny a cítila jsem se stejně. Asi to budou hormony na konci tehu. Nic mi nepomáhalo, furt mi bylo do pláče,z toho jak jsem tlusta..nahoře 25 kilo...že nemám nic na sebe,že manžel nechce sex,že už mě nemiluje,jak ty dny do porodu neutíkají.... Jediná rada vydržet.me byl odměnou krásný,rychlý porod a na konci nádherná dcera. Na to myslí,že tě čeká to krásné...

maki90
11. pro 2021

@xmisas radši si nachystej, já v 36.tt zničehonic porodila 😄a že nebude nosit jedničky? Co to je za blbost? Dceři je 4,5, umí psát písmena i čísla, sčítat, odčítat...fakt o tohle nemám strach 😁 pusť si nějakou pěknou hudbu a užívej si ten klid 😉

xmisas
autor
11. pro 2021

@fandysek_1 Utrogestan, je to progesteron a beru 6 tablet denně..

xmisas
autor
11. pro 2021

@maki90 nevím jak to myslel... Takhle naznačoval a pak jen řekl, však víte jak to myslím.. no nevím vůbec.. a jak kdyby byly jedničky nějak důležitý..

andyna85
11. pro 2021

Já myslím, že vám to lékař nepředepsal jen tak pro srandu. Já beru utrogestan celé těhotenství, teď jsem 28.týden a budu ho brát do konce a nenapadlo by mě držkovat u lékaře, že je to zbytečný. Ležet jsem měla nařízeno také, ale to se starším dítětem prostě nejde, tak jsem dělala a do teď dělám domácnost v klídku a na pohodu. A jinak buďte ráda, že bude mimi v břiše co nejdéle, chodit se na něj dívat do inkubátoru byste nejspíš nechtěla.

sirinfirst
11. pro 2021

@andyna85 však poctivě dodržovala, jen v 36.tt už přemýšlí nad koncem, což je pochopitelné, ono se mimčo nenarodí okamžikem, kdy vezme poslední prášek.

fandysek_1
11. pro 2021

@xmisas četla jsem i názory, že utrogestan je spíš takové placebo. Také jsem ho měla v těhotenství. Vše bude dobré a věřím, že když budeš naslouchat i svému tělu vše dobře dopadne.

fandysek_1
11. pro 2021

@andyna85 ježíš nesejčkuj, do inkubatoru se dávají i děti ve 40.týdnu. Taky si měla nařízeno ležet a sama píšeš, že nemůžeš a děláš nějaké věci. Takže nestrašit a spíš podpořit.

nazka
11. pro 2021

@xmisas já měla první dceru 37+0 a úplně v pohodě. Nebuď smutná, ale chápu Tvoje pocity. Ber to tak, že je to fakt už pár posledních dní, kdy jsi nucená koukat na telku číst si. Nechci Tě strašit, že pak na tohle naopak nebudeš mít čas, tyhle řeči ze srdce nenávidím. Ale co já bych třeba dala za den dva nic nedělání 🤭 drž se, opravdu jsi už v cílové rovince, to už se dá. Kdybys byla v půlce, je to něco jiného.

sorboni30
11. pro 2021

@xmisas Moji kluci dvojčata prisli ma svet ve 36 tydnu. Jeden mel 2880g a druhy 3000g 😀 Sice porod pro ne ne moc fajn, skoncili v inkubatoru..ale milacci jsou ted v pořádku a v lednu slavi 7 let 😉 🙏 Ted cekame treti miminko. Jsem ve 20tt. Dnes rano me vkuse tekly slzy...stoupla jsemna vahu a šílené kolik moc jsem pribrala,ale kaslu na to. To dam pak dole.
Nic neres. Veci neveci. Odpočívej, zapni si pekny film, nebo si dej neco dobreho na zub.
Za chvili je 20 a přítel bude doma a uzijete si krasne svatky..
Ty stavy jsou v poradku a neboj se. 36 tyden uz je krasny. Drzim palce a mej se hezky

gracinka7
11. pro 2021

@xmisas hele, já bych se projít šla. Vyčistíš si hlavu. To ti jedině prospěje. Hezký v klidu, opatrně, ať někde neupadneš.
A kdybys náhodou rodila, svět se nezboří. Miminko je velké, to v pohodě zvládne. Navíc tvůj nález nemusí znamenat, že hned porodíš. Taky můžeš klidně ještě přenášet.

xmisas
autor
12. pro 2021

@andyna85 věřím, že pro srandu ne.. ale přece jen už jsem v cílové rovince.. takže mi přijde zbytečne to už nějak hrotit.. a štve mě to.. přeci to že mám zkrácený delozni čípek a laduju se praskama neznamená, že když je vysadím, tak druhý den porodim.. spíš se bojím že budu nakonec přenášet a budou mě nutit do vyvolávání. Těhotenství trvá 38-42tydnu.. a mám pocit, že stylem léků do buhvikdy se moje tělo ani miminko nepřipraví na porod a bůhvíjak to pak dopadne.. to mě štve..

xmisas
autor
12. pro 2021

@gracinka7 byla jsem a dobrý.. nespadla jsem.. 😂 ale šla jsme pomaličku a bolelo mě docela záda.. 🤔 no budeme chodit častěji... Snad každý den aspoň kousek.. 🙂 už se necítím tak hodně blbě, ikdyz občas pořád smutná jsem, ikdyz nevím proč.. ale není to tak hrozný..

xmisas
autor
12. pro 2021

Děkuji Vám za povzbuzení 🙂

gracinka7
12. pro 2021

@xmisas konec těhotenství je náročný. Neboj, porod se blíží. Bude to zase dobrý 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru