Jak jste zvládly těhotenství a akční druhé dítě?

7. čer 2023

Ženy jdu si pro radu... Jak jste zvládaly těhotenství a péči o malé dítě? Respektive mi jde o to... Jsem v 19tt a mám 2r9m holčičku, která je fakt živel 🤣 miluju jí... Ale nenechá mě pomalu vydechnout, odpočinout. Např když si sednu, lehnu tak po mě leze, skáče... Samozřejmě chápu, je to hravé a akční dítko ❤️ ale trochu mě děsí to, jak mě sem tam bouchne do břicha, jak se o mě opře (o břicho). snažím se zamezit jakému koliv nárazu ale ne vždy všechno chytnu 😶. Vím že to nedělá naschvál. I když jsem jí milionkrát řekla, že tam mám miminko a musí opatrně. Tak za 5min zase chytám nohy, které kopou kolem sebe 🤣 Jak jste to měly vy?
Jinak dneska mě rozbrečela... Sprchují se, přijde a říká... Jee mami ty máš hezkýho špekáčka🤣 pak mě chytla kolem břicha, dala pusu a říká.. mám ráda brášku v bříšku 😭😭😭 bože jí to miluju❤️

jana_zofie
7. čer 2023

Tak to ti bohuzel nepomohu. Nijak. Asi tak jak ty. I kdyz mala byla mensi, jsou od sebe dva roky, takze do toho nedala takovou silu (ten rozdil bych rekla ze byl oproti dnesku fakt znatelny). Ale vsechno nakojec v pohode. Maly musel byt poskakany a dokopany hodne, ale nenarodil se s otiskem lokte na hlave, takze cajk...
Jsou to ale zlaticka ti starsi nekdy, co?

krisstina93
7. čer 2023

Neřešila sem, při posledním těhotenství sem měla prvnaka s časově náročným kroužkem a dvouletého akcnaka :D nedalo si cely den ani sednout :D porad sem behala do školy, ze školy, půlku odpolední v týdnu sme trávili na fotbale, tahala sem nákupy a dvouleté dítě do třetího patra bez výtahu a v mezicase vymyslela zábavu batoleti :D proste jak kdybych nebyla těhotná no :D

konidana
8. čer 2023

Nemela jsem v tehotenstvi 6adne problemy tak v pohode
Paradoxne jsem v druhem tehu ani nebyvala tak unavena (pri prvnim nutnost poledniho slofika v praci) s 18.m ditetem, které od 10.m behalo a vsude lezlo proste nebyl cas. Asi ve 3.m jsem ji uz odmitla nosit, ale v sede nebo v leze po mne lezla normalne. Deti jsou od sebe necele 2 roky

gingermom
8. čer 2023

Malé děti jsou všechny akční, ne jen tvoje, to je dáno věkem. Často se setkávám s názorem "To moje dítě je strašně živé!" .... No jasně, je, děti mají spoustu energie. A taky spoustu empatie, stačí je navést a taky naučit si. Rozdělit si čas na společné aktivity a samostatné činnosti (např odpolední klid - u pohádky, samo v pokojíčku, jakkoli...), aby ses mohla trochu nadechnout i ty a odpocinout. Pak s miminkem oceníš 😉

luhana
9. čer 2023

Radu asi nemám, jen pochopení 🙂 mám syna 2r2m a momentálně jsem v 11tt. Kopance do pupku denně už ani nepočítám, neustále se po mě smolí, kope nohama...snažím se s ním chodit co nejvíc ven, protože nejhorší je to doma. Kolikrát mě ale kosí únava, ale k odpočinku prostě není prostor. Přeji hodně sil 🤣

lvl16
9. čer 2023

Nám se postupně podařilo tříleťákovi vysvětlit, že máma je teď hroznej chcípák, kterej ho nemůže nosit a musí hodně odpočívat. Nejdřív to bylo náročné, ale s rostoucím břichem pochopil a teď mě sám posílá spinkat, že si bude dělat něco svého. Taky se mu hodně snažíme zajistit náhradní program - berou si ho na výlety naši, manžel začal chodit dřív z práce, aby na něj měl víc času, jezdí ke mně kamarádky s podobně starými dětmi…

honatko092
9. čer 2023

Fungovala jsem normálně až do porodu. Těhotenství a první syn, který měl 18 měsíců - 2 roky, 3 měsíce (tehdy jsem rodila). Dvakrát denně venku i s velkým pejskem, pořád jsem za nimi běhala 😅 V 6. měsíci jsem se stěhovala a až do porodu jsem syna, který měl 14 kg tahala do třetího patra bez výtahu. Těhotenství bylo bez problému, jinak bych to neriskovala. Jo a odpoledne jsem si lehla a spala s ním, úklid počkal. Zato teď se dvěma dětmi je to fakt záhul a s láskou vzpomínám na břicho a jedno dítě 😂😜

ekou
9. čer 2023

Každá rada drahá. Já v 9.měsíci tahala třeťáka na bobech do kopce :D. Naštěstí doma třeba byla četba knížek a někdy i puštěná pohádka, když už to nešlo.

ivetkafek18
9. čer 2023

Ja zustala tehotna kdyz mala mela 5m. Nosila sem ji hodne dlouho i s kotlem. Pes na mne taky skocil ne jednou a pohode. Skus si najit system hrajte se na zemi na podlozce napr ctete knihy brzte ven na prochazku nebo neco. To zvladnes mimcu takove drobnosti neublizi 🙂

demetritis
17. čer 2023

Ráda 4 násobný matky, jez když jí dítě spí když spí dítě úklid si rozloz tak aby jste ho měla tak na 3x, když má dítě pohádku uklidte co je potřeba oběd barová židlička pracovní plocha něco u it rovnou při vaření zbytek po jídle, když si malá může kreslit u stolu, jinak to moc nejde mám 3 děti po 20.mes a 4 je o 3a pulroku mladší teď bude 5 o 3 a čtvrt roku a je to zahul hlavně teď s rizikacem ale dá se to jen prostě některé věci se musí upravit

veronikav31
17. čer 2023

Máme mezi dětmi rozdíl 2r a 1m, se synem jsem měla hodně rizikové těhotenství,musela jsem ležet,takže se starší dcerkou jsem si hrála v leze,zbytek musel obstarat tatínek,já musela ležet jinak nemocnice,to už byl pro mě větší strašák.prvni trimestr se úspěšně zvládli,pak už to bylo lepší,už jsem fungovala normálně, procházky, výlety,atd.,ke konci zase nic moc, hrozil předčasný porod,tak jsem musela zvolnit,ale naštěstí syn se narodil přesně jak měl.

jerrabina
17. čer 2023

@ekou tyjo tak to třeťák by měl u mě smůlu už z principu 😁 a dcera mi podávala věci ze země a já byla ráda, že se aspoň to dítě může naučit empatii, že se netočí svět jen kolem něj.
Já měla dítě už 4lete, už to chápala, ale taky občas zapomnela a bouchla/kopla/opřela se. Jednou jsem ji tedy vztekajici táhla z auta a bolelo mě břicho, ale druhý den už v pohodě a maly se narodil bez následků 🙂

jerrabina
17. čer 2023

@jana_zofie "a nenarodil se s potiskem lokte na hlavě" je super vyjádření 😄😄😄 smála jsem se celkem dlouho a přitom je to trefné 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru