Malé břicho v 8. měsíci - vůbec si to neužíváme 😏

m0nikka
31. říj 2022

Ahoj holky, spíš sem jdu se vypovídat...o tom, že je malý ďáblík a za to jsem ráda, na to bych si nestěžovala, ale proč někomu nenaroste břicho a pak trpí 😄 malý není žádný mrnousek, už od 32tt má 2kg a vypadá podle doktora ukázkově, jen jeho matka je na tom blbě...má kolem 47kg do toho dietu kvůli těhotenské cukrovce a malý břicho, kde chudák je natlačeny hlavičkou na čípku a nožičky má zařazeny na žebra...nikdy jsem nesportovala,takže svaly co by drželi pupek nemám 😄 achjo já si to těhotenství fakt neužívám a myslím, že ani malý ne...teď se aktuálně valím v posteli a mám pocit naprostého vyčerpání 😏

ekou
31. říj 2022

Jsou zeny, ktere maji za tehotenstvi treba +20kg a ty si to taky neuzivaji ;) :D maji taky zdravotni problemy od cukrovky po silene bolesti patere atd

bereni
31. říj 2022

@m0nikka No já mám nahoře 10 kg, ale jsem menší, kůže na břiše napnutá a neustále svědí..pupík překáží :D Neboj i my s pupkem si to fakt neužíváme.

krisstina93
31. říj 2022

Já bych byla ráda za malé břicho :D já byla ke konci jak vorvaň a stejně tam dítě moc místa nemělo, z jedné strany byla narvana pod žebrama, to sem cítila každý pohyb nohou a hlavu měla nacpanou šikmo jakoby na kyčli, takže mě zas tlačila dobře kyčle :D takže velké břicho není záruka prostoru pro dítě a pohodlí :D ono ten pupek navíc je spíš ještě horší, v prvním těhotenství to na mě nebylo vidět do 7. měsíce a pak sem měla břicho taky malé a byla to větší pohoda, než teď u třetího, kde sem nabrala 20 kilo :D

te_reza
31. říj 2022

Tak s tvojí postavou by velké břicho nebylo zárukou nějakého pohodlí. Já přibrala 20 kg a sotva jsem se nesla.

martinka_33
31. říj 2022

Myslíš ze to je výhra když jde břicho, pak kilometr nikdo a pak ty? No vubec, záda z toho bolí, kyčle z toho bolí, břicho si přivíráš do dveří 😅 Všechno je jak má byt, důležité je aby bylo vše v pořádku po zdravotní stránce.

martinka_33
31. říj 2022

Až budes mit zase špatný pocit z malého břicha vzpomeň si na tohle 😉 To nechceš 😂 PS: bylo tam jen JEDNO mimino

m0nikka
autor
31. říj 2022

@ekou
@bereni
@krisstina93
@te_reza
@martinka_33
😄 Já jen nerozumím tomu systému, u nás v rodině nikdo takový problém neměl...když si dám mikinu, tak mi pomalu nikdo nevěří, že těhotná jsem, nevěřila jsem že s podvahou můžu mít cukrovku, nepribrala jsem teda nic, ale důležitý je pro mě zdravé mimino. Jen to prostě poslední dobou špatně snáším...v noci co chvíli pocit na WC, takže se nevyspím a do toho ještě nemůžu pořádně dýchat, vlastně ani jíst, mám pořád pocit plného žaludku 😄 já nejsem stezujici typ, ale všude čtu jak je to všechno krásné, zalité sluncem a prd 😄 a to ještě pár týdnů před sebou. Všude kam vlezu si mě pamatuju, v nemocnicích ta nejhubenější těhotná s cukrovkou 😆

ekou
31. říj 2022

Ale nic neni ruzove ;), ja jsem si tech 9 mesicu vubec neuzivala... Ono je lepsi kdyz uz je to 1+1 nez 2 v 1 :D

jako_mala_holka
31. říj 2022

Já mám břicho celkem velké (nahoře mám cca 8kg), zítra začínáme 33tt a malý má prý taky cca 2kg 😄 Rozhodně si to neužívám, všechno mě bolí, než se zvednu ze sedačky, tak to je na 5 minut, dělá mi problém i chůze, během chvíle mě píchá v podbřišku, v noci se pořád budím a teď na mě i něco leze, škrábe mě v krku a jsem unavená jako prase 😄 taky mám těhotenskou cukrovku, k tomu mám doma skoro 2,5r batole a beru plno léků 🙄🥳 no už se jen modlím, aby už to skončilo, čeká mě v prosinci císař 🙂 no prostě sranda

jako_mala_holka
31. říj 2022

@martinka_33 přesně, taky si ho přivírám do dveří, a v noci se třeba otočit je taky zábava, kyčle bolí 😄 chodím jak kachna

martinka_33
31. říj 2022

@m0nikka to jsou normální příznaky těhotenství, to velké břicho nezachrání 😀 Poslední měsíc je zpravidla opruz, to aby se asi máma těšila víc na miminko 😅

trilien
31. říj 2022

So mnou bola na predporodnom kurze minulý týždeň pani s takýmto nulovým bruškom. A popravde, bolo vidieť, že sa jej zle chodí, obehla som ju hore schodmi v nemocnici a pri odchode aj kopcom, na WC chodila chudinka 2x tak často ako ja. To mimino je úplne vlezené vo vnútri a spůsobuje tlak na vnútorné orgány, ktorý samozrejme máme všetky, u nej som však mala pocit, že ju to trápi dvojnásobne. Nás ostatné však niekto minimálne pustí prednoste na toaletu, lebo je tehotenstvo na nás vidieť. ženám bez bruška nik ani neuvoľní miesto na sedenie v MHD (to som zažívala do 5M)

veruuu_kubesovic
31. říj 2022

@m0nikka jak se dá těhotenství užívat 🤔?
Byla jsem 2x těhotná, pokaždé jsem měla na začátku 45kg, přibrala jsem cca 10kg a dokonce mě pár dnů před prvnim porodem nějaká babka servala v čekárně na gynde, kde nebylo volné místo, ať ji koukám uhnout...
Těhotenství obzvlášť ke konci je "opruz" a je uplne fuk kolik priberes...

dasipe
31. říj 2022

Tohle fakt nechceš 😀 ono si člověk nevybere. Pro mě bylo těhotenství hlavně vopruz 😅

levandule_k
31. říj 2022

Pokud malý roste dle doktora dobře a doktor nevidí nikde problém (přiměřené množství plodové vody, průtoky jsou ok, atd.), neřešila bych to, prostě to tak je. Ty jsi byla asi velmi štíhlá i před těhotenstvím, kdybys přibrala 20 kg, tak to bude taky hodně nepohodlné, asi jediná výhoda by byla v tom, že by ses nemusela před nikým obhajovat, že jsi v 8 měsíci.

jjasmina
31. říj 2022

@m0nikka pokud říká dr, že je vše ok, neřešila bych, ale mě přijdeš hubena fakt extrémně

krisstina93
31. říj 2022

@m0nikka buď za to malé břicho ráda, co popisujes jsou běžně radosti těhotenství :D s velkým břichem se navíc ještě blbe spí, já musela ležet obložená polštáři :D nedá se ohnout, nemohla sem si oholit nohy nebo zavázat boty :D kůže dostává zabrat, celé břicho mě strašně svedilo, jak se kůže napínala. Kyčle bolely jak čert, záda taky bolela, fakt není o co stát :D kdybys měla velké břicho, tak co popisujes se jenom umocní :D

zuzkasim
31. říj 2022

@m0nikka Asi jsem to měla trošku podobně, jsem taky hodně hubená, naštěstí jsem neměla cukrovku, ale u prvního jsem přibrala 5kg a po porodu se o mě museli starat víc jak o miminko (totální vyčerpání, omdlívala jsem i při snaze sednout si), u dalších 2 dětí se mi podařilo přibrat trochu víc a taky jsem to líp snášela po porodu. Břicho jsem měla malé, prcek natlačený asi stejně jako u tebe, což teda není nic příjemného, trpěla záda, močák... Na druhou stranu, nemám ani teď v pokročilejším věku po 3 dětech nijak zásadně vytahané břicho, nemám strije. Těhotenství pro mě bylo období spíš za trest, kdyby šly děti koupit v supermarketu, měla bych jich klidně víc🙂 Nikdy jsem nechápala, jak si někdo může "bříško" a těhotenství užívat, prostě jsem to tak neměla. Ale horší matku to ze mě neudělalo. Je to období, přejde to. Drž se!

kubesovaadelka
31. říj 2022

@m0nikka ty konce jsou Krušné pro každého, jak já se modlila už snad o 7 měsíce ať už je to zamnou, od začátku do konce těhotenství+15kg. Koulela jsem se jak balón. Ale chápu že pro někoho je asi psychicky náročné, že nemá bříško jako ostatní maminky. Vše má své pro a proti a není nic důležitého než to, že jeiminko v pořádku ať už ve velkém bříšku nebo lidí bříšku ❤️❤️❤️❤️Břicho mi popraskalo až po porodem, ale svedelo už před porodem, když jsem si omylem lehla na další dobu jak 10 min na záda, nemohla jsem se 5 min zvednout, jaká to byla opravdu bolest v kříži, a teď si vem že akutně musíš na záchod ale to prostě přes to břicho a bolest nejde😂. Do posledních 14 dnu před porodem byla malá koncem pánevním, takže když se pak přetočila skoro v té době 3,5kg Leontynka během večera tak to bylo taky peklo😂❤️.Neměla jsem cukrovkou za to vysoký tlak a riziko preeklempsie. Díky bohu vše je v pořádku, princezna má skoro 10 měsíců a nevím jestli bylo horší to těhotenství nebo teď mateřství. Malá je náročnější 🤭😂❤️ ale miluji ji.

kubesovaadelka
1. lis 2022

@m0nikka a ještě jedna rada, pokud možno, ikdyž je to těžký, nestresuj se tím a vůbec se nestresuj,, to miminko to opravdu cítí. V rodině jsme( já, ségra, 2sestrenuce) během roku otěhotněli a je fakt, že já se sestřenicí, jsme se hodně sttesovali a teď jsme měli vystresovaný i ty miminka, za to ségra s druhou sestřenicí do užívali toho, že mají zdravé miminko aaki největší pohodaře❤️

lentilkah
1. lis 2022

Nejspis si hodne vysoka, ze? Ja v tehotenstvi hubla- bliti a cukrovka, takze jsem sla rodit s +1 kg a do toho jsem prcek, takze jsem mela fakt jen to bricho. Jak meloun napichlej na spejli.
Vydrz, za chvili bude prcek venku. Hlavne pak hodne a kvalitne jez po porodu, ja bohuzel skoncila na kapackach.

m0nikka
autor
1. lis 2022

@lentilkah 165 cm to mi nepřijde moc 🤷 doktor se právě boji co bude po porodu

m0nikka
autor
1. lis 2022

@kubesovaadelka děkuju za milá slova, snažím se být v pohodě, hladím ho i když mi pomalu leze na zada 😄

m0nikka
autor
1. lis 2022

@martinka_33 taky se na něj už noc těšíme 😊

m0nikka
autor
1. lis 2022

@zuzkasim děkuju za podporu, jsem ráda že v tom nejsem sama 😊❤️

2hanah
1. lis 2022

Holka, tak Ty máš dost, Tvoje starosti na moji hlavu, toto už fakt není normální, stěžovat si, když žádnej problém, zvlášť zdravotní nemáš.

kubesovaadelka
1. lis 2022

@2hanah chraň bůh, prosím neberte to jako útok, ale psychika je myslím daleko horší, jak zdravotní problémy pro některé, a pokud maminka se těšila na bříško a teď cítí akorát jak je miminko namackane a nejde s tím nic dělat, tak proč takový útoky? To si řeknete doma v duchu, ale proč útok? Jak by se to líbilo vám, kdyby jste nedej bože se psychicky trápila a někdo takhle útočil?😔
@m0nikka není vůbec za co❤️ ono je to náročné, ale vše bude dobrý 😊 a pokud je to první miminko, tak zjistíte, jak je to úžasný a vás to posune o 100000000000levlů výš, až tu bude s vámi a časem si řeknete, že to všechno stálo za to. ❤️ Říkám, teď hlavně klídek, pohodička, hlavně že jste zdraví

lentilkah
1. lis 2022

@m0nikka Tak to merime +-stejne. Asi klame fotka.
Tu vahu mas nizkou no, neomezujes se pri te diete zbytecne moc? Pridej na bilkovinach, tuku. Pokud mas dobre hodnoty, davej si maximalni mozne porce sacharidu. Ja pak i mela z dia povoleno vetsi mnozstvi sacharidu za den, prave kvuli hubnuti.

zuzkasim
1. lis 2022

@m0nikka Sama určitě nejsi, ale je nás takových menšina🙂 Já se třeba až s dětma víc smířila se svým tělem celkově, protože jsem vděčná, že všechny ty moje děti odnosilo, porodilo a odkojilo. A nebylo to úplně jednoduché. Přeju ti v rámci možností pohodový zbytek těhotenství a hlavně spokojené zdravé miminko!

rihova1
1. lis 2022

@m0nikka buď ráda za malé, já v 7 měsíci. A holka měla v 41tt 4120g

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru