Ahojky,
Nevím komu se svěřit nebo co mám dělat...
Minulý rok jsem dvakrát potratila. Teď se nám s manželem podařilo znovu otěhotnět a jsem 14+4. Jelikož manžel pracuje každý den od rána do večera tak jsem na vše sama a k doktorům chodím též sama, což manžela mrzí. Jenomže mám pořád strach v hlavě, že se něco děje. Můj gynekolog mi dává vždy kontroly po 3 týdnech, jenomže se to nedá vydržet nevědět jestli je miminko v pořádku. Po těch dvou potratech jsem byla zničena. Pokaždé jsem šla na běžnou kontrolu a najednou přestalo bít srdíčko. Břicho pomalu roste, ale ještě žádné pohyby necítím, žádné nevolnosti zvracení nebo tak nemám, občas mě bolí prsa, jinak nic.
Teď mám čtvrtý den silné střevní potíže a jsem bez nálady. První screening proběhl 2 týdny zpátky a všechno bylo v pořádku, jenomže pořád tam je ten pocit. Jak se prosím zbavit pocitu, že něco není v pořádku? To rozmezí mezi kontrolami je hrozně dlouhá doba...předem děkuji 🌸
@madlilinka2 mela jsem to uplne stejne, taky 2x ZT v 11 tt a pak znovu tehotna po nekonecne dlouhe dobe. Me doktor zval ca 14 dni a vzdy delal UTZ. Narovinu? bala jsem.se do 20tt, nikdo ani nevedel, ze jsem tehotna. V tom 20tt jsem mela narozeniny tak, kdyz mi zacal bracha vysvetlovat ze si mam sklenicku dat (ja nepiju vubec), tak jsem mu to vysvetlila ja🙂 ze jaksi nemuzu. No radosti bylo hodne a ozralych taky teda. Cekali jsme 3 roky. Je to v hlave, zamestnej se necim co mas rada a ver, ze to bude dobry. drzim palce. Jo a priznaky jsem nemela zadny, nebo dneska me boli prsa, zutra zase uz ne.. podle toho to nepoznas
Vím, že některé holky si pořídí Angel sounds nebo tak nějak, aby mohli doma poslouchat, jestli miminku bije srdíčko. Vím, že sousedka to měla právě proto, že prodělala mnoho potratů, tak aby se tolik nenervovala.
Zcela pragmaticky vzato jsem si říkala, že statisticky nejpravděpodobnější konec těhotenství je porod zdravého dítěte. (Ale u obou jsem se bála až do porodu, dokud jsem je na vlastní oči neviděla).
Myslim ze je to uplne normalni ze se bojis. Ja jsem se taky bala. Poprve jsem potratila v prvnim 3 mesicich. Dalsi tehotenstvi bylo s dcerou a silene jsem se bala ze zase potratim ale to se nestako. Porodila jsem ale taky ten strach tam byl. Pri druhem tehu jsem se uz nebala.
Mockrát Vám všem děkuji. Strach ze mě trošku odpadl, tak snad bude vše v pořádku na příští kontrole příští týden. Věřím v to 🙏 zkusila jsem si pořídit ten angelsound, ale dojde až příští týden v pondělí. To už nějak do kontroly vydržím. Je to hrozný, co vše dokáže psychika...
@madlilinka2 ahoj, myslím, že z té psychiky máš ty střevní problémy. Jsi po---- strachy.
V prvním těhotenství jsem vůbec neměla strach, bylo mi 21. Svět byl báječný, růžový, béžový... taky nebylo tolik informací na netu a myslím, že i koník nebyl zas tak starý 🤣 (rok 2007).
Teď je mi 38, jsem na začátku těhotenství a mám paniku. Jako furt. Úzkost a paniku... zkratka proto, že vím, kolik se toho může podělat.
Jsem ráda, že mám svou dlouholetou psycholozku a mezi kontrolami na gynde zintenzivnim psychoterapii, jinak mi fakt hrabne 😃
Btw dnes je mezinárodní den paniky 🤣 takže hlavně klid, ať nemá šanci 💪🏻😉🙃
@madlilinka2 ahoj, jsem po dvou spontánních potratech, teď ve 14tt, screening vyšel pozitivní, tak jsem podstoupila NIPT a čekám na výsledky. Strach o malý je neskutečný, takže ti tak nějak rozumím. Angelsounnds mám doma, ale jak je mimco malé, horko těžko se hledá srdíčko, hlavně se neplaš, když ho nenajdeš. Každopádně jak budu mít výsledky NIPT testů budou negativní (věřím v to) tak svého doktora požádám o častější kontroly - stačí mi jen ozvy srdíčka a rychlý UTZ. Zkus to taky. Hlavní je psychika maminky a když o tom otevřeně promluvis se svým doktorem, určitě ti vyjde vstříc. ♥️ Drž se ♥️.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@madlilinka2 Rozumím ti, ale asi tě moc nepotěším. Člověk má strach pořád, i po porodu... Jak už máš jednou dítě, strach je na celý život. Aspoň tak to mám já... Ale neboj, mysli na něco hezkého, všechno bude v pořádku 🍀🍀