Ahoj maminky, jdu k vám pro radu nebo spíš než pro radu jako pro empatii, jsem už ze všeho vyřízená☹.
Jde o to, že mám celé těhu v podvědomí strašně škaredé myšlenky, že mé miminko bude postižené, trápí mě to, snažím se toho všemožně zbavit, ale nic nefunguje, jsem už 38+1 a celé těhu jsem měla fyziologické-až na tu mou hlavu☹
Miminko miluju, ale nevim proč mu takhle ubližuju, doufám, že vás nepohorším mýma starostma a předem moc děkuji za jakékoliv podněty
Já měla taky strach, i když jsem byla na genetice, všechny testy i ultrazvuky dopadly výborně, tak stejně kolem sebe furt člověk slyší nebo čte, jaký se stávají hrozný věci při porodu a tak...Jenže jsem se snažila takhle neuvažovat a myslet pozitivně, bála jsem se, že pak bude moje miminko neusměvavé se špatnou náladou, tak jako já. Nejhorší je, že i když porodíš zdravé dítě, tvůj strach tím neskončí, spíš naopak . Budeš se bát víc a víc a takhle už to bude po celý život...
@cuci25 to je to, s každou knížkou přečtenou o těhu nebo mimi kde je zmínka o nemocech, nebo stačí tv zprávy, tak jsem tam kde jsem byla, a jak říkáš i můj dr mi řekl, že porodem se strach ještě zhorší, měla jsem naplánované skoro vše, ale s tímhle jsem teda nepočítala. moc děkuju a máš překrásné miminko, gratuluji
@petuna05 ..ber to tak, že kdyby jsi měla myslet jen na to špatné, neděláš celý život nic jiného 😉 .
a takhle žít nejde...ale pokud by jsi s tímto měla i nadále problémy nebo se dokonce porodem zvětšily, klidně vyhledej nějakého odborníka, třeba psychologa...ostuda to není a je to jedna z cest k větší spokojenosti 😉 .
přeji super porod a krásného, zdravoučkého mimíska 😵 .
@petuna05 Holka, tak to necti, zbytecne se stresujes...ja mam obcas taky takove myslenky, jestli bude vse ok...ted, jak jsem zacala planovat, co budeme s malou po porodu delat me dokonce napadaji veci, jakoze co kdyz si ji ani neprinesu domu 🙂 Zakazuju si to!!!!!! A podle me tim mimco netrapis, prijde mi to prirozeny. Tipla bych, ze nas bude vic, co se obcas oddavaji takovym myslenkam ;)
veverkazrzava- díky za komentář, jsem ráda, že v tom nejsem sama, už se taky těším na miminko.
taky jsem měla hrozný strach, že bude něco špatně, ten strach mám doteď a budu ho mít celý život...ale musela jsem si ten strach prostě zakázat, nebo spíš se s ním smířit, a brát všechno, jak je...kdyby měl člověk myslet na to, co všechno s emůže stát, tak je to na mašli..takže já osobně se snažím moc nepročítat informace, když to není zapotřebí, a užívat si to, co mám...jen tak se dá normálně žít, užívat si vše, co můžeme a snažit se nemyslet na to zlé..užij si zbytek těhu, pokud to půjde, a držím palečky, aby bylo vše ok..aby jste byli s miminečkem spokojení a on/a s Vámi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahojky....
Já si taky prvně dělala starosti, jestli je vše ok, vyšla nám malá srdeční vada, ale prostě vím že to zvládneme...
Včera mi umřel dědeček a musím říct, že sou i fakt horší věci, než myslet na njehorší...
Co se má stát se stane a pak je na slzy spousta času, tak si koukej každé říct, že jsi zdravá, i miminko, že máte kde bydlet,co jíst.... A bude hned lépe 🙂