Jak zvládnout druhé těhotenství?

lidija1234
9. bře 2023

Maminky,prosím o rady jak jste zvládly druhé těhotenství? Mám doma 1,5 roku starého chlapce a teď jsem v prvním trimestru a každý den umírám. Je mi hrozně zle plus únava....moc nezvládám fungovat s malým. Hodně mu teď pouštím cocomelouna abych mohla odpočívat ale mám ze sebe hrozný pocit že se mu nevenuji. Nevím jak se nahodit a normálně fungovat i uvařit je pro mě nadlidský úkol. Dobře mě bývá jenom večer a to ne vždy. Nemate nějaké rady co vám pomáhaly ?
Plus nevím jestli už hormony ale mám úplně hrůzu jak budí zvládat dvě děti jestli jsem se neunahlila 🙈chlap moc nepomáhá takže jsem n vaše skoro sama

werik153
9. bře 2023

@lidija1234 úplně normální pocity. Měla jsem to stejně. Tak jsem pouštěla pohádky.

kozaci
9. bře 2023

Jsem (byla jsem) na tom podobně. Doma pětiletá a tříletý- ty jsou v pohodě, zabaví se sami. A k tomu rok a půl letý chlapeček, s ním je další těhotenství náročný. Taky jsem měla výčitky, zda jsme se neunáhlili se čtvrtým, ale mě osobně první trimestr končí a je mi výrazně lépe. A hned jde všechno líp. Vydrž!!!! Bude líp! (Teď mu pohádky klidně pouštěj, odpočívej, však nevolnosti ustoupí a pakbudes mít více energie na cokoliv!)

hani_na
9. bře 2023

@lidija1234 Měla jsem to stejně. Já ležela s hadrem na hlavě, on po mně jezdil angličákama. Všechno mi smrdělo, k obědu bylo často rizoto😁 Bohužel narodil se nespavec s kolikami, výčitky, že na něj nemám tolik času mám pořád, starší teď visí hodně na manželovi..

veru181
9. bře 2023

Snažila jsem se si se starším hrát tak, že jsem seděla na zemi nebo na gauči a asistovala mu při hře (třeba si i jen povídala o tom, co dělá, pomohla mu s kostkami apod.).

muhehehe
10. bře 2023

Ono se to po tom prvním trimestru srovná ;) Já jsem těhotná počtvrté a čtyřikrát to bylo úplně stejný - první trimestr únava jak blázen, a pak už dobrý. Tak vydrž ;) Nevím jestli máš za sebou nějaké odběry, mě vždycky v těhotenství strašně spadlo v krvi železo a to má na únavu taky dost velký vliv, když jsem ho pak začala brát, vždycky mi bylo do týdne (než se v těle doplní) fakt znatelně líp.

A jak to dáš pak? Úplně normálně, jako jiné matky 🙂 Však ani nemáš nějaký drasticky malý věkový rozdíl, tak běžně... a nezapomeň ihned po porodu zapojit tatínka ;)

dyechampion
10. bře 2023

@lidija1234 ja jen, ze cocomelon je fakt zlo. Puste radeji Simple Songs, Mr.Rachel, Pat a Mat, Krtecek, Zpivejte s nami…
Ty animaky typu Cocomelon jsou strasne spatne-jsou osklive, to je jedna vec, ale jsou priserne rychle a neklidne a jejich tempo neni staveno na rocnaka az dvouletaka. Poustejte klidnejsi veci 🙂 (a drzim palce!)

goovana
10. bře 2023

@lidija1234 já byla podruhé těhotná když bylo dceři 11 mesicu...taky paráda
Manžel dělá krátký dlouhý takže jsem se vždy hecla a sedla si s malou alespoň na zem a "nejak" jsme si hraly..jinak nejlépe mi bylo na vzduchu
Takže když to pak jinak nešlo courali jsme venku třeba i půl dne
Ke konci už to Teda nešlo to jsem sotva chodila...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru