Ahoj holky, chci se zeptat na názor:
mám zhruba od dvanácti let nestříhané, dlouhé vlasy až po zadek. Mám je opravdu ráda a jsem na ně zvyklá i z praktikého hlediska. Kadeřníkovi a změnám vizáže opravdu nefandím. Nicméně teď v druhém těhotenství vlasy změnily strukturu a strašně se cuchají a téměř nedají rozčesat (nemluvě o vypadávání). Začínám zvažovat radikální řez... ale aby měl praktický smysl, musel by jít nejméně na ramena, což je opravdu o hodně. Jsem si dost jistá, že po porodu se zas vrátěj do normálu, ale nevím, co z nich do té doby zbyde. Co byste dělaly na mém místě? Doufaly, že přežijí (zkusily nějaké experimenty s kondicionery a tak), nebo ostříhaly? (Prosím, nenabízejte arguenty typu "s dítětem na sebe nebudeš mít čas" - mám už skoro tříleťáka a "stáhnout to ráno gumičkou" u dlouhých vlasů stíhám vždycky)
Předem díky za názory.
ja bych to nestrihala,padani to stejne nezabrani a struktura vlasu se ti po porodu zmeni.me tedka po porodu vypadala asi pulka vlasu ale to se zase vrati do normalu.delka vlasu na jejich padani nema vliv takze za me nestrihat protoze bude zase trvat roky nez narostou do puvodni delky.
@cilkat
Já na vlasech nijak nezávisím, přehnaná péče mě obtěžuje, takže já na svém místě bych v takové situace střihla. Ale na tvém místě bych asi spíš nosila copy, nečesala tak často (po porodu mívávám období, kdy češu třeba jednou týdně, jinak to jen projedu prsty a stáhnu do uzlu). Vlasy se pod vlivem hormonů hodně mění, ale je to vždycky otázka pár měsíců - a kvůli těm se vzdávat celoživotně pěstovaných vlasů je asi škoda.
já loni střihla vlasy o 55cm - měla jsem je pod zadek, nechala jsem si udělat sestřih po ramena .... důvod byl prostý - bylo znát že vlasy jsou už dost namáhané a prostě to není ono .... od té doby se mi vlasy výrazně spravily, zhoustly a už je mám zase dlouhé - ne sice ještě tolik ale do půl zas už ano ... šla bych do změny, já ji odkládala a zbytečně
Mě po prvním porodu - čtyři roky zpět začaly vlasy neskutečně padat. Do té doby jsem měla neskutečnou hřívu, vlasy kvalitní, drželo mi na nich všechno a mohla jsem s nimi dělat všechno.. Pak začaly strašně padat,jsou jemnější - moc nedrží.. Teď čekám druhé a říkala jsem si, jestli to přinese nějakou změnu, že by se třeba zase vrátili do původního stavu a nic 😀 Doufám,že po porodu nebudou padat zase ještě víc. O stříhání jsem taky přemýšlela, ale rozhodnutí padlo s žádostí o ruku - chci mít na svatbu dlouhé vlasy,tak snad mi na hlavě do té doby vydrží 🙂
já sice tento radikální řez dělala po svatbě a ne v těhotenství, ale měla jsem stejný impulz - vlasy zesláblé, z mojí husté hřívy do půl zad byl takový ohon pochcané slámy.... tak jsem to fikla a byl to super nápad - hlava lehčí pocitově o 10 kg, od kadeřnice jsem fakt pocitově vyletěla, vlasům to jen prospělo, ty rostou jako po dešti a teď jsem se rozhodla je "vypěstovat" znova, abych je pak mohla darovat na dobrou věc fondu Daruj vlasy.
@cilkat bud ostrihat, nebo pak treba francouzky cop, aby se tak neskudlily. Tehu je pro vlasy jeste v pohode, horsi je kojeni, vlasy jsou na tom mnohem hur, jsou skarede, bez vyzivy, vypadavaji silenym zpusobem a trepi se. Po kojeni se zacnou ve velkem obnovovat vlasy, takze budes mit hodne dlouhe a hodne kratke. Takze zakezi na Tobe, ale po konci kojeni doporucuji ostrihat, at to neni moc komicke 😉
@priefi Kojení minule zvládly bez potíží (kojila jsme dva roky). Opravdu začlay dorůstat hned po porodu. Jak přelezly dýlkově nějaké 3-4 cm, tak se prostě normálně schovaly do ostaních (ty kráký samozřejmě trčí... ale na ježka nepůjdu každopádně 🙂 ). Tak doufám, že tentokrát to bude podobně.
@cilkat Pokud máš na sobě tak ráda dlouhé vlasy, tak bych nestříhala, protože to stejně nic nevyřeší a z krátkých bys byla nešťastná. Z vlastní zkušenosti bych teda doporučila klidně jen zkrácení konečků, to jdou vlasy hned líp rozčesat. Ale v mém případě po porodu obou dětí přišlo šílené padání vlasů, tak já jsem na tom byla po porodu ještě hůř 🙂
Muj osobni nazor je, ze vlasy az po zadek pekne nejsou. A uz vubec ne jestli nemaji skvelou kvalitu, coz ma malo kdo. Ja bych to ostrihala. Ja jsem mela vlasy pod ramena a sla jsem na mikado a je to skvely, omladla jsem o par let, uz bych si to narust nenechala. A to mam celkem hustou hrivu.. V okoli jsem pak inspirovala dve kolegyne ke stejne zmene a jsou spokojene.
Zmena neni nikdy na skodu a vlasky dorostou 🙂
Před několika měsíci (už opět těhotná) jsem nechala střihnout vlasy o cca 15 cm (z délky do pasu jsou zkrácené pod lopatky) a udál se téměř zázrak, z myšího ocásku který jsem musela nosit zapletený do copu, mám najednou zase husté vlasy významně hezčí a zdravější než byli ty dlouhé. A přitom to rozhodně nebyl žádný zásadní střih, vypadám pořád stejně, až na to že můžu i změnit účes na víc variant než jeden nebo dva copy, a těch vlasů se zdá být mnohem víc, aniž bych jakkoli změnila svou "nepéči" o vlasy, naopak bych řekla že je dost flákám, ještě o dost víc než ty předchozí dlouhány.
V polovine druheho tehotenstvi jsem strihla na par cm z vlasu pod lopatky. Rok jsem se odhodlavala, tyden premyslela, jestli si zvyknu a ted me vadi vlasy, kdyz se uz dotykaji ramen. Zmena uzasna, vypadam vic free, ale v zime me byla zima I pod cepici ☺. Taky mi vlasy po porodu hodne padaly, ale je neco jinyho kdyz mam dlan plnou 30 cm vlasu nebo 10. Doporucuji zmenu, urcite budes rada.
Já jsem zastáncem dlouhých vlasů 😍 u druhého byli po zadek, bohužel, po porodu zaclo padat a to tak, že to bylo neúnosné a šly 🙁 jako nelituju, ale už nemám moral to zase nechat dorust. Asi bych šla do výživy, vitamínů a zkusila zachránit. A nebo je vzít třeba jen do půl zad a uvidíš.
@cilkat Já bych to ostříhala. Pokud ti vlasy padají tak, jako v těhotenství mně, je to dost obtěžující (zvlášť, u takové délky). Zhruba po šestinedělí začnou nové zase dorůstat, ale od kořínků - budou krátké. Když se teď ostříháš, dorůstání bude plynulé a vlasy se zahustí méně viditelně.
Ja bych dala sestrih, po porodu je to prakticke.
šla bych do změny, ale ne ta radikální. podle mě vlasy po ramena jsou na údržbu náročnější, než dlouhý. co vlasy po lopatky třeba? a sestříhat nějako? toho skoromikáda bych se bála. různě se to pak kroutí, někdy ty "vady" vylezou ještě daleko zřejmějc. a je vleká šance, že se to po porodu zase hodí do normálu.
a taky záleží, comáš za vlasy a na cos byla zvyklá, ale já si třeba vlasy můžu učesat jen hendka po umytí a pak zas až po umytí, takže +- jednou tejdně:D kdybych je česala každej den, fakt jim neprospěju a rozcuchaně nevypadám.
Vlasy bych zkrátila tak o 15-20 cm a uvidíš, co to udělá. Já na nějaké kejkle s maskami a kúrami nevěřím, pokud jsou ty vlasy už zničené. Stačí, když se ty konečky zarovnají, a hned ty vlasy vypadají najednou hustě a zdravě. Na sobě si mikádo nedovedu představit, musím mít vlasy stažené, jinak by mi je dítě už dávno vyrvalo a sama rozpuštěné vůbec nenosím - vlasy po zadek se do všeho hrozně pletou a hlavně nesnáším pak ty vypadlé vlasy ze všeho obírat.
Také bych se změně nebránila 🙂
V zadnem peipade bCh neatrihala, zkusila bych jinou kosmetiku
zkusila bych doprat jim jinou peci, pogogglete no poo, za mne je skoda ostrihat takovou paradu
Nejvic zalezi na Tobe. Me se takhle dlouhe vlasy moc nelibi. Kdybych byla v tvy kuzi tak bych to zkusila zachranit, ale kdyby to uz bylo fakt spatny tak bych to ostrihala. Ja si vzdycky necham narust vlasy a pak chci na mikado, kdyz jsem ostrihana tak chci zase dlouhy vlasy a takhle to stridam 😀 na mikado jsem byla naposled v roce 2016 tak uvidim jak to dlouho vydrzim nestrihnout 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@cilkat ja bych sla do zmeny 🙂