Připadám si, že každému jsem přítěží. Někdo stejné pocity?

pepcour
19. čer 2024

Ahojte holky je tu někdo kdo se cítí stejně jsem těhotná na rizikaci 33 týden a připadám si každému na obtíž i partnerovi, chtějí teď chodit ven do bazénu na výlety ale já teď nemůžu vůbec nic dělat a strašně se cítím sama a moc mě to trápí všichni se teď baví ale já se doma trápím sama doma věčně , miminko jsem si přála ale psychika je silnější .. 😔

rozitta
19. čer 2024

@pepcour nee, netrap se!! Co by za to jiné daly!! Každé není dopřáno mít děťátko. Užívej si ten výjimečný pocit. Co je to pár týdnů, to už zvládneš. Rozmazluj se dobrotama, najdi nějaký super seriál, čti knížky, a těš se na mimi. Hodně štěstí!!

rebe
19. čer 2024

Je na místě říct partnerovi, jak se cítíš a co potřebuješ. Tohle se kouzelně nezmění porodem, ani s novorozencem nebudeš možná moct hned běhat po výletech, možná se na to nebudeš cítit, ale partnera potřebovat budeš. Měl by to vědět a pomoct ti.

cilkat
19. čer 2024

Víš, když jsem padala do těhle pocitů (v těhotenství mi bylo fakt zle. Devět měsíců prakticky kompletní neschopnosti. často neschopná se postarat i o sebe, natož třeba o starší děcko a domácnost), tak mi manžel na to vždy opakoval "jenže ty děláš práci, kterou nikdo jiný dělat nemůže! Prostě ikubuješ, no - máš práci na plný úvazek." ... třeba ti to pomůže aspoň číst O🙂

sasanka88
19. čer 2024

Promluv si s partnerem o tom. Pozvi si kamaradky na kafco at nejsi tak sama. Nevim jake je to byt na ryzikovem tehu. A na mensi prochazky muzes nebo si zajit do mesta? To asi taky nemuzes? Co ti rekla dr. Ja mela v tehu taky deprese ale asi kvuli necemu jinemu.

pepcour
autor
19. čer 2024

@sasanka88 tak to jsem mu říkala že mě vadí že mě nechává tu samotnou když můžu ke všemu předčasné porodit, má totiž 3. 7 odjet s rodinou na dovolenou že ale je úplně nadrzenej na to jet do zahraničí

pepcour
autor
19. čer 2024

@rebe
@sasanka88 jako můžu chodit ven jen mě se s nimi nechce protože připadám si že spis jim prekazim.

pepcour
autor
19. čer 2024

@sasanka88 doktorka mi říká že mimco má málo plodové vody

pepcour
autor
19. čer 2024

@cilkat mě se vůbec nic nechce a raději se před všemi zavírám doma a ležím v posteli a brečím do polštáře je to teď nějak poslední týden se mnou na nic. 🤦😔

evinahosta
19. čer 2024

Ja mela obe tehotenstvi to nejvetsi bricho v lete, byla jsem uplne zpomalena a citila jsě se stejne jako ty - nikam se mi nechtelo, mela jsem pocit, ze jsem jak vytrzena z toho okolu, jakoze jak kdybych byla v nejakym jinym casoprostoru nez ostatni, vubec jsem na nikoho nemela naladu, i kdyz me vsude zvali…s porodem to hned preslo, ale mela jsem pocit, ze jsem uplnej asocial, lidi me stvali, i kamaradky, nemela sem na nikoho naladu, stvalo me, jak jsem neohebna, nepruzna, zadychana, ze i sedet nekde na zahradce s limonadou pro me bylo strasne unavny a nudny…a to nejsem zadnej pesimista a fnukna, ale proste to vubec neslo nicim ovlivnit ta hrozna nechut a nenalada…
S porodem to přejde ❤️

pepcour
autor
19. čer 2024

@evinahosta přesně jak popisujete mám to úplně to samé ani na ty zahrádce venku se mi nechce sedět s limonádou

evinahosta
19. čer 2024

@pepcour jo, proste nechtelo se mi nic, stvalo me, ze nevim, jak sedet, vsichni se spolu na te zahradce smali a ja se furt jen nepohodlne kroutila a ani mluvit se mi nechtelo😂 a to by slo vztahnout na vsechny situace, vylety, koupani, grilovacky, vsecko me totalne znechucovalo a jen jsem sedela a cekala, az budu moct jit domu na gauc se litovat, jaka jsem troska😂😂😂 pritom takovouhle povahu vubec nemam, ja nevim, proc to v tom tehotenstvi tak bylo😂 tak ja jen ze to vsecko pomine a zivot bude zase plnohodnotny 🙂

pepcour
autor
19. čer 2024

@evinahosta já taky včera na koupališti těšil jen až budu doma a vybecim se 😃🤦😔 páč se nemohla ani koupat jen sem se dívala na ostatní jak se baví a užívají si

sasanka88
19. čer 2024

@pepcour tak nikam nechod pokud nechces. Ale pokud pak brecis do polstare neni to s tebou asi po psychicke strance ok.

sasanka88
19. čer 2024

@pepcour koupat se muzes proc bys nemohla. Ja se v tehu normalne koupala

pepcour
autor
19. čer 2024

@sasanka88 to v přírodní ne kvůli infekci navíc pár týdnů před porodem i doktorka mi to moc nedoporučuje

pepcour
autor
19. čer 2024

@sasanka88 ani ne spíš jen že je mi to líto že se mnou teď se nic nedá podnikat tak snad to přejde ..

sasanka88
19. čer 2024

@pepcour jo tak v prirode bych se asi taky nekoupala to jo no. Tak snad te ty nalady prejdou po tehotenstvi. S mimcem to bude zase vsechno jinak.

pepcour
autor
19. čer 2024

@sasanka88 snad jo

1772
19. čer 2024

A to mají všichni sedět s vámi a čekat na porod? Užívejte si pěkného počasí, jak to jde. S miminkem to bude ještě horší nějakou dobu. Je to normální stav, těhotenství opravdu není nemoc.

irmamala
20. čer 2024

Promin, ale prijdes mi jako fnukna. Chodit muzes kam chces, ale nechce se ti, ale vadi ti, ze ostatni jdou? Tak nepreplaves rybnik, ale proc by sis nemohla rachat nohy a bavit se s ostatnima? Byla jsem taky na rizikovem kvuli plodovce a neni to diagnoza, kdy bys mela lezet s nohama nahore. Mela by ses dat do kupy, protoze s miminem budes mit mnohonasobne vic omezeni, nez ted, tak at se z toho nezhroutis.

adelisss
20. čer 2024

@pepcour Zkus na každé situaci najít povinně nějaké pozitiva, když ti to nejde samo. Třeba: u vody jsem se hezky opálila, dala jsem si výbornou zmrzlinu, udělala jsem manželovi a dětem hezké fotky od vody...
Příště zkus manžela poprosit, ať jedete někam, kde se můžeš koupat i ty. Přece jen by mohli program trochu přizpůsobit i tobě a tvým zdravotním potřebám.
Za chvíli porodíš, tento stav nebude trvat věčně. Podle mě máš rozházené hormony + možná i strach, že těhotenství neprobíhá úplně ukázkově, tak se bojíš do něčeho pouštět a blokuje tě to v aktivitách.
Možná bych si nechala namíchat Bachovy květové esence na míru. Můžou je užívat i těhotné... V těhotenství jsem pocítila určitou úlevu, když jsem je používala.

hennrietta
20. čer 2024

Byla jsem na rizikovém od 29tt. Nemohla jsem vlastně nic kromě ohřání si jídla a dojít na WC a i tak mi strašně tvrdlo břicho.
Manžel mezitím zrekonstruoval sám náš koupený byt a já zůstala u rodičů. S manželem jsem se skoro půlroku neviděla, jen když vyšlo volno. Jinak jen práce a makačka na bytu, ať máme, kam po porodu jít a nejsem u rodičů zbytečně dlouho (i tak to bylo pres půl roku...).
Nikdo mi teda za celou dobu nedal najevo, že bych byla přítěž a ba naopak se starali a strachovali se mnou, i když to nedávali tolik najevo.
Bylo to přes léto a stejně si našli čas pro sebe a já prostě zůstávala doma, protože jsem nebyla ničeho schopná. Byli jsme domluveni, že vždy někdo bude na telefonu, abych na to nebyla úplně sama, kdybych si musela volat záchranku.
Přijde mi, že trochu hledáš problémy, kde nejsou... proč by se měli omezovat, pokud se na to ty necítíš?

mabs
20. čer 2024

@rozitta Poučky o tom, co by za to jiné daly, jsou dost mimo. Jen proto, že je těhotná, si nesmí postěžovat? Jen proto, že je na tom někdo hůř? Každý má právo na to, se něčím trápit.
@pepcour Prober to s chlapem, ať je s tebou víc doma nebo zkuste vymyslet něco, co fyzicky zvládneš. Nebo se prostě kousni a donuť se jít s ostatními. Kolikrát akce, na kterou se člověku nechce, je pak strašně fajn.

dashyyy
20. čer 2024

@pepcour řeklas mu, že ti vadí, že tě nechává samotnou, ale s nima jít vlastně nechceš, protože pocity.. myslím, že z toho může být taky celkem zmatený.. řeklas mu o těch svých pocitech takhle jak to píšeš sem? jako fakt otevřeně komunikovat, že bys i šla, ale že z toho máš takový a makový pocity a že seš z toho ve finále rozpolcená, co si o tom myslí a jestli ho třeba něco napadá, jak to vyřešit/pomoct.. já to říct, tomu mojemu tak jak jsi to napsala, tak z toho ten zbytek určitě nevyčte.. a nebo mě napadá, já jsem to naopak pak pojala jako prostor pro sebe, hezká knížka, filmy, který manžela neberou, šla jsem sama na procházku, když jsem měla náladu napsala jsem holkám, viděla se s holkama, který jsem dlouho neviděla.. zajela jsem si sama na nákupy.. víš jako takový to, situace je jaká je, ale musím si to udělat hezký.. drž se ❤❤

zanett
20. čer 2024

Nevim, jestli ti to pomuze, ale mela jsem to hodne podobne jako ty; dite jsem si opravdu moc prala, tesila jsem se, az se syn narodi, az ho uvidim, ale tehotenstvi bylo horsi nez jsem si myslela, ze bude, hormony holt pracovaly. Dnes uz ma syn skolkovy vek a ja jsem zpet v praci (v jine, nez kterou jsem mela pred materskou) a priznam se, ze mi to tehotenstvi chybi. Casto myslim na to, jaka to byla ve srovnani se soucasnym stavem pohoda (i kdyz vim, ze vlastne nebyla), ale v praci se denne nervuju s kolegama a resim s prominutim pracovni s*acky, coz je pro mou psychiku daleko horsi. Neverila bych, ze to reknu, ale klidne bych si dala dalsi takove tehotenstvi znovu, nez ted az do duchodu chodit do prace a denne resit sragory s kolegama. A to pracuju rada, ale zkratka tehotenstvi, jsem vnimala jako investici do vlastniho, kdezto prace (pokud nejsi podnikatelka a nedelas sama na sebe) je v podstate prace pro ciziho. Kdyz k tomu prictu to skoro kazdodenni handrkovani se, tak si opravdu casto posledni dobou vybavuju jake to bylo, kdyz jsem byla tehotna a ze to vlastne nebylo tak spatne. Sice ti to asi nepomuze, ale snad te potesi, ze to neni trvaly stav.

pepcour
autor
22. čer 2024

@rebe včera jsem s ním mluvila asi mě pomůže ale odjet prý musí 🤦

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru