Psychická nepohoda v těhotenství. Zažila některá z vás?

kejty2501
22. čer 2021

Ahoooj holky, potřebovala bych poradit, jestli to, co se mi děje je normálni a stalo se to někomu taky. Miminko je u nás chtene, ale od začátku těhotenství je to se mnou jak na houpacce. Mám třeba dva týdny vkuse úplně depresivni nálady, kdy mi dělá problém normálně fungovat, vše vidím černe a běžný činnosti mě vůbec nenaplnuji. Pak zase jak když přepne a já jsem nejšťastnější člověk, na mimi se těším, plánuju, objednávám vybavicku a vse je sluncem zalité a takle se mi to pořád mění 8o nyní jsem 23. týden a říkám si, jak tohle ještě vydržím tolik týdnu. Zároveň mám strach, aby to bylo opravdu hormonama a nerozjela se mi nějaká deprese. Zažila jste to taky některá z vás? A dalo se to po porodu do pořádku? Moc všem děkuju za jakoukoliv zprávu

klokanka31
22. čer 2021

@kejty2501 Jojo, až na to že u mě ta nálada byla skoro furt na dně. Ale asi to bylo i kvůli okolí co mě neustále stresovalo...

kejty2501
autor
22. čer 2021

@klokanka31 a dalo se to po porodu do pořádku? Jakto, že okolí? 😏

vikinkav
22. čer 2021

Ja jsem to mela v 1. trimestru a dost me to prekvapilo, protoze je to moje 3. detatko, tak jsem to necekala. Ted je to o poznani lepsi, myslim ze to byly jen hormony, ale zkousela jsem meditovat, pomohlo mi vic spat v noci ( ne pres den), nejaka motivacni audiokniha ci podcasty atd.

cherie24
22. čer 2021

@kejty2501 já jsem to u prvního těhotenství vůbec neměla. Teďka jsem vzteklá a pořád v ráži. Když je partner pryč je mi líto, že se mnou není, když přijde jsem nabroušená a vadí mi občas i to že mě pořád obírá, prostě mě deptá když není i je doma. Jsem otrávená sama se sebe a dost mě mrzí, že to musí snášet i malá a partner. Upřímně doufám, že to brzy přejde 🤦 už podruhé se přesvědčuji, že je to děsná kravina a lež, že je těhotenství nejkrásnější období ženy 😄

klokanka31
22. čer 2021

@kejty2501 Šílený tlaky od okolí (hlavně teda rodiny). Furt poučování co mám a nemám, neslyšela jsem nic jiného než řeči o mimi, žvásty co po porodu budu muset a nesmět, a jak dítě vychovávat...když jsem nesdílela jejich názor tak na mě řvali, no peklo. Po porodu to bylo snad ještě horší, musela jsem hodně omezit kontakty. A bylo mi hned fajn ☺

ivybee
22. čer 2021

@kejty2501 My jsme se dlouho snažili. Dochazeli jsme na kliniku a až když jsem před IVF řekla, ze chci chvíli pauzu a vypnout, tak jsem otěhotněla spontánně. Byli jsme nadšeni! A z ničeho nic jsem začala mít depresivní a úzkostné stavy. Chvilkama jsem si přála, abych zase samovolně potratila. Zní to hrozne! A nemohla jsem uvěřit vlastním myšlenkám! Ale byla jsem tak na dne, ze jsem proste jen chtela, aby to přestalo. Zaroven jsem ale byla šťastná, ze se nám to povedlo. Pak třeba 4 dny úplná pohoda a potom zase znovu. A tak se to střídalo porad dokola. Měla jsem hlavně strach, ze to přenesu na miminko. Nakonec mi pomohla terapie a hlavně teda zařadit Magnesium! 🙂 Teď už je to všechno fajn. Občas malej záchvěv, ale už vím, jak s tím pracovat. Jen mám teda maličko strach, aby se mi to nerozjelo po porodu. 😑 Ale budu věřit tomu, ze bude všechno v pořádku! 🤞😁
Doporučila bych tedy nějakého odborníka, aby poradil, jak s tím pracovat.
Moc ti držím palce! A věřím, ze i ty to zvládneš! 🙂🌷

kejty2501
autor
22. čer 2021

@ivybee já mám za sebou ZT loni, pak jsme se několik měsíců marně snažili a já byla mimcem doslova posedlá a přesně jak píšeš, najednou v těhotenství i myšlenky, že to byla chyba a nechapala jsem, co jsem na tom vůbec chtěla a i o tom potratu, úplne se stydím to vyslovit, ale fakt jsem to měla jako ty. Magnesium jsem taky zařadila poslední týdny a myslím, že trošku mi pomohlo plus kapu Bachovky. Byla jsem u psycholozky, ale nejspíš jsem narazila na špatnou, protože mi řekla, že tohle je vše normální a že si musím prozit i ty negativní emoce, takze pomoc ani úleva žádná. Čekala jsem, že mě naučí s tím stavem nějak pracovat, ale bohužel. A teď jsi v jakém týdnu? Také mám obavy, jake to bude po porodu a aby se to vše dalo do pořadku ☺️ tak musíme věřit 🙏🍀

ivybee
22. čer 2021

@kejty2501 Úplně ti rozumím. Je neuvěřitelný, co hormony a hlava dokážou!
Ono je těžký najít někoho, kdo ti sedne 🙁 A z jakýho kraje jsi? Zkusila bych ti někoho doporučit.🙂 Není to jednoduchý, ale pokud si za tím jdeš, je šance na úspěch mnohem vyšší! Určitě to zmákneme! 😊 Já jsem teď ve 24.týdnu. A ty?

ivybee
22. čer 2021

@kejty2501 Už čtu, ze ve 23tt 😁

kejty2501
autor
22. čer 2021

@ivybee tak to jsme na tom se stářím těhotenství dost podobně 😀 jsem z Jihočeského kraje, mám ještě typy na nějaké další psychology, ale moc se mi to nechce zkoušet metodou pokus omyl už vzhledem k těm cenám 😏

ivybee
23. čer 2021

@kejty2501 Tak to jsi ode mě daleko. Chápu, není to zrovna levná záležitost. Možná pak zkusit nějaký podcasty a podobně. 🙂
Třeba taky s psychikou trosku pomůžou pohyby miminka a chystání věcí 😊
Neboj, nejsi v tom sama. Důležitý je si taky připomínat, ze to nevychází z tebe, ze je to vlivem hormonu a zase to pomine. 🙂 Držím palce 🤞🙂

kejty2501
autor
23. čer 2021

@ivybee ty podcasty jsou dobrý nápad, děkuju za typ ☺️
Já doufám, přeci jen oproti 1. trimestru je to o hodně lepší, ale stejně žádná sláva 😏
Tím se hodně snažím uklidnit, že jsou to opravdu ty hormony a strašně si přeju, aby po tom porodu to bylo fuč ☺️
Moc děkuji a taky držím palečky, ať se daří 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru