Ahoj holky,
Jsem nyní 22tt a poslední dobou mám hrozně divné myšlenky, hlavně večer.
Vadí mi, že přibírám, což je logické, naštěstí, se zvětšuje jen břicho, nemůžu se na sebe ani podívat připadám si nechutná, taky se mi poslední dobou honil hlavou, hlavně před spaním, že je to vlastně divné, mít v sobě dítě, které Vám tam roste, i když je to přirozeně taky normální, ale mě to najednou přijde prostě divné, dítě bylo plánované moc se na něj těším, ale přijde mi to prostě hrozně zvláštní, máte to taky někdo takhle, nebo jsem se už úplně zbláznila?
Děkuji za odpovědi.
Teď jsem četla že 1 z 5 nastávajících maminek má v těhotenství negativní myšlenky. Akorát se o tom nemluví. Takže buď úplně v klidu, nejsi divná.
@owl_ice Ja jsem tedy rada tehotna a uzivam si to. Ale ty pocity "roste ve me clovek" mam taky. Prijde mi to strasne zvlastni, ze je uvnitr nekdo, kdo ma organy, kosti...Delam si casto legraci, ze jsem ted prudce inteligentni, kdyz mam ty dva mozky, ale vlastne mi to prijde strasne divne. 😁 Takze divma urcite nejsi ☺️
To přejde. Chce to co nejvic zaměstnat hlavu nějakým relaxem - číst, omalovánky, puzzle, lego...
Trvalo mi chvíli se s tím srovnat, protože “to bylo divný” břicho a pribirani jsem neřešila vůbec (za to teď mě to štve.:D) a asi od sedmého měsíce jsem chtěla aby byl venku, protože jsem si nemohla ani nandat boty a měla jsem otoky na rukou i na nohou velký jako kráva, že jsem se dostala jen do pantoflí manžela a to ještě z půlky ..:D Ale pocit těhotenství je prostě.. zvláštní.🙂 a někdy mi to bylo až nepříjemný.
@klokanka31 Ahoj, no právě já dřív zhubla z 99kilo na nějakých 67, takže teď je pro mě přibírání strašný, vidim se zas jak řezníka vocílku ..😀
Všem Vám moc děkuji za odpovědi, cejtila jsem se hrozně, občas mě to prostě přepadne a ne a ne ten divnej pocit dostat z hlavy..
@owl_ice měla jsem to tak u obou těhotenství. Neměla jsem potřebu břicho hladit nebo na něj mluvit. Celých 9 měsíců jsem trpěla jak pes. Vadil mi ten vetřelec uvnitř. Vadilo mi, že moje tělo už není jen moje. Bylo to divný.
A břicho mi nikdy nechybělo, jak si tu dost často maminky stýskají.
Ja myslim ze to vadi opravdu hodne zenam, skoro mi ta idylka tehotne zarici zeny prípada jako propaganda a nerealny obraz, jen abychom to nejak prezily 😄 ja si tedy na konci tehotenstvi pripadala fakt nechutna, ani jsem se na sebe nechtela koukat do zrcadla. A padaly na me spis myslenky ve stylu ze to nezvladnu a ze jsme se s manzelem zblaznili 😄 ale v jednu chvili az temer depresivni stavy, nemohla jsem vstat z postele atd. Takze zadne strachy, jsi normalni a bude lip 😉
@owl_ice Ale neboj,ono je to jen dočasný 🙂 já se bála ale po porodu jsem se hned zas dostala na svou váhu jako před těhu 🙂
Edit: 26+4 a už je to delší dobu všechno v pohodě🥳😁
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.