Nechci nic chystat pro miminko. Má to také tak někdo, nebo měl?

radulka57
22. srp 2020

Ahojky, jsem 28týden, čekala jsem jednovaječná dvojčátka, ale v 20týdnu zjistili transfuzní syndrom a že jedno z dvojčátek to hned nepřežilo ☹
Teď je ve mě ta mrtvolka už 8 týdnů a druhá holčička, která žije. Vypadá vše v pořádku a měla by být zdravá.

Ale já nemám vůbec sílu něco chystat a těšit se, protože se prostě bojím. Jsem zlomená. Nechci ani plyšáka či jinou maličkost :( Nevěřím už ničemu, myslela sem jak po 12týdnu se nemůže nic stát a v 20tt taková rána.

Máte to taky někdo tak nebo měl, že nic nechystáte, nekupujete? Pořád říkám, že nachystám postýlku a věci až po porodu!

deaneira29
22. srp 2020

Ahoj strašně mě to mrzí, já to nezažila, ale kamarádka ano. Jedno z dvojčátek to vzdalo v 22tt ze stejného důvodu jako u tebe, nakonec v pořádku porodila v 34tt déle už lékaři čekat nechtěli. Taky nic nechystala neměla nic nakoupeno, jediné co měla byl seznam co odkud koupit. Vše řešila po porodu, stejně je pouštěli až za 14 dní, takže na vše bylo času dost. Každý jsme pak přiložili ruce k dílu, chlapi nábytek my ženské oblečení, drogerii a lékárnu. Všichni to chápali nikdo na ni netlacil. Držím palce ať vše v pořádku dopadne.

andelka
22. srp 2020

Udělej jak cítíš. Já jsem u prvních tří kupovala nějaké věci už kolem 20 tt, ale též jsem toho neměla moc, ty větší věci jsem měla slíbené půjčit, kočárek přišel a skládali jsme ho tak 14 dní před porodem, komodu, postýlku až když jsem byla v porodnici. U druhého jsem to měla jednoduché, všechno se buď jen vytáhlo,nebo to ještě fungovalo ( rozdíl 22 měsíců). U třetího jsem v 19 tt zjistila že miminko nežije. Co jsem měla,schovala jsem do krabice. A u posledního jsem měla strach, takže většinou jsem měla věci zas půjčené,a oblečení a pod jsem řešila fakt až po 30 tt. Postýlku a pod až poslední měsíc. A bála jsem se až do konce.
Moc držím palce. Úplně stačí když budeš mít věci zamluvené, dohodnuté třeba k půjčení, nebo s manželem, rodinou,že pořídí, přivezou, připraví až jak budeš v porodnici.

konidana
22. srp 2020

@radulka57 nech to zatím být. Já tedy mela postylky u tchýně ( od nich pujcenou) a kočár u kamarádky ( snad byl až po ni) a oblecky u jine kamaradky k zapůjčení po jejim prckovi. jinak jsem vše začala chystat až po nástupu na mateřskou 6 týdnů před tp. Vše se dá objednat a 2. Den to máš, takže klid🙂

usvitka
22. srp 2020

@radulka57 Je mi líto co se stalo, drž se. Každopádně k dotazu. Já jsem neměla vůbec potřebu hnízdit a věci jako postýlku řešil manžel až po porodu, skládání dokonce když už jsme byli s mimčem doma. Měla jsem akorát připravené vyprané deky, nějaké základní kusy oblečení a balík plen, více se mi dopředu řešit nechtělo, nějak mě nepřepadlo to těšení a hnízdění, tak jsem to netlačila na sílu.
Důležité je aby manžel/přítel věděl co se v Tobě odehrává a co je potřeba zařídit, prostě si sedněte, povídejte a sepište... Když budete v porodnici určitě zvládne za pomoci rodiny zařídit vše co je třeba, jen to musí vědět..
Druhá věc je, že bych ještě asi doporučila sezení s psychologem, aby jsi svou situaci vstřebala co nejvíce do porodu, protože po porodu začnou hormonální veletoče a bude to určitě velmi těžké, tak aby Tě to pak nesemlelo.

radulka57
autor
22. srp 2020

@deaneira29 a můžu se zeptat jestli kamarádka rodila přirozeně nebo císařem? Jednovaječné se rodí císařem ale když pak je tam jen jedno, tak by to mělo být spodkem ne? Moc císař nechci.

radulka57
autor
22. srp 2020

@usvitka manžel furt říká, že nic chystat nemusím, že spoustu věcí mám po prvních dvou dcerách. Ale ono jde taky o to, to vytahnout z podpostele a vyprat, nachystat... to nechci dělat, když nemám jistotu jestli budu mít pro koho :( Furt žiju ve strachu. Jsem co týden na kontrole, vše je ok, ale já se pocitu strachu nezbavím, myslela sem jak budu držet v naručí dvě miminka, nenapadlo by mě že by se mě něco takového stalo, brala sem to jako hotovou věc.

deaneira29
22. srp 2020

@radulka57 rodila císařem, ale proto že chtěla, lékaři ji ho doporučili a nechali volbu na ní. Doporučení bylo, že to tak bude snazší, po tom všem nechtěla jít do přirozeného porodu kde při sebemenší komplikaci ta sekce stejně hrozila. Jinak už odpoledne po sekci byla úplně ok, i o prcka se zvládla starat, já to po sekci měla stejně. Chápu že sekci nechceš, teď je ještě brzo to řešit, pak s tebou určitě lékaři vše proberu a vysvětlí a pokud to půjde tak tě přirozeně rodit nechají

rickym
22. srp 2020

Do ničeho se nenuť, dělej jak sama cítíš. Třeba se i toto ještě časem změní a když ne, zvládne po porodu to základní nachystat i manžel nebo kamarádka, rodina. Držím pěsti, ať ke vše už v pořadku🍀❤️✊🏻

ckei
22. srp 2020

Pokud nechceš,nic nechystej. Dej na své pocity. V dnešní době, kdy člověk může mít díky online shopum vše doma za 2-3dny, bych to vůbec neřešila. Přeji,ať vse následující dopadne už jen podle tvych představ.

antoinet
22. srp 2020

A nechceš se poradit s psychologem, jak tuto těžkou dobu zvládat? Od toho na světě jsou.
S věcmi bych počkala, ale pro klid tebe i okolí bych udělala aspoň podrobný seznam toho, co bude třeba nakoupit, aby se to v případě potřeby dalo rychle naklikat v e-shopu.

jancastromska
22. srp 2020

Naučila jsem se v životě hledat na špatných zkušenostech to dobré, takže když jsem potratila vybrečela jsem se ale řekla jsem si že teď vím že nám to s manželem jde a že to dítě nechtělo na svět nebo by nemuselo být zdravé takže jsem se těšila na naší dceru o pár měsíců později ... Můžeš se zkusit překonat a denně si říkat že víš že když druhé dítě roste dal tak říct mu že víš že je silné a že se na něj těšíš a něco málo vyprat nachystat a říkat si jak mu to bude slušet a tak .. ono i to že budeš v pohodě tak i dítě bude šťastné ... Zvlášť když už děti máš tak víš že to tělo umí donosit dítě ... Tak posílám sílu a pozitivní myšlenky

zdenda9
27. srp 2020

@radulka57 tak to úplně chápu, člověk má strach, co bude, jestli to miminko vůbec donosi.... tohle jsem taky prozila u dvojcatek, ttt syndrom, 24 tt museli jedno miminko usmrtit a syn se pak narodil předčasně. Všechno má svůj čas, bude to dobré a chuť chystat věcičky určitě přijde.

lennus
27. srp 2020

@radulka57 Dělej, co cítíš. Já nejsem pověrčivá, u prvního jsme měli kočárek od 14.t., byl v akci, syn se narodil o sedm týdnů dříve, vše ok, manžel pak doháněl, co bylo třeba. Dnes jde vše sehnat raz dva. My přišli ve 23.t. pak o chlapečka, to jsme měli už vše po prvním. Držím palce, třeba později dostaneš chuť něco pořídit a nebo třeba opravdu až po narození. Ať je vše v pořádku!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru