Ahoj holky,
předem Vás moc prosím o slušnou konverzaci, jsem momentálně extrémně citlivá a omlouvám se za anonym.
V lednu jsem přivedla na svět chlapečka císařským řezem. S partnerem se nám podařil po 4 měsíční známosti, dvakrát jsem vyzvracela antikoncepci a už to bylo. S partnerem to máme nahoru dolů.. těhotenství s ním bylo náročné, není moc emočně založený, popsat náš vztah by bylo na hodně dlouho
Krátce po porodu utrousil poznámku, že kdyby se nám to stalo znovu, chtěl by ať jdu na potrat.. to mimochodem chtel i s prvním synem, nakonec mu to jeho máma vysvětlila a teď je přešťastný za něj, cítím to
A teď se dostávám k jádru věci
Otěhotněla jsem. Nemuzu to ani napsat, říct.. chce se mi plakat, klepu se a nevím, co mám dělat. Brala jsem antikoncepci, neudělal se do mě ani jednou a to ještě máme sex 1x za měsíc. Já tomu vůbec nerozumím. Nevím, co mám dělat.. jsem 5,5 měsíce po císaři, máme miminko, finančně jsme v prdeli, vztah spíš končí, než abychom byli šťastní a ja vím, jaký k tomu má postoj. Já vím, že je všechno o tom jak se rozhodnu já, ale nemam za kým jít, s kým si o tom popovídat a tak by mi možná jenom pomohlo slyšet cokoliv
Potrat je pro mě ta nejposlednejsi a zoufalá možnost, pokud by nebyl z vážných zdravotních důvodu, zázemí máme, podporu v rodině taky, je pro mě i možnost jít touhle cestou sama bez partnera, mnohem přijatelnější než potrat jenom protože “teď není vhodná doma”. Mimi zvladam uzasne, je šikovný, všechno umí, každý mi říká, ze dlouho neviděl tak úžasnou mamku, mám vystudovanou specku a školku, troufam si opravdu říct, ze to zvladam na výbornou. A druhý mimi bych zvladla taky.
Kez bych mohla na nej skočit s radostí a on to se mnou sdílel..
Hele, pusobis odhodlane, statecne a inteligentne, myslim ze to zvladnes levou zadni i sama. Mozna prvni roky budou narocny, ale v konecnym dusledku to bude super 🙂 Takze hlavu vzhuru 🙂
Neuvěřitelné, holky, strašně moc vám děkuji ❤️
Mně nesedí hormony a proto mi pan gynekolog doporučil nějaké nové, co ještě nejsou moc otestované. Prý jsou super.. nasadil mi je hned po sestinedělí
špatně na všechno reaguju, týden mi malého vyvolávali koňskýma dávkama a ani ťuk.. údajně mám i blby tvar vaječníku, takže jsem v 18 dostala zprávu, ze bez lékařů neotehotním.. kojím, jeste se mi ani neobnovil menstruační cyklus- vím, ze tohle nic neznamená
Začínám věřit v to, že to takhle má být a možná je to i impulz jít do toho sama a být šťastná
Mám z toho ale neskutečný strach
Ještě jednou děkuji
Nedávno jsem tu psala něco podobného, malý sice už oslavil rok ale zrovna v tu dobu sem zjistila, že jsem těhotná. S partnerem jsme sice za dobře,vše funguje. Ale s prckem mi moc nepomůže vzhledem k tomu že je od rána do večera v práci. První těhotenství bylo náročné, několikrát sem skončila v nemocnici. Porod na houby, malej uřvanej, do teď spí naprd. No rozhodla sem se nakonec že si mimčo necháme. Chápu tvoje obavy, vím že si určitě v horší situaci jak já, ale ať už se rozhodneš jakkoliv tak to zvládneš ❤
Napsala že jste finančně v prdeli s vztah končí. Nechapu co tedy chceš slyšet. Od pulroku většinou začíná se miminko v noci hodne budit.. teprve začne zaprah.. no já bych další dite nepřivedla do hádek, toxickeho vztahu, finančních problému..
Máte pravdu, je potřeba se na to dívat i takhle
Bydlíme u mých rodičů v dvojdomku, jsme téměř samotní, pouze společná velká zahrada. Rodiče mám uzasne, je jim 47 a se vším mi pomáhají, mají dost sil a nikdy by mě v ničem nenechali, mám vysokou školu a jsem schopná se o nás postarat, bydlíme na malé vesničce, kde je dost bezpečně a věřím, ze se mi podaří z kluka vychovat dobrého chlapa, mám velkou rodinu která drží spolu a všichni by mi pomohli, tím jsem si jistá
S partnerem je to horší, v prvním těhotenství jsem došla na to, ze mi celou dobu lhal.. má dluhy, byl ve výkonu trestu, má podmínku a je naprosto bezhraniční, finančně negramotný, za nic nenese zodpovědnost, po porodu měl deprese on, všechno táhnu já.. začala jsem chodit na terapie od minulého týdne, všechno bych zvladla, ale bolí mě, jak se někdy chová a já ho do teď nebyla schopná opustit..
Kvůli němu se mi bohužel bortí vztah s rodiči, protože ti všechno ví a nechtějí ho tu… táta mi několikrát řekl, ze pro nej bude hrdinka, když budu sama s klukem
Nevím, co dělat.. chce se mi z toho všeho zvracet a plakat
Já vůbec nevím, jak jsem se do něčeho takového dostala.. a tak rychle
Chtěla jsem se z toho dostat a najednou tohle.. já jsem úplně v koncích
Mimi se nenechám a budu si to do konce života vyčítat nebo budu mít dvě děti, kterým nejsem schopna dát úplnou rodinu nebo zůstane všechno jak je a posle mě na potrat? Nebo budeme všichni 4? To snad jenom v pohádce..
já jsem bezradná a vidím všechno černě
Vím, ze si za tuhle situaci mužu sama, už se stalo..
Jinak vám holky moc děkuji ❤️
Taky vím, ze se partner změnil a snaží se dělat co je v jeho silách, ale má bohužel neuvěřitelné výkyvy nálad a je nezodpovedný a ja nechci absolvovat další těhotenství s ním, pokud by bylo takové jako to první. Ještě mám čerstvé rány na duši
no a co tedy chceš? když s ním nechceš být, proč jsi se s ním ještě nerozešla? bojíš se toho? Asi tě chápu, ale nemám tu zkušenost. Holky, co tu jsou, a s chlapem se nakonec rozešly, většinou píšou , že litují jen toho, že to neudělaly dřív...
Asi nebudu mít populární názor, ale šla bych na potrat a s chlapem se rozešla.
Pokud máš rodiče, kteří ti opravdu pomůžou jak finančně, tak především hlídáním, kdyby třeba v těhotenství něco (můžeš třeba být na rizikovým, předčasný porod s následným delším pobytem v porodnici, nebo tisíc věcí). Počítej s tím, že začne náročnější období a nebude to jednoduchý, do teď mimčo jen leží a pokud není vyloženě nespavec, tak to zas tak náročné není (pokud třeba matka netrpí depresí nebo tak něco). Ale jak se začne více hýbat, stoupat si a zároveň nechápe co se po něm chce a nejde se s ním moc domluvit, tak to mi přijde jako nejtěžší období. A do toho být těhotná.... Vůbec si to nedovedu představit, ale já bych tedy na potrat nešla
Já bych se rozhodla jen podle sebe a podle toho, jak to cítím. S ohledem na to, jaký vztah spolu máte, bych se na pomoc od něj nespoléhala. Osobně bych si miminko nechala, myslím, že do budoucna litovat určitě nebudeš, i když to bude ze začátku asi náročnější, tak děti za to stojí. Držím moc palce a dej vědět, jak to dopadlo 🍀🍀🍀
Podle toho co pises vis naprosto presne, co mas udelat. Bydlis ve svem (resp. rodicovskem dome). Rodice mas rada, oni tebe a pomohou ti.
Partnera uz asi moc rada nemas. Choval se spatne pri prvnim tehotenstvi, ma vykyvy nalad, trochu se ho bojis a neni ti s nim dobre. Mas strach rict mu o tehotenstvi.
Jsem trochu zmatena z toho ze pises zaroven "financi v pr.." a jsem schopná se o nás postarat. Vychazi mi z toho, ze partner te fianancne tahle ke dnu.
Sedla bych si s rodici a promluvila si s nimi. Zjevne jsou tvou oporou oni, k nim pujdes pro pomoc, kdyz budou potize, oni ti poskytuji bydleni, jejich nazor by me na tvem miste zajimal.
Jestli se pritel chova spatne, tlaci te do potratu, bojis se ho a nemas ho rada - neres, ze je to takove blbe, kdyz jsi zrovna otehotnela a dovol si zit spokojene.. Rozejdi se s nim, miminko si nech.
Ja bych s takovym clovekem 2 deti nechtela. Jako vyzni to blbe,ale i geny,jsou proste geny. Ja bych to vyresila jako @me_druhe_ja
Navic vekovy rozdil mezi sourozenci za me sebevrazedny bez partnera. A co si budeme povidat,hledat pak noveho partnera s jednim nebo s dvema deckama je rozdil. A celkove je to mazec pak. Skolka,skola,prace. Ja nemit manzela,tak praci zvladam ztezi skloubit s praci. Do toho deti nemocny...A hazet zodpovednost na rodice mi neprijde fer. Ja byt rodic,tak bych tezko rozdychala takoveho partnera meho ditete a jeste,aby s nim dcera mela nerozvazne 2 deti. S dvema je vsechno proste tezsi.
Ano,kdyz jdi otehotnela poprve,nevedela jsi o psrtnerovi vse a znali jste se fakt kratce. Uz tak se divim,ze jsi pak nevzala zpatecku...
Samozrejme rozhodnuti je na tobe. A nezlob se na me,jen ti pisu muj nazor. Rozhodne se jim ridit nemusis,ale treba si z neho neco vezmes na rozmyslenou atd...Aby tady ze me zase nekdo neudelal nelidu,ze jsem pro potrat a nevidim to s jednorozcem na konci duhy...
Tiez sa pripajam k nepopularnemu nazoru - potrat a nasledny rozchod so sucastnym partnerom. Priviest dve deti do neuplnej rodiny a zavesit obrovsku zodpovednost na rodicov je proste cele zle. Stale mas v zivote sancu najist si normalneho partnera s ktorym si druhe a kludne aj dalsie deti mozete spravit a zit ako normalna rodina. S dvoma velmi malymi detmi a bez partnera sa ti bude zit velmi tazko aj ked chapem, ze sa chces zachovat spravne = nechat si dieta a nejako to zvladnut. No drzim palce aby si sa rozhodla podla srdca. Situacia je naozaj narocna.
Podla mňa to nie je až také hrozné tých 5.5mesiacov+tehotenstvo takze rozdiel bude niečo vyše roka ☺️ kolega ma rozdiel medzi deťmi len 9mesiacov a zvládajú to krásne len tiez mali ten prvotny sok... Určite to zvládneš, ci uz s partnerom alebo bez.
Dle toho co čtu mám nejvíc jasno v otázce partnera .. ať budeš mít jedno nebo dvě děti - poslat ho k vodě tak i tak .. ikdyz to bude těžký, tak věřím ze si s odstupem času podekujes
Dítě bych si nechala, pokud víš, že ho zvládneš zaopatřit. Chlapa bych v každém případě kopla do zádele, vůbec nerozumím tomu, proč jste spolu.
@mydlova hele nerikala nikde ze povinnosti přesune na rodiče; ze pomůžou když bude potřeba … mám manžela, funguje, vydělá peníze ..: já pokud nejsem na RD tak taky .. ale proste někdy je to těžký a taky potrebujem pomoc rodicu, a to neznamená, ze budou na hlidani kazdy den … a ze po nich chceme peníze 😄 tazatelka píše, ze má byt v domě u rodicu, třeba už nějakou dobu pracuje, nejspis nemá hypotéku, tak muže mít naspořene pekne peníze; ze to zvládne třeba sama utáhnout finančně po dobu RD, nějaký menší hlidani.. vyzvedavani ze školky … nevíš co pod tou pomoci rodiny mysli… manžel jezdí do práce tak ze školka ještě není otevřená, z práce ze už je zas zavřena, a já letim s jazykem na veste, abych vyzvedla nez školku zavřou… kdyby bydleli moji rodiče kousek… konci v praci ve 14 hod, můžou případně vyzvednout některé dny.. taky pomoc a byli by radi, ze mají nějaký čas s malou spolu
@janule0123 tazalka napsala, ze i presto ze bydli u rodicu jsou finance v prdeli ✌️navic do ted by mela pobirat materskou, tak by se ted mela mit dobre, pak rodicak to je neco 😄 proste nejvetsi chudaci bude babi s dedou. A za 2 roky autorka zjisti, ze je mlada a dotahne si dalsiho skveleho chlapa, ktery bude chtit mit taky a ni deti 👍
Uprimne, druhe dite bych si za takovych okolnosti nenechala a volila jednoznacne potrat. Mam deti velmi kratce po sobe, do harmonickeho vztahu a planovane a musim rict, ze prvni rok si skoro nepamatuju. Byli jsme na to dva a bylo to hodne narocne. Ted se to lehce lepsi, ale narocne je to zas vice financne (a jeste bude). S tim co pises, vam vztah nejspis nevydrzi, on vas financne nezabezpeci a zustat sama s jednim ditetem, tam je porad sance nekoho si najdes a budes mit normalni rodinu, drive se vratis do prace a zabezpecis vas dva. S dvema detmi takto rychle po sobe budes mit sance velmi stizene. Nejsem obhajce potratu, ale tam kde se ma ditko narodit do průšvihu a prehlizi se socialni, financni a rodinne aspekty....tam bohuzel je potrat resenim.
Moc vám všem děkuji za citlivé odpovědi.. ❤️ moc mi to pomáhá
chci jenom říct, že bych nikdy nepřinesla svou zodpovědnost za dítě/děti na mé rodiče. Finanční, výchovnou, žádnou.. to, že mi máma někdy koupí plíny a povozí hodinku kluka, protože si užívá svou roli babičky, neberu jako finanční nebi jinou zátěž. Teď si platím energie a přispívám na všechno doma každý měsíc. My jsme jako malé taky trávily čas u babi a u dedy a myslím, ze nám to jenom pomohlo a takovou míru času bych chtěla zachovat i u svých dětí. Nehodlám nechat vychovávat babi s dědou, ti jsou na rozmazlování a proto je potřeba ten čas regulovat, jestli mi rozumíte. I z jejich strany by nikdy nedovolili starat se mi o dítě/ děti.
Sama bych to finančně zvládla, je pravda, že finančně dolu nás táhne partner, který pracuje pouze brigádně a neplatí si zdravotní+ extrémně utrácí… já mám dobrou školu, před mateřskou jsem měla dobre placenou pozici a zvladam si i nyní vydělávat něco při rodičáku. Spoustu potravin máme domácí a nemam žádné finanční závazky.
Včera jsem všechno řekla partnerovi a reakce byla ještě horší než jsem očekávala. Dle jeho slov je náš vztah nefunkční celou dobu, trápím ho já a kvůli mně je tak náladový.. ukončila jsem tedy náš vztah, protože to pro mě už absolutně nemá smysl a po tom co říká už vůbec ne
Máme druhý den, 13:30 a partner stále doma, prosí o další možnost a že se změní..
Miminko v bříšku budu řešit s doktorem, jestli je vsechno v pořádku a pak bych si popremyslela sama nad dalšími možnostmi
Chci vám všem poděkovat za rady a podporu, moc mi to pomohlo ❤️
@mydlova me přišlo ze ji táhne ke dnu dle popisu finance negramotný borec s dluhama…
Nenech se ukecat co se týká partnera, lepší to nebude … spis horší, lidi co popisuješ se nemění … aspoň takový okolo nemám 😞
@janule0123 Souhlas 😔
Je super, že máš všechno srovnané v hlavě a sama v sobě. Moc ti držím palce a věřím, že to zvládneš. Co se týče povahy partnera, tak z podstaty se lidi bohužel nemění. Osobně si myslím, že se bez něj budeš moct konečně nadechnout...
@mydlova to si teda nemyslim. Bude mit
Hromadu veci po prvnim diteti, pokud bude kojit tak ji to dite prakticky nebude nic stat. Ja kojila do 3 let takze pani muze byt opravdu pulroku v klidu.Bude mit materskou takze na jidlo mit bude, energie a bydkeni holt asi pokryji rodice ale to je myslím nesedre z kuze. Od 2 let muze klidne nekam do prace. Nechapu proc by mela dke vas sedrit rodice z kuze a oni okamzite jit hlidat. Myslis si ze bude autorka litat po vsech certech a diskotekach nebo o jakym urputnym hlidani tady pises? My treba s manzelem druhe planujeme a jelikoz uz nebudu muset kupovat obleceni a kocar tak budu kupovat jen opravdu veci typu pliny, kosmetika pro maly apod tak neni takovy problem.. a na to ma materskou.
Moje sestrenice ma dite a od porodu tatinka nevidela. Decko ma 2 roky.
Bydli s rodici a nejak jsem si nevsimla ze by byli vsici na maslu a 12h v praci aby ji uzivili. Pani neni prvni ani posledni
Prosím nenech se přemluvit a vykopni ho!!
Jeho první reakce vypovídá jakým je člověkem, pak mu došlo o co by přišel a jak je v háji.
Mysli na děti!!
On se nezmění, ne tolik kolik si ty a děti zasloužíš.
Věřím, podle toho jak píšeš, že vše zvládneš! ❤️
Ať s jedním nebo dvěma dětma. 🍀🍀🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak asi vsichni víme jak vznikne tehotenstvi tak že kapka mu utekla určitě to je jasné trochu je to nejasné že berete HA a tehotenstvi no a to ostatní je na vás bohužel buď si to male necháte budete sama a dvě děti což bys te nebyla první ani poslední my ženy toho zvládnem hodně vašemu přítelovy bych to řekla a kdyby měl kecy tak bych mu dala tašky ať si jde jako šťouchat si na plno a pak neumet se postavit k tomu jako chlap to by šel o dům dál držím palce ☘️❤️