V březnu jsem prodělala ZT s následným SP na mojí žádost.
Včera ráno jsem našla // na testu, není to žádný duch ani slabá čárka. Zpoždění mám dnes druhý den. Doma mám už dvě zdravé děti ale mezi nimi 3x SP + v březnu zamlklé těhotenství. Mám obrovský strach a na druhou stranu obrovskou radost. Jak se toho strachu zbavit? Dnes mám v plánu volat dr. Přikládám fotku testu.
@zetpee Strach bude vždy. Když mi umřel první syn, děsili jsme se druhého těhotenství. O to horší bylo, že od počátku byly různé problémy. Celou dobu nervy a oddychla jsem si, až doma.
A co nám hodně pomáhalo, tak někým nesnášený, doppler. Díky tomu jsme přežili celý čas.
Jinak tiše gratuluji 🍀
@zetpee ahoj zkus se uklidnit jistotu nenas po cele těhotenství ale to bychom se zbláznily. Já bych se radovala takto silný test u mě znamenal vždy úspěch … když bylo nevo blbě řekly mi to hned i papírové testy proste sílily špatně. Samozřejmě se ns to nedá spoléhat , ale z největší pravděpodobnosti to bude ok tak to tsk zkus brát. K doktorovi na ultrazvuk tak zs 3 týdny a už budeš mít i srdíčko. Asi nena sni cenu chodit dříve,
Moc gratuluji. Úplně tvoje pocity chápu. Netrestej se za ně výčitkami. Nech je procítit. Ale zároveň je udrž v jasných mezích, aby ty strachy nepřevzaly kontrolu a nerozvinuly se ti úzkosti atp. Dej prostor i jiným, pozitivním, emocím 🙂 Vytvoř si " patrona" proti " mozkomorům" 😁
@martulka88 Moc děkuji, mám v plánu ho pořídit ale je až od 9tt. Teď bych podle menses měla být 5+0tt. Používala jsem ho u syna a byl to můj věrný kamarád v těžších chvílích 😁 K Dr se chci objednat co nejdřív aby mi nasadila utrogestan kvůli předchozím potratům. No jsem zvědavá co bude dál 😊
@zetpee My jsme ho použili na přelomu 12tt (myslím, že od 13). A je pravda, že jsme pořídili doppler a né angelsound. Stál nás tehdy asi 2500,- + gel, ale stálo nám za to. Manžel vždy sám našel hned a byli jsme v klidu. Povětšinou jsme to použili, když se malý nějak neprojevoval, tak ať jsme v klidu. A to nám dost pomáhalo od stresu. Uvidíš, jak to bude dál. Určitě se najde spousta, že to není zdravé apod. A doktor mi sám řekl, že pokud s tím nejrejdíme neustále, nevadí to ničemu.
Ať ti to vše dobře dopadne 🍀
@zetpee pokud chceš miminko, raduj se a teď se. Když jsem otěhotněla a čekala třetí dítě, měla jsem šílený strach. Ale lékaři mi řekli. Radujte se a hoďte za hlavu nervozitu, strach. Pokud se to má stát, stane se. Jediné co spíš zhorsite že budete mít nervy. Vy sama ale neovlivnite svůj osud. A je to pravda.. Prostě buď se miminko narodí nebo ne.
Já jsem se tehdy vykašlala na úplně vše! Spinila jsem, bolelo mě břicho, poslouchala jsem dr..
A když jsem byla ve 28 týdnu a krvácela, jela jsem v klidu do nemocnice co to zas ne. Nevysilovala jsem..no a za dna dny se narodila malá.
Člověk může dělat co chce, ale neovlivní to.
Myslela jsem, že budu rodit ve 40tt a nic.. malá se narodila 28tydne.. dneska má 2 a půl roku, je božská, má dva bratry a jsme všichni šťastní.
Držím palce a buď v klidu. Ti nahoře chtějí aby k vám přišel poklad tak otevři svoji náruč
Přesně, není to žádný blbý stín, ryska ani duch. Je to normální stejně barevná čárka, konečně sem někdo vložil krásně pozitivní test! jupí! Jo a srdečně blahopřeji! 👏
@rosalindamelinda Děkuji, zítra ráno jdu na ultrazvuk tak jsem zvědavá, snad už bude něco vidět 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zetpee ahoj, předně gratuluju 🍀 bohužel ten strach bude pořád. V únoru jsem prodělala revizi, nyní jsem těhotná znovu, a ten strach tam je a bude..