// na testu, ale strach. Jak se jej zbavit?

zetpee
17. črc 2024

V březnu jsem prodělala ZT s následným SP na mojí žádost.
Včera ráno jsem našla // na testu, není to žádný duch ani slabá čárka. Zpoždění mám dnes druhý den. Doma mám už dvě zdravé děti ale mezi nimi 3x SP + v březnu zamlklé těhotenství. Mám obrovský strach a na druhou stranu obrovskou radost. Jak se toho strachu zbavit? Dnes mám v plánu volat dr. Přikládám fotku testu.

safulik
17. črc 2024

@zetpee ahoj, předně gratuluju 🍀 bohužel ten strach bude pořád. V únoru jsem prodělala revizi, nyní jsem těhotná znovu, a ten strach tam je a bude..

martulka88
17. črc 2024

@zetpee Strach bude vždy. Když mi umřel první syn, děsili jsme se druhého těhotenství. O to horší bylo, že od počátku byly různé problémy. Celou dobu nervy a oddychla jsem si, až doma.
A co nám hodně pomáhalo, tak někým nesnášený, doppler. Díky tomu jsme přežili celý čas.
Jinak tiše gratuluji 🍀

europa00
17. črc 2024

@zetpee ahoj zkus se uklidnit jistotu nenas po cele těhotenství ale to bychom se zbláznily. Já bych se radovala takto silný test u mě znamenal vždy úspěch … když bylo nevo blbě řekly mi to hned i papírové testy proste sílily špatně. Samozřejmě se ns to nedá spoléhat , ale z největší pravděpodobnosti to bude ok tak to tsk zkus brát. K doktorovi na ultrazvuk tak zs 3 týdny a už budeš mít i srdíčko. Asi nena sni cenu chodit dříve,

reeeza
17. črc 2024

Moc gratuluji. Úplně tvoje pocity chápu. Netrestej se za ně výčitkami. Nech je procítit. Ale zároveň je udrž v jasných mezích, aby ty strachy nepřevzaly kontrolu a nerozvinuly se ti úzkosti atp. Dej prostor i jiným, pozitivním, emocím 🙂 Vytvoř si " patrona" proti " mozkomorům" 😁

zetpee
autor
17. črc 2024

@martulka88 Moc děkuji, mám v plánu ho pořídit ale je až od 9tt. Teď bych podle menses měla být 5+0tt. Používala jsem ho u syna a byl to můj věrný kamarád v těžších chvílích 😁 K Dr se chci objednat co nejdřív aby mi nasadila utrogestan kvůli předchozím potratům. No jsem zvědavá co bude dál 😊

martulka88
17. črc 2024

@zetpee My jsme ho použili na přelomu 12tt (myslím, že od 13). A je pravda, že jsme pořídili doppler a né angelsound. Stál nás tehdy asi 2500,- + gel, ale stálo nám za to. Manžel vždy sám našel hned a byli jsme v klidu. Povětšinou jsme to použili, když se malý nějak neprojevoval, tak ať jsme v klidu. A to nám dost pomáhalo od stresu. Uvidíš, jak to bude dál. Určitě se najde spousta, že to není zdravé apod. A doktor mi sám řekl, že pokud s tím nejrejdíme neustále, nevadí to ničemu.
Ať ti to vše dobře dopadne 🍀

zetpee
autor
17. črc 2024

@reeeza Moc děkuji, volala jsem Dr a mám přijít už 24.7 tak snad bude všechno v pořádku 🙏

sorboni30
17. črc 2024

@zetpee pokud chceš miminko, raduj se a teď se. Když jsem otěhotněla a čekala třetí dítě, měla jsem šílený strach. Ale lékaři mi řekli. Radujte se a hoďte za hlavu nervozitu, strach. Pokud se to má stát, stane se. Jediné co spíš zhorsite že budete mít nervy. Vy sama ale neovlivnite svůj osud. A je to pravda.. Prostě buď se miminko narodí nebo ne.
Já jsem se tehdy vykašlala na úplně vše! Spinila jsem, bolelo mě břicho, poslouchala jsem dr..
A když jsem byla ve 28 týdnu a krvácela, jela jsem v klidu do nemocnice co to zas ne. Nevysilovala jsem..no a za dna dny se narodila malá.
Člověk může dělat co chce, ale neovlivní to.
Myslela jsem, že budu rodit ve 40tt a nic.. malá se narodila 28tydne.. dneska má 2 a půl roku, je božská, má dva bratry a jsme všichni šťastní.
Držím palce a buď v klidu. Ti nahoře chtějí aby k vám přišel poklad tak otevři svoji náruč

zetpee
autor
17. črc 2024

@sorboni30 Moc děkuji ❤️

rosalindamelinda
18. črc 2024

Přesně, není to žádný blbý stín, ryska ani duch. Je to normální stejně barevná čárka, konečně sem někdo vložil krásně pozitivní test! jupí! Jo a srdečně blahopřeji! 👏

zetpee
autor
23. črc 2024

@rosalindamelinda Děkuji, zítra ráno jdu na ultrazvuk tak jsem zvědavá, snad už bude něco vidět 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru