Ahoj holky...28.7. mam termin prvniho porodu a zacinam byt uz celkem nervozni a predstavuju si ty nejcernejsi scenare🤦🤦🤦😞😞na druhou stranu se uklidnuji ze urcite vsechno bude ok...ale...zacinam mit obavy z toho,ze prijdu k porodu a nebudu moc rodit prirozene protoze mam uzkou panev.je to zatim jen moje myslenka,panev mi asi jeste nikdo nemeril...Ale je tu nekdo kdo mel uzskou panev a porodil v pohode prirozene?zmeri me i mimco pred porodem jestli jsem schopna ho porodit?ja nevim proc ale nechci cisare...je to pro me takove neprirozene,nechci prijit o ten prvni kontalt s miminkem a to vsechno😞samozrejme kdyz nebude jina moznost...Rada bych i porodila do terminu,sem z toho konce uz tak unavena ze bych to nejradeji mela uz za sebou a nerada bych prenasela..samozrejme to asi nijak neovlivnim...na prcka uz se neskutecne tesim🥰🤱🤱omlouvam se za asi trapnej prispevek,ale potrebovala sem to asi napsat a slyset ze i drobna mala slecna muze v klidu porodit mimco pres tri kila🤦🤦😂😂taky sem dost nervozni z toho ze to prijde zrovna kdyz budu doma sama a nebude me mit kdo odvest...🥺🥺volal jste si nekdo sanitku?bylo to v pohode?
Snaž se být v klidu. Pánev obvykle měří gynekoložka, tak nevím, já jsem extrémně hubená, ale pánevní kosti jsou asi uložené normálně, protože dr. nic neříkala a zvládla jsem porod 3x. Císaře obvykle nechce nikdo, ale víš co, pokud je to potřeba... Pamatuju si na své strachy před porodem a ne jen před prvním. Jedna známá mi řekla: neboj, šlo to dovnitř, půjde to i ven🙂 A víš co, měla pravdu. Chce to být v klidu, poslouchat svoje tělo, věřit sobě i miminku, že to v pohodě zvládnete. Porod nepřichází obvykle z ničeho nic naráz, takže na sehnání odvozu bývá obvykle čas a i sanitka se dá zavolat (mě nakonec vždy vezl muž, rodím zásadně v noci). Věř si!
Mám úplně stejné pocity jako ty. Termín mám v pátek a podle pondělní kontroly to zatím nevypadá. Už jsem taky nervní. V noci nemůžu spát, bolí mě kyčle. Ten konec je opravdu náročný, snažím se zaměstnat, být pořád v pohybu ale podvědomě si taky představuju kde co 🤦
@ellyem ja jedine co delam tak ke ze piju od 36tt malinikovy caj a prave mam taky vytoky cele tehu nastesti teda veskere stery v poradku..nad aniballem sem premyslela ale upustila sem od toho pac mam kamaradku ktera ho stihla pouzit trikrat a pak dalsi ktera i pres cviceni byla sesita jak prase...vahovej odhad mas krasnej no o tom zadna🤦😳😳ale urcite to bude v pohode,u me psychika ted pracuje desne..dneska sem byla na kontrole a gynekolog mi natocil jen monitor,tlak moc ale zadnou prohlidku vaginalne neudela tak ani nevim jestli je nejakej pokrok z minuleho tydne...mas pravdu nic jineho nez zvladnout to nam nezbyva🙂🥰snazim se myslet pozitivne ale jak se to blizi...
@zuzkasim snazim se si verit..ale jak se to blizi...porad si rikam ze nejsem zadnej pecival a pred tehu i cele tehu jsem dost fyzicky aktivni do posledni chvile jsem chodila do prace,porad chodim na prochazky,doma uklizim jak diva,vcera sem pucovala auto...tak to snad aspon trochu vynahradi nejake to cviceni...tak samozrejme pokud bude cisar potreba urcite se branit nebudu jen je to pro me takovy neprirozeny a i kdyz mam desnej strach chtela bych to cele i s prirozenym porodem...
@petralp to je strasne tohle cekani...jak rikas spani je ted peklo,chodidla uz mam otekle nonstop rano kdyz se postavim na nohy trva to nez se rozejdu jak to boli,funim i vseho jak bernardyn,dole me vsechno tlaci,picha...ty posledni dny jsou tak nekonecny ze mam pocit ze snad rodit nebudu...moje psychika pracuje den co den...momentalne lituju toho ze sem takova husa a vsechno hledam,studuju a porovnavam na internetu😂😂🥺🤦🤦🤦me dnes na kontrole vaginalni vysetreni vubec nedelali tak ani nevim jakej je pokrok z minula...tak se uvidi pristi tyden no...
tak jednoduchá rada, snaž se myslet pozitivně, užívat poslední dny s břichem (chápu, že to je utrpení, taky jsem rodila v létě) a hlavně proboha nic nehledej a věř, že to bude rychlé a v pohodě, odměnou bude miminko v náručí ❤
@veruuu_kubesovic o to se snazim ale vzhledem k me povaze mi to moc nejde...a taky verim ze mi ty pohyby miminka v brisku zacnou casem chybet🙂cele tehu bylo krasne,sama pohodicka neskutecne jsem si to uzivala ale ted posledni 3 tydny teda mazec...ja cekala i ten konec pohodicku🤦🤦😂😂😂dekuji za povzbuzeni urcite se budu snazit myslet pozitivne a tesit se😍
Neboj, váhový odhad je jen odhad, kdo ví, jak to bude 😉
Určitě tě nikdo neměřil? Mě měřila sestra hned při potvrzení těhotenství.
To, že tě už všechno bolí je v podstatě dobře, vlivem hormonů se rozvolňují vazy, takže i ty pánevní kosti budou pohyblivé, aby byl porod vůbec možný. Ona příroda ví, jak na to, tak se neboj.
Je dobře, že víš, co všechno se může pokazit- budeš na to případně připravená, ale rozhodně si nemysli, že se to musí stát zrovna tobě. Ty jdeš naprosto v pohodě a s přehledem porodit krásné zdravé miminko a zvládnete to spolu hravě 😘 toto miminku i sobě opakuj 😉
@kafr dekuju za krasnou zpravu...sestra me urcite nemerila ta se vzdy jen starala o odbery krve,moci,tlak a papirovani...jestli se meri panev jako vnejsi rozmery tak to mi urcite nikdo nedelal za cele tehotenstvi...to si taky rik no...ze priroda vi co dela a proto se na ni spoleham ve vsech smerech...jak rikam jedinou vec co delam piju 2x denne malinik a ani to neni zaruceny ze to k necemu je..urcite vsechno bude tak jak ma byt🙂me uz i rozciluje to ze mam pocit ze bricho je tvrde snad nonstop kazdou chvili...to je tak neprijemny pocit...😞ale to krasne stvoreni za ty vsechny utrapy urcite stoji🙂😘
Me nemerili ani pred peti lety ani pred dvema lety, ze se to dneska uz moc nedela, ze se ty kosti u porodu rozestoupi, tak dopredu nestresovat. Jsem sice obri, ale mam vylozene trojuhelnikovou panskou postavu a oba porody byly rychle a prakticky bez poraneni. A velka miminka se pry rodi lip.
Taky jsem pred porodama dycky hrozne stresovala, poustela jsem si na youtubu jak rodej pandy (asi tak jako by clovek sel na velkou)... a nadavala proc nam priroda nadelila tak velke deti. Ale pak to bylo v pohode, velke deti jsou fajn,u porodu to neni rozhodujici a po porodu je o ne mnohem snazsi pece.
Jojo to znám. Taky mi ráno trvá než se trochu rozejdu. Mě teda doktor vnitřně vyšetřoval na každé prohlídce a říkal že to asi v termínu nebude tak jen doufám že nebudu přenášet moc dlouho. Každý se furt vyptává jestli už něco máme a pořád takové ty blbé poznámky typu..no břicho máš vysoko to ještě nebude 🤦uuuf toto mě točí na maximum 😂 však ono přijde 😜
Nikdo mi za celé těhotenství pánev neměřil a ač jsem měla z porodu strach, byl to hezký zážitek. Hlavně se v porodnici nenechat rozhodit, myslet pozitivně a poslouchat svoje tělo. Nevěřila jsem, ale opravdu je "naprogramované" a samo ví, co dělat. Důležité pro mě bylo nepřipustit si, že to nezvládnu. Když hlava ví, že je všechno v pořádku a brzo budeš mít v náručí nejkrásnější zázrak, hned se ta bolest lépe snáší.☺️
Jeee, to pro uklidnění hledáš právě mě, jsem drobek, 155 cm a pánev spíš úzká (ale nejdůležitější rozměr pro porod OK). A zvládla jsem bez poranění i 3820g 🙂.
(Ale oba porody mi proto vyvolávali, vždy to bylo po termínu)
Neboj se, bude to v pohodě 😊 avšak chápu tvé pocity. Já rodila v květnu 😊 měla jsem termín 30.4 a rodila jsem 8.5 vyvoláváním. V porodnici mi praskli vodu a dali kapačku s oxitocinem, protože se malému nechtělo. Váhový odhad byl 3509, nakonec měl 3400 😊
Vím že je ti teď ouvej, že se určitě na jednu stranu těšíš a na druhou bojíš, ale užívej si to 🥰
Můj porod trval díky vyvolávání 7 hodin s 2x podanym epiduralem, kdy už jsem prosila, aby mi udělali císaře, ale nakonec jsem porodila přirozeně a je to něco naprosto úžasného 🥰 najednou tě zaplaví takovej pocit štěstí, je na veškerou bolest a chmury okamžitě zapomeneš 😊😊 a i kdyby jsi byla poraněná tak jako já (15 stehů), tak se zahojis a nebudeš o tom vědět ☺ tak se určitě ničeho neboj, ono to půjde a nakonec to bude krásné ☺ držím palečky 🍀
Hele v klidu kamiska je uzounka neměla nikdy ani 50kg a porodila chlapecja 4kg, takže v klidu a porodila do hodiny sikula
Dekuji vsem za povzbudive zpravy🙂trochu jsem se bala ze budu ukamenovana jako ze sem hrozna hysterka atd..😞😞😞budeme verit te mimco prijde na svet az se na to bude citit a bude vsechno v pohode...cele krasne tehotenstvi urcite zakoncim i krasnym pohodovym porodem😂😂😂😂🙏🙏🙏🍀🍀🍻🍻👍👍👍moc dekuju..
@eviicka tak to ses sikula...prave ja pred tehotenstvim nemela ani 50kg a mam sotva 160 cm..🤦🤦🤦proto bych rada taky porodila do terminu ale jak rikame panev zatim jeste nikdo nemeril a to jsem dneska 38+1tt...porad to beru tak ze je jeste cas...🥰
Já měla externu (pánev) 15 cm, hraniční je prý 17. Celkově mám 163 cm a 55 kg před těhu. Gyndařka moc nevěřila, že porodím přirozeně a povedlo se 🙂 Měla jsem teda nástřih, malému uvízly nožičky v břiše a měl docela velkou hlavičku, ale jinak dobré. Syn měl 3 200 g. Hlavně myslet pozitivně a zbytečně se předem nestresovat něčím, co vůbec nemusí nastat 🙏🏻
Pokud se bojíš, že máš úzkou pánev a nebudeš moct porodit přirozeně, tak hlavně nerod v klasický poloze na zádech 🙈🙏. Při ní je pánev nejmíň otevřená pro porod dítěte. Joo a neboj, určitě to zvládneš, příroda není hloupá a tvoje tělo "udělá" jen tak velký mimčo, aby ho zvladlo dostat ven 👍❤️
Já oba porody měla mnohem mnohem mnooohem lepší a jednodušší, než jsem si předtím představovala 🙂 Dcera 9h kontrakce a megarychlá druhá fáze (na jeden zátah), syn si pustil vodu, pak si dal 3 hodinky voraz, potom kontrakce sotva 2 hodiny (strašné asi jen 20 minut) a už taky vystřelil ven, nedočkavec 😀 Druhá fáze porodní byla mnohem lepší a méně bolestivá, než jsem čekala. Kontrakce byly na houby, ale to se nedá nic dělat.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já mám termín dneska, včera mi řekli váhový odhad 3700 g, což mě docela vyděsilo. Do toho mám mykózu, takže cvičení s Aniballem taky smůla... Mám taky strach, bojím se, ale zvládneme to! Musíme 🙂