Maminky dnes jsem si udělala tehot. Test a vyšel mi okamžité pozitiv. 😑
Mám už 3 syny ( 10 , 8 , 2 ) ale všechny děti jsem rodila císařským řezem. Vůbec nevím co mám dělat 😥 chtela jsem jen 3 deti a přemýšlím že bych šla na potrat , protože miminko jsme naplánovali ale nevím co to obnáší jestli to vůbec zvládnu a pak druhá strana je strach, že už asi nemůžu rodit když jsem měla 3x císařský řez. Mohly by jste mi prosím popsat nějaké vaše zkušenosti nebo poradit ? Jsem teď trochu ve stresu 😢😢😭 a u doktora jsem nebyla aby mi poradila takže doufám že mi tu nebudete psát ať zajdu k doktoru. Děkuji za Vaše odpovědi
Co muž, to záleží na tom, co chcete vy dva, co zvladnete (doma dalsi roky, prace, vek, bydleni, auto, finance, zdravi a tisic dalsich věcí
@lv tak mě nejde o finance atd , protože nejsme na tom špatně aby jsme se nemohli postarat o další miminko .. ale jde mi spíš o psychické stránce co dělat či si necháme nebo ne jak to budu já zvládat když půjdu na zákrok nebo co když si to necháme jak to bude probíhat 😔😔 bojím se obojí varianty
@salinecka asi to doma probrat s chlapem a asi i z lékařem zda je vše ok asi budete možná víc odpočívat atd...myslím že zvládnout se to dá když si našlo cestičku nějaký důvod to má ..jít na zákrok je psychicky náročné to chce opravdu bejt rozhodnutá jinak vás to dožene držím palecky
@salinecka Další císařský řez je rizikovější, ale záleží na tvém zdravotním stavu, jaká je jizva atd. Vím o ženě, která má za sebou 5 císařských řezů, musela kvůli poslednímu jet rodit někde z okolí Zlína do Brna, ale zvládla to dobře, je to už i dost let. Určitě bych se co nejdřív zašla poradit za doktorkou. A zvážila bych možnost sterilizace při porodu🙂 Budeš to mít po zbytek života v klidu. Jinak gratuluju, nevypadá to, že bys o potratu přemýšlela kvůli jinému důvodu než kvůli tomu císaři. Buď v klidu.
Probrala bych to s chlapem jestli to je nebo není nějaký problém tím bych začla. Postavení chlapa je taky důležité, ať nejste na miminko sama. Musíte si sama uvědomit jestli chcete nebo nechcete, jestli dáte to že by jste dala miminko pryč.
@salinecka Probrala bych to s gyn. , zjistila jak velká jsou rizika pro tebe. Já mám dva císaře po sobě (dva roky od sebe a problém to nebyl) samozřejmě, ze každý další zásah do jizvy je riziko. A v sobe si srovnat zda bych pripadne zvládla žít s vědomím potratu. Drzim palec. Já mám čtyři chlapecky ( ale jak jsem psala císaře jen dva).
@salinecka co se týče toho strachu z 4. císaře, tak plně chápu tvé velké obavy. Já mám za sebou 2, původně jsem chtěla děti 3, ale při představě dalšího císaře už se mi do dalšího taky nechce. 🙈 Ale dneska už není zas tak výjimečné, že mají ženy 4 děti císařem. Já jsem v kontaktu s dulou, která se přímo zaměřuje na porody po císařích a ta dokonce měla klientku s úspěšným VBA3C,čili po 3 císařích přirozeně. Už i rodí ve Vyškově nebo v Ostravě po 2 císařích, což je ve většině nemocnic nemyslitelné, tam už je to zcela běžné. Řešila bych s doktorem stav jizvy, s fyzio stav těla, protože když to nefunguje, tak jak má, tak je pak zbytečně velký nápor na dělohu a tím i na tu jizvu... A hlavně svoje psychické rozpoložení na prvním místě. On co doktor, to jiný názor. Někde řeknou, že i třetí dítě je hazard se životem, jinde řeknou, že stačí počkat rok a pak se a s klidem můžete vrhnout na třetí. Už jsem i četla, že při třetí sekci stejného pohlaví doktoři vtipkovali o tom, kdy jí mají čekat ještě pro toho chlapečka. 🤷 Já tenkrát psala v jedné skupině na fb ohledně strachu z třetího těhotenství a napsala mi spousta žen, mnoho z nich mělo za sebou 4 sekce, dokonce jedna 5 sekcí během pár let. Teď už neplatí striktně 3 a dost. 😊 Pokud je jizva dobře srostlá a ty se na potrat necítíš, tak bych to neřešila. 3 je stejně takový blbý lichý počet, sudý je lepší. 😌
Zkušenosti s císařem nemám, ale pokud si miminko necháš, tak bude mít tvůj nejmladší syn k sobě parťáka 😊
tady na koniku je holka, ktera ma 5 deti a myslim, ze vsechny cisarem. vekovy rozdil mezi predposlednim a poslednim je dokonce 1 rok. muzes se ji zkusit ozvat, treba ti neco poradi, nebo alespon se podeli o zkusenosti, jak to bylo, jestli byly pripadne nejake komplikace a jake @juliemichal
ahoj, mě doktoři řekli ze kdybych měla 3. tak mi důrazně doporučí sterilizaci rovnou k tomu císaři. Už to samotné 3. těhotenství bude brané jako rizikové. Nedivím se ti že to zvažuješ, osobně bych do toho asi nešla. Kdyby se něco stalo tak za sebou necháš tři děti. Ale samozřejmě jít na potrat je taky hrozný zážitek ... ať se rozhodneš jakkoliv, tak přeji štěstí 🌷
Ahoj. Prosim te, hod se do klidu. Vim, ze to asi neni v tehle situaci jen tak, ale zkus to par dni prodychat. Ctvrtym cisarskym rezem samozrejme rodit muzes, taky jsem rodila a moje dve kamaradky taky. To se doktori jen tak jisti. Rizikovy to je, ale jsou horsi veci a horsi rizika. Slib doktorum, ze si zodpovedne nechas udelat pri ctvrtym cisari sterilku a oni se hodi do klidu. Je asi rozumny pri kazde prohlidce na gynde kontrolovat jizvu, ale pokud jsi vic jak rok po SC, nemel by byt problem.
Ale chapu tvoji situaci. Muj mu ctvrty nechtel, ze jsou to pro mne po trech sekcich znacny rizika. Nicmene jsme to nechali otevreny, ale ja naprosto se cvrtym nepocitala. A on prisel. Pozitivni test jsem mela v den, kdy jsem poprve cetla o corone. Pak ty tance jako lockdowny, vsechny deti doma atd., ale prezili jsme a nejmensi je prinosem pro nas vsechny. Starsi deti ho miluji a on je. Uz je to partak. Zapadl k nam jako schazejici dilek puzzle. Uz se i ja citim kompletni a mista u stolu jsou uz vsechny obsazeny❤ To zvladnes, protoze by ti ho osud jinak neposlal.
Taky mám 4! Všechny císařem! Čtvrté bylo samozřejmě neplánované, půlku těhotenství jsem probrečela. Ale zvládli jsme to bez komplikací, v termínu. Podpořila mě lékařka i celá rodina. Jsem štastná, že ho mám, že je mám všechny.
@fatal_error mám 4 císaře za sebou 🙂 a ano mezi třetim a čtvrtým císařem rozmezí rok a měsíc 🙂
@salinecka pokud máš nějaké otázky tak mi napiš do SZ odpovím ráda
@juliemichal no já bych měla mít rozmezí po posledním 2 roky a nějakých 7-8 měsíců.. ještě právě nevím přesně kolik jsem týdnu tehu.
Ahoj,tak já zkušenost s císařem nemám žádnou, ale přispěju z mého úhlu pohledu. Končíme teď těhotenství se 4.miminkem. Otěhotněla jsem taky více méně neplánovaně a že začátku jsem to dost těžko vstřebávala. Bála jsem se,jak to zvládneme, už jsem byla zvyklá v práci, navíc jsem po víc jak roce hledání dostala 2 lukrativní nabídky na novou práci. Miminko jsme si ale nechali,potrat bych určitě psychicky neunesla. No a teď jsme 37.tt a na toho drobečka se strašně těšíme, možná i víc než na 1. Všechno se v životě děje z nějakého důvodu a když už si ten človíček k vám masel cestu, tak mu ji otevři 😉 navíc, nejmladší bude mít parťáka. A když není problém finanční,tak se vše ostatní určitě dobře zvládne 😍😍😍 držím palce, ať se rozhodneš správně 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@salinecka nenabizeji u 3.cs rovnou sterilizaci??