Mám strach, že se mi narodí holčička

neselmianonym
10. čer 2016

Ahoj prosím o radu a možná i krapet pochopení či povzbuzení . S manželem čekáme první miminko a já se bojím aby to nebyla holčička . Ne že bych ji nechtěla ale vím že bych to nemusela psychicky unést . Aby jste to pochopily ... jako malá jsem byla zneužívána ( a vůbec jsem měla strašné dětství) ale žila jsem v tom že ze mě vyrostl normální silný člověk bez následků . Ale bohužel zmýlila jsem se co jsem těhotná mám strašný strach z narození holčičky . Vybraly jsme pro ni krásné jméno ( Zoe) a myslela jsem že to pro mě bude jednoduší když pro ní vymyslím to nejhezčí jméno ale Strach z holčičky je větší a větší . Minule jsem v MHD viděla tatínka s holčičkou na klíně a strašně se mi to příčilo a zvedal se mi z toho kufr ... Vím že bych ji nikdy nenechala se žádným mužem samotnou a trochu se bojím že ani s jejím tatínkem . Vždy by u ní musela být žena a nikdy bych si neodpustila kdyby se jí stalo to co mě . Už jsem přemýšlela že vyhledám odbornou pomoc ( tip na lékaře v Praze uvítám) . PS : Mám noví účet jelikož mi nešel založit anonym nebo spíš nevím jak na to

zuzineckah
10. čer 2016

@neselmianonym já myslím, že odborná pomoc je tady na místě. Je mi líto co sis prožila, ale jestli tě to teď takhle hrozně dohání, tak to řeš dřív, než ti to zničí manželství a rodinu. Přeji hodně sil, určitě to zvládneš! Konkrétního odborníka neporadím, ale někdo se snad najde a doporučí.

sara84
10. čer 2016

Mgr. Viera Kliszova - psycholog 🙂 a nechte si pomoc, nebojujte sama 🙂

bajana
10. čer 2016

Pokial si nedokazes sama realisticky a s chladnou hlavou pre seba vysvelit a obhajit, ze tvoj strach je uplne absurdny (to, co sa stalo tebe, nie je ani zdaleka bezna vec, okolo tvojho dietata sa budu pohybovat ini ludia ako okolo teba, atd), tak je naozaj namieste vyhladat odbornu pomoc...
Moja o chvili dvojrocna dcera svojho otca miluje, on ju samozrejme tiez, venuje sa jej, maju skvely vztah, ktory sa kazdym dnom prehlbuje...nema problem dat jej po zadku a hnevat sa na nu, ale viem, ze by jej nikdy neublizil a cloveka, ktory by to urobil, by zabil...

puresin
11. čer 2016

@neselmianonym Určitě vyhledej odbornou pomoc a radu, pro sebe i pro to malé.

japona
11. čer 2016

@neselmianonym Je velmi smutne, co se vám stalo, ale rozhodne to není norma. Najděte si odborníka, co to s vámi rozebere. A nebojte, pripadna Zoe bude mit krasne dětství, protože má vás dva s manželem!

dudysek
11. čer 2016

Tohle jsou strašně tezky věci a pokud si je v sobě nevyresis,preneses to na ni,i na případného syna. Priklanim se k odborne pomoci

loafeer
11. čer 2016

seouhlasím s holkama....utrápila bys teď sebe a později i malé svým patologickým a panickým strchem o něj....Je to strašně citlivá záležitost , se kterou budeš potřebovat pomoct. držím ti palce!

elishka87
11. čer 2016

@neselmianonym já jsem po potratu v 17.tt musela po 3 měsících taky vyhledat pomoc. Kamarádka mi doporučila institut duhový anděl. Nevěděla jsem, co to je. Myslela jsem, že tam budu hodinu střídavě mluvit a brečet. Je to ale práce s životní energií a se stresem, tedy spíše alternativní cesta, a musím říct, že už po tom prvním "sezení" mi bylo nesrovnatelně lépe. I přítel to poznal, a to jsem mu to řekla až asi po týdnu. Kdyby mi to někdo řekl předem, co to je, tak bych tomu nevěřila. Každopádně jsem nadšená a objednala jsem se tam znovu už 2x. Mně to pomohlo neuvěřitelně!!! Pomohlo mi to natolik se srovnat, že to vedlo k žádosti o ruku a k otěhotnění. Držím palce, aby i Ty ses cítila lépe, ať už si vybereš jakoukoli cestu. Každopádně je dobře, že to chceš řešit!
Tady je v případě zájmu kontakt:
http://www.duhovyandel.cz/kontakt/

neselmianonym
autor
11. čer 2016

Děkuji všem , jdu teda do toho a co nejdříve vyhledám pomoc . Nerada bych aby mé dítě trpělo . Nikdy jsem si nemyslela že tomu tak bude ☹ Ale pochybuji o tom že se to změní . Vím že u syna bych třeba byla pozornější ale u té holčičky se přeji jen bojím až moc . Děkuji ještě jednou .

floresta
17. črc 2016

@neselmianonym doporucuji Tereza Černohousová a na facebooku se na ni můžeš podívat, jmenuje se tam Tea Black. Kamaradka s ni byla moc spokojena, pomohla ji s velmi podobnym problemem, jako mas ty.

floresta
17. črc 2016

Drzim palce

aiva01
25. říj 2016

@neselmianonym ahoj. Mohu vedet jak to vypada nyni 4 mesice po tbem prispevku? Mas Zoe? Resila jsi tvuj problem a je to lepsi?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru