Jsem zase těhotná...

zrzulec
21. zář 2020

Ahoj potřebuju si trošku postěžoval nevím si rady zjistila jsem že čekám 4 dítě a nemůžu kvůli tomu spát mám zimnici a to nemluvím že chodím stále má záchod ze strachu miminko už nechvi jsem starší mám skvělou práci a Tím by se mi vše skončilo mám 2starsi dcery a ty mi hodně hlídají tu malou takže si to mohu dovolit ale 2 malé už se tak nezvládne ale na potrat asi nedokážu jít nikdy bych si to neodpustila

ajka198
21. zář 2020

Tak tím je to jasné, ne? 🙂 zkus si představit, že bys o miminko přišla, nebo šla přímo na potrat nebo ho dala k adopci. Jsi tohoto schopna? Nebo by ti to bylo hrozně líto? Bude to asi náročnější, ale pak budeš ráda, že miminko máš 🙂

vonrataj
21. zář 2020

@zrzulec co moznost nejake chuvy, kdyz mas dobrou praci?

klokanka31
21. zář 2020

@zrzulec Buď ráda že miminko čekáš, já další už nechci, ale kdyby antikoncepce selhala tak bych si ho taky nechala...

zuzkasim
21. zář 2020

Chápu ten šok, člověk se s tím musí srovnat, když to přijde nečekaně. V práci ti místo snad podrží, jinak pracovat budem ještě dlouho, toho si užiješ dost🙂 Pokud je vaše 3. dítě s větším odstupem od prvních dvou, bude za mladšího sourozence rádo, sama to vidím doma, kdy nejmladší dcera moc touží ještě po sestřičce... Jinak důležitá otázka, co na to manžel? Nejspíš byl při výrobě též přítomen.

jjasmina
21. zář 2020

Já si dovolím nesouhlasit s ostatníma a myslím, že i v tom příspěvku ste si odpověděla sama, pokud se na to necítíte , tak bych do toho nešla. Život se vrátil do starých kolejí, máte super práci a tři děti k tomu, ale samozřejmě rozhodnutí na vás 🙂

maci299
21. zář 2020

Ta věta -miminko už nechci-asi mluví za vše,odpevěděla jste si sama

zrzulec
autor
21. zář 2020

No adoptovat bych ho nedala určitě chuvu bych si dovolit taky nemohla práci jsem si fakt vydržela abych mohla dětem koupit co potřebují a manžel nechává rozhodnutí na mne jako nevadilo by mu ještě jedno dítě ty 2 starší nejsou jeho ale nechce aby byla nešťastná jenže já budu nešťastná jak půjdu na potrat a i když si ho nechám

ajka198
21. zář 2020

@maci299
@jjasmina a poslední věta taky mluví za vše
Já miminko už taky nechci, ale kdybych náhodou otěhotněla, tak si ho stopro nechám. Takže když řeknu, že ho nechci, to znamená, že jsem si odpověděla sama?

anetka1701
21. zář 2020

Ja se třetím byla doma měsíc 🙂 pak jsem zacla chodit "na brigadu", pomáhala v práci z domu a po mateřský jsem nastoupila hned zpátky. Nejmenší je teď 2.5 roku, je v soukromých jeslích (A miluje to tam) a já jsem na 0.75 úvazku... Všechno jde 🙂 kvalitních zaměstnanců je málo... o ty dobrý se firmy sakra snazi neprijit...

zrzulec
autor
21. zář 2020

@anetka1701 já teď taky pracovala jak malá mnela 3 měsíce ale z 2malyma do roka a půl to určitě nepůjde o nevím jestli mi zase budou držet místo

veronikav31
21. zář 2020

@zrzulec já se omlouvám za odpověď, ale když se na další dítě necítíš, proč se nechráníš?ano,antina může selhat,ale o to rychleji lze najít spolehlivou ochranu než budeš těhotná...teď už se stalo,že jsi těhotná.rozhodnutí je jen na tobě. Jak máš staré děti?

mamikry
21. zář 2020

@zrzulec a nemůže jít na mateřskou manžel, když máte dobrou práci?

zrzulec
autor
21. zář 2020

@veronikav31 ano máš pravdu je to moje vina já ještě kojím takže možnosti moc nebylo ale jsem si vědoma že jsem to pokaslala mám dvě dcery 15 a 12 let a teď roční dceru

jjasmina
21. zář 2020

@zrzulec taky kojim a chránim se, ale já teda ikdybych teď otěhotněla , tak mám v tom jasno.

jjasmina
21. zář 2020

@ajka198 já ne, ale to si musí každá zena rozhodnout sama. Je to diskuze, zakladatelka se musí rozhodnout sama.

luckakaralova
21. zář 2020

@zrzulec mamka mi právě v týdnu říkala že lituje toho že neměli k ségre ještě jedno mimco, ségre je teď 12 , mě 28 a bráchovi 23. Já a brácha máme už svůj život a každý bydlíme jinde, ségre se v 5 letech stala tetou 🙈.
No ale mamka to vnímá tak že ségra už je ,, jedinacek " a kdyby k sobě někoho měla bylo by to asi lepší ;).

ajka198
21. zář 2020

@luckakaralova to máme podobně. Mám bráchu o rok mladšího a pak o 12 let mladší dvojčata. Mamka taky vždycky říkala, že bylo dobře, že byli 2 najednou, jinak by to byl "jedináček"

annasmyckova
21. zář 2020

máme taky dvě "série" dětí a dnes jsem ráda, že jsou ti dva mladší dva, jsou to parťáci -pořád spolu. Jeden by byl chudák mezi velkými a dospělými

zrzulec
autor
21. zář 2020

@annasmyckova a můžu se tě zeptat jak to jde ze 4 dětmi peníze a tvůj čas

rnika
21. zář 2020

@zrzulec Já mám děti 4 ( druhé dvě miminka byly plánované... první dvě byly taková překvápka). Úžasně se do dvojic doplňují a je to super. Děti jsou šťastné. Finančně to asi bude větší zápřah až povyrostou, zatím jsou všichni relativně malí. Ale i tak -výhledově možná máme otevřenou možnost pátého ( teď to chvíli vypadalo, že páté bude dříve ( selhala ant), ale tím, že tu možnost vyloženě nezavrhujeme... jsme to vstřebali a začali se těšit, nakonec do v 9tt nedopadlo a já místo, abych "byla ráda" že nebude takový stres, jsem to obrečela a zas to v sobě rovnám). Držím palec ať se rozhodneš dobře. Za mě jsou děti vždycky dar. Ale tvůj život nikdo jiný žít nebude a chce to, aby sis pak později nevyčítala ani jedno rozhodnutí a byla s tím srovnaná.

niski
21. zář 2020

@zrzulec myslím, že bude skvělé, že ta roční bude mít k sobě parťáka, máme třetí a čtvrté děti s velkým rozestupem /poslední bylo nečekané překvapení/ a lituji, že malá k sobě věkově nemá sourozence. Ze začátku to bude náročné, ale časem si to sedne, větší děti budou více mimo domov a půjdou za vlastním životem a ta menší tu nebude tak sama. Práce se může přizpůsobit, starší můžou začít chodit na brigádu, aby si mohli koupit, co se jim líbí. Je jasné, že člověk je nejdřív v šoku, ale brzy si to sedne :o) Držím palce.

veronikav31
21. zář 2020

@zrzulec i když se kojí,tak se lze chránit, kojení není antikoncepce...lze jak pilulky,tak i tělísko.pokud nejsi OSVČ,tak ti musí držet místo do 3 let věku dítěte.jak to teď máš s prací?kdo hlídá nejmladší?

zrzulec
autor
21. zář 2020

@veronikav31 já se nevymlouvam vím že kojení není antikoncepce my si dávali pozor ale i přesto teď už se můžu jen bit do hlavy hlídá ta starší 15 léta docela často a ano jsem OSVČ

veronikav31
21. zář 2020

@zrzulec můj kolega říkal, stačí kapka a už capká... vždycky si na to vzpomenu,něco jako hlídání neexistuje.uvidis jak se rozhodneš.ale určitě svou roli mámy nehazej na svou starší dceru,není to chůva,je klasický puberťák,aby ji sestra nebyla časem na obtíž...zkus nějakou chůvu.

zrzulec
autor
21. zář 2020

@veronikav31 počkej já jsem neřekla že hlídá pořád ona se sama navrhla že chce hlídat a dokonce to má jako brigádu

annasmyckova
22. zář 2020

@zrzulec dětí mám 5 (3 starší a 2 mladší). Jsme oba s manželem osvč, finančně to jde, časově docela taky, ti starší už jsou samostatní. Hlavně už to není zas až takový rozdíl -auto máme velké pro 9 lidí, vařím ve velkých hrncích, mám pračku, sušičku, velký barák... děti mají na ledasco služby, takže to neleží všechno na mě.

shanak
26. led 2021

Dobrý den, hledám maminku, která je na tom finančně špatně a potřebuje pomoci. Pokud jsi i žena/slečna, která čeká miminko a neví co dál také napiš. Popíšeme, poradíme si a uvidíme 🙂

priefi
30. led 2021

@zrzulec pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak půl rok Ti musí držet přímo Tvoje místo, pak do 3 let dítěte Ti musí držet místo, co máš v pracovní smlouvě. Co se týče rozhodnutí, je na Tobě, co je pro Tebe menší zlo, co Tě bude bolet méně, když se v budoucnu podíváš na svůj život, které rozhodnutí bude pro Tebe méně bolestivé. Tady je každý hned rozhodnutý, protože nejde o jeho život, nejde o jeho rozhodnutí. Nikdo neví, jak Tě ovlivní jedno nebo druhé rozhodnutí, jak to ovlivní Tvého partnera... Nejlépe sebe znáš Ty. Zavři oči a představ si budoucnost, nejen tu blízkou, ale i tu vzdálenou. A podle toho, která se Ti bude líbit víc, si vyber. Navíc jsi úplně na začátku a příroda může udělat sama rychlý proces

ema90
30. led 2021

@priefi Ja myslim, ze pani uz musi byt davno rozhodnuta, prispevek je ze zari 😀

zrzulec
autor
30. led 2021

@priefi děkuji za tvůj názor ano jsem už dávno rozhodnuta 😂 za 15 týdnu budu rodit a hlavně aby bylo zdravé a ohledně práce jsem OSVČ spíš že ty zákaznice už za mnou nebudou chtít jít jak jr. Teď podruhé musím opustit během necelych 2 let

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru