Ahoj holky
vůbec nevím co se to semnou děje. Nebo s mým okolím...? Kdo ví... mám doma 3 malé kluky, manžela kterého miluji a on mě. Čekáme spolu na 80% dalšího chlapečka, což je pro mě s prominutím, strašná rána. Protože na můj celkový počet dětí tohle byl poslední pokus o holčičku, Kterou jsem si přála od prvního těhu. Moje vyrovnávání s tím, že prostě mám 4 chlapečky a žádnou holčičku je velice těžké. Jsem mrzutá, nervozní... Do toho ty dva starší kluci (Víteček, téměř 5 let a Otík 2,5) začali strašně zlobit. U Víti psycholog určil počáteční ADHD, je velice šikovný, ale když ho to chytne, tak je to mazec. Vojtíšek (příští týden 1 rok) je zase moc hodný, zlaté dítě... až na ty zuby co mu rostou je boží, od začátku říkám, že ho mám jako za odměnu.
Ale, ale, ale žijeme v baráku, kde žijí 3 generace... Od několikátého června nekomunikuji s tchýní, nevím přesně jaký byl datum... Po tom co jsme jí řekli, že čekáme další miminko, mě poslala na potrat. Do té doby až na nějaké výjimky to docela šlo. Já jí v zápětí na to, řekla, že se s prominutím chová jako kráva, když sem do baráku přijede Simona a kluci (dcera a vnuci). a to z toho důvodu, že zečne dělat chytrou, povyšovat se atd... Simona jako taková je docela fajn holka se kterou si rozumím. Jen tchýně svým chováním to tu takhle kazí. Když jde Simona za mnou dolů, popovídat si, podívat se na moje děti na, na to jak pokračujeme s rekonstrukcí, tak jde hned taky jako ocásek, abychom si něco neřekli. Do té doby, než přišel konflikt s potratem, tak mi neustále lezla do zadku, když tady nebyl návštěva, Luci nepotřebuješ tohle a tamto, kluky ti pohlídám, bla, bla, bla.
Asi před týdnem měli naši dva mladší kluci Vítání. řekla jsem si dobře. Asi by u toho chtěla být, i přes to co se stalo a mě to bude nepříjemné, tak jsem zavolala znovu na obec, jestli jde aby šla taky, protože se to ohlašovalo telefonicky asi 2 týdny do předu. A já jí nenahlásila. A dneska zase konflikt, zachovala se ke mě nechutně hnusně. Byla jsem za manželovou babičkou, protože jí nebylo od včera dobře, tak jsem se šla zeptat, jak jí je. Případně obvolat lékaře... vyhodila mě odtamtud, jako že si s nima chce popovídat sama, přitom chtěla to samé co já. Problém ale je, že se nikdy nestarala, stará se jenom, když vidí že jí někdo přeběhl. Tak jsem jí řekla at si tedy políbí zadek. Taky to samozřejmě ovlivnuje můj vztah s manželem. Protože se automaticky začneme hádat taky. Za 14 dní má Vojtíšek mít oslavu 1 rok. a já jí tady prostě nechci. Já vím, je to strašně ošklivý, ale nechci... Jsem tady z toho všeho bolavá, pořád brečím, cítím se pod tlakem, vystresovaná. A už to prostě psychicky nezvládám... svoje děti miluji, bohužel jsem na ně ted taky dost ostrá...
Moc se omlouvám za strašný román... ale i tak je to ve zkratce.
Mrzí mě tvoje situace a chápu tě.. vztahy jsou opravdu ošemetné. Manžel není na tvojí straně? Upřímně, říct tchýni, že se chová jak kráva a ať si políbí zadek je podle mě přes čáru, ať je jaká chce. Zbytečně si ten vztah ještě zhoršuješ, radši si na ni zanadávej v soukromí.. zkus si najít něco, kde upustíš páru, ať to neodnáší děti.. 🙂
@lucifux Jako první mě napadá okamžitě se odstěhovat daleko od tchýně. To nepřinese nic dobrýho. A co tvůj manžel? To se tě nezastane? Obzvlášť s tím potratem?🤔 A to že tě mrzí že čekáš dalšího kluka...úplně tě chápu...
No hele,pokud už s ní mluvíš tak jak tady píšeš,tak jediné řešení je se odstěhovat
@lenatko91 Tak přece nebude za hodnou poslušnou snachu, když ta tchýně 🐮 fakt je...
Váš problém vyřeší jen jedno...odstěhovat se. Posílat mě tchýně na potrat tam mě to taky moc raní, ale teda sprostá bych na ni nebyla...to je jen další věc co situaci zhoršuje.
@lucifux největší chyba je, že bydlíte v jednom domě. To nikdy nedělá dobrotu. Po odstěhování je šance, že se vztah mezi vámi upraví. Neříkám, že budete kamarádky. To s tím potratem dost přestřelila a určitě to hodně ranilo. Ale když byste se vydaly málo, třeba tě bude méně štvát. Chápu, že na oslavě jí nechceš, ale ber to tak, že je to synova oslava a jeho to potěší.
A druhá chyba je, že se tě manžel nezastane. Takhle je pořád maminky mazánek, když bydlí pořád u ní a ještě ji poslouchá.
@lenatko91
@klokanka31 Manžel samozřejmě je na mojí straně, ale na druhou stranu, ho chápu. Má to těžké, na jedné straně manželka a děti a na druhé vlastní matka.
uznávám, že jsem to s tou krávou asi trochu přehnala, ale na potrat by mě neposlala ani moje máma i kdyby to bylo 6 dítě.
A odstěhovat se bohužel nemůžeme, vzali jsme si hypošku na rozsáhlou rekonstrukci. Takže bychom nezvládli nikde nic jiného.
@lucifux Co je na tom těžkého? Snad ty a děti byste měli být ti nejdůležitější. Moje tchýně v červnu tak přestřelila, že jsem jí řekla od plných plic všechno, co jsem si o ní kdy myslela. A nelituju toho.
@lucifux Mám doma tři kloučky, ale jsem máma od čtyř. Náš třetí klouček umřel ve 20tt. Tvému smutku po holčičce rozumím, měla jsem to taky tak. Teď bych dala cokoli za to, aby tu s námi ten čtvrtý byl. Vím, že je to klišé největší, ale buď ráda za zdravého hošíčka. Oni to ti kluci mají i v tom životě kolikrát snazší. Co se tchyně týká, tak pokud ti s někým není dobře, prostě se s ním nestýkej. Je úplně jedno, jestli patří do rodiny. Společné bydlení je v tomhle trochu problém, ale rozumné hranice se dají nastavit urcitě i tak. Moje tchyně bydlí přes ulici, vidíme ji sporadicky, k dětem se nemá a hlídá převážně švagrové, protože, jejími slovy, děti od dcery jsou víc než od syna. Konflikt jsme měly jen dvakrát, od té doby se respektujeme, ale kámošky z nás nebudou. V nejvyhrocenější době jsem s ní prostě kominikovala jen ohledně dětí. Postupem času se to zlepšilo a ona už si nedovolí, co si dovolila. Dá se říct, že jsem si vymezila pole, za které už ne.
@klokanka31 ja taky a nelituju. Uz to doslo do takovych mezí, že prostě ne. Manžel stojí za mnou. Kdyby nestál, stejně bych ji to řekla.
Moje kamarádka měla chlapa mamánka. Tchyně ji dělala takové naschvály až se zhroutila. Bydleli také v generačním baráku. Nadávala ji, když chlap nebyl doma. Schovávala ji věci atd. Chlap tomu nemohl věřit, vždy se chovala dobře před ním.
Kamarádka si našla odbornou pomoc. Obrnila se a začala si tchýni nahrávat, když ji zas nadávala a přitom se ji chichotala jak ji viděla hledat nějakou věc a že ji ona má doma..
No a pak to pustila vše manželovi.. Takové toooočo jste neviděli 😁. Řekli ji, že to pustí na vesnici do rozhlasu, jestli se to bude opakovat. Od té doby má klid. Chlap se ji omluvil. Dlouho mu nemohla odpustit, že nevěřil vlastní ženě.
@lucifux tohle mi tchýně říct, tak si to s ni vyřídím, plus i manžel. A fakt bych ji nezvala nikam, když se neumí chovat.
@klokanka31 a chytla se trošku za rypák? Pořád uvažuju, jestli dát s tchýni řeč.
A jinak gratuluji k miminku.. Vím, že to zamrzí, ale buď ráda, že ho budeš mít a máš doma kluky jako buky. Je to klišé, ale co bych já za další dala.
Hormony+tchýně.. Nenech si jí kazit radost z miminka.. radost ze svých dětí, manželovi bych vše řekla, tak jak to cítím.. I o tom potratu.. Že tě to zasáhlo, že víš ze je to mama, ale že toto chování už přesahuje hranice slušnosti.
Přeju 🍀🍀🍀
@petradt1986 Moje tchýně vždycky dělala naschvály a problémy, nikdy se nesrovnala s tím že jsem jí vzala jejího synáčka, jeden čas mamánka. Po porodu se to zhoršilo, měla fakt hnusný řeči, např.řekla naší malé že jí nechci. No a v červnu se pokoušela rozbít naše manželství, tak už jsem jí řekla vše z plných plic, a ukončila styky. Manželovi jsem řekla že jestli ji chce vidět, ať si jede, ale bez nás. Zatím tam nebyl, jen si snad občas zavolají.
@petradt1986 Miminko jsem chtěla, tedy oba jsme chtěli, jsme rádi, že se povedlo, protože na první jsme čekali rok a půl. Jen jsem prostě doufala už v tu holčičku, protože je to naše poslední.
@gracinka7 Nechytla, ani se mi neomluvila, naopak když jsme se dohadovaly, tak ze mě ještě dělala úplnou příšeru které se konečně povedlo zničit její vztah se synem/mým manželem. Že mu jako zakazuju se s ní vídat, volat atd, přitom to není pravda, sám za ní kolikrát nechtěl.
@klokanka31 Já s ní právě taky spíš nekomunikuji, jen jí pozdravím a jdu. Jsem daleko spokojenější, když jí za celý den nevidím. A co se dětí týče, tak tě, styk s babičkou nezakazuji, chodí si tam kdy chtějí.
@lucifux Tak pokud tam nehrozí že je bude navádět proti tobě, nebo jinak ohrožovat jejich mravní výchovu, tak proč ne...
@lucifux no...já bych udělala rychlý proces. Jsem horká hlava. Takže bych prostě normálně oznámila manželovi ať si vybere. Buď maminka nebo ty a kluci a utéct do vlastního. Já mám teda taky "úžasnou" tchýni, nebavíme se, manžel za ní taky udělal tlustou čáru. A představa, že bychim měli bydlet u ní...no to by byla moje smrt 😅
@klokanka31 tak to je mazec.. Ja jsem hrozny nervak, tak ze co mam na jazyku hned musím rict, nevydržím to nerict. Ta by jela jak namydlena mys. Ještě to prát přes dítě. Byla by to asi poslední tečka.
Rozbít manželství.. No jako to mám dost.. Já to prostě nikdy nepochopím. Než aby byly rady, ze se syn má dobře, je někým milován.. Tak dokáží dělat takový věci.
Jsem ráda, že manžel za tebou stojí.
Jen nechápu že se najdou tací co svým manželkám nevěří. Proč? Co by z toho ty ženy měly, kdyby si vymýšlely..
Odlehcuji - Proste nahravat, nahravat, nahravat a vše😁
@petradt1986 Manžel moc dobře ví, čeho je schopná. a věří mi, když mu něco řeknu. To já právě mám taky, nenechám si srát od nikoho na hlavu, hned spustím to svoje.
Četla jsem jen tvůj úvod, komentáře ne. Promiň, ale nedá mi to se nezeptat. Tchýně byla vždycky taková?je ti 26 a už čekáš čtvrté dítě. Nebudu lhát, ale mě by mrdlo už z toho. Bydlet ve vícegeneračním bydlení nedělá nikdy moc dobře, teď se čtyřmi dětmi už s tím asi bohužel nic moc neuděláš, až budete mít rekonstrukci, budete bydlet úplně sami?
@te_reza Z kraje mého a manželova vztahu to bylo taky na pěst, pak se to asi na rok srovnalo, a jedeme znova. Manžel je o 11 let starší, první manželství mu nevyšlo. Má z něho 10ti letého kluka. Co ale vím, tak tam to taky prý více méně ztroskotalo na tom, že se tchýně do všeho pletla. Bývalka byla daleko větší držka než já. S klukem se sbalila a šla. Nevydržela tady s ní. Jejich vztah i s manželstvím trval asi 2 roky. My ale s manželem máme krásné manželství, když neřešíme situaci v baráku. Pro to taky čekáme 4 dítě. Milujeme se a je nám spolu dobře.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucifux no bydlení s tchýni jsem zažila a už nikdy 🙄🙄🙄radši nezrat. To víš no,jediné řešení je se odstěhovat,ale se čtyřmi dětmi asi nereálné co ? No a čtyři kluci...tady asi platí zlata ráda,nesnažit se o dítě jednoho pohlaví...to zklamání je pak pochopitelně.