Maminky,prosím o rady jak jste zvládly druhé těhotenství? Mám doma 1,5 roku starého chlapce a teď jsem v prvním trimestru a každý den umírám. Je mi hrozně zle plus únava....moc nezvládám fungovat s malým. Hodně mu teď pouštím cocomelouna abych mohla odpočívat ale mám ze sebe hrozný pocit že se mu nevenuji. Nevím jak se nahodit a normálně fungovat i uvařit je pro mě nadlidský úkol. Dobře mě bývá jenom večer a to ne vždy. Nemate nějaké rady co vám pomáhaly ?
Plus nevím jestli už hormony ale mám úplně hrůzu jak budí zvládat dvě děti jestli jsem se neunahlila 🙈chlap moc nepomáhá takže jsem n vaše skoro sama
Jsem (byla jsem) na tom podobně. Doma pětiletá a tříletý- ty jsou v pohodě, zabaví se sami. A k tomu rok a půl letý chlapeček, s ním je další těhotenství náročný. Taky jsem měla výčitky, zda jsme se neunáhlili se čtvrtým, ale mě osobně první trimestr končí a je mi výrazně lépe. A hned jde všechno líp. Vydrž!!!! Bude líp! (Teď mu pohádky klidně pouštěj, odpočívej, však nevolnosti ustoupí a pakbudes mít více energie na cokoliv!)
@lidija1234 Měla jsem to stejně. Já ležela s hadrem na hlavě, on po mně jezdil angličákama. Všechno mi smrdělo, k obědu bylo často rizoto😁 Bohužel narodil se nespavec s kolikami, výčitky, že na něj nemám tolik času mám pořád, starší teď visí hodně na manželovi..
Snažila jsem se si se starším hrát tak, že jsem seděla na zemi nebo na gauči a asistovala mu při hře (třeba si i jen povídala o tom, co dělá, pomohla mu s kostkami apod.).
Ono se to po tom prvním trimestru srovná ;) Já jsem těhotná počtvrté a čtyřikrát to bylo úplně stejný - první trimestr únava jak blázen, a pak už dobrý. Tak vydrž ;) Nevím jestli máš za sebou nějaké odběry, mě vždycky v těhotenství strašně spadlo v krvi železo a to má na únavu taky dost velký vliv, když jsem ho pak začala brát, vždycky mi bylo do týdne (než se v těle doplní) fakt znatelně líp.
A jak to dáš pak? Úplně normálně, jako jiné matky 🙂 Však ani nemáš nějaký drasticky malý věkový rozdíl, tak běžně... a nezapomeň ihned po porodu zapojit tatínka ;)
@lidija1234 ja jen, ze cocomelon je fakt zlo. Puste radeji Simple Songs, Mr.Rachel, Pat a Mat, Krtecek, Zpivejte s nami…
Ty animaky typu Cocomelon jsou strasne spatne-jsou osklive, to je jedna vec, ale jsou priserne rychle a neklidne a jejich tempo neni staveno na rocnaka az dvouletaka. Poustejte klidnejsi veci 🙂 (a drzim palce!)
@lidija1234 já byla podruhé těhotná když bylo dceři 11 mesicu...taky paráda
Manžel dělá krátký dlouhý takže jsem se vždy hecla a sedla si s malou alespoň na zem a "nejak" jsme si hraly..jinak nejlépe mi bylo na vzduchu
Takže když to pak jinak nešlo courali jsme venku třeba i půl dne
Ke konci už to Teda nešlo to jsem sotva chodila...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lidija1234 úplně normální pocity. Měla jsem to stejně. Tak jsem pouštěla pohádky.