Přecitlivělost na pachy, co by mi mohlo ulevit?

blecha94
4. srp 2014

Ahoj holky. 🙂

Jsem v 11. týdnu a prakticky od samého počátku mě trápí nejen téměř každodenní zvracení a nechutenství od rána do odpoledne, ale taky šílená přecitlivělost na pachy. Vadí mi snad všechno. A v tom je problém - bydlíme ve starém vršovickém domě s popelnicemi ve vchodu. Od té doby, co jsem otěhotněla, pro mě cesta ven nebo domů znamená stres, protože kdykoli projdu kolem a ucítím to, začnu slinit a bohužel ne vždy to tím končí. 😒 Majitel domu nemá dle jeho slov kam jinam kontejnery dát a ani větrání prostor nepomáhá. Jsem z toho nešťastná, protože jsem kvůli strachu z dalšího zvracení na chodník před lidma přestala prakticky vycházet ven.
Na léto mě přítel přesunul k rodičům na chalupu, abych měla klid, ale pomalu se nám to tady krátí a já se děsím toho, až se zase budu muset vrátit do Prahy. Neexistuje něco, co by mi mohlo ulevit? Byla některá z vás taky tak strašně háklivá na sebemenší zápach? Kdy vás to přešlo? Pevně doufám, že se to koncem prvního trimestru přehoupne a budu moct začít znovu existovat normálně. ☹

frantiska85
4. srp 2014

Nepomáhá asi nic. Možmá mentolové žvýkačky nebo bonbóny. Ven se neboj, ber si s sebou pytlíky.

adelinkkaa
5. srp 2014

já. a nepomohlo nic. po 3 měsíci se mi tedy přestalo dělat špatně,ale doted(8měsícu po porodu) mám citlivější nos a smrdí mi hodně věcí:-/

blecha94
autor
5. srp 2014

@frantiska85 I s tím pytlíkem si připadám prostě strašně hloupě, když na mě civí hora lidí jako na exota... 😒

@adelinkkaa Jestli na tom budu jako ty, tak teda nevím, co si počnu... asi si budu přes hlavu uvazovat igelitku napuštěnou "nezávadnou vůní", která by to přebila. :D Přeji ti, aby tě to brzy přešlo.

pulecp
6. srp 2014

Podívej se na manuálek FasterEFT v článku na mém blogu a použij ho. Pokud to nebude ono, můžu Ti poradit ve skupině Emoční terapie, do které Tě zvu.

evelle
3. zář 2014

Měla jsem to stejně. Jít venku kolem popelnic znamenalo mít přichystaný sáčkový pytlík na zvracení. Hlavně ve městě jsem cítila z domů na ulici plíseň a zatuchlinu. Musela jsem mít pořád něco v ústech - žvýkačky, Mentos, Bon Pari, Větrovky. Neskutečné množství za celou dobu (od 8. týdne do konce 8. měsíce). Zvracela jsem i 6x denně. Dodneška, vlastně po celý život mám citlivější nos a je to jenom trápení. Přeji hodně sil a co nejméně nepříjemných "vůní".

adelainvitamvas
18. lis 2014

Já jsem v 18. tt a tento problém mám stále .... intenzita kolísá, chvilku byl po 3. měsíci klid, ale teď nanovo .... kéž by to byl náš největší problém, byť je to fakt velmi nepříjemné ☹

90janka
27. led 2017

Ahoj, sice pozde, ale pro me je tato debata ted aktualni. Jsem ve 12 tt a od 6 tt jsem zvracela a silena precitlivelost na pachy. Doma mi to strasne smrdi. Mam pocit ze je to kour s kanalizaci a pripadam si jako blazen, protoze to nikdo jiny neciti. Vycpely alkohol a kour je pro me utrpenim. Prestala jsem zvracet ale stale ze smradu davim. Vsechny vune jsem taky vyhodila a prestala jsem pouzivat avivaz. Kdy to kruci prejde?

myshoun
27. led 2017

@90janka jsem dva roky po porodu a stale mi tahle superschopnost z těhotenství zbyla 😂😂 ale po porodu se to aspon zmírnilo..

silwin
15. bře 2017

Me to vyresil navoneny satek pres ksicht, jizda mhd byla vzdycky napinava... nastesti jsem mela tohle obdobi tak tri tydny a uz to preslo.
Ale zasejsem smrdela i sama sobe i tesne po sprse, takovy peklicko to bylo...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru