Ahoj holky, radši anonymně, protože je mi to trapné.
Momentálně čekám druhé dítě, končím druhý trimestr, doma mám dvouletého syna, bydlíme v bytě cca 80m, takže žádná hrůza. Ale dneska už jsem fakt na prášky, syn je celkem hodný, ale je to prostě dvouleté dítě, furt něco patlá, rozhazuje hračky atd, že. Mám pocit, že vůbec nestíhám uklízet, zároveň si s ním hrát, uvařit. Jít ven je kolikrát úplně sci-fi, chodíme raději až odpoledne, občas mi kolísá tlak a bývá mi ještě špatně, tak jsem stejně radši, když nejdu sama. Ráno mi trvá, než se proberu, v noci nemůžu spát, takže jsem docela unavená, pak se snažím něco poklidit, věnovat se malému, kreslíme si, stavíme Lego, ale často mu i pustím nějakou pohádku, abych mohla něco udělat, nejsem na to pyšná. Všechno mi trvá, protože mě bud začne po chvíli pobolivat břicho, nemůžu se natáhnout, dělá mi problém se sehnout přes břicho, prostě všechno problém, ze všeho jsem vyčerpaná během chvilky. Když jde malý po obědě spát, vytuhnu většinou s ním. Manžel se zapojuje hodně, chodí z práce kolem 16-17h, ale to většinou chodíme všichni ven, taky se ráda dostanu na vzduch. Přijde mi, že nic nezvládám, nestíhám, asi mám nějakou depku, sem tam mě to chytne, ale dneska je to teda sila, nevím proč. Nákupy hodně objednávám, případně o víkendu jedeme všichni spolu, občas nakoupí manžel nebo já sama a druhý je se synem. Hlídání žádné nemame, moji rodiče daleko a tchyně sem tam přijde na návštěvu, tchán nezájem.
Asi ani nechci radu, jen se trošku vypsat z depky nebo nevím. Trošku mi to pomohlo
uplne jako bych cetla o sobe! vazne! byla sem uplne marna, vsechno me bolelo a vsechno me stvalo. zvladas toho proti me jeste opravdu hodne ❤️💪 vazne nekecam! me hodne bolely zada, nemohla sem ji zvednout a ani moc chodit, takze sem na hristi jen posedavala jak telo bez duse. doma sileny bordel 🙈 protoze mi prislo dukezitejsi, venovat se dceri nez uklizet, na to mi proste nezbyla uz sila! bylo mi ze sebe uplne smutno a mela sem vuci dceri vycitky 🤷🏼♀️
ale muzu ti neco slibit! ted mam 16 dni od porodu a presto, ze sem mela poraneni, ktere si taky vyzaduje pozornost a peci, do toho problem prso, kvasinky...takze je prace stale i se mnou a samozrejme hodne casu s mimcem a kojenim, uz je to o 90 % lepsi! hlavne nejsem tak nemozna a neschopna a celkove k placi 🙈 ano, bordel je tu porad, ale proto ze se venuju detem, ne ze bych to nezvladla, kdybych chtela, protoze se normalne ohnu, nic me fatalne neboli a hlavne se nebojim, ze nejakym prepinanim nekomu ublizim.
drz se, bude to fakt lepsi!
Mám dvouletého syna a jsem 33 tt, mám úplně stejné pocity...ještě k tomu se tahám s velkým psem 🫣 Upřímně...na všechno doma jsem se vykašlala, jen večer vařím (někdy manžel) a přes den jsem se synem venku nebo s ním jezdím na malé výlety a užívám si času jen s ním. Neuklízela jsem už tři týdny (kromě záchodu a umyvadla), jen denně jezdí robotický vysavač. A víš co? Je mi to úplně jedno 😀👍🏻 Odpo se synem taky spím a jsem spokojená.
Tohle mi přijde, že popisuješ tak nějak úplně normální těhotenství 🙂. Pusť pohádky 😀
Já mám rodit za měsíc, doma mám taky dvouleťačku. Jídlo si připravuji často večer, manžel jezdí na obědy, takže v půl 11 nejdýl už musí být vařeno a to dopoledne fakt nestíhám. Dcera je hodná, šikovná, ale poslední dobou chytá záchvaty vzteku, který přechází až v afektivní řev, který nejde nijak uklidnit (stává se tak třeba obden). Asi je to nějaká ta první puberta nebo co. Takže z toho jsem taky dost vyřízená. A k tomu tlaku a slabosti. Taky jsem to měla, tlak nízký a pocit, že sebou můžu někde praštit. Na kontrole na gyndě ve 31. týdnu mi doktorka dělala krevní obraz a zjistila, že mám málo železa. Dala mi prášky, beru je ráno a večer a cítím se mnohem líp. Tak jestli není příčina třeba v tom 😉
Tak to se mám teda na co těšit, jsem teprve v 18tt a už teď mám některé problémy, co popisujete 😀 Po obědě chodím si chodím s malým taky lehnout, zatím jinak všechno stíhám, ale třeba si to rozložím na víc dnů (jeden den umyju koupelnu, jeden utřu prach a vyluxuju…) a snažím se třeba u malého i jen sedět na zemi, když si hraje. Ale když to nejde, tak myslím, že není ostuda udělat prostě nutné minimum.
Vska jsi na rodicovske s ditetem, ne full zena v domacnosti tak co blbnes? To prece v poradku, ze manzel se zapojuje. Ja mam druhte tehotenstvi dost podobne tvymu. Akorat pracuju, sice z domu, ale pracuju. Proste jak prijde manzel tak to doma dejte spolecne dokupy. Je to “jiny” stav a ne nadarmo se to rika.
Měla jsem to úplně stejně 🙂 měla jsem navíc nízký tlak (ten mám i normálně, ale v těhu ještě víc) + jsme měla zoufale málo železa, i když jsem ho valila do sebe po hrstech. Nemohla jsem ho vůbec zvednout, takže mi bývalo zle, byla jsem hrozně ale hrozně unavená, ale v noci jsem koukala do stropu a nespala. Kolikrát jsem se bála, že to se mnou šlehne, po domě jsme se ploužila a byla ráda, že jsem ráda. A doma dvouletá, která si v těhu odbourala poobědový spánek, takže přes den jsem se nedospala. Bylo mi malé někdy fakt líto, když jsem se s ní vypravila v pozdním odpoledni ven, byl to úspěch. Řešila jsem to tenkrát i paní na úklid. Jak jsem se snažila to všechno zvládat, skončila jsem na pohotovosti v druhém trimestru, pak jsem si řekla, že je asi opravdu čas poslechnout tělo a odpočinout si trochu, když to s malou šlo.
Holky, jste zlaté, takovou podporu jsem ani nečekala popravdě... Dneska mám fakt nějakou krizi a moc mi to pomohlo.
Musím říct, že manžel se nikdy ani slovem nezmínil, že by tu byl bordel, nebo že nic nedělám, to vůbec ne, naopak mi kolikrát řekne, abych se na to vykašlala a odpočívala, ale mně to často prostě nedá a snažím se něco dělat... Jen je to nekonečné, tím, jak jsem zpomalená, navíc člověk něco udělá a za půl hodiny by to mohl dělat znova, např umyju zrcadla nebo stolek v obýváku a nejpozději druhý den je to zase zapatlané, mě štve kolem toho chodit a koukat na to 😄... Manžel se zapojuje úplně v pohodě, v domácnosti i ohledně syna, to nemůžu říct fakt nic, vykoupe, večeři mu udělá, uspí ho, hrají si spolu, syn ho miluje, za což jsem strašně ráda, i díky tomu všemu, jaký manžel je, čekáme druhé dítě.
V prvním těhotenství to byla pohoda, sice mi bylo špatně, ale měla jsem na starosti jen sama sebe, sem tam se uklidilo a chvíli to vydrželo, teď je to prostě jiné no 🙂 což je pochopitelné a věděla jsem to předem, že to tak bude, ale asi hormony pracují a tak nějak všechno dohromady, k tomu mě pořád něco bolí a jsem z toho vyčerpaná. Kdyby mi někdo nabídl pomoc, tak bych byla vděčná, sama si o to říct neumím, navíc ani nevím komu, každý má svých starostí dost, mamka daleko, tchyně když přijede, tak ještě chce obsluhovat, natož aby mi s něčím pomohla, malého ven jí nesvěřím, protože rád běhá kam nemá a ona ho absolutně nestíhá, tak mám strach, aby neskončil někde pod autem. Takže se s tím holt musíme nějak poprat, vím, že v tom nejsem sama 🙂 ale takhle se vypovídat je fakt jak balzám na duši, to jsem dneska potřebovala, tak vám opravdu moc děkuju
@cherie24 přesně, jsem kolikrát hrozně unavená, ale v noci se budím, nemůžu usnout, hrůza. Pak jsem ráno jak prastena a po obědě usínám zároveň s malým. Už jsem zkoušela i vydržet a přes den nespat, abych spala v noci, ale nepomohlo to, bylo to snad ještě horší, protože jsem byla unavená ještě víc, jak jsem nespala ani přes den ani v noci 😖
Už se mi nechce ani svěřovat nikomu z rodiny, protože to nikdo moc nechápe, buď měli hlídání nebo jim tak blbě nebývalo. Tchyně jediný problém za dvě těhotenství byl, že se jí špatně obouvaly boty (její slova). Mamka zas měla hlídání od babičky (její tchyně) ve stejném městě. Jediné, v čem mají pravdu, že to jednou skončí 🙂 už aby to bylo
to nespani, to je i hormonama. ja to mela vzdycky jako prvni priznak tehotenstvi jeste pred pozitivnim testem 🙈 ke konci se nevyspis zas jeste kvuli mocaku nebo ze ti bude neprijemny lezet. normale spi, kdyz to jde a chce se ti. kdyz budes vic odpocata, budes mit vic sil na vse 👍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Omlouvám se, nějak mi to blbne a odeslalo se to dřív, než jsem chtěla. Díky aspoň za přečtení, jsem ráda, že jsem měla kde se svěřit 🍀