Smutek

stella012
7. zář 2016

Ahoj holky,

jsem tu nová a ráda bych se svěřila se svým trápením.
S přítelem jsme si strašne přáli miminko a povedlo se nám to skoro hned. Ale ten problém je, že najednou nedokážu mít radost kvůli tomu, že cca před rokem mi zemřel můj tatínek, zároveň parťák a nejlepší kámoš. Myslela jsem si, že miminko tatínka částečně nechci říct nahradí, ale spíš vyplní tu prázdnotu a bude vše veselejší. Ale najednou mám výčitky, že jsem otěhotněla strašne brzy, že to vypadá, jako bych na to vše zapomněla. Vůbec to tak není, ale mám takové myšlenky. Všichni v rodině mají obrovskou radost a vím, že tatínek by měl největší radost. Přes to všechno se cítím dost mizerně a provinile.
Ráda bych znala Váš názor na moji situaci a pocity. Děkuji

horsiee
7. zář 2016

@stella012 cítit se provinile není na místě. Tatínek by byl moc rád. Ovlivňuje tě smutek z nedávné ztráty a ještě do toho ty hormony dělají paseku Tešte se na miminko 😊

caverina
7. zář 2016

@stella012 kdyz mi pred 4 lety umrela maminka prestala jsem se umet radovat....ze zacatku samozrejme proto,protoze mi strasne chybela a pozdeji proto,protoze mi prislo spatne se z cehokoliv radovat kdyz tu ona neni....a to je samozrejme hloupost...i ja jsem to nastesti brzo pochopila....raduj se....tvuj tatinek by byl urcite stastny kdyby vedel ze budes maminkou.....

bachovy_esence_poradna
7. zář 2016

@stella012 když někdo odejde, je to někdy hodně těžké 😔
kdyby tu ale tatínek byl, určitě by měl velkou radost... každý rodič chce, aby bylo jeho dítě šťastné 😉

jinak pokud Vás trápí pocity smutku nebo výčitky, je možné to řešit Bachovými esencemi... jsou přírodní, bez vedlejších účinků a mohou se užívat i v těhotenství 😉

držím palce, ať je brzy lépe

stella012
autor
7. zář 2016

Děkuji za Vaše názory. Řeším to tady, protože, nechci přidělávat trápení mamce, nebo přiteli, mrzelo by je to ☹

stella012
autor
7. zář 2016

@bachovy_esence_poradna
Už jsem o nich přemýšlela pro sebe i mamku

bachovy_esence_poradna
7. zář 2016

@stella012 napíšu zprávu

hejsa
7. zář 2016

Skupina - Zemrela mi mamina a taťka...holky,které tuto ztrátu přetrpěly,mohou poradit jak na dlouhodobý smutek.

prostejina
7. zář 2016

Ber to tak, že miminko vnese do rodiny radost, která se vytratila po úmrtí tatínka. A to není sobecký, to je právě krásný, že takhle "dáš" nový rozměry života ostatním členům rodiny 🙂

mikilenka
7. zář 2016

Ahoj, chápu Tě. Když mi zemřela maminka, potřebovali jsme s manželem něco moc pozitivního. Do měsíce jsem otěhotněla a máme dvojčátka, která nám dělají radost. Nechtěla jsem zaplnit prázdnotu, ale kluci nám přinesli radost a nový elán do života. Přeji hodně sil, ať se cítíš Ty i miminko dobře.

stella012
autor
7. zář 2016

@hejsa diky za typ, urcite se podívám

stella012
autor
7. zář 2016

Moc Vam dekuji za hezka slova. Jste moc hodne!

lv
7. zář 2016

je to Život, takhle to má být, jakkoliv je to pro tebe bolestné..

Bez miminka by bylo za chvíli jen to smutno a prázdno.

marketmax
7. zář 2016

@stella012 ahojky chápu tvůj smutek ...zažila jsem něco podobného mě moje maminka zemřela nečekaně když jela na kole spadla a už ji neoživili.Náš Kubínek měl 2 tt a naše mamka si podržela asi 2x.Jsem ráda že ho vůbec viděla.Víš věř mi že vím jak se cítíš.Tu bolest jsem zažila a nikomu to nepřeji..hlavně si nic nějak nevyčítej...ta bolest největší jednou přejde..taky jsem mnohokrát přemýšlela jaké by to bylo kdyby žila kdyby...miminko ti dodá síli...,protože mi ji dodalo i když jsem myslela že se zblázním! myslela jsem že to nezvládnu...ale zvládla..a ty to zvládneš taky určitě..miminko je ten největší dar co můžeš mít..a věřím že váš tatínek je už dávno někde tam kde je moje máma a je jim dobře 🙂a jednou se znovu uvidime...

stella012
autor
8. zář 2016

@marketmax dekuji, je to opravdu strasne tezke a bolestive. Je mi lito vsech co si tim museli projit ☹

codal
9. zář 2016

Otehotnela jsem v dobe,kdy byl muj tatinek uz tezce nemocny..stacila jsem mu to rict,mel radost,i kdyz vedel,ze uz se ho nejspis nedozije..rekl mi,ze to bude holcicka a mel pravdu... zemrel den po tom,co jsem dostala prvni obrazek z ultrazvuku,uz ho nevidel... mala se ma narodit ve stejnem znameni jako on, zivot za zivot,jakoby mi ji poslal.. nekdy mne hodne trapi,ze ho mala nikdy nepozna,ze nebude mit toho uzasneho dedecka jako mi dva synovci, hrozne mi chybi... neberu malou jako nahradu,ale verim,ze budou celozivotne propojeni... ma se narodit za 3 tydny,jsem zvedava,jestli po nem neco podedi🙂..

babanci
3. říj 2016

Chápu Tě. Před 5 lety mi zemřela dospělá dcera, od té doby se nedokážu radovat. A přitom důvodů mám dost, zrovna před 5 měsíci se mojí prvorozené dceři narodila holčička, zdravá, krásná. Jsem ráda, samozřejmě, ale je to další človíček, o kterého se budu bát a pořád jsem úzkostná a vystrašená. A ten pocit štěstí, co pamatuji ze šťastného období...ten už prostě nepřišel nikdy. Ale...u Tebe se to narozením dítěte určitě hodně vylepší. Je to dar.

aiva01
25. říj 2016

I kdyz to asi bude velmi mala naplast na vas smutek jsem presvedcena o tom ze nasi milovani ( babicka,maminka, manzel, pritel) jsou tady stale s nami. Obcas si povidam s babickou jako by byla se mnou v pokoji a nemyslim si ze jsem divna... Preji vsem hodne sily a deti vam pomohou na smutek na chvili zapomenout a prezit ty nejhorsi chvile nez uplyne dost casu aby srdicko tolik nebolelo.

terezapetrova
25. říj 2016

@codal krasny příspěvek, občas je mi tady smutno na MK jak si holky nepomahaji spis naopak ale ty jsi napsala krasny příspěvek 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru