Milé maminky, dlouho jsem se odhodlávala zeptat, protože vím, že bych takové věci neměla vyslovovat a myslím, že se dočkám spousty odsuzujících komentářů - ale i za ně budu ráda, protože vím, že mě zavedou na nějakou cestu z toho současného chaosu. Omlouvám se také za hloupé dotazy, ale plácám se a potřebuji nějaká stanoviska. Celý život toužím po dcerce... Moje maminka mi umřela, když jsem byla malá, v první třídě. Chvilku se o mě starala babička, pak jsem ji ztratila, poté chvíli otec. Otec byl tyran, nemocný člověk. Od raného věku jsem se starala o svého bratra. Mám zvláštní vztahy s muži. Můj manžel je hodný člověk, žijeme spolu již 20 let. Po celou tuto dobu hovořím o tom, že budeme mít spolu holčičku, už měla i dlouhé roky jméno. Zařadili jsme ji do našeho života, aniž by tu ještě fyzicky byla. Před několika lety jsem otěhotněla - byl to chlapeček. Měla jsem deprese v těhotenství, po porodu psychózu, nemohla jsem si k němu najít cestu. Nyní je můj syn to nejkrásnější, co v životě mám - je to hodný kluk, parťák, mazel, pohladí, projevuje o mě starost, jsme na sebe velmi silně fixováni (je školkového věku). Už několik hovoříme o tom, že do našeho života přivítáme sestřičku. Syn kreslil obrázky kompletní rodiny - kde jsme byli my, rodiče, on a sestřička... Jsem plánovací typ, vše plánuji. Roky jsem se zajímala o ovulaci, jak to chodí, jak lze ovlivnit pohlaví dítěte. Věřila jsem, že to nyní vyjde. Během 10-ti let mi kartářky sdělovaly, že budu mít chlapce a poté dceru. Počítala jsem s tím, jako se samozřejmostí. Modlila jsem se za ni. Přála si ji. Prosila, vnitřně toužila. Věřila, že si ji do svého života svojí láskou a touho přitáhnu. Na samotné početí jsem se také připravovala. Spoléhala jsem na to, že když několik dní před ovulací, bude to na 100% holčička. Ovulaci sleduji několik let, každý měsíc ji ve svém těle cítím (vždy na střídačku píchání ve vaječníku, cervikální hlen). Mívám ovulaci později - 17 - 21 den. Syn je narozen zrovna z ovulace 20 den. Cykly mívám 30 - 31, někdy i 35 dní. Svému tělu věřím, vnímám ho. Tentokrát jsme měli v plánu počít o víkendu (10-12 DC), bohužel jsme se s manželem pohádali, a hupsli na to až 14 DC večer. Tak nějak jsem doufala, že mužské spermie pomřou a zůstanou jen ty ženské, které následně oplodní vajíčko. 17 DC odpoledne jsem cítila mravenčení v podbřišku a byla si jistá, že se to podařilo, což se také následně potvrdilo na těh. testu. Víte, před pár dny jsem se dozvěděla, že to je kluk. Syn začal plakat již v ordinaci, že chce sestřičku. Jsem emočně zdrcená - rozplynul se mi životní sen (třetí mít nebudeme), nevím, jak se s tím smířit. Rozumově vím, že bych měla být vděčná za zdravého chlapečka... Vím to. Nevím, ale jak se smířit s tou ztrátou životní představy a touhy. V noci se budím a nespím... Vyčítám si, že jsme na to nehupsli o pár dní dříve... Vyčítám manželovi, že jsme se pohádali, kvůli tomu jsme odsunuli sex a "tak" to dopadlo. Myslela jsem, že před ovulací jsou 3 dny dostačující a bude z toho holčička... Kdyby to bylo třeba 4-5 dní, jak jsem plánovala, dopadlo by to určitě jinak. Hrozně se v tom utápím. Nemůžu se smířit s tím, že nikdy nezažiji vztah matky a dcery a tím ve mně navždy v tomto směru zůstane neuspokojené prázdno. Omlouvám se za takový příspěvek, dotaz...
Pohlaví dítěte prostě naplánovat nejde, i kdyby ses řídila všemi "radami", které existují. Nikde není zaručeno, že kdybyste styk naplánovali dříve, že bys otěhotněla a čekala holčičku. To jen ty sis svůj život takto nalajnovala a vtáhla jsi do svého snu manžela i syna. Nevyšlo to a teď se ze všeho hroutíš, což je pochopitelné, protože je pro tebe a všechny okolo těžké smířit se se skutečností. Nežiješ v realitě, pouze ve snu.
@verkadd Nevím, jestli ti to pomůže, co se vycitek tyče, ale dvakrát jsme měli sex až po ovulaci a je z toho chlapec a děvče, takže bych neřekla, ze to platí vždycky. Tohle proste neovlivnis.
A zkus se teď vzít do pocitu toho miminka v brisku, když citi, ze vlastně není vítán a vy jste zklamání. To mu prece nechcete udělat, vždyť on za to nemůže…Radujte se z miminka a uvidíte, třeba vám to vyjde do třetice 🙂
@verkadd Rozhodně neplatí, že pokud byste měli styk dříve, byla by to holčička. Kdyby to bylo takhle jednoduché, už dávno by se tím lidi toužící u potomka po určitém pohlaví vesměs řídili. Takže moříš výčitkami sebe i okolí zcela zbytečně. Kromě toho se mi zdá opravdu škodlivé upínat se takovým způsobem na věci, které NELZE ovlivnit.
Mnoho lidí věří, že věci se dějí z nějakého důvodu a že si dítě vybírá své budoucí rodiče. Zkus se na to podívat z jiné stránky - budeš mít druhého parťáka, syn toho nejlepšího kamaráda na celý život a zjevně vás ten malý má něco naučit. Držím palce, ať vaše posedlost negativně neovlivní život tomu bezbrannému miminku.
PS: Zvažte psychologa, abyste to měla jakž-takž zpracované před porodem.
@meronym Určitě třetí ne. Manžel si to ani nepřeje a navíc si je jistý, že by to byl opět chlapeček. Já to určitě zpracuji, pokusím se o to, v zájmu svých dětí, obou, které budu zcela jistě milovat, a miluji, nehledě na to, jací jsou a budou. Jen jsem chtěla vědět, jestli je tu prostor na výčitky - jestli kdybychom to zkusili dříve, bylo by to tak, jak jsme si přáli. Vím, že nic není 100% a je toxické se upínat na věci, které nelze ovlivnit. Já naivně doufala, že silou touhy a vůli se to podaří, moje hloupost. Děkuji za názory i tak.
Rozhodně zvaž návštěvu psychologa, terapeuta. Všechno to máš v hlavě,kvůli minulým dějům, už od dětství.ktere nebylo lehké. Touha a víra v takovém případě nehrají žádnou roli. Vždy je to 50:50 a ovlivnit se to nedá nijak.
Jinak já jsem si vždycky přála holčičku, automaticky, u prvního jsem byla překvapená,že to vlastně může být i kluk,když mi to Dr řekl 😁 Ale zvykla jsem si rychle. U druhého jsem počítala s holčičkou. No druhý kluk ( počatý ze sexu 3 dny před ovulací). Třetí miminko holčička byla, bohužel zemřela v bříšku v 19tt. Čtvrté miminko je kluk. Jsem vděčná za zdravé děti. Holčička nám nebyla souzená.
@marselina
@andelka
Hrozně jste mi pomohly, děkuji za Vaše reakce.
Asi mi holčička také není souzena, zřejmě se mám naučit něco skrze ty mé hodné současné chlapy. Pár dní jsem pouze v takovém stavu, vím, že tím můžu ničit miminko, a to nechci. Musím s tím rychle skončit, být vděčná a milovat ho už tak, jak je.
@verkadd Taky jsem moc chtela holcicku. Mame tri kloucky a jednoho andilka chlapecka. Prisli jsme o nej v pulce tehotenstvi, nikdy v zivote jsem si tak nevycitala, ze mi bylo lito, ze to neni holcicka. Dala bych vsechny holcicky sveta za to, aby tu s nami ted mohl byt. Bud vdecna za zdrave detatko. Kluci jsou super, maji to v zivote kolikrat lehci nez holky, navic ti nasi jsou velci partaci. 🙂😉 Jinak u nas zadna babska rada nezabrala, mame to dane holt.
@verkadd četla jsi knížku Tak trochu lesana? Hodně mi to připomíná. Tvoje posedlost souvisí s minulostí. Ale můžeš to pod vedením terapeuta zpracovat.
@denski24 nevíme. Nic tomu nenasvědčovalo předtím, NT screening na jedničku a nic se nezjistilo ani potom. Přestala jsem cítit pohyby, začala špinit a na utz se zjistilo,že není srdeční akce. Že to byla holčička jsme zjistili právě z genetiky co se dělala potom. Když jsme se po pár měsících začali snažit znovu,bylo mi opravdu upřímně jedno,jaké to bude pohlaví. Mám tři syny, jsem jako královna😀
@verkadd chápu tvoje pocity. Možná bych na tvém místě našla nějakého psychologa, který ti pomůže zpracovat tvůj život... Já taky chtěla holčičku, teda nic jsem neplánovala, nepočítala. U druhého jsem byla přesvědčená, že je holka. Zpracovávala jsem to asi den. Teď mám dva kluky a jsem neskutečně vděčná, doufám, že jim budu dobrou maminkou tak, aby jednou byli dobrými muži svým ženám. A třeba mi jednou ty "dcery" dovedou 🙂
třeba je právě tohle tvůj úkol , jak si najít cestu k mužům a jak poznat hodné muže- tedy teď kluky🙂 A právě tví dva synové budou ti, kteří ti tuhle cestu pomohou zdolat a vyrovnat se se špatnou zkušeností z dětství. Druhý syn bude určitě stejně skvělý jako ten první.
A pouto dvou bratrů, to také stojí za to.
Také bych radila poradu s psychologem a hlavně se v tom neutápět. Vždyť dneska je zdravé dítě dar. A je přeci super, že syn bude mít parťáka! Hlavně bych ty pocity na něj nijak nepřenášela.....
@verkadd Já jsem zase takhle plánovala "Ondru", máme Emičku 🙂 Vnitřeně mě to taky občas píchne, když vidím klučičí věci, ale jí miluju a vidím na to spoustu pozitiv, která si připomínám. Nešlo by, aby sis představovala všechno to hezké, co spolu můžou dva kluci dělat? Jak budou jednou parťáci, jak budou spolu dělat rošťárny, jak ti přinesou natrhaný pampelišky, ...
@jarunkaxyz1 Mám dojem, že už jsem přenesla tím, že jsme roky mluvila o tom, že bude mít sestřičku a nyní ji mít nebude, což oplakal a viděl plakat i mě. Jsem hrozně hloupá, jak jsem tohle mohla udělat. Je mi to moc líto.
Plánovala sem si dcerku. Měla jsem vybraný jméno, ještě než jsem vůbec otěhotněla několik let dopředu, pak do toho byl vtaženej i manžel, ani mě nenapadlo, že bych mohla mít kluka. Když už jdeme do toho tajemna - věřila jsem, že budu mít holku, abych svojí matce ukázala, že dcera s matkou můžou mít hezkej a podporující vztah. Manžel, ten vždycky chtěl spíš dcerku. Takže jsem ještě mluvila k miminku samozřejmě s ženským jménem. A pak mi gynekolog řekl, že tam je penis a že “tohle rozhodně holčička nebude”
Cože? To byla moje reakce. To jako vážně? Ale já počítám s holkou! První myšlenky byly jak to proboha jde změnit, jde to nějak vrátit?! Musí být i druhý dítě, nechci kluka.. no, samozřejmě mě to přešlo, protože jsem nechtěla, aby se cítil nechtěnej.. a pak jsem si říkala, že si to vesmír stejně zařídí po svým, protože moje máma by na další holku byla pravděpodobně zase hnusná.. pak přece logicky musel přijít ten vymodlenej vnuk. Taky ráda plánuju, mám řád, ale člověk se taky musí umět přizpůsobit změnám.
@verkadd - nic si nevyčítej, to se časem srovná, těšte se společně na "brášku"
@pampeliska1313 Děkuji za Váš příběh. Jak dlouho Vám trvalo si to srovnat v sobě?
@jarunkaxyz1 Myslíte, že jsem nenapáchala moc škody na jeho dušičce? Snad ho bude mít rád.... A nezpůsobila jsem mu tím nějaké trauma😢
@verkadd - už bych to úplně přestala řešit - hledala bych pozitiva. Syn by měl vidět, že se na miminko všichni společně těšíte, ať už je to holčička nebo chlapeček. Děti v sobě často rovnají věci rychleji než dospělí....jen bych se mu snažila dát najevo, že je to vlastně super, že bude mít "kámoše" a povídala bych si s ním o tom, co všechno spolu mohou do budoucna zažít.
@verkadd hmmm, nějakej ten týden mi to zabralo. Prvně jsem to musela začít připouštět na venek, třeba manželovi. Že jsem to už brala celkem v pohodě. Vnitřně to trvalo dýl. Moc jsem se už netěšila ani na ultrazvuky, ale došlo mi, že mám stejně vždycky radost, když bylo všechno v pořádku. Ale nejvíc mi pomohlo si zkusit představit jakej by to mohl bejt fešák chytrej.:D vlastně to plánování a představy jsem přenesla do další etapy, ale už pozitivně s budoucím synem.S tím, že to tak může být a nemusí. Ale jak se narodil, tak mi to cvaklo. Je to jedno. Je to prostě moje láska a jestli bude právník nebo dělník mi je jedno, když to bude dobrej člověk.. a stejně, jsou to bojovníci, ne? Ta malá duše se vrhla do něčeho u čeho věděla, že to nebude lehký, protože to mamka očekávala jinak. To chce obdiv🙂
Můj taťka si vždycky přál syna, který chlap ne že🙂, ale měl dvě dcery. Samozřejmě byl šťastný a my měly krásné dětství, al ten chlao do párty chyběl. A teď má na cestě třetího vnuka a je pro kluky nejlepší děda, rozkrajel by se pro ně a kluci pro něj. Takže třeba teď nebudeš mít tu vysněnou holčičku, ale jednou si jako babička budeš užívat nádherný vztah v nejednou vnučkou
@pampeliska1313 Moc moc děkuji za Vaše slova. Neskutečné, jak to dopadá a dotýká se mě to uvnitř. Moc hezky jste to napsala. Děkuji. Obdivuji, že neodsuzujete a dokázala jste přiznat, že Vaše prvotní vnitřní reakce byla podobná. Nepřipadám si jak zrůdná matka.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Čtu i v diskuzích, že maminky měly dokonce sex 4-5 den před ovulkou a byl to kluk... Zkouším si říkat, že je to tak osud a má to tak být (?).