Nevím, co s tím. Co s pocitem úplné zbytečnosti?

2. črc 2024

Holky, asi se potřebuju vypsat, nebo já vlastně ani nevím.

Co s pocitem úplně zbytečnosti? Mám chlapa, téměř tříletou dceru a jsem v 7tt. s dalším prckem. Poslední dobou se s přítelem dost často dohadujeme a ať řešíme naprosto cokoli.. fakt cokoli, třeba i tu největší kravinu co si dokážete představit, tak to vždycky skončí tak, že je to moje chyba, můj problém, zkrátka za všechno prostě můžu já.
Zároveň si prostě pořád říkám, že jsem v životě nic nedokázala, nic neumím, ničeho jsem nedocílila. Přijdu si prostě úplně jako zbytečná existence, která je akorát všem na obtíž. Pořád bych jen brečela. Už mě rozhodí kdejaká blbost.. vidím hezkou maminku s malým dítětem a dokážu ve své hlavě hodinu řešit, že ona má malé dítě a má nádhernou postavu, já mám doma už tříletou a stejně vypadám jak vorvaň. Není to o závisti, ale o neustálém litování se.

Včera večer, když jsem se ho ptala, proč už spolu vlastně ani nemluvíme mi řekl, že za ním chodím s hroznýma kravinama a že ho prostě většina věcí nezajímá a že fakt neví co mi na to má odpovídat. Nevím, fakt cítím strašný prázdno. A netuším jak si pomoct.

autor
2. črc 2024

Přijde mi, že jediný bod pro který ještě funguju je dcera. Ale i ta mě dokáže položit, když se začne vztekat, nebo když mi třeba včera řekla, že nechce maminku, ale jen tatínka.

volfikovi
2. črc 2024

Já myslím že pracují těhotenské hormony. Člověk je více emocionálně rozhozený , a opravdu občas řeší kraviny. Já byla v těhotenství na začátku na pěst. Pořád jsem brečela , řešila už dopředu,že určitě vše dopadne špatně. Ač je můj muž hodně empatický,tak sem měla chuť ho vzít pánvičkou ,když jsme byli před screeningem ,já šílela a on si v klidu žral milku . Vše se srovná a bude lépe. Hodně štěstí 🥰🌻

mourovatakocka
2. črc 2024

Vždycky když budeš mít takové pocity se třikrát nadechni, vydechni a úsměv 🤟 Pracují v tobě hormony, někde v hloubi duše ti pracují myšlenky, co bude, jak to budete doma zvládat. Takže klídek, bude zase dobře. Takovéhle pocity jsou myslím v určité míře normální u každé z nás. Věnuj se starší dceři, užívej si rostoucí bříško, najdi si čas pro sebe a pro to, co tě těší 😉 Zase bude dobře 🍀 A kdyby ne, najdi si někoho, s kým si o tom promluvit, mamku, kamarádku, odborníka, ať se vypovídáš a ulevíš si.

jahodi
2. črc 2024

jestli chápu dobře, tak jsi nejspíš už tři roky "doma" a s vyhlídkou dalších cca 3 let. Tam je úplně pochopitelný, že "tématicky" jsi jinde než chlap co je denně v práci. ☹

Jako za mě, pocit výsledků se aspoň pro mě docela složitě hledá jinde, než v nějaké pracovní aktivitě. Sama nějakým způsobem pracuju od 1 roka dcery, která je zároveň v něčem dost náročné dítě, a fakt o sobě vím že nebýt práce a toho, že si mám kde nahrabat pocit, že moje úsilí má výsledky, bych to psychicky asi nezvládala. Někdy totiž nezvládám i tak, když má dcera těžší období..

nagojka
2. črc 2024

Cítím se dost podobně jako ty...a mám strach že za chvíli skončím někde u psychiatra...prcek 3 roky obdobi vzdoru v plné parádě a fakt se vším všudy.Ze strany chlapa pořád jen samé výčitky-spatne uklízím,málo sexu,málo vařím,nejsme vůbec samy atd ...prostě všechno špatně...už psychicky nemůžu delší dobu začínám mít k chlapovi trochu averzi a delší dobou řeším že odejdu...ale nedokážu to...hrozně moc bych chtěla ale uvnitř mi něco brání...Takže poradit asi nedokážu jen sem chtěla povzbudit že je nás víc kdo se tak cítí...Přeju hodně sil ať je brzo líp❤️😘

suzanna123
2. črc 2024

Mně takhle "hrabalo" taky, když jsem byla doma. Prostě den vícméně jeden jako druhý, izolace od lidí - i když jsme někam vyrazili nebo tak, tak jsem si to moc neužila, protože mi prostě chyběl elán. Jasně, že řešíš kraviny, jednak se člověku nic extra neděje, co by ho rozptýlilo, za druhé je většinu času sám se svým mozkem... Jinak ten tvůj je teda taky podpora sama :-/
Mě zachránil návrat do práce - to ze mě byl najednou úplně jiný člověk. Tobě bych poradila snažit se co nejvíc zaměstnat a stýkat s lidmi. Drž se!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru