“Deprese” v těhu. Měla jste to tak některá také?

terkezz
31. říj 2020

Ahoj holky, omlouvám se jestli to tu už někde je ale já to nenašla..
Strašně jsme si s přítelem přáli miminko, jak budeme chodit na procházky a dělat vše spolu, být rodina..
a nešlo to a teď najednou na testu dvě // a já se nepoznávám. Mám strašný strach, že se zničím život, že to nebudu zvládat a už si nikdy nikam nezajedu nebo nic si neužiju.. Já vím, že to zní škaredě ale nevím co se to najednou stalo😞 nepoznávám se.. přítel má radost ale já moc ne.. probrečím půl dne nebo se mi svírá hrudník ze stresu z toho. Pak jsou chvíle, kdy si říkám wow konečně a cítím se fajn ale to trvá třeba hoďku... měla jste to některá taky takhle?

A taky mě od té doby pěkne bodá na vaječnících, tak nevím jestli je to v pořádku nebo ne.

Na gyndu si mám přijít až v 7 týdnu.

Díky moc😊

mamikry
31. říj 2020

@terkezz Řekla bych, že to jsou úplně normální obavy, které s těhotenstvím přichází. Měla jsem je na začatku taky. Navíc z Vás teď bude velká nestabilní hormonální bomba. 😉 Zkuste se víc soustředit na to dobré, co vám to malinké přinese. Začněte koukat na oblečky, hračky, kočárky. Cokoli. Život se Vám změní, o tom se nedá přít, ale až se na Vás ten cvrček usměje... Kdyby to ale neustávalo, raději o tom řekněte doktorovi.
Píchání, bolest v podbřišku a někdy i bolest v kříži jsou na začatku normální, nesmí být ale k nevydržení.

emamaira
31. říj 2020

Je to největší klišé, ale až se miminko narodí, tak si na takovéhle stavy ani nevzpomenes. Ono to není jako ve filmech, že ihned po pozitivním testu se vzneses na oblacek štěstí. To nepřijde často ani hned po porodu, vím o čem mluvím. Nestresuj se tím, ta hormonální bouře se nedá kontrolovat, časem to všechno přijde 🙂

terkezz
autor
31. říj 2020

Tak doufám, že to přejde😌 fakt jsem z toho v prčicích, hlava mi šrotuje na 1000%
Děkuju holky🙂

rejalin
31. říj 2020

Neboj se, je to úplně normální 🙂. Já jsem se na miminko strašně těšila a pak když jsem byla těhotná, tak jsem dost pochybovala, někdy i měla depky.. a upřímně, za celé těhotenství jsem neměla takové ty tendence mluvit z bříškem, plakat štěstím, vznášet se na duhovem obláčku a tak. Naopak do malého jsem se opravdu zamilovala postupně až během prvních týdnů po porodu. A to neznamená, že i dnes nemám občas stavy, kdy jsem unavená a kolikrát i v depce 🤷 myslím si, že by se o tomhle mělo více mluvit, protože spousta z nás pak má deprese už jen z toho, že se necítí tak "jak by měla" a jak se všude píše..

krupka3
1. lis 2020

Nezni to skarede, zni to jako bezne obavy. Vetsinou se ty horsi stavy mysli zlepsi s prichodem druheho trimestru, kdy uz je ta vidina miminka takova realnejsi, nez jen 2 carky na testu 🙂 7tt je na prvni navstevu akorat, bodani v brise bezne. Mej krasne tehotenstvi.

terkezz
autor
1. lis 2020

Taky si myslím, že o tomhle by se mělo víc mluvit.. je to strašný tlak.

adelafri
1. lis 2020

Jsem teď v 18.tydnu a vice mene vsechno na me padlo az ted, mam pocit, ze mi vse proteka mezi prsty, nejak nedokážu mít radost, nebo se spis nedokážu soustředit na mimčo, je to pocit jako by mi ti bylo uplbe jedno, jeste mi vyšli hraniční hodnoty a zitra jdu na Integrovaný screening aby se vyloučil downuv syndrom, to mi taky moc neprodává, hlavne jsem v dubnu potratila a pritel se bojí takze je takový ze se o těhotenství moc nebaví... Je to těžké, spis se těším, az to malé bude tady, bude to uplne jiné a věřím, ze se to do porodu zlepší, nebo az ucitim pohyby 🙂

terkezz
autor
2. lis 2020

@adelafri určitě se to zlepší až ucítíš pohyby😊 taky v to doufám.. držím palečky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru